Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   11 / 581
(#) totti hozzászólása Máj 26, 2009 /
 
Sziasztok!

Segitségeteket szeretném kérni hajdu energolux mosógéppel kapcsolatban:nem fűti fel a vizet és csak mos és mos a hideg vizben és nem megy odébb az öblitő programokra ,ha egy kicsit odébb kapcsolom a programkapcsolóját akkor rendesen elvégzi az őblitő programot.Amugy csak mos a hideg vizben amig egy kicsit odébb nem kapcsolom.
(#) dbase hozzászólása Máj 27, 2009 /
 
Nálam is ez volt, csak itt állt a mosogép, nem ment folyamatosan. Valószinü várja a jelet hogy felmelegítette a vizet, és akkor lép arrébb a program.
Lehet a termosztát, fűtőszál, kivezetések-csatlakozások, biztonsági patron termosztát romolhatott el. Mérd ki a fűtőszálat, stb stb.
(#) totti válasza dbase hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
Hello.

Köszi a gyors választ. Hogyan tudom ezeket kimérni?
Meg ezeket hol találom a gépben? Fűtőszál az megvan a többinek kellene a helye vagy hogy hogy néznek ki.
(#) dbase válasza totti hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
Hőmérő beállítő tekerő az a termosztát. Vezesd végig hova megy a fűtőszál vezetéke. biztonsági termosztát a dob oldalába csavarozott kis kerek valami 2 vezetékkel, álltalában.
(#) totti válasza dbase hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
Köszi, multiméterrel lehet csak kimérni? Vagy steklámpával esetleg megnézni hogy kap-e áramot a fűtőszál?
(#) dbase válasza totti hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
Ha bízol magadba akárhogy kimérheted Ha valaminek vezetni kellene gyárilag az vezeti a 230 és a multiméter áramát is.
(#) fabianszabi hozzászólása Máj 28, 2009 /
 
Sziasztok!

Van egy Indesit witp82 típusú felültöltős mosógépem. Az a probléma, hogy nem melegíti a vizet. A fűtőszál kb 2 percig kap áramot azután nem, de kiszerelve kipróbáltam fűtött rendesen. Valakinek van tippje, hogy mi lehet a hiba. Köszönöm.
(#) zolika60 válasza fabianszabi hozzászólására (») Máj 28, 2009 /
 
Olvass vissza egy kicsit le van minden írva igaz Fagor-ra meg Elektrolux-ra, de általánosan igaz.
(#) fabianszabi válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Visszaolvastam és megnéztem szerintem mindent.
A hőérzékelőjét kimértem, a levegőcsapdát kitakarítottam, a panelon semmilyen égésnyom nem látszik, a fűtőszál mágneskapcsolója hallhatóan kattan amikor kapcsol. A probléma viszont maradt ,kb 2percig fűt aztán semmi. Valakinek valami ötlete?
(#) zolika60 válasza fabianszabi hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Mérted-e, hogy hol szűnik meg az áram? A vezérlőn vagy csak a fűtőszáon? Nincs-e elégve valamelyik csatlakozó?
(#) fabianszabi válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 30, 2009 /
 
Közben volt itt egy szerelő, azt mondja, hogy a hőérzékelő szonda a rossz. Az én mérésem szerint szobahőmérsékleten 17kohm, melegítés hatására lemegy 8k ig. Ez jó nem? Az áramot csak a fűtőszálnál mértem a vezérlőnél nem(annyira nem értek hozzá), viszont elégett csatlakozót nem találtam.
(#) fabianszabi válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 30, 2009 /
 
Azt hiszem megvan a hiba. A mellékelt képekenlátszik, hogy a kondi és az előtte levő alkatrészek kormosak. Gondolom itt lesz a gond.
(#) zoz11 válasza fabianszabi hozzászólására (») Máj 30, 2009 /
 
Hello
Az a fekete por az csak fém por amit összegyűjt, azt nitro hígítóval le lehet mosni.

Ezek az elektronikák becsapósak, mivel mikor először elkezd fűteni akkor csak 2-3 percig megy a fűtő, és rá 5-6percre kapcsolja be újból, és akkor figyeli az NTC jelét is. Azt a 17KOhmot kevesellem, mivel ezekben a gépekben, 25K NTC szokott lenni.

Ha a tápfeszültségek nincsenek a helyükön akkor is szokott ilyeneket csinálni. Ebben a fajta panelban meg előszeretettel mennek tönkre a táp kondik, ez valami típus hiba lehet, mivel 10db-ból 8nak ez a baja.

Üdv: Zoltán
(#) fabianszabi válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 30, 2009 /
 
Helló!

Elvittem a panelt egy szerelőhöz, nagyjából ugyanezt mondta és szerinte a panel jó! Ő az eprom hibájára gyanakodott. ilyen magasságokban én már nem értek hozzá. A szakszerviz meg drága. Nem tudom esetleg elvállalnád-e a javítását, Békés megyében lakom.
(#) hosszutoll hozzászólása Máj 30, 2009 /
 
Van egy Whirpool FL 5103 típusú AA 1000 automata nosógépünk. Eddig kifogástalanul működött.
A mai mosás alkalmával nem indult el a centrifugázási program.
A gépet kitisztítottuk, szűrőt kitakarítottuk, teljesen átnéztük, de továbbra sem centrifugál, szivattyú működik.
(#) zoz11 válasza fabianszabi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Hello
Még azt várd ki hogy elkezd-e másodszorra is fűteni, mert ha nem akkor, az program hiba lesz. Ha elkezd, de túl korán lekapcsol akkor viszont külső probléma lesz.
Esetleg még egy nagyobb értékű NTC-t meg lehetne benne próbálni.
A javítását eltudom vállalni, de elég messze laksz tőlem és gép nélkül elég nehéz ügy, de nem lehetetlen. Privátba keres meg ha érdekel a dolog

Üdv.

(#) zoz11 válasza hosszutoll hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Hello
Milyen fajta program kapcsolója van? Mechanikus vagy elektronikus? Esetleg egy képet tudnál fel tenni róla?
Üdv.
(#) hosszutoll válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Azt hiszem rájöttem valamire.
A mosógép dobjának a tetején lévő beton nehezék egy lemezcsavarral volt odafogatva a gép hátsó falához. Ez a csavar kiesett, és úgy néz ki, hogy ezért a súlyautomatika nem engedte a centrifugálást, mivel a dob lógott egy kicsit a levegőben. A csavart nem találtam meg ezért betettem egy átmenő kb. 5-ös csavart. Nem láttam, hogy előzőleg mennyire volt szoross vagy volt valamennyi lógás. Először jól meghúztam és amikor centrifugált elég hangosan verte a gépet. Mivel nem láttam eredetileg azt sem tudom nem e volt ott esetleg valamilyen rezgés csillapító gumibak.

P1.jpg
    
(#) zoz11 válasza hosszutoll hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Tee jó ég, ember, ezt ugye nem gondolod komolyan???
Az a csavar a szállítási rögzítője az üstnek, azt az 1. beüzemeléskor ki kellet volna onnét venni.
Amúgy a hibának ahhoz semmi köze!

(#) zoz11 válasza hosszutoll hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Az egész üstnek könnyedén kell rúgózni minden irányba. Általában 3helyen szokták megfogatni az üstöt, hogy szállítás közben ne verjen szét semmit
(#) hosszutoll válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Igazad van, megnéztem a tájékoztatót üzembe helyezésről és tényleg a rögzítő csavar helyére találtam rá. ( véletlenek összejátszása ) Szóval kevés ruhával centrifugázott. Utána indítottunk egy mosást rendes töltéssel és most ismét nem centrifugázik. Ha ráállítom arra a programra, hogy öblítsen és centrifugázzon, simán átlépi. Egyébként a program kapcsoló elektronikus.
(#) hosszutoll válasza zoz11 hozzászólására (») Jún 1, 2009 / 4
 
Köszi az eddigi fáradozást zoz11.

Megoldódott a probléma. Közreadom hátha másnak is használ. A szintszabályzó előtti légsűrítő tartály tisztítása után minden úgy működik mint azelőtt.
Ehhez le kell venni a gép elejét és a dob alja környékén jobb oldalon van egy kis műanyag tartály amibe sok volt a kosz.

Köszönöm a segítő hozzászólást !!!
(#) zoz11 válasza hosszutoll hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Hello
Örülök neki hogy jó lett
Azt a kis akármit, légcsapdának hívják, elég sokszor csak az az ilyen probléma oka, de ezt már egy párszor kitárgyaltuk!
Pont annyi kosz van benne, hogy centrifuga előtt nem kapcsol le az alsó szint időben, és akkor nem engedi felpörgetni a ruhát, mert azt gondolja, hogy még tele van vízzel
(#) bubus9 hozzászólása Jún 2, 2009 /
 
Sziasztok!

Egy ARDO TL80PE típusú mosógéppel van probémám. A képeken bal szélen látható 100 ohmos barna színű ellenállás adja meg magát, mostanra már harmadjára. Egyre inkább gyanakszok valamilyen nagyobb problémára, de nem tudom, hogy hol kezdjek neki. A gép egy négy gyermekes anyukáé. Szal használva van. Kicsit több, mint egy éves és a garija már ugrott, lejárt.
A forrasztási oldal fotóján a jobb szélen látható az ellenállás csere nyoma. Még jóformán semmit nem tudtam kideríteni. Az ellenállás egyik kivezetése egy kábelhez megy, aminek a vége még nincs meg. A másik vége egy S1M jelű, R4 panel feliratú ellenálláson TR2 feliratú tranyóhoz megy ( az ellenálláshoz viszonyítva jobb fenti tranyó ) . Valami támpontot, ha adnátok, hogy mi lehet az ellenállások kb. havonta történő tönkremenetelének, az jó lenne. Előre is köszi a segítséget!!

Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link

A LINK gomb nem dísznek van a szerkesztőablakban, használjuk!
- kobold
(#) zoz11 válasza bubus9 hozzászólására (») Jún 2, 2009 /
 
Hello
Először is nézd meg, hogy mire is megy pontosan az a vezeték, mert valószínű ott lesz keresendő a hiba ahová megy. Szerintem mágnes szelepre mehet az a vezeték, a vízszint szabályzón keresztül esetleg, már találkoztam ilyen, menetzárlatos volt a mágnes szelep tekercse.
Üdv.
(#) bubus9 válasza zoz11 hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Helló!

Először is köszönöm a tippet. Aztán leírom, hogy mire jutottam. Mint kiderült, a nevezett ellenállás az ARDO gépben, az ajtó zárás érzékelő reléhez megy. A relét előguberálva koromra lettem figyelmes. A reléházat szétbontva belül is meg volt égve egy műanyag tartó, de egyéb sérülést nem láttam. Lehet e az a gond, ha valóban e relé miatt megy tönkre az ellenállás, hogy a relében lévő kis pöcök, ami az ajtó lezáródásával mozdul el, esetleg el van kopva és emiatt nem zárván jól, tovább adja az elektronika a vezérlő jelet? Vagy bogarásszam tovább mind a panelt, mind a gépet?
A relé már vissza került a helyére és fénykép se készült róla, ha nagyon nem muszáj, akkor ne kérjétek, de végső esetben megoldom.
Még annyi a végére, hogy a mágnesszelepekre rámértem és a köv. eredményeket kaptam : 4; 3,6; 3,9 Kohm. Sztem ezek az értékek jók.
Üdv.
(#) zoz11 válasza bubus9 hozzászólására (») Jún 3, 2009 / 1
 
Akkor az az ajtózár kuka, elvan neki égve nagy valószínűséggel a PTC-je. Ilyenkor azt tudod csinálni, hogy kiiktatod az ajtózárat, ilyenkor annyi fog történni, hogy mosás közbe is kilehet nyitni az ajtót. De ha ki akarod cserélni akkor 5-6-7-8000ft ért kapsz bele valót
(#) bubus9 válasza zoz11 hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Hali!

Mi az ajtó zár PTC-je? Miről ismerem fel? Egy rézlapon volt egy rögzítetlen alumínium színű kb. 2mmX5mmX10mm-es darab valami. Akörül volt az égés is. Csak azt az alkatrészt nem lehet cserélni? A kisdobozban rézvezetőkön, meg érintkezőkön, rugókon kívül semmi egyéb nem volt.
Plussz kérdés: hogy iktatom ki a rendszert? Három vezetékem van. Ebből kettő, ha zár a rendszer, akkor van összeköttetésben, a harmadik a fent említett égett részhez csatlakozik. Köszi az eddigi segítséget. Üdv
(#) bubus9 válasza bubus9 hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Hali!

Közben rákerestem az ajtózárakra és ezt találtam, ami pontosan ugyanolyan, ami elvileg nekünk kelhet. Mindenesetre, a két vélhetőleg szükséges vezetéket összekötöm és ha az ellenállás tovább bírja, mint egy hónap, akkor cseréljük sztem az ajtózárat.Bővebben: Link
(#) zoz11 válasza bubus9 hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Hello
Azt a két szálat kell össze fognod ami ment az érintkező egyik és másik oldalára az ojtózárba, vagyis az a szál marad szabadom ami megy arra az égett ellenállásra.

Pont az a PTC amit írtál ilyen kis kerek akármi.

D ha ennyiért lehet hozzá venni akkor kicserélheted nyugodtan, mert tuti hogy azért égett el az az ellenállás, és akkor még kötögetned se kell, csak rá kell dugni az újat.

Ha kikötnéd akkor az a kérdéses ellenállás nem fog elégni egy hónap alatt, de még 100év alatt se, mivel nem folyna rajta áram

Üdv.
Következő: »»   11 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem