Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Egy olyan témáról szeretnék irni,ami éppen nem ide való de nagy segitséget adna a nyák készitéseiben. Lehet hogy hallotattok is róla! Nyomtatóból készitett (nyák nyomtató) Ami olyan lenne,hogy közvetlen a nyákra lehetne nyomtatni! De ha már rendelkeztek ilyennel akkor bocsi!
Ezt már kitárgyaltuk vagy 2x ebben a témában ! Lapozz egy kicsit vissza .
Kicsit alkottam a hétvégén és kitaláltam egy új logót a saját magam által készített nyákokra. Az egész átmérője 14mm, gondolhatjátok meddig tartott amíg megrajzoltam, de megérte
![]()
Nem igazán... Vannak - főleg külföldi - beszmolók működőképes példányokról, de nem az igaziak. Főleg a tinta ára az, ami nagy visszatartó erő. Horror ára van a saválló tintáknak. (Lézeres nyomtatóval pedig kísérletezni sem érdemes, a technológia nem alkalmas rá.)
Nem semmi! Jól néz kei, de mit ábrázol? (Lehet, csak én vagyok vaksi
![]()
Én sem tudom mi ez, de erre emlékeztet: Bővebben: KÉP
Nem kell fólia. Teljesen jó a pausz is, sőt nekem a pausz jobban bejött mert a fólián ha vastagon nyomtattam száradásnál megrepedt a festék.
Ez érdekes! Milyen nyomtató/tinta volt? Nekem az EPSON nyomtatóm, a DuraBright (remélem jól írtam, a "pöttyös macskás) festék soha nem repedezik a fólián!
![]()
Nekem is ugyan ez a konfig, ráadásul eredeti epson tinta.
Milyen beállításokkal csináltad?
Mindegyik beállítással nyomtattam már. A legmagasabb (fotó) minőségben sem lett annyival jobb a fedettsége, csak a tinta fogyott jobban, de két réteget egymásra téve a "Szöveg" minőségű nyomat sem látszik már át. (Kb. 5 perces világítási idő, 2x8W BLB cső, kb. 5 cm-ről, kvarcüvegen át.)
Próbáld ki a csak feketével legjobb epson matt nyomtatást. Na ott be fog repedezni, de ha ugyan ezt pauszra rakom akkor az olyan sötét lesz, hogy nem kell két réteg.
Na egy kép a fóliás és a pauszos maszkról:
A maszkok egymás mellett
Én fóliát használok. Ezzel a jelenséggel én is találkoztam, de egyik napról a másikra, és kértem is segítséget ebben a topicban. Nekem a megoldás erre a következő volt:
5 beállítás létezik nyomtatómnál: vázlat, gyorsnormál, normál, minőségi, maximum minőség. Nah 2 utóbbival fordult elő ez a repedezés, de eszembe sem jutott, hogy pont emiatt lett rosszabb a minősége. Amint normálra vettem a minőséget, kb olyan fedést kaptam, mint te a pausszal. Azért továbbra is duplát rakok egymásra. Nyomtatóm: HP psc 1350
Hát a pauszos magáért beszél. Ebből nem kell kettő.
Igen, pontosan az
![]() Csak mint mondtam, elfelejtettem tükrözni a szimbólumot, meg egy-két helyen még javítgatnom kell. Frankye köszi! Van térképet ábrázoló mintám is, de azt meg túl nagyra rajzoltam, és nem tudom hogy Sprint layoutban hogyan kell vonalakkal rajzolt mintát kicsinyíteni ![]()
Jól kitaláltam, pedig tényleg nem ismertem fel, csak tippeltem.
![]() Nem semmi a profilképed! ![]() ![]()
Üdv!
A következő problémám akadt! Nem tudom milyen UV csövet vegyek NYÁK levilágító berendezéshez! Mivel sok helyen azt sem tudják megmondani, hogy mi a tárgy hullámhossza, nemhogy mi az UV besorolása.... Szal egy UV csönek van alkalmazási köre (rovar irtó(BLB/BL típus bevonat szerint), pénzvizsgáló(BL/BLB színtén bevonat szerint), víztisztító/gyógyászati(BLB) ).. A problémám, hogy ott álltam Kecskeméten a SZA-CO KFT-nél töketlenül és nem tudtam választani a terítékből! Ezért érdeklődnék, hogy kinek hogyan, és milyen UV cső vált be idáig levilágításhoz? Egy átlagos 15W-os BLB cső biztos olyan hullámhosszon dolgozik ami nekem a P20 lakkhoz passzol? Vagy válasszam a veszélyesebbik HXL(i) lámpás módszert? A segítő válaszokat nagyon szépen köszönöm!!!
Szia!
A P-20hoz és a gyári lakkokhoz is UV-A fény kell. Ha a HMLIre gondolsz akkor azt kell hogy mondjam hogy az egyáltalán nem veszélyes, a HGLI az igen. Ha nem számít az idő túlzottan aza van 20perced a világításra akkor a HMLIt ajánlom ugyanis annak csak egy foglalat eg egy vezeték kell és mehet a levilágítás. A HGLI egy kicsit bonyolultabb. Néhány fórumtárs használt LEDeket is levilágítóban. A csőnél is az a lényeg hogy UV-A tartományban is legyen fénykibocsájtása. Germicid csövet nem ajánlom mert veszélyes akárcsak a letört búrás HGLI. Üdv!
Köszi, de a ledes technika felejtve, a HMLI jönne szóba az Uv technológia után!
Nekem ehhez a csőhöz vannak felszereléseim, mert a HILTI-ben acsarnokvilágítást a lépeken látható fényforrások látják el! 1. 2. De tisztábbnak tartom az Uv eljárást! Azért szeretnék felvilágosítást kérni abból a technológiából!
Használhatsz sima mezei UV fénycsövet is, még akár pénzvizsgálóba valót is, de ekkor számolni kell azzal, hogy a levilágítási idő akár 25-30 perc is lehet (én ezeket használom mert ingyen kaptam pár darabot --egyébként 900ft körül van darabja--, de ha ezek nincsenek, akkor tuti inkább ledekkel oldom meg)
epson dx7400 és durabrite tinta ez is. A nyomtató nem is támogatja a fóliát, rá kell rakni egy sima a4-re, mert nem húzza be, mert átlát a fólián (mondhatnám átlát a szitán)
Szóval kicsit meg kellet erőszakolni, de szerencsére pauszt olcsón lehet kapni szinte bárhol, a mérnöki irodánkon meg tekercsekben áll, és már nem használják.
Ez a ledes technika felejtve ez nagyon gáz duma!
1 éve világítok velük! Láttad a panelt amit ma raktam fel? Az is azzal lett levilágítva, és a lötstopp fóliát is viszi, és a gyári lakkosat is, és a p20-at is! Ne beszélj zöldségeket, olvass előtte! És nem kell a csövek között válogatni! Egy típus van a chipcad-nél. Veszel 3-at meg egy áramgenerátort ha nem akarsz te szórakozni vele, oszt ágyesz bugyesz. Nincsenek kérdőjelek, még a levilágítási időket is meg tudom adni mihez mennyi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |