Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ezzel az elmélettel tisztában voltam, csak nem hittem hogy már 1 ohm is képes "csodákra". Bár amíg villantgattam azzal nyugtattam magam hogy itt a topicban is mondtátok hogy ezzel a tulajdonsággal nem feltétlenül csökken az élettartama a csőnek.
A 13,3V-al nincs baj feltéve hogy terhelten sem kevesebb (de sajnos tudjuk hogy kevesebb), de a kis PCL-nek 300mA-es a fűtése.
Monó SE-hez a 100mA-es anódtekercs ideális.
Te milyent terveznél? Sztereóhoz kellene. Az anódhoz akkor kell 230V/0,2A Ugye?
Én tekertettem egy 75VA-es toroidot 200V/0,2A-el, 6,3V/2A-el és 7,3V/2A-es szekunder tekercsekkel.
Így egyszerűen használható ECL86-hoz is ha úgy adódik Anódhoz a 200V váltó bőven elég, igazság szerínt még 190V-is.
Egy szimpla tekercs elég az anódnak? Graetz-el akarok egyenirányítani.
Persze, mit vártál ?
Nálam a 200V-os váltó kapott egy greatz-et majd 100 mikrót majd 100ohm/5W-ot sorosan majd 150 mikrót párhuzamosan majd 220ohm/5W-ot megint sorosan majd oldalanként 1-1 47mikrót az anódnak, a G2-nek és az előfoknak ahogy azt a Hans rajzolta. A 47 mikrók már a csőfoglalat melett vannak közel a tett színhelyéhez. Így pontosan beáll a 250V és ez a dupla R-C szűrés is bőven elegendő a brummentes táphoz!
Csak arra vigyázz hogy azért nagyon közel ne legyen az elkó a csőhöz mert idővel kiszárad a hőtől amit a cső termel.
Pityunak a "csőtörő" hadművelet eredményeiről.
Fiúgyermekes apukaként egy reális rémálmomat látom itt megelevenedni
Milyen szép egyenesen jött le, ha akarná az ember biztos nem sikerülne így.
[OFF]Ami a legnagyobb szívfájdalmam, hogy ez a szegény önpusztító EL még soha életében nem mutathatta meg a hallgatóságnak, hogy milyen szépen is képes muzsikálni. Csóri, még csak egy 6,2 Ohm -os ellenállásnak szolgáltatott mérőjelet rövidre sikeredett élete során. Brühühü.
Remélem a családja mélyen vallásos és hisz a halál utáni életben meg az újra leszületésben meg ilyesmikben
Izzóbúrából szerettem volna készíteni rövid italos poharakat, de mindig elpattant bármilyen finoman csiszoltam, ez arra pont jó lenne, már csak 5 ugyanilyet kell készíteni a készlethez. Vagy egyet sem, és akkor soha nem kevered össze senkivel a poharadat.
[OFF]Zolikám látom, szemmel tartod a csöves embereket is. Mese nincs, Te is az "anód, katód, és a kimenő transzformátor" nevében kezdesz neki a zenehallgatásnak.
gettert ki kell maratni belőle, szélét a törésnél gázlángon lekerekíteni, és kész az EU kompatibilis 2 centes "felespohár"
Az igazság az, hogy ezt a részét értettem, meg aztán a nevem is benne volt a hozzászólásban, így gondoltam reagálok rá, mert nagy részéről fogalmam sincs mit tárgyaltok. Be van jelölve értesítésre aztán olvasom, olvasom, ha nem értem tovább lépek..
Imi!
A másik cső, AZ4 volt? Szegény... A gyerkőc elől el kell zárni a lámpásokat!
A gyerkőcnek megmagyaráztam hogy nem érdemes hozzányúlnia (a felfűtött csőtől 2-3 centire tartottam a kis kezét így érezte hogy forró) amit tudomásul is vett, de rá egy hónapra a nem világító jéghideg csövet (nem hülye hanem gyerek) ugyan ezek a kezecskék 45 fokban megdöntötték a foglalatban
Igen, szegényke egy AZ4-es volt. Hapro mester hozta, aztán valamiért itt hagyta. Jó lesz Müszinek.
Közeljövőben a X kerben lomtalanítás lesz! Szóval javaslom hoogy Csoportosan kéne nézelődni,és ha másnem akkor a szinesfém gyűjtőket megkérni,hogy a csöveket ne tegyék tönkre! (meg így talán csurran csöppen mindenkinek valami! pontos időpontot nem tudok,de amint tudok valami konkrétat írok!
Gyilkossági szakemberek! (Ide tenném az ugrálós szmájlit, de ehhez nem illik...)
Ezt-azt próbálgattam a napokban elkészíteni.
[OFF]Az enyémek elől már nem kell. Azok már tudják, mi án terem a csövecske. (Börze)
De én most Si-mal egyenirányítottam.
Mátéhoz csatlakozom, nagyon szépen tört el. Ezt érdemes lenne eltenni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |