Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Egy olyan témáról szeretnék irni,ami éppen nem ide való de nagy segitséget adna a nyák készitéseiben. Lehet hogy hallotattok is róla! Nyomtatóból készitett (nyák nyomtató) Ami olyan lenne,hogy közvetlen a nyákra lehetne nyomtatni! De ha már rendelkeztek ilyennel akkor bocsi!
Ezt már kitárgyaltuk vagy 2x ebben a témában ! Lapozz egy kicsit vissza .
Kicsit alkottam a hétvégén és kitaláltam egy új logót a saját magam által készített nyákokra. Az egész átmérője 14mm, gondolhatjátok meddig tartott amíg megrajzoltam, de megérte Aztán persze rájöttem hogy elrontottam, mert a nyáktervre nem tükrözve rajzoltam, aztán később is elfeljtettem tükrözni így ez eredetileg fordítva lenne jó.
Nem igazán... Vannak - főleg külföldi - beszmolók működőképes példányokról, de nem az igaziak. Főleg a tinta ára az, ami nagy visszatartó erő. Horror ára van a saválló tintáknak. (Lézeres nyomtatóval pedig kísérletezni sem érdemes, a technológia nem alkalmas rá.)
Nem semmi! Jól néz kei, de mit ábrázol? (Lehet, csak én vagyok vaksi , de nem tudtam igazán kivenni...)
Én sem tudom mi ez, de erre emlékeztet: Bővebben: KÉP
Nem kell fólia. Teljesen jó a pausz is, sőt nekem a pausz jobban bejött mert a fólián ha vastagon nyomtattam száradásnál megrepedt a festék.
Ez érdekes! Milyen nyomtató/tinta volt? Nekem az EPSON nyomtatóm, a DuraBright (remélem jól írtam, a "pöttyös macskás) festék soha nem repedezik a fólián!
Nekem is ugyan ez a konfig, ráadásul eredeti epson tinta.
Milyen beállításokkal csináltad?
Mindegyik beállítással nyomtattam már. A legmagasabb (fotó) minőségben sem lett annyival jobb a fedettsége, csak a tinta fogyott jobban, de két réteget egymásra téve a "Szöveg" minőségű nyomat sem látszik már át. (Kb. 5 perces világítási idő, 2x8W BLB cső, kb. 5 cm-ről, kvarcüvegen át.)
Próbáld ki a csak feketével legjobb epson matt nyomtatást. Na ott be fog repedezni, de ha ugyan ezt pauszra rakom akkor az olyan sötét lesz, hogy nem kell két réteg.
Na egy kép a fóliás és a pauszos maszkról:
A maszkok egymás mellett
Én fóliát használok. Ezzel a jelenséggel én is találkoztam, de egyik napról a másikra, és kértem is segítséget ebben a topicban. Nekem a megoldás erre a következő volt:
5 beállítás létezik nyomtatómnál: vázlat, gyorsnormál, normál, minőségi, maximum minőség. Nah 2 utóbbival fordult elő ez a repedezés, de eszembe sem jutott, hogy pont emiatt lett rosszabb a minősége. Amint normálra vettem a minőséget, kb olyan fedést kaptam, mint te a pausszal. Azért továbbra is duplát rakok egymásra. Nyomtatóm: HP psc 1350
Hát a pauszos magáért beszél. Ebből nem kell kettő.
Igen, pontosan az
Csak mint mondtam, elfelejtettem tükrözni a szimbólumot, meg egy-két helyen még javítgatnom kell. Frankye köszi! Van térképet ábrázoló mintám is, de azt meg túl nagyra rajzoltam, és nem tudom hogy Sprint layoutban hogyan kell vonalakkal rajzolt mintát kicsinyíteni
Jól kitaláltam, pedig tényleg nem ismertem fel, csak tippeltem.
Nem semmi a profilképed!
Üdv!
A következő problémám akadt! Nem tudom milyen UV csövet vegyek NYÁK levilágító berendezéshez! Mivel sok helyen azt sem tudják megmondani, hogy mi a tárgy hullámhossza, nemhogy mi az UV besorolása.... Szal egy UV csönek van alkalmazási köre (rovar irtó(BLB/BL típus bevonat szerint), pénzvizsgáló(BL/BLB színtén bevonat szerint), víztisztító/gyógyászati(BLB) ).. A problémám, hogy ott álltam Kecskeméten a SZA-CO KFT-nél töketlenül és nem tudtam választani a terítékből! Ezért érdeklődnék, hogy kinek hogyan, és milyen UV cső vált be idáig levilágításhoz? Egy átlagos 15W-os BLB cső biztos olyan hullámhosszon dolgozik ami nekem a P20 lakkhoz passzol? Vagy válasszam a veszélyesebbik HXL(i) lámpás módszert? A segítő válaszokat nagyon szépen köszönöm!!!
Szia!
A P-20hoz és a gyári lakkokhoz is UV-A fény kell. Ha a HMLIre gondolsz akkor azt kell hogy mondjam hogy az egyáltalán nem veszélyes, a HGLI az igen. Ha nem számít az idő túlzottan aza van 20perced a világításra akkor a HMLIt ajánlom ugyanis annak csak egy foglalat eg egy vezeték kell és mehet a levilágítás. A HGLI egy kicsit bonyolultabb. Néhány fórumtárs használt LEDeket is levilágítóban. A csőnél is az a lényeg hogy UV-A tartományban is legyen fénykibocsájtása. Germicid csövet nem ajánlom mert veszélyes akárcsak a letört búrás HGLI. Üdv!
Köszi, de a ledes technika felejtve, a HMLI jönne szóba az Uv technológia után!
Nekem ehhez a csőhöz vannak felszereléseim, mert a HILTI-ben acsarnokvilágítást a lépeken látható fényforrások látják el! 1. 2. De tisztábbnak tartom az Uv eljárást! Azért szeretnék felvilágosítást kérni abból a technológiából!
Használhatsz sima mezei UV fénycsövet is, még akár pénzvizsgálóba valót is, de ekkor számolni kell azzal, hogy a levilágítási idő akár 25-30 perc is lehet (én ezeket használom mert ingyen kaptam pár darabot --egyébként 900ft körül van darabja--, de ha ezek nincsenek, akkor tuti inkább ledekkel oldom meg)
epson dx7400 és durabrite tinta ez is. A nyomtató nem is támogatja a fóliát, rá kell rakni egy sima a4-re, mert nem húzza be, mert átlát a fólián (mondhatnám átlát a szitán)
Szóval kicsit meg kellet erőszakolni, de szerencsére pauszt olcsón lehet kapni szinte bárhol, a mérnöki irodánkon meg tekercsekben áll, és már nem használják.
Ez a ledes technika felejtve ez nagyon gáz duma!
1 éve világítok velük! Láttad a panelt amit ma raktam fel? Az is azzal lett levilágítva, és a lötstopp fóliát is viszi, és a gyári lakkosat is, és a p20-at is! Ne beszélj zöldségeket, olvass előtte! És nem kell a csövek között válogatni! Egy típus van a chipcad-nél. Veszel 3-at meg egy áramgenerátort ha nem akarsz te szórakozni vele, oszt ágyesz bugyesz. Nincsenek kérdőjelek, még a levilágítási időket is meg tudom adni mihez mennyi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |