Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   595 / 2208
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 8, 2009
Köszi. Kimarattam volna az erősítő paneljeit is csak észrevettem hogy 2 ellenállás kimaradt. Át kell terveznem majd.
(#) burgdavid válasza CHZ hozzászólására (») Jún 8, 2009
És(el nem kezdünk mondatot) a nagy töltőáram nem vágja haza a diófákat? Elég nagyot ránt azért egy ekkora kondi. Ráadásul toroidos táp lesz, az sem ilyed meg
(#) CHZ válasza burgdavid hozzászólására (») Jún 8, 2009
Én mindig AC oldalon kapcsolom a késleltetést , soha nem volt gond . Megfelelő diódák alkalmazásával nem lesz probléma . Amikor rákapcsolod a 230V-ra , akkor is ott vannak azok a fránya elkok , nem ?
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 9, 2009
Igen,a To-3 alakó köllene, és kerámia, meg egy 6p! hatalmas köszönet előre is, talán 2010-re lesz i sbelőle valami
(#) kocos válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 9, 2009
EZ 81 mindent bír!
(#) ngyzoli válasza kocos hozzászólására (») Jún 9, 2009
Jól láttam,tényleg az enhanced-et készülsz megépíteni? Ahhoz csak gratulálni tudok. Esetleg valamire szükséged lenne?
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Jún 9, 2009
Na jó, de ha van 5-6 darab AZ1-ed?
Amúgy is csak ünnepnapos erősítőnek szánom mert az EBL21 sem a legolcsóbb cső!
Direkt még az UM11-es varzsszemek sem lesznek kikapcsolhatóak.
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 9, 2009
AZ4-ed nincs? Nekem van egy. He kell megbeszélhetjük. Vagy tehetsz be AZ21-et is, az olyan mint az EBL kinézetre.
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2009
pláne ha történetesen ballon alakú a búrája és hálóanódos mind
Mármint ezt a látványra írtam természetesen. Így már gondolom érthető miért nem az AZ21-et választom egyenirányításra ami küllemben tökéletes társa lenne az EBL21-eknek :yes:
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Jún 9, 2009
Köszönöm rendes vagy, de már AZ1-re rendeszkedtem be. AZ21-em van vadi új négy is de az egy másik erősítőben lesz az Imi kimenőivel (amik a PCL-ből kerűltek ki) meg ECH21-ekkel meg EBL21-ekkel.
Ez lett volna az eredeti cső-felállás is a CHZ által tervezett vérprofi 5 felé osztott primer tekercsű SM74-es kimenőkkel, de a ballonos-hálós AZ1 borította a bilit így az ECH21 is EF6-ra cserélődött mert mégis csak felsőanódos, pontosabban felső G1-es így nem balesetveszélyes meg körmös foglalatos is amit szintén imádok! :yes:
(#) burgdavid válasza CHZ hozzászólására (») Jún 9, 2009
Látod ebben igazad van
Akkor átrendezem a diódák elé a késleltetést.
(#) CIROKL hozzászólása Jún 9, 2009
Sziasztok : Ma össze kalapáltam talán véglegesre az EL84Ppp/ 6P14P/ met ! Több képet az építés folyamatáról láthatsz ITT
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 9, 2009
Ez is olyan szép lett, mint a többi erősítőd. Gratula!
Működés közbeni képek lesznek?
(#) CHZ válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 9, 2009
Nagyon szép lett , gratulálok !
(#) Moszkvai válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 9, 2009
Mint ha futószalagon gyártanád őket!
Gyönyörű!
Az a zöld szín meg nagyon merész de nekem nagyon bejön!
(#) Mate78 válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 9, 2009
Egy újabb gyöngyszem, gratulálok hozzá!

üdv
(#) CHZ válasza burgdavid hozzászólására (») Jún 9, 2009
Így toroid is lágyabban indul , terhelés nélkül .
Ez a dióda biztos elviseli az elkoidat .

BY399.pdf

(#) EcoPityu válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 9, 2009
Brutál ez a zöld szín, nagyon katonai... tetszik!
Jössz a talira, elhozod?
(#) Müszi válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 9, 2009
Én nem jövök, sajnos ez már biztos :rinya:
(#) EcoPityu válasza Müszi hozzászólására (») Jún 9, 2009
Bár , van erre külön topic, de igencsak sajnálom! Pedig szántam neked egy üres DVD dobozt, hátha te is építesz bele valami szépet... :rinya:
(#) CIROKL hozzászólása Jún 9, 2009
Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat ! Márk teszek föl majd a varázs szemről is képet de most nem igazán volt kedvem délután beüzemelni csak össze szerleltem . CHZ mesternek nagyon sok köszönet az erősítő lelkének a megtervezéséért ! Fletának köszönet a hálózati trafóért ! Moszkvainak mondanám ez a zöld már régen elképzelt szin , a számomra mert már volt piroskám, barnácskám ,feketém, az ezüstről / Inox /nem is beszélve ! A legközelebbi talán kék lessz ? Ecopityunak : Ez a zöld nem katonai majd talán élőben meglátod , valójában sötét zöld csak a foto sajnos nem élethű !
(#) kocos válasza ngyzoli hozzászólására (») Jún 9, 2009
Még csak az alaktrészeket gyűjtöm, meg egyébb projectek is vannak előtte (EBL21 PP. GU50SE, Gitárkombó, basszuselőfok .. ), de ami késik, nem múlik! Augusztus elején legkésőbb szeretném "elindítani" ! majd szólok,ha valami nem megy
(#) lpcollector válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 9, 2009
Szép ez úgy ahogy van, de nekem továbbra is a trafótakaró megoldásaid tetszenek a legjobban...
(#) Mate78 hozzászólása Jún 9, 2009
Ma méregettem az EL84SE-t.Kipróbáltam 6P14P-vel is, és az egyik oldala nem megy, pedig előtte EL84-gyel ment.
A 6P14P anódján 250V van, vezérlőrácsán 0V, anódáram nulla, ezért a katódfeszültség is nulla.Katódellenállás 150 Ohm, rácslehúzó ellenállás 680k.Nulla rácsfeszültség esetén a csőnek ki kellene nyitni teljesen nem?Miért nem áll be a munkapont?Új cső egyébként.Szakadás lehet a csövön belül valamelyik hozzávezetésnél?

(#) djhans válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 9, 2009
Nagyon profi lett! Bárcsak én is itt tartanék. Egyenlőre még csak az egyik kimenő van meg és a táp nyák beültetve.
(#) sturbi válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 9, 2009
Nagyon szép darab lett ez is, akárcsak a többi, gratulálok. Jól áll neki ez a színösszeállítás, ez mohazöld amúgy, vagy csak csal a fényképező ?
(#) CIROKL válasza sturbi hozzászólására (») Jún 9, 2009
Nagyon erős mohazöld ! Sajnos a fénykép sokat csal !
(#) CIROKL válasza djhans hozzászólására (») Jún 9, 2009
Janikám húzzál bele ! jó csak lassan is majd elkészül az a másik kimenő is . / Messzi vagyok még a profizmustól ! / sajnos ?
(#) CHZ válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 9, 2009
Úgy emlékszem , van némi eltérés a bekötésük között .
Az üresen hagyott kivezetések valamelyikét felhasználták ..., sajnos nem tudom melyiknél .
Lehet , hogy ez okozza a problémád .
(#) sturbi válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 9, 2009
Csőlábnál is lehet érintkezési probléma az anód vagy a katód oldalon, pontosabban a katódoldalon, mert a segédrácson folyna áram ha az anód felől lenne a szakadás (előfesz azárt nincs, mert nincs katódáram). Lehet, hogy a cserénél leszakadt a katódról a vezeték, vagy csak a csőláb nem érintkezik, vagy hidegforrasztás bosszúja...., de elvileg a csövön belül is lehet szakadás (nem túl nagy eséllyel).
Következő: »»   595 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem