Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   563 / 3611
(#) Ricsi89 válasza zolee1209 hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

érdekes megoldás, de a lényeg, hogy összejött. nekem eszembe sem jutott volna ablaktisztítóval áttörölni.
(#) Szebence hozzászólása Jún 11, 2009 /

Sziasztok!

Nagyon fontos kérdésem lenne, aki tud segítsen!
Az alábbi tachográfon: Bővebben: Link fent egy tekerővel lehet állítani, hogy milyen üzemidőbe kapcsolom... Azt tudom, hogy a legalsó jel a pihenőidőt jelenti.. A többi mit jelent? Nagyon fontos, hogy még most este megtudjam a választ!

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Ricsi89 válasza Szebence hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

helló!
Szerény véleményem szerint, valahol már olvastam. A két kapcsoló, két sofőrhöz tartozik, ezt felette jelzi is a két szám. A felső állásban a munkaidőt jelenti, a középső pedig az egyéb munkát, például a telephelyről, amikor tankolni mész munkaidőn kívül, vagy egyéb helyre. Az alsó pedig a pihenő, ahogy írtad. Remélem nem hülyeség, amit írtam, de így emlékszem rá.
(#) Szebence válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

gr89 & köboli!

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek a választ! Nagyon megijedtem, hogy nem tudom mi ez és holnap többek közt ebből is vizsgázom

Még egyszer köszönöm szépen!!

Szerk.: Megyek is mára, holnap korán kelek. Jó éjt mindenkinek!
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

Ezek szerint én se voltam nagyon távol a megoldástól. Csak tudnám, hogy hol olvastam erről.
(#) vizor válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

Talán egy hasonló kézikönyvben Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza vizor hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

Most láttam először ilyen kézikönyvet.
(#) Action2K válasza titi hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Na jó, nem kell szószerin érteni. Fekszik mint... :whistle:
(#) Action2K hozzászólása Jún 12, 2009 /

Egyébként jó reggelt! Isteni címe van ennek a topiknak. Ha a kérdőjel nélkül olvassuk, azaz ponttal a végén, tisztára a 80-as évekbeli Pirx kapitány egyik "sci-fi" epizódjának címe is lehetne.
Amúgy normális a topik, csak nekem kicsit beindult a fantazmagóriám.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Hát... a mai technós fiataloknak talán igen. De ez a 20 évvel később hozzánk is begyűrűző Italiano Disco, élén az akkori nagy olaszországi POPszárral, Ricchi e Poveri a 80-as években elég nagy hírnevet szerzett nálunk is. Sőt a mai fiatalok is halhatják Gigi D'Agostino-val közös számmal. Mindkét szám a Sará Perché Ti Amo. A két előadás között "csupán csak" 21 év van
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Ez nem egyedi eset. Nagyobb korkülönbséggel is vesznek át zenéket. Gondolj csak az Andrews Sisters-re a 40-50-es évekből, aztán 60 év múlva Christina Aguilera-nak is bejött a Candyman.
(#) szabi83 válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Megjött a 3 doboz hegesztőpálca, 2.5-s, 8500 Forint volt postával. Most egy darabig elég lesz? (félévig? )

Idézet:
„Olasz gyártmányú SIDER F tip. általános felhasználású elektróda, megfelel a következő típusú elektródáknak: BÖHLER FOX KE, ESAB OK 46.16, régi ER 23 )”

Összesen 12,6 kilógramm

Üdv
Szabi
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Jaj, hogyne tudnám! Pár éve mikor még aktívan nyomtam a zenélést azzal szoktam megőrjíteni a tiniket, hogy a számukra újnak hitt mega slágerekre elővettem a régi CD-imet, az eredeti, még "kislány" Madonnától, C.C.Catsh-től, Sher-től, s belekevertem a repertoárba. Csak néztek, hogy ugyan ismerős dal, de valami nem klappol. Mikor megtudták hogy ez még a szüleik, nagyszüleik korából való, hát majdnem dobtak egy hátast. Aztán sok house partynak induló buliból lett "hajnalig tartó" nosztalgia buli.

Ez az animáció szó szerint állati!!! De nem lövöm le a poént (a pingvineket sem). Nézzétek végig, megéri! Bővebben: Link

Raszta DJ pingvin! ÁÁÁÁÁ!

Művészneve: Dj. Tux. Még jó hogy ültem mikor megláttam.

No ezért ajándékba ezt kapod tőlem.
Ezek a csoda szép kínai lányok, mind a 21-en süket-némák. A trénereik a színpad négy sarkából rányítják őket, jelek segítségével. Jó
szórakozást!
Bővebben: Link
(#) valve válasza szamóca hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Ha már Raszta akkor Rasta Surprise...
(#) szamóca válasza valve hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Na ne!
Ez kinek jutott eszébe.
(#) valve válasza szamóca hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Emlékszem a régi Kinder Surprise tojásokra... Most már nem kapni ilyet... Ehelyett Rasta Surprise...

Köszi, bennem egy régi rossz emléket elevenít fel, de mivel már 9 éve volt, a múlt megszépítette.
Nem kis teljesítmény tőlük. Ezt a saját tapasztalatomból mondhatom. Szóval a teljesség igénye nélkül, elmesélem a történetem. Ebből kiderül, hogy hogy is volt összehozható ez a produkció.
Szóval, 9 évvel ezelőtt egy novemberi hideg esős napon autókáztunk Dunaújváros felé. Még mielőtt rátértünk volna a hatos útra, előtte nemsokkal egy kanyarban, csúnyácska kis autóbalesetet szenvedtünk. Erről már írtam itt pár sort. A lényeg az, hogy a baleset következményeként hatalmas halláskárosodást szenvedtem. Ez azt jelentette, hogy a felső hallásküszöböm olyan pár száz Hertz lett. Tipikusan mintha csak a subbass láda menne. Pár hónap alatt megtanultam szájról olvasni. Akik utólag vesztik el a hallásukat azoknak jóval könnyebb, mert előtte hallották is hozzá a szavakat. A saját beszédemből is csak ugyebár a dörmögést hallottam.
Akkoriban még egy tánccsoportnál voltam hangtechnikus is, meg táncoltam is. No ez a baleset nemigazán jött jól. Az ismerőseim, táncosok tudtak a balesetemről, de a "süketségemről" nem, s arról sem, hogy tudok szájról olvasni. Ez úgy derült ki, hogy az egyik próbán szólt a zene, mi pedig a haverokkal az egyik sarokban melegítettünk be. Épp beszélgettünk róla hogy épp milyen zene szól, milyen jó szám... Mire a tornaterem közepén álló egyik csaj odakiáltott valamit nekünk. "Persze" erre én visszakiabálva válaszoltam is. A mellettem álló haverok ledöbbentek, hogy hogy a fenébe hallottam meg, itt a dübörgő hangfalak mellett állva. Ők biza egy szót sem értettek abból, amit a csaj mondott. Mire én, nagy természetesen válaszolva: Hát leolvastam a szájáról!
No ekkor derült ki, hogy megtanultam szájról olvasni, merthogy szinte tök süket vagyok.
De itt nincs még vége a történetnek. Ledöbbenve kérdezték, hogy hogy a fenébe zenélek meg táncolok ilyen nagyothallóan? A válasz egyszerű: A zenélésnél a hangcuccot (hangszínt) a kollégám lőtte be helyettem, s én utána már csak a korongokat cserélgettem. Ment ez, hiszen a számokat fejből ismertem... Hol a kiállás benne, mennyi az intró... A ritmusra keverés meg ment, mert a basszust éreztem. És itt a hangsúly! Egy teljesen süket is képes a megfelelő erősségű mély hangokat "hallani", ugyanis az ép hallású ember is inkább már csak érzi, mint hallja. No ez miatt sikerült táncolnom a zenére, mert hisz éreztem a ritmust, s így lehetett az ütemet tartva, ritmusban maradni a zenével.
A videón is látható, hogy a zenében, az erősebb basszusoknál olyan a koreográfia, hogy már nem egy helyben állva a segítőket figyelve mozognak, hanem kitöltik a színpadot, s rendezett alakzatokat vesznek fel. Egyébként még a jó hallásúaknak is sok-sok gyakorlás ez, Nekik meg pláne! Minden elismerésem Nekik! :worship:

No hát azt hiszem, megdöntöttem az offolási rekordom.
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Szerintem nem baj, hogy feldolgozta ezt a zenét mélyen tisztelt Aguilera kisassszony, elég jól "áll" neki ez a zene :crazya: :crazya: :crazya:
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Ezek eszméletlenül összehangoltan mozgolódnak :yes:

De hát tudhatjuk, hogy a kínaiak és japánok igazán fejlettek ilyen össz-koordinációs és egyszerre mozgós téren
(#) zoly15 hozzászólása Jún 12, 2009 /

Szép délutánt mindenkinek!
Most jöttem haza a bevásárlásról
Vettem 880Db Csavart és anyát no meg alátétet..
2db 90mm hosszú csillag fejet csavarbehajtóba.
No meg 2db karburátor tömítést a Simson-hoz
(#) zoly15 hozzászólása Jún 12, 2009 /

ÍGY spórolnak a sóherek?
(#) titi válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Hali!
Mit akarsz kezdeni annyi csavarral?
Kutya után kell?
(#) zoly15 válasza titi hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Nem, az ágyamba akarom tenni
Amúgy, nem, jó ha van itthon...
(#) titi válasza titi hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Na felraktam a tűzrókát, erről már tudok üzenetet küldeni, de ez alá meg valamiért nem akar felmenni a flash-player.
Mit csinálok rosszul?
Ja az exlorer 6-os van fent, a rókából pedig a 3.0.9.
(#) zoly15 válasza titi hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Azért nem megy fel mert a rókát be kell zárni...
én is szívtam evvel
(#) Action2K válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Idézet:
„a rókát be kell zárni...”
Ketrecbe, vagy ólba? Persze nem a pipik közé.
(#) titi válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Megvagyok!
Arra nincs ötleted, hogy explorer alól miért nem tudom elküldeni a választ?
Következő: »»   563 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem