Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszi. Kimarattam volna az erősítő paneljeit is csak észrevettem hogy 2 ellenállás kimaradt. Át kell terveznem majd.
És(el nem kezdünk mondatot) a nagy töltőáram nem vágja haza a diófákat? Elég nagyot ránt azért egy ekkora kondi. Ráadásul toroidos táp lesz, az sem ilyed meg
Én mindig AC oldalon kapcsolom a késleltetést , soha nem volt gond . Megfelelő diódák alkalmazásával nem lesz probléma . Amikor rákapcsolod a 230V-ra , akkor is ott vannak azok a fránya elkok , nem ?
Igen,a To-3 alakó köllene, és kerámia, meg egy 6p! hatalmas köszönet előre is, talán 2010-re lesz i sbelőle valami
Jól láttam,tényleg az enhanced-et készülsz megépíteni? Ahhoz csak gratulálni tudok. Esetleg valamire szükséged lenne?
Na jó, de ha van 5-6 darab AZ1-ed?
Amúgy is csak ünnepnapos erősítőnek szánom mert az EBL21 sem a legolcsóbb cső! Direkt még az UM11-es varzsszemek sem lesznek kikapcsolhatóak.
AZ4-ed nincs? Nekem van egy. He kell megbeszélhetjük. Vagy tehetsz be AZ21-et is, az olyan mint az EBL kinézetre.
pláne ha történetesen ballon alakú a búrája és hálóanódos mind
Mármint ezt a látványra írtam természetesen. Így már gondolom érthető miért nem az AZ21-et választom egyenirányításra ami küllemben tökéletes társa lenne az EBL21-eknek :yes:
Köszönöm rendes vagy, de már AZ1-re rendeszkedtem be. AZ21-em van vadi új négy is de az egy másik erősítőben lesz az Imi kimenőivel (amik a PCL-ből kerűltek ki) meg ECH21-ekkel meg EBL21-ekkel.
Ez lett volna az eredeti cső-felállás is a CHZ által tervezett vérprofi 5 felé osztott primer tekercsű SM74-es kimenőkkel, de a ballonos-hálós AZ1 borította a bilit így az ECH21 is EF6-ra cserélődött mert mégis csak felsőanódos, pontosabban felső G1-es így nem balesetveszélyes meg körmös foglalatos is amit szintén imádok! :yes:
Látod ebben igazad van
Akkor átrendezem a diódák elé a késleltetést.
Sziasztok : Ma össze kalapáltam talán véglegesre az EL84Ppp/ 6P14P/ met ! Több képet az építés folyamatáról láthatsz ITT
Ez is olyan szép lett, mint a többi erősítőd. Gratula!
Működés közbeni képek lesznek?
Mint ha futószalagon gyártanád őket!
Gyönyörű! Az a zöld szín meg nagyon merész de nekem nagyon bejön!
Egy újabb gyöngyszem, gratulálok hozzá!
üdv
Így toroid is lágyabban indul , terhelés nélkül .
Ez a dióda biztos elviseli az elkoidat .
Brutál ez a zöld szín, nagyon katonai... tetszik!
Jössz a talira, elhozod?
Én nem jövök, sajnos ez már biztos :rinya:
Bár , van erre külön topic, de igencsak sajnálom! Pedig szántam neked egy üres DVD dobozt, hátha te is építesz bele valami szépet... :rinya:
Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat ! Márk teszek föl majd a varázs szemről is képet de most nem igazán volt kedvem délután beüzemelni csak össze szerleltem . CHZ mesternek nagyon sok köszönet az erősítő lelkének a megtervezéséért ! Fletának köszönet a hálózati trafóért ! Moszkvainak mondanám ez a zöld már régen elképzelt szin , a számomra mert már volt piroskám, barnácskám ,feketém, az ezüstről / Inox /nem is beszélve ! A legközelebbi talán kék lessz ? Ecopityunak : Ez a zöld nem katonai majd talán élőben meglátod , valójában sötét zöld csak a foto sajnos nem élethű !
Még csak az alaktrészeket gyűjtöm, meg egyébb projectek is vannak előtte (EBL21 PP. GU50SE, Gitárkombó, basszuselőfok .. ), de ami késik, nem múlik! Augusztus elején legkésőbb szeretném "elindítani" ! majd szólok,ha valami nem megy
Szép ez úgy ahogy van, de nekem továbbra is a trafótakaró megoldásaid tetszenek a legjobban...
Ma méregettem az EL84SE-t.Kipróbáltam 6P14P-vel is, és az egyik oldala nem megy, pedig előtte EL84-gyel ment.
A 6P14P anódján 250V van, vezérlőrácsán 0V, anódáram nulla, ezért a katódfeszültség is nulla.Katódellenállás 150 Ohm, rácslehúzó ellenállás 680k.Nulla rácsfeszültség esetén a csőnek ki kellene nyitni teljesen nem?Miért nem áll be a munkapont?Új cső egyébként.Szakadás lehet a csövön belül valamelyik hozzávezetésnél?
Nagyon profi lett! Bárcsak én is itt tartanék. Egyenlőre még csak az egyik kimenő van meg és a táp nyák beültetve.
Nagyon szép darab lett ez is, akárcsak a többi, gratulálok. Jól áll neki ez a színösszeállítás, ez mohazöld amúgy, vagy csak csal a fényképező ?
Nagyon erős mohazöld ! Sajnos a fénykép sokat csal !
Janikám húzzál bele ! jó csak lassan is majd elkészül az a másik kimenő is . / Messzi vagyok még a profizmustól ! / sajnos ?
Úgy emlékszem , van némi eltérés a bekötésük között .
Az üresen hagyott kivezetések valamelyikét felhasználták ..., sajnos nem tudom melyiknél . Lehet , hogy ez okozza a problémád .
Csőlábnál is lehet érintkezési probléma az anód vagy a katód oldalon, pontosabban a katódoldalon, mert a segédrácson folyna áram ha az anód felől lenne a szakadás (előfesz azárt nincs, mert nincs katódáram). Lehet, hogy a cserénél leszakadt a katódról a vezeték, vagy csak a csőláb nem érintkezik, vagy hidegforrasztás bosszúja...., de elvileg a csövön belül is lehet szakadás (nem túl nagy eséllyel).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |