Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Sziasztok!
Van egy érdekes ötletem. Úgy gondoltam, mivel a keresőben nem volt ilyen topic ezért nyitom meg ezt, hogy mindenki megmutathassa milyen a műhelye. Lássuk
hát nekünk még alakul, de ha már lesz valami, akkor rakok fel képeket!
igaz 15 vok de sikerült ilyen dolgokat beszerezni. hangtechnikára akarok ráálni mert imádok zenét halgatni
igaz még nem olyan komoly de ez is rengeteg pénzbe volt... [off] kép javítva. szabi83
Na
Mit akarsz hát ez nagyon jóóóóó :yes: :eek2:
Ja és akinek a legszebb műhelye lesz az kapja a pontot...
Helló
Ez az én műhelyem,illetve csak az asztal(meg a macska,aki mindig ott van)Idővel egy komoly műhelyt akarok összehozni,de hát... A képen éppen egy trafó terheléses mérése folyik.
ez szép főleg a cilu. Az épp tanul? Amúgy él még?
Na, akkor én nem kapok pontot ..
Nálam is most nagy a rend....
A TV az jó, csak a távirányítója a rossz. Hogy azt megcsináljam, előbb a szkópot kell befejezni
talán az én "műhelyemről" is merek majd képet felrakni a te műhelyed láttán...
Nekem a kép bal alján található TÜZOLTÓ SPray tetszik.
Bizony ilyet minden hobbístának be kell szereznie. Ha jól tudom akkor porraloltó kel az elektromos tüzekhez. Igaz? Isa
porraloltót még apám hozta nekem néhány éve amikor meglátta miket csinálok... szerencsére még nem kellett használni.. kop.kopp.
Nah, nekem is van egy régebbi fotóm,amit cimbora készített, ma már kicsit nagyobb a rendetlenség...
Szia !
Én itt szoktam varázsolni. Üdv ! Luki
"nagyobb rend=nagyobb élvezet"
Vagy valami ilyesmi...
Elvileg porraloltó kell. Még szerencsére sose kellett használni. Bár egyszer kigyulladt egy kísérleti kapcsolóüzemű tápomban egy műanyag TO220-as tokozású tranzisztor, és ha már ilyen szépen égett, akkor már hagytam egy ideig égni
Az a legjobb ebben az oltó sprayben hogy még a víz is jobban hűtötte a kezemet ennél, amikor próbaképpen ráfújtam.
nembiztos hogy a hideget kell szolgáltatnia, azis lehet, hogy a tűz más feltételét szünteti meg.(mittomén mondjuk megköti az oxigént.)Ez csak vicc volt!
De van gázoltókészülék nem? ami elvonja az oxigént és azért nem ég tovább.Asszem iyeln volt vagyis van bent a sulib!Infóórán mondták hogy ha kigyullad a minitor vagy valami akkor nem kell leönteni ödítővel hanem ezzel agázzal.De leht hogy porolt az is csak én lékszek rosszúl!
Valóban, a porralóltónak pont az a lényegye hogy elzárja a levegőtől az égő anyagot. És persze szempont hogy ez a por nem vezeti az áramot, aszem a leghasználatosak azok 400v-ig jok, De régen néztem a leírást.
Isa
3 fő típusú oltókészülékről beszélhetünk:
- porral oltó - habbal oltó - halonnal (vagy egyéb oxigént megkötő gázzal) oltó A halon gázt már beszüntették, mert környezetkárosító volt a hatása...helyette pl. Inergen gázt használnak. Természetesen elektronikai alkalmazásoknál a habbal oltót nem lehet használni, mivel jórészt nagy nedvességű anyagokat tartalmaz... A porral oltó úgyszintén nem a legeslegjobb elektronikai tüzek csillapítására/elfojtására, hiszen a lefújt gép szinte használhatatlan a továbbiakban... Az elektronikai tüzekre a legeslegjobb! megoldás a gázzal oltó készülék...egyáltalán nem hagy nyomot maga után, a tüzet viszont nagyon gyorsan megszünteti...és talán a legdrágább a 3 típus közül...(de hát az oltókészülék ára tűz esetén nem figyelembevehető tényező...)
Sziasztok!
Ez itt az én műhelyem! Egyébként itt a legrosszabb a hang terjedési sebessége.Ha bennt vagyok,a feleségem "kész a kaja" mondata félóra múlva jut a tudatomig
Hello!
Elösször is gratula Müszinek jó ötlet volt a második, hogy így mindenki tud ötletet venni hogy milyen legyen a saját műhelye az enyém pl egyenlőre úgy áll hogy se talapzat se vakolat nincs benne ami egyenlőre megvan a külön épület és a bevezetet villany ami egyenlőre még csak egy kábelcsonkot jelent a gerendák között szóval ha van rá érdeklődés akkor folyamatában megtudom mutatni hogy hogyan épül
Ha sikerül rendet raknom akkor én is teszek fel képet!
nekünk most még csak 1 villany van bennt, még konnektor sincs, meg még le kell vakolni az egészet szintén. csinálni kell konnektorokat, asztalt berakni, stb.
Fureszk akkor eggyazon helyzetben vagyunk Egyenlore en is a nappaliban szerelek mint sok kollega asszony nagy oromere... nah majd csinalok kepeket nekem egyenlore ki is kellene pakolnom belole valahogy es nem vakolni akarok hanem kartonozni
Először is gratulálok, hogy (ha jól értem) 15 évesen ilyen nagy fába vágtál.
Csodálatomat tovább fokozná, ha kiderülne, hogy a falon látható Radford kapcsolás nem csak dekorációs célokat szolgál. Sikerekben gazdag munkát!
ÁÁÁÁ végre valaki aki hallot redfordról de sajnos csöves erősítőket nem építek han MOSFETttel ezzel is isanyat jó néha HIGH-END minőséget is eléri
Szerintem is jobb ötlet először félvezetőset építeni. Sokkal biztonságosabb, nincs többszáz V anódfesz, nem kell kimenő trafóval bajlódni stb. (Bár egy ilyen Radford- szintű csövi úgy tud szólni, hogy az ember hamar beleszeret.) De egy MOSFET-es audiofil minőségű erősítő sem olcsó mulatság. Nagyon drágák az igazán minőségi alkatrészek és a beszerzésük is macerás.
Én mégis azt mondom: Vágj bele, mert a végeredmény kárpótol a sok fáradtságért.
Az igaz az alkatrészekkel kapcsolatban, amit jelenleg építek erősítőt abba 4e körülvan 1 FET és párba kell válogani ami plusz zsé meg beszerzés. Megpersze hamar elég :yes: A csöves erősítőkhöz valóban neki szeretnék fogni egyszer csak ugye a családi kürünkben senki nem foglalkozik elektroval. Tehát nem könnyű így tanulni meg az a sok volt a csövesnél...egy kis hiba és ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |