Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Van egy FLUKE PM3380B oszcilloszkópom. Van a hátán egy RS232 soros interfész. Gondolom PC-re lehet rácsatlakoztatni, meg lehet vele nyomtatni is. Hogyan lehet használni? Egy olyan mérést kellene elvégeznem, ahol legalább 10-15 másodpercnyi képet kellene rögzítenem arról, hogy mi történt a jelvezetékekben. Arra gondolok hogy ezen a csatin keresztül, egy erre alkalmas programmal PC-n ezt meg lehet csinálni. Tudtok írni valami felvilágosítást? Előre is köszönöm!
Szia!
Google barátunk adakozó... Remélem segít...
Igen az RS232 -t PC-re kell csatlkaoztatni.Az bizros,hogy ezt kell a PC-hez kötni.De ,hogy milyen progi kell hozzá azt sajna nem tudom.
Hp41C Kösz az infót! Jól jött! Időhiány miatt a részletes tanulmányozás hétvégére marad. Remélem kiderül belőle az is hogy milyen program kell hozzá...
Üdv!
Szerintem nyomtatóra és ploterra lehet rákötni, meg kamerára ha jól gondolom és olvastam. : Bővebben: Link
Sikerült valami progit találnod, amivel a PC-vel kommunikál?
Én a Flukeview Combiscope for Windows programra emlékszem, de ezt sajnos nehéz beszerezni...
Hali!
Van egy EZ Digital DS1080-as szkópom. Láttam máshol hogy van hozzá ez progi amivel PC-re lehet kötni, (SoftView a neve) de sehol sem tudom letölteni. Valakinek nincs meg a telepítője vagy linkje a letöltéshez? Üdv Kiborg
Hello!
Van egy 2 csatornás Actia gyártmányú szkópom, sajnos több információ nem található ráírva. Az oldalán van még egy Citroen embléma, mert ez a gyári diagnosztikához való volt eredetileg. Kérdésem a következő lenne, hogy létezik e valamilyen univerzális szoftver pc-re amivel, tudnám használni az oszcilloszkópot.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni digitális usb oszcilloszkóp memóriájának bővítésében? Konkrétan egy Hantek 1008B típusú szkópnak kellene megfejelni a tároló kapacitását! Lehetséges ez? Vagy teljesen felejtős a történet? Minden megoldás érdekelne! Válaszokat és hozzászólásokat előre is köszönöm. Hátha van valakinek okos gondolata! Üdv
Nem vagyok a téma szakértője, hardveres változtatás mellett, minimum szoftveres is kellene, szerintem ez nem megoldható, hacsak nem tudsz belenyúlni a FW-ébe..
Sajnos pont ettől tartottam, hogy nem elég a hardveres változtatás.
Azért köszönöm a hozzászólást! Üdv.
Azért várj még valakire, hátha valaki közelről ismeri a kütyü működését!
Bővültek a műszereim egy kis kézi oszcilloszkóppal (ARM DSO201). Egyenlőre nagyon tetszik! Sajnos fenn akadt a vámon úgyhogy fizethettem rá 27% áfát, így kb 18500Ft-ba került.
Meg tudja nekem valaki mondani hogy mi a csatlakozójának a típusa? Mert adtak hozzá egy nagyon jó kis mérőzsinórt, de nekem kellene majd egy másik kábel is két banándugóval vagy két krokodilcsipesszel. A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
Talán ha tennél fel képet a csatlakozóról is. Bár lehet van valakinek rajtad kívül ilyen szkópja és tudni fogja, de úgy nagyobb az esély, hogy valaki ráismer.
Bocsánat, a csatis kép lemaradt.
Találtam a neten egy BNC-s átalakítót hozzá, ezen látszik jobban a csatlakozó ami bele megy a kis szkópba.
Szerk.: Meg is van, MCX csatlakozónak hívják. A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
USB-s Dvb-t tuneren van ilyen csatlakozó. Típusát nem tudom, de ha neten rákeresel lehet találsz ilyet.
Nagyjából mindent értek is rajta mostanra, azonban arra nem jöttem rá hogy tud-e olyat hogy megjegyzi a beállításokat és a következő bekapcsolás után ugyan arra áll be. Van esetleg valaki másnak is ilyenje akinek ezt sikerült megoldani? Elég zavaró hogy minden bekapcsolás után a referencia ábrát kiteszi a képernyőre, nekem meg mindig ki kell azt külön kapcsolnom.
Addig nyomkodtam míg rájöttem. Vagy az M vagy a "play/stop" gombot kell hosszan nyomni és akkor feldob egy kis ablakot hogy elmentse-e a beállításokat.
Látod milyen ügyesen megválaszolsz magadnak minden kérdést.
Angliából kb. 11500Ft-ért itt van (ebay), és a vám miatt sem kell aggódni. Mondjuk nem nagyon értem hogy azzal az 1MHz-es sávszélességével mire lehet használni.
A LAN csatlakozónak azért örülök nagyon, mert így rá tudom kötni a laptopomra. Van rajta USB is és azzal is ráköthetném de őszintén szólva nem bízok a szkópban. Ki tudja milyen kütyüt vizsgálok a szkóppal, az esetleg ad egy nagy maflást a szkópnak és ettől elszáll, esetleg kiadhat az USB csatijára is hülyeséget ami tönkre teheti a laptopomat. Viszont a LAN az galvanikusan le van választva! Pontosabban nagyon remélem hogy le van választva, majd fellapozom az elég vastag leírását aztán utánajárok. De mindegy igazából mert WIFI-s routerre fogom rákötni és azon keresztül kommunikálnak majd a laptopom meg a szkóp. Így aztán tuti biztos hogy meg lesz a galvanikus leválasztás.
Ez besikerült, nem fogod megbánni.
Aki ennyi nyáklemezt vág nekünk, megérdemel egy jó szkópot. Jó tudom saját pénzből van.
Meg az etherneten (szinte) mindíg trafóval kezdődik a dolog, tehát igazad van.
Egyébként tetszik
Van értelme laptopra kötni? Saját kijelzője is kellően nagy. Minden mást is tud a szkóp, miben több a laptop?
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2013
Nem is értem, hogyan tudtál eddig meglenni DSO nélkül
Amúgy nekem is szimpatikus ez a kis szkóp... Jó sok hiba feltárást vele!
Biztos. Ott is könnyen adhatok neki nevet, beillesztem egy készülő doksiba... Ha ez a cél, akkor jól jöhet, hogy kapásból a megfelelő helyen van az adat! A pendrive-os lehetőség persze további előny pl. egy külső helyen történő mérésnél. Kinek a pap, kinek a lánya !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |