Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   578 / 2208
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 28, 2009
Ezzel az elmélettel tisztában voltam, csak nem hittem hogy már 1 ohm is képes "csodákra". Bár amíg villantgattam azzal nyugtattam magam hogy itt a topicban is mondtátok hogy ezzel a tulajdonsággal nem feltétlenül csökken az élettartama a csőnek.
(#) MrBrown válasza rhesus23 hozzászólására (») Máj 28, 2009
A 13,3V-al nincs baj feltéve hogy terhelten sem kevesebb (de sajnos tudjuk hogy kevesebb), de a kis PCL-nek 300mA-es a fűtése.
Monó SE-hez a 100mA-es anódtekercs ideális.
(#) rhesus23 válasza MrBrown hozzászólására (») Máj 28, 2009
Te milyent terveznél? Sztereóhoz kellene. Az anódhoz akkor kell 230V/0,2A Ugye?
Én tekertettem egy 75VA-es toroidot 200V/0,2A-el, 6,3V/2A-el és 7,3V/2A-es szekunder tekercsekkel.
Így egyszerűen használható ECL86-hoz is ha úgy adódik
Anódhoz a 200V váltó bőven elég, igazság szerínt még 190V-is.
(#) rhesus23 válasza MrBrown hozzászólására (») Máj 28, 2009
Egy szimpla tekercs elég az anódnak? Graetz-el akarok egyenirányítani.
Persze, mit vártál ?
Nálam a 200V-os váltó kapott egy greatz-et majd 100 mikrót majd 100ohm/5W-ot sorosan majd 150 mikrót párhuzamosan majd 220ohm/5W-ot megint sorosan majd oldalanként 1-1 47mikrót az anódnak, a G2-nek és az előfoknak ahogy azt a Hans rajzolta. A 47 mikrók már a csőfoglalat melett vannak közel a tett színhelyéhez.
Így pontosan beáll a 250V és ez a dupla R-C szűrés is bőven elegendő a brummentes táphoz!
(#) Mate78 válasza MrBrown hozzászólására (») Máj 28, 2009
Csak arra vigyázz hogy azért nagyon közel ne legyen az elkó a csőhöz mert idővel kiszárad a hőtől amit a cső termel.
(#) Imi65 hozzászólása Máj 28, 2009
Pityunak a "csőtörő" hadművelet eredményeiről.
Hapro kicsi lánykájának alkotása
Fiúgyermekes apukaként egy reális rémálmomat látom itt megelevenedni
(#) Mate78 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 28, 2009
Milyen szép egyenesen jött le, ha akarná az ember biztos nem sikerülne így.
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Máj 28, 2009
[OFF]Ami a legnagyobb szívfájdalmam, hogy ez a szegény önpusztító EL még soha életében nem mutathatta meg a hallgatóságnak, hogy milyen szépen is képes muzsikálni. Csóri, még csak egy 6,2 Ohm -os ellenállásnak szolgáltatott mérőjelet rövidre sikeredett élete során. Brühühü.
(#) Imi65 válasza Mate78 hozzászólására (») Máj 28, 2009
[OFF]Meg is lepődtem rajta rendesen.
Remélem a családja mélyen vallásos és hisz a halál utáni életben meg az újra leszületésben meg ilyesmikben
(#) hapro válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 28, 2009
Izzóbúrából szerettem volna készíteni rövid italos poharakat, de mindig elpattant bármilyen finoman csiszoltam, ez arra pont jó lenne, már csak 5 ugyanilyet kell készíteni a készlethez. Vagy egyet sem, és akkor soha nem kevered össze senkivel a poharadat.
(#) Imi65 válasza hapro hozzászólására (») Máj 28, 2009
[OFF]Zolikám látom, szemmel tartod a csöves embereket is. Mese nincs, Te is az "anód, katód, és a kimenő transzformátor" nevében kezdesz neki a zenehallgatásnak.
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 28, 2009
gettert ki kell maratni belőle, szélét a törésnél gázlángon lekerekíteni, és kész az EU kompatibilis 2 centes "felespohár"
(#) kocos válasza hapro hozzászólására (») Máj 28, 2009
Na egyre gondoltunk
(#) hapro válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 28, 2009
Az igazság az, hogy ezt a részét értettem, meg aztán a nevem is benne volt a hozzászólásban, így gondoltam reagálok rá, mert nagy részéről fogalmam sincs mit tárgyaltok. Be van jelölve értesítésre aztán olvasom, olvasom, ha nem értem tovább lépek..
(#) kocos hozzászólása Máj 28, 2009
OFF
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Máj 28, 2009
A két szakember...
(#) EcoPityu hozzászólása Máj 28, 2009
Imi!
A másik cső, AZ4 volt? Szegény...
A gyerkőc elől el kell zárni a lámpásokat!
(#) MrBrown válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 28, 2009
A gyerkőcnek megmagyaráztam hogy nem érdemes hozzányúlnia (a felfűtött csőtől 2-3 centire tartottam a kis kezét így érezte hogy forró) amit tudomásul is vett, de rá egy hónapra a nem világító jéghideg csövet (nem hülye hanem gyerek) ugyan ezek a kezecskék 45 fokban megdöntötték a foglalatban
(#) Imi65 válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 28, 2009
Igen, szegényke egy AZ4-es volt. Hapro mester hozta, aztán valamiért itt hagyta. Jó lesz Müszinek.
(#) rockersrac hozzászólása Máj 28, 2009
Közeljövőben a X kerben lomtalanítás lesz! Szóval javaslom hoogy Csoportosan kéne nézelődni,és ha másnem akkor a szinesfém gyűjtőket megkérni,hogy a csöveket ne tegyék tönkre! (meg így talán csurran csöppen mindenkinek valami! pontos időpontot nem tudok,de amint tudok valami konkrétat írok!
(#) llaci56 válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 28, 2009
Gyilkossági szakemberek! (Ide tenném az ugrálós szmájlit, de ehhez nem illik...)
Ezt-azt próbálgattam a napokban elkészíteni.
(#) Imi65 válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 28, 2009
[OFF]Az enyémek elől már nem kell. Azok már tudják, mi án terem a csövecske. (Börze)
(#) mark.budai válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 28, 2009
De én most Si-mal egyenirányítottam.
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 28, 2009
Mátéhoz csatlakozom, nagyon szépen tört el. Ezt érdemes lenne eltenni...
Következő: »»   578 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem