Fórum témák
» Több friss téma |
szerintem ha tennél fel képet a panelekről, akkor hamarabb megoldódna a problémád, mindenki számára áttekinthetőbb lenne
Lehet sok dolog zárlatos kondezátor ,dióda stb bármi lehet (nem kötelező azt feszültség alatt méregetned) mérj rá a panelon a tápcsatira nincs e rövidzár
![]()
Rövidzárat tudsz mérni! Multiméter szakadásvizsgálójával, természetesen nem feszültség alatt.
képek
Első nekifutásra 4db nagy dióda 2puffert méred meg nem e zárlatos!
Most figyeltem meg jobban a képet ezen 2db panel van ahová megy a tápfesz a másik nagypenelon is mérd meg a diódákat (graetz) és a puffert is!
látod így mennyivel könnyebb
![]() ![]()
A hibakeresést szűkítheted ha megtudod melyik panel rossz, tedd rá a tápot mindkettőre és kiderül melyik a hibás.
A 7294-es el van durranva, csereszabatos, valószínüleg a diódáknak is annyi.
Már a gyári cuccoka is tönkremegy ez az ic vagy mi?Áhh rengeteget beleöltem egy ilyen ic-s végfokba és a vége azlett hogy hagytam az egész ic-s dolgot.Amugy házimozimba nekem is elvan durranva a 7294 de mivel a mélyhez van végfokom ezért megse csinálom.Csak azt furcsállom hogy másnak meg évek óta tökéletes.
Sikerült megcsiálni az egyik dióda adtaeg magát másak semmi baja sem volt
.
Sziasztok mesterek.
Ma került hozzám 1ilyen masina azzal az ürügyel hogy nemszól, csak a center meg a sub. Végigolvasva a hozzászólásokat a topicban egy dologra rájöttem amire sokanmások nem, (nemakarom magam sztárolni) de az OLVADÓ BIZTIK A TRAFÓBAN VANNAK ELREJTVE amit csak akkor tudsz "kicserélni" ha egy kis roncsolással megmütöd ezt az agyonlakkozott sz.rt. Tehát olyan nincs hogy "leég a szekunder" mintahogy azt egy pár oldallal ezelött irta valaki, hisz ez egy kb 1mm-es huzal. Nos ezt a hibát (mivel a két sztereo végfok ic egy szekunder tápágon van) a tda7269a zárlata idézte elö. Szóval nagyon cseles megoldás ez, Remélem sokaknak tudtam segíteni. Sziasztok.
Szia
A TDA 7294 - ről csak annyit, hogy nagyon jó kis IC, nem túl drága, éppen ezért előfordul, hogy eldurran 1-2. Nem olyanok mint a tranzisztorok. Osztálytársamnak 10 db-ből 1 elpukkant mérés közben pedig volt rajta hűtés rendesen. Köszi, hogy elolvastál. ![]()
Pár képpel frissítem a hozzászólásom, hátha így könnyebb lessz.
Hali!
Vettem egy Genius 3600 as rendszert és olyan hibával küzdök, hogy amikor bekapcsolom és nincs semmi jel a bemeneteken, minden hangerő meg hangszinszabályzó telyesen le van némítva a sub mégis pattog, durrog. kb 5volt jelenik meg a kimeneten ami pattogtatja. Létezik hogy a az erősítője szált el. Semmi külsérelmi nyom nem látszik rajta. TDA7296 os hajtja meg. Jah és ha ez a hiba akkor valaki tudna segíteni, hogy merre tudok másikat beszerezni? Köszi előre is.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki Genius SW-5.1-es házimozi szetthez kapcsolási rajzot adni? Volt ma egy villámcsapás aztán kinyírta. Valószínűleg az AC3-mas dekódernél van a hiba, mert a center meg a mély szól. Sajnos az erősítőjét még nem tudtam lepróbálni, mert a számítógépet javítottam, hogy legyen net. Aki tud kérem segítsen. Előre is köszönöm! Üdv.: torzsan!
Hello.
Szerintem nemkell ide kapcsolási rajz, csak 1multiméter és egy kevés idö meg persze kitartás. Nos a helyzet a következö. Azért szól a center meg a sub mert 2 féle végfok ic van alkalmazva, 2 ami frontokat és a háttér sugárzókat ill 1 ami a centert meg a subot hajtja. A 2 végfok ic nem azonos feszültségen üzemel, ezért külön táp megy nekik a trafóból, tehát nagy valószínüsége hogy nemkap szuflát abbolaz okból hogy az egyik ic megnyekkent. Tehát az elsö dolgod az legyen hogy leellenörzöd a puffer elkók környékén hogy van- e fesz, ha nincs akkor cumi, mert akkor trafót kell boncolni, ugyanis az olvadó biztik a trafóba vannak eldugva+ ic csere. Hogy honnan veszem mindezt? ha 1 oldallal visszaolvasol, megtudod. Üdv. Ui.: szerintem ezekbe a rendszerekbe nemgyártottak dekódert, (én legalábbis nemláttam de javíts ki ha tévednék) ez minden cstornán analóg 5.1 et kap.
Hali!
Kösz a segítséget! Megnézem mindenképp, én is kerestem a dekódert, találtam 2 IC-t, de nem tűntek annak! Amit én láttam annak nagyon sok lába volt. A trafóberhelés meg megy nekem. de melyik IC lehet rosz?
Én úgy gondolom hogy a végfok ic a bünös, mégpedig a tda7269a. De többet csak akkor tudok mondani ha rámérnél a tápra.
Hello.
Sziasztok,
egy kérdéssel fordulok a hozzáértőkhöz: Genius SW-5.1 Home Theater 5000 típusú hangfalszettem az egyik pillanatról a másikra elromlott, csak a center hangszóró és a sub működik. A többi 4 nem...próbáltam mindent ami fizikai beavatkozást nem kíván, de semmi eredmény. Esetleg van vmi ötletetek, hogy mi lehet a baj vagy vigyem szervízbe?Ha szervíz, akkor kit javasoltok? 3 éve vettem, garancia szerintem már nincs ![]() Előre is köszönöm a segítséget.
Szia!
Ha értesz az elektronikához valamelyest, akkor tehetsz egy próbát a hiba felderítésére, javítására. Ha van legalább egy multimétered, forrasztópákád hozzá. Ezekben a PC-s cuccokban általában valamilyen több csatornás végfok IC van. Nem túl komplikált szerkezetek, de ha nincs semmi jártasságod , jobb ha szervízbe viszed. Üdv. Nézd meg a #442374 hozzászólást!
"Nézd meg a #442374 hozzászólást!"
Én is csak ajálni tudom. ![]()
szia, köszönöm a tanácsot
![]() egyetlen probléma, hogy nem igazán értek az elektronikához. Esetleg szervizt vállalnál?Én Bp mellett lakom, Óbudától nem messze...
sziasztok!
a napokban volt egy vihar, ami hazavágta a hangfalam. szétszedtem, mellékeltem egy képet. azt szeretném kérdezni, hogy annak az alkatrésznek mi a neve, és hogy tudnék ilyet szerezni? más hibát nem találtam rajta, két kondi van még, ami el van színeződve, de ahogy láttam az másnál is probléma. a hangfal most úgy üzemel, hogy ahogy áramot kap, rögtön nagy hangerővel búgni kezd. nem igazán akartam tovább próbálgatni. előre is köszönöm a segítséget!
azt hiszem tévedtem. most vettem észre, hogy az egyik ic is elszállt. de a számát nem tudom leolvasni, mert elszíneződött a teteje. ebben is tudna valaki segíteni?
köszi Az oldalon elvárt a nagybetűs mondatkezdés. Kérlek használd a shift billentyűt! szamóca
Hűű amint látom elég egy low profile kiszerelés
![]()
Én meg sajna Hajdú-Bihar megyében. Szóval reménytelen.
![]()
Szia!
Idézet: „az egyik ic is elszállt. de a számát nem tudom leolvasni, mert elszíneződött a teteje” Ugyanolyan mint a panelon a másik IC.
A diódákat cseréld ki mindet ugyanolyan áramú típusra ránézésre talán 3A-esek lehetnek. Ha a dióda is így megpörkölődött, akkor a villám valószínűleg a trafót sem kímélte. Azt is mérd meg hogy nem szakadt-e, vagy ha nem akkor kiad-e minden feszt. Vannak biztosítékok a trafóba "elrejtve" azokat lehet, hogy cserélni kell. De mivel túlfeszt kapott az egész kitudja, lehet, hogy a többi IC is elszállt csak nem égtek meg.
A búgás arra utal, hogy tápfesz (váltó) kerül hangszórókra, szóval dióda csere, IC(k) csere, és csak azután megpróbálni bekapcsolni.. üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |