Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Táp bekapcsolása

Témaindító: mxsxs2, idő: Jún 15, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mxsxs2 hozzászólása Jún 15, 2009 / 1

Hello. Van egy ap4300x tápom. Működik is...
Azt szeretém vele megcsinálni hogy ne kelljen alaplapra dugni hogy áramot adjon le minden csatlakozón. Mert ugye ha nem kapcsolom be az alaplappal így nem csinál semmit.
Mit kell össze kötni vagy átforrasztani?
(#) Müszi válasza mxsxs2 hozzászólására (») Jún 15, 2009 / 1

A fekete és a zöld vezetéket kösd össze!

üdv
(#) mxsxs2 válasza Müszi hozzászólására (») Jún 15, 2009 /

A zöld megvan. A fekete viszont bármelyik jó amelyik azon a csatlakozón van?
(#) Müszi válasza mxsxs2 hozzászólására (») Jún 15, 2009 / 4

Bármelyik

Köszi
(#) Müszi válasza mxsxs2 hozzászólására (») Jún 15, 2009 /

Sok szerencsét! Ha a feszek nem lennének stabilak, terheld le az 5V-os ágat egy kis autó izzóval.

üdv

Stabilak. Igaz nem 12v hanem csak 11,25V. Most egy autó rádió van rákötve. Azt próbálom meg átalakítani hogy ne kazettás legyen hanem egy rca bemenet.
(#) dezsi001 hozzászólása Jún 15, 2009 /

Üdv. Van egy FDK PEX737-30 tápegységem, nem tudja valaki hogy kell elinítani a 24csati közé jön 4 külön ez zöld egy barna egy kék és egy piros, gondolom ezekkel kell valamit csinálni hogy elinduljon. Előre is köszi.
(#) Flatlander hozzászólása Jún 16, 2009 /

A 24 pin-es csatin keress zöld kábelt és kösd össze akármelyik feketével a másik csati nemérdekes.
(#) lapose hozzászólása Jún 16, 2009 /

Sziasztok!

Nem minden ATX tápon zöld a power_on!!
Sokkal egyszerűbb megadni a csatlakozó kiosztás alapján:
A PS_ON# jelű vezetéket kell a valamelyik COM jelű vezetékkel összekötni.
(#) dezsi001 válasza lapose hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Hali. sajnos ennek nem stimmel a csatlakozója a szabványos PC tápéval. Tegyek fel róla képet?
(#) lapose válasza dezsi001 hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Szia!

Rakjál föl képet!

Amit találtam, a szerint nincs kapcsolószála.
Bővebben: Link
(#) dezsi001 válasza lapose hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Itt vannak a képek, na nincs kapcsolószála akkor milyen módon lehetne elindítani.
(#) Flatlander válasza dezsi001 hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Kisérletezz mongyuk.Először énse tudtam mit hogy kell összevissza rövidrezárogattam és egyszercsak elindult,nekem baja nemlett tőle.
(#) Flatlander válasza Flatlander hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

De ha félted a tápot akkor inkább ne!!Érdekes egy táp ez... szerintem valami szervergépbe lehetett tervezve.
(#) dezsi001 válasza Flatlander hozzászólására (») Jún 18, 2009 /

Igen, szerverbe volt 2 volt belőle egy szerverbe. Amikor bedugom akkor egy pillanatra elindul és leáll, gondoltam arra, hogy azért áll le mert nem érzékel terhelést és ezért áll le. Vagy az is lehet hogy a másik nélkül nem megy (bár ez nem valószínű). Kísérleteztem vele hogy össze vissza kötögettem a kimeneten mindent de csak zizegett.
(#) lapose válasza dezsi001 hozzászólására (») Jún 18, 2009 /

Szia!

A kimenetein próbáltál valamilyen feszültségeket mérni!
Próbáld leterhelni a kimeneteit egy 12V 21W-os izzóval.
(#) Bakancsok hozzászólása Jún 19, 2009 /

hali!

egy gyors kérdésem volna, 24 V-ra lenne szükségem, meg lehet e oldani úgy hogy 2 ATX tápot kötök párhuzamosan?
(#) Bakancsok hozzászólása Jún 19, 2009 /

így nézne ki

bekötés.jpg

(#) Milan90 válasza Bakancsok hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Lehetséges, de a -12V-os része csak párszáz mA-rel terhelhető.
Ha nagyobbn terhelhetőség kell, akkor próbáld meg így. Vigyázz, hogy a tápok dobozai ne érjenek össze !

ÍGY.JPG

(#) Bakancsok válasza Milan90 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Így már terhelhetem 400-500W-tal is?
Ez egy hobbi CNC-hez lenne.
Köszi a gyors választ.
(#) pipi válasza Bakancsok hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

azért nézd meg mekkora áram van a +12V-os ágra specifikálva a táp dobozán. (mint Milan90 írta a -12V ágat ne használd). az enyémre 17A van írva a +12V ágra, vagyis 2 táp *12V *17A=kb 400W, de szerintem itt már füstölne.
ha gagyi a táp akkor még azt sem tudja ami rá van írva. lehet hogy nem is terhelheted nagy árammal, ha a többi (3.3V,5V) ágat nem terheled.
(#) Bakancsok válasza pipi hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
(#) lapose válasza Milan90 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Szia!

Azt azért odaírhattad volna a gyanútlan kollégának, hogy csak akkor tudja így összekötni a tápokat, ha az egyik tápon a védőföldet függetleníti, egyébként rövidre zárja az egyik tápot!
(#) dezsi001 válasza lapose hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Amikor bedugom a konnektorba akkor egy pillanatra bekapcsol és akkor leadja az előírt feszültségeket (sárga +12, piros +5 ...) de kikapcsol. Tettem rá terhelést is kicsit is nagyot is de akkor is kikapcsolt. Valakinek van valami ötlete még a beindítására?
(#) lapose válasza dezsi001 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Szia!

Sajnos egyenlőre semmit nem találtam róla, ami előrébb vinne.
Mire szeretnéd használni? Lehet, hogy jobban járnál egy sima AT-s vagy ATX-es táppal..
(#) dezsi001 válasza lapose hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Köszi az eddigi fáradozásokat. Tulajdonképpen csak sima tápnak használnám dolgokat kipróbálni meg pár dolog elmenne róla. Most sima ATX tápokat használok csak ez jóval erősebb mint azok ezért gondoltam hogy jó lenne ha be lehetne indítani.
(#) moltam válasza dezsi001 hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Az én pc tápom is ezt csinálja.Amikor bedugom a gépet akkor egy pillatatra felpörög minden ventillátor aztán leáll.Nem lehet hogy ezt is a zöld és fekete szál összekötésével kell bekapcsolni?
(#) dezsi001 válasza moltam hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Sajnos nem, azt próbáltam ki először.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem