Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MP3-4 lejátszó építése
Lapozás: OK   2 / 10
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 23, 2006 /
 
Upsz bocsi nem vettem észre, hogy már leírtad holl volt a bibi.
Remélem azért a többinekhasznát veszitek.
(#) titkovics válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 23, 2006 /
 
Szia Lucifer.

Előre is köszönöm segítségedet, eredménytől függetlenül.

Az USB csati lábait forrasztottam át mert azok törtek el a dugdosástól az előző gazdája biztos sokat szeretett dugni , tehát azzal már nincs gondom. A linket is köszi, bár még az enyémet nem találtam meg rajta. A kondik is elég érdekes értékeket mutattak a multiméteren, bár az SMD-hez annyira nem értek (még).
(#) Lucifer válasza titkovics hozzászólására (») Jún 23, 2006 /
 
Sziasztok!
Na felbuzdulva Titkovics sikerén, én is átforrasztgattam a lábakat, de nem ott volt a bibi sajna.

Az elemélettartamról:

-> Az előző gazdija 900 mAh-os Dure*ell akksival több mint
6 óra folyamatos zenét bírt. (Állítólag.) Melegedés nem volt tapasztalható.

A kondiról:

-> rádugtam USB-re megkapta az 5 voltot, PC-n semmi jele az életnek. Megnyomom a bekapcsolópückös gombot, PC hangfal rádugva kattan 1-et ( valszeg az MP3 rész működik, csaknincs rajta semmi.)

--> Az első sötét képen bekeretezett kondira mérve:

~3,9 mV a pozitív oldal a mikrofon felől jön. //a multiméterem gagyi, alapból 0,2-0,1 értékeket mondogat a 200 mV s méréshatárnál.

-> hangfal , usb kihúz:

--> kondi: pár századmásodperc alatt a kondiból a feszkó eltűnik.
szabi83 diódavizsgálatát is elvégeztem, 100 Ohm-ot mutat mindkét irányban. (Bár lehet van vele valahol egy ellenállás párhuzamosan bekötve)

Tudom Andersen meghalt, de én szeretek mesélni:

Adott ugye ez az MP3 lejátszó. Egyik haveromé volt. Szóval kissé több mint 11 hónapos korában hopp elromlott az LCD-je.
Ettől eltekintve jó volt mindene. Na hozza, csináljam meg.. Á mondom nem oda Buda, garis cuccot nem bűvölünk. Na rajta vissza a boltba. Szokásos szájtépés, boltos nem akarja visszavenni, mert csak teliholdkor érvényes a garancia. Na de szépzsóval mindent el lehet érni, elvitette szereltetni. Kb 5 hét alatt kész is lett. Be a boltba, gyerek örül, van megint MP3 lejátszó. Hazamegy PC-be bedug, semmi. Á biztos awin drivere rossz. Proba nálam Linux alól. lsusb -> semmi ergo gond van. Vissza az üzletbe -> közlik a gari már lejárt. nahurrá. Jelzem, a dobozból kivéve, kapásból rommáhullottt. Kis műanyagpöcsök letörve, igazi barbár munka nyomait tanúsítva.

Na vége a mesedélutánnak.
Ha valakit lefárasztottam, akkor bocs.
(#) titkovics válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 23, 2006 /
 
De ugyanaz a probléma hogy nem ismeri fel a géped? Mert nekem az is baj volt, hogy az USB csati külső fém része, ahol oda volt (van) forrasztva a panelhoz eltört. Ennek megforrasztása után lett jó.
(#) Gory válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 23, 2006 /
 
Egy kérdésem van a sztorival kapcsolatban:

Hány fogát verted ki a boltosnak és milyen tárggyal? Vagy esetleg kúpként felhejezted neki az mp3-om lejátszót?

Huhh ez két kérdés volt Bocs az OFF-ért
(#) szabi83 válasza Gory hozzászólására (») Jún 23, 2006 /
 
nálunk nem így müxik a gari intézése.. :nyes:
visszed a cuccot, nem jó, meg nálad a gari papírja..
ha van raktáron úgyanolyan akkor adnak, ha nincs akkor rendelnek/ha tudnak/ vagy 1el jobbat adnak..
igaz én dvd íróval jáccottam ezt.. 5* cserélték :nyes:

nem kellet a számat stb-t tépnem, szentem mással is így járnak el..
mivel ők fogják szólnak a szállítónak hozzon egyet garis csere, a rossz vissza kerül a nagykerbe aztán az a szokásos jobb vál bal kéz gondolom

amugy meg nem hiszem, hogy javítanak, amikor csajnába már legyártották pár éve ezeket ami most van magyarországon.. szerintem...
lásd: "Élj jól" márkájú 55cmes tv ami most van a boltokba 55cm-s 40 ezer körül az pl 2005-s model vagyis "1.5 éves fejlesztés min", 2-3 hónapja van boltokba

üdv
(#) Lucifer válasza Gory hozzászólására (») Jún 24, 2006 /
 
Sziasztok!
Hát szerencsére nem az enyém volt a lejátszó.
Amúgy, ha jól informált vagyok, akkor javítás után meghosszabbodik a garancia. Meg ha nem tudják megcsinálni n nap alatt, akkor újat kell(ene) adniuk.

Van egy scannerm, hasonló a sztori, csak itt rendesek voltak.
Scannelek valami nagyobbat (tömegre), megy visssza a kocsi, megáll, visít, tápki tápbe kocsi visszamegy. Jó vagy 6 szor visszavittem, volt amit visszaküldtek javítva, volt amikor újat kaptam, végül meguntam.
Lejárt a garancia, szétszedtem. Kókányoltam bele alulemezből merevítést az üveg kerete alá, és azóta Révai nagylexikont is tudok scannelni.

Na, hogy ne csak off legyen:
Az 5 volt bejön az USB-n, a kabáton, és az egyik szélső lábon ott a föld. Rádugtam egy hosszabbítóra, és a D+ D- kijö a hosszabbító két lábára. Más hiba nem látszik rajta. Jelzem a service előtt leformázták, ígya tartalmát nem tudom meghallgatni. Ha dugok rá egy hangfalat, bekapcsoláskor hallatszik egy kis hang, ami szerintem arra utal, hogy valami "élni akar". Esetleg arra tudok gondolni, hogy aki szerelte nem e valami műszálas pulcsiban tette, és nem ezzel nyírt e ki valamit benne.
(#) titkovics válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 26, 2006 /
 
Kedves Lucifer.

Ha volna időd tudnál segíteni ebbben a firmware frissítésben? Mert nézegettem az oldalt, de nem jutottam előrébb, hol is kezdjem el .

Köszi szépen
(#) Lucifer válasza titkovics hozzászólására (») Jún 26, 2006 /
 
Szia Titkovics!

Hát őszintén szólva én sem csináltam ilyet még csak gondolkoztam rajta, nem e lehet köze gondhoz.
De mivel az enyém egyelőre úgy tűnik full kuka nem tudtam vele mit kezdeni. A flashelőprogi olvasni nem tudott belőle.
Még abban sem vagyok biztos, hogy a mi lejátszónk ilyen rendszerű. A memóriachip aminek csak 2 sor lába van az OK nekünk is olyan van.
(Amit azon az oldalon házilag cseréltek 1 GB-sre ).
Na de a lényeg a vezérlőchipen van. (Gondolom én laikus.)
Az oldal szerint ők a ATJ2085, ATJ2051, AMP2085 chipeket
"támogatják. Nos az enyémen volt egy matrica, azt lekaparva a betűrovátkák telementek ragaccsal, csak a samsung feliratot tudom olvasni. (Majd adok neki lakkbenzint és meglátom.)
Az, hogy nem ATJ2085 az fix, ahhoz túl sok lába van legalább is az enyémnek. A többiről sajna nincs kép, meg datasheetet sem leltem így arra még van sansz, hogy olyan lesz.
A wiki oldalon van egy lejátszó felismertető rész.

Itt leírja, hogy an kell felismerni a lejátszónkat.

-> Win eszközkezelőben valami hasonlót kell látni:
[pic]http://www.s1mp3.org/wiki/images/9/93/ADFU.png[/pic]

Én ezt sajnos nem tudom kipróbálni, nem lát rajta semmit.
Prószild ki, ha megvan szólj!
(#) titkovics válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 17, 2006 /
 
Sziasztok.

Megkésve bár, de írok a fejleményekről. Sikerült megjavítani az mp3 lejátszót. Slope kollégának igaza volt, tényleg végfok hiba. De mit ad Isten, a nővéremnek teljesen ugyanilyen mp3 lejátszója van, és megnéztem benne az IC-ket, 4 féle van benne, de a 4 féle egyenként megegyezik. Felírtam a számukat utánanéztem, és a TI honlapján ráakadtam a végfok IC-re 1770-es típusszám alatt. Rendeltem belőle 3-at kicseréltem és úgy 2 hete szépen működik:yes: .
Egyszóval bármit javítotok, ha elsőre nem is sikerül majd másodjára biztos menni fog, kitartás.
(#) IMi válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 17, 2006 /
 
Hello!
Nekem is hasonló lejátszóm van. A multkoriban lógott az USB-n s egyszer csak se kép, se hang, csak úgy.A winf.. sem látta. A fent említett oldal adott segítséget : elem ki, memoria megfelelő lábai rövidre zárva, bedug USB (m. lábak zárva!), win jelez újhardver, zárlat le.
Most tapasztalható a fenti kép Ezután következett a megfelelő soft feltöltése a lejátszóra( ez is fent van az oldalon).
Nekem bejött.
(#) IMi válasza IMi hozzászólására (») Szept 17, 2006 /
 
Ja , és figyelmesen nézegessétek az oldat!
Csak a megfelelő progit töltsétek rá!
(#) Dav_id válasza IMi hozzászólására (») Szept 17, 2006 /
 
Hello!
Testvérem szerzett egy ilyen lejátszót, csak annyi volt a baja hogy a kezelőgombja (amivel a menuben lehet mászkálni) le volt törve. Kiforrasztottam az egészet és jobb megoldás híján vezetékkekkel kivezettem és 3 kis kapcsolóval helyettesítettem. Ez igy működött is csak valamit csinált vele tesóm és most nem megy az "OK" gomb. Néztem, a forrasztások jók, lehet hogy valami zárlat miatt ment tönkre? amugy minden más működik. Valami ötlet hogy meg lehet e csinálni? Köszi
(#) miklosch válasza Dav_id hozzászólására (») Okt 3, 2006 /
 
Hello!

Van egy MP3 lejátszóm, ami bekapcsoláskor meg se nyikkan, de ha rádugom gépre, akkor a gép felismeri, mint USB-s tároló, de viszont nem rakja ki külön meghajtóként! Szerintem le kellene formázni a memóriáját, hátha segítene a gondon, csak az a probléma, hogy nem tudom, hogy hogyan lehetne megcsinálni, amikor nem rakja ki meghajtóként! Tudnátok segíteni, hogy hogyan tudom életre kelteni valahogy?

köszi
(#) Master_of_the_web válasza miklosch hozzászólására (») Okt 19, 2006 /
 
Helló!

Van nekem itthon pár lasabb PC-m hangkártyával, meg mindennel, vinyóból is van nekem elég. A lényeg, hogy szeretnék egy Pc alapú mp3 lejátszót készíteni, ami alapjából egy sima számítógép, bármi külső hardver nélkül. (Egér, billentyűzet, monitor..) Ami egy vezetékes távirányítóféleséggel működne: ezen mondjuk jó lenne egy LCD kijelző is, de elhanyagolható. A dekódolás (pl. MPG123), lejátszás és a távirányító kezelése pedig a gépen lévő szoftver dolga lenne. A távirányító pedig PIC-el működne és soros porton csatlakozna.

Itt találtam egy linket, de eléggé tömören össze van foglalva az egész:[link=http://www.bobblick.com/techref/projects/yammp3/yammp3.html]http://www.bobblick.com/techref/projects/yammp3/yammp3.html[/link]

Ezt egy sima PC táppal működtetném, mivel nem auóba kéne, csak a műhelyembe kellene(szeretek zene mellett dolgozni, mivel úgy jobban megy a szerelés , és elegem van már a discmanből, meg a rengeteg CD-ből...)

Tehát ebből a távirányító kéne, nameg, hogy hogyan tudom azt a perl szoftvert működésbe hozni...

Egyszóval egy kis segítség kéne megépítéssel kapcsolatban...

üdv

Webmaster
(#) MaSTeRFoXX válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 19, 2006 /
 
Üdv!
Gépnek elég lenne valamilyen P1-es. Azt mondjuk meg kellene oldani, hogy a win ne érzékelje az egér hiányát betöltéskor....
De lehet hogy valami linuxot is lehetne használni, Bob Blick is azt csinálta
Ha winampot használnál akkor lenne ahhoz egy USB-s infrás távirányító vevő.
[link=http://rcwinamp.uw.hu/]http://rcwinamp.uw.hu/[/link]
Még nincs teljesen kész az oldal, de ha kapcsolatba lépsz az illetővel akkor biztos segít ebben az infrás dologban.
(#) Master_of_the_web válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Okt 19, 2006 /
 
Hi4

Bár a Linux kicsit gyorsabban indul, és stabilabb is, inkább maradnék a windowsnál egyszerű kezelhetősége miatt. Az egér problémát max úgy oldom meg, hogy rádugok egy egeret, aztán beszórom a gép mögé, úgyse fogom használni. A távirányítós ötlet egyszerűnek és könnyen kivitlelezhetőnek tűnik, bár én inkább USB helyett inkább valami soros portos infra vevőre gondoltam.

üdv
(#) MaSTeRFoXX válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 19, 2006 /
 
A sorosporti ha jól tudom nem a legmegbízhatóbb, mondjuk az rcwinampon ezt szépen le is írja..
A feltétele mondjuk hogy legyen USB a gépen....
(#) Báddzsó válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Okt 19, 2006 /
 
én használtam, infrás sorosportos távirányítást winamphoz, 100%osan működött, nemtom mi baja a rcwinampos-nak vele (nem sikerült használnia..) haveromnak is csináltam egyet, nála is működött... kellett hozzá a winlirc, meg vmi glider vagy girder nevű progi....meg egy olyan távirányító ami azon a frekin modulálja a jelet mint amin a vevő demodulálja. ennyi.
(#) Báddzsó válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 19, 2006 /
 
meg vannak ám DOS-os lejátszók is!! infravevővel, lcd kezeléssel, ingyen legálisan! és annyira stabil mint a pc-d (amíg az megy addig a progi is)
[link=http://mpxplay.cjb.net/]http://mpxplay.cjb.net/[/link]
[link=http://www.damp-mp3.co.uk/]http://www.damp-mp3.co.uk/[/link]
(#) Oneill válasza Topi hozzászólására (») Okt 20, 2006 /
 
Üdv Topi!
Engem is érdekelne ez a Elm Chlan féle mp3 lejátszó. Mennyiből lehetne ezt megvalósítani itthon? Nálunk a boltban abszolútt nem lehet ilyen alkatrészeket beszerezni. Tudnál egy helyet ahonnan postán is lehet rendelni?
(#) Master_of_the_web válasza Báddzsó hozzászólására (») Okt 20, 2006 /
 
helló
Tudtok esetleg valami infravevő kapcsolást adni? Valami egyszerő sorosportos verzió lenne a legjobb. ja és meg szeretném oldani PIC-el. Nemakarok AVR-est készíteni!

üdv
(#) Báddzsó válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 25, 2006 /
 
ha még aktuális: [link=http://www.lirc.org/receivers.html]http://www.lirc.org/receivers.html[/link]ez sorosportos, se pic se avr nem kell bele.
(#) Master_of_the_web válasza Báddzsó hozzászólására (») Okt 25, 2006 /
 
Helló!

Már van egy kapcsolásom, amit meg fogok építeni, de azért kösz. Ez a verzió nekem nem akart menni minden távirányítóval, és a winampot se nagyon szerette.

üdv
(#) deniel válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Nov 10, 2006 /
 
Sziasztok!

Egyik haveromnak van egy thomson lyra mpcf 2471 típusú mp3 lejátszója.
Ha bedugja a számítógépbe, a gép fölismeri meghajtónak.
Ha rá akar menni a meghajtóra, a gép szinte lefagy, csak akkor normalizálódik ha kihúzza a lejátszót.

A zenéket amik eddig rajta voltak simán le tudja játszani, csak újakat nem lehet rá rakni.

Ez szeritetek hardver, vagy firmware hiba?

Deniel
(#) huhuu hozzászólása Nov 11, 2006 /
 
Üdv!

Szeretnék mp3 lejátszót építeni ami vinyórol játsza le a számokat, vagy dvd meghajtóval dvd-ről. Nem szükséges se kijelző sem távirányító, hogy minnél egyszerűbb legyen, sőt arra gondoltam, hogy van egy olcsóbb mp3-as cd lejátszóm, valahogy nem e lehetne azt kiegészíteni a vinyóval példáúl, hogy tényleg minnél egyszerűbb legyen....vagy ez bonyolúltab?
Majd teszek föl a cd játszó belselyéről fotókat.
(#) pisti89 hozzászólása Dec 14, 2006 /
 
Sziasztok! Van egy Odys márkájú 256Mb-os mp3 lejátszóm. De az elem kifolyt benne és 2 SMD kondi kivezetését megette.
Ha van valakinek akkor mérje már le majd küldök fotót is.
(#) suhanc hozzászólása Jan 10, 2007 /
 
Nekem Valami olcso kellene van egy mp3-am amibül valamit fell lehetne használni egyelöre csak gyakornok vok hobbiszinten nyomom
(#) Slope válasza suhanc hozzászólására (») Jan 10, 2007 /
 
gyakornokként nem sokat fogsz vele kezdeni...
szerintem még ne piszkáld, tedd el későbbre
Talán egyszer a kijelzőnek még hasznát veheted.
(#) m.joco hozzászólása Jan 11, 2007 /
 
Az én mp3 lejátszóm 256 MB-os. GYakran használtam adathordozónak. Egyszer amikor le akartam formázni, mert sz@rakodott , a 256 MB helyett csak 115 MB-ra lehett leformázni. Leformáztam és azóta nem lehet 256 MB-ra leformázni, csak 115MB-re. Olyan mintha elveszett volna a többi. Mit lehet ezzel csinálni?
Gondoltam frissítem a Firmware-t, de azt nem tudom hogy kell. Honnan lehetne keresni hozzá FW?
Következő: »»   2 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem