Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nem lett azért ez olyan rossz. :yes:
Szép lett, ha nem mondod hogy kapkodtál akkor nem is vettük volna észre, nem mintha lehetne látni
![]() Menj át rajta acélgyapottal / falmosó szivaccsal / finom csiszolópapírral és nem lesz foltos, meg enni (inni?) fogja az ónt is szépen.
én sem akarom eldobni, csak ismertettem a tapasztalatomat, de azért eléggé elbaltáztam.
![]()
Hali!
Én a helyedben a NYÁK készítés kérdések témába írtam volna. De csak hogy ne offoljak, szerintem nem sikerült rosszul! ![]()
Frankye, interferi: ezzel a rajzzal is kockáz a frekimérő, de stabilabb az egész
![]() gtk: valószínűleg igazad van, a programba kell belenyúlni... Viszont elkészült az első SMD-s (fél SMD-s) nyákom, természetesen még filccel húzgálva ez is ![]() Ahhoz képest szerintem jó lett, csak kémiai ónozóra nem futotta... Pedig érdemes lett volna, de azért nekem így is tetszik, az én "szintemhez" képest szép... Ja, ez egy VGA/DVI -> kompozit átalakító [élőben jobban néz ki] (kéne már valami normális fényképező telefon helyett...)
Belinkelnéd a VGA -> kompozit átalakító kapcsolási rajzát és programját ? Köszi
![]()
Ez a dolog annyira nem bonyolult, hogy program kelljen hozzá (egyébként még nem próbáltam ki a cuccot, majd kicsit később... Csak egy sima RGB -> PAL/NTSC Encoder!
Hoppá, bocsi. A homályos fényképen lévő IC-ből és a kristályból azt hittem, hogy egy mikrovezérlő van a képen
![]()
Üdv
Egy hálózati adathordozóhoz "csináltam" egy usb-soros átalakítót. A hálózati eszközön linux megy és ha netán kizárnám magam a hálózati hozzáférésen keresztül akkor ezzel a mütyürrel soros porton újra tudom éleszteni rendszert. Az átalakító egy nokia adatkábel volt.
Sziasztok!
Én egy 555 IC-vel astabil kapcsolást alkottam egy LED-ellenállás emberkével egybe kötve. ![]() ![]() Bocs a képminőségért.
ötletes
![]()
Köszi
![]()
Az biztos, hogy halkan világít, én legalábbis még nem hallottan LED-et világítani
![]()
A akkor ott a kijelzövel lesz a probléma mert én már több kijelzövel is probáltam a kapcsolást és nem csinálta.
Nem azzal van a baj, mert már tranzisztorral hajtom meg. Szerintem inkább egy ellenállást kéne a 555 tápjára. De nem biztos.
a LED 600 Voltról világít hangosan, de akkor jól szól
![]() csak nem megy neki hosszútávon... interferi: a kijelző jó, másikkal se megy, a programot nézem át tüzetesebben, ha lesz rá időm, és majd beszámolok...
Kisebb előtétellenállásal próbáltad már?
Az általam felrakott progihoz máshogy kell bekötni a kijelzöt és nálam mindig jol müködik a kapcsolás. Itt az oldal amiröl van.
Még nem , lehet hogy az lesz a baj. Köszi
Üdv!
Egy egyszerű kis stroboszkóp vezérlést építettem, ami nagyon szépen működik. üdv: aderka
esetleg valami videót nem mutatsz?
Ez még csak egy félkész frekvenciamérő, kell majd csinálni egy analóg, jelfogadó panelt is a digitális rész elé. Meg van még egy csomó ötletem, amit a firmware-be bele lehetne programozni a frekvenciamérésen kívül.
Bővebben: Link
Megtudhatjuk a műszered mérési elvét! Ill. milyen pontossággal képes kijelezni?
![]()
Ma picit alkottunk Bátyámmal közösen. Ledesítettük az egyik modellmozdony (BR218) lámpáit, és belekerült a MERG féle terhelésszabályozós dekóder. Ez emelkedőn is elindul már 1. fokozaton, és a lejtőn se gyorsul be. Picit megfuttattam még egy régebbi mozdonyt is, (BR290) ebben egy egyszerűbb Heiko Schroeter féle dekóder van, viszont ez meg tud izzószimulációt, így szebben kapcsolódik fel s le a lámpája. Ebben a dekóderben találtam már két hibát, de mivel megvan a forrása, így ki tudtam javítani. Látható még egy pár személykocsi szintén ledes világítással. Ebbe még lesz később saját dekóder, hogy le lehessen oltani benne a lámpát.
Tetszik !
Nekem egy TT Nohab -ban van dekóderem (hang is) ,valamint egy BR130 (Ludmilla) -ban ESU ,csak menetdekódet (azt én tettem bele). Gondolom fékút ,max gyorsulás,max lassulás,max sebesség ,stb ezen is van ? Milyen vezérlőd van ,nekem MultiMaus.
Köszi. A vonataidról te is rakhatnál fel képet. Akár a
Digitális modellvasút topicba. A vezérlő is saját készítésű, úgy mint a dekóderek. Fix fékút nincs ezekben, meg asszimetrikus DCC, vagy ABC funkciót sem tudnak. Itt van kép a központról: Bővebben: Link
Jelenleg belsőleg a PIC órajeléből generált, 100us-os "tick"-ekkel állítok elő kapuzási időt, ami alatt számlálom a bejövő impulzusokat. A kapuzási idő és a számláláskor alkalmazott előosztás helyes megválasztásával tudom a méréshatárt beállítani. A firmware most minden méréshatárban 6 értékes jegyre mér, 999999 a legnagyobb megszámlált impulzusszám. A két kisfrekvenciás bemeneten 1Hz a legfinomabb felbontás, a nagyfrekvenciás előosztóval ellátott bemeneten 100Hz.
A mérés pontossága természetesen a PIC órajelének pontosságától függ, ami egy 20MHz-es kvarcból áll elő.
Szép
![]() A régi mozdonyoknak viszont jobb meghagyni szerintem az origi izzóját, egy 20-30 évesben nincs hófehéren vakító fényszóró, életszerűbb az a sárgás fény ![]() (oké, valamelyiken kifejezetten jól mutat, ahogy a Tiédben is!)
Ez nagyon jól nézki!
Valamikor tavaly a fiam egyik analóg mozdonyába építettünk sárga/piros kétszínű LED-eket a világításba, de a Te kivitelezésed nagyon profi!
Hát igen, jobb lett volna melegfehér led, az tény. De csak ilyet kaptam 0603 -as méretben. Ezek amúgy "playtime" kivitelű modellek, gyárilag nem is tudnak piros/fehér fényváltást, sőt a 290-esnek még világító lámpája se volt alul. Lehet hogy valami lakkal, vagy filccel még lehet rajta sárgítani picit.
Szilva: Az is klassz lehet. Képeket rakjatok ti is ! Amúgy elvoltunk vele egész délután. Először vezetékeket forrasztottam az apró ledekre, próbáltuk felragasztani a lámpákra belülről. Aztán rájöttünk hogy inkább csinálok egy apró panelt a 4 lednek alulra ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |