Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Most akkor hogy van ez Doki?
![]() ![]()
Hát ugye az M102-es cséve 60-61 mm széles.
2 mm-et célszerű ráhagyni és 59 mm-el számolni. az egyszeres szig. zománchuzal 0,48-as 0,51 átmérőjű 59/0,51 ~ 115 menet.
Hát ha nem is tuti, mégis lassan összeáll a kép, ha mindenkit jól értettem:
P1:135, Sz1:110, P2:270, Sz2:110, P3:270, Sz3:110, P4:270, Sz4:110, P5:270, Sz5:110, P6:135 A primer 0,4-es a szekunder kb. 0,48-as huzalból (vagy vastagabb, ami kitölt egy sort). Az 1,7-es huzal csak az áram és a sorbakapcsolt (engem megtévesztő) 22-es menetszám miatt jött ki, gondolom nincs is olyan ember aki egy kimenőre ráhajtogatna ilyen vastag drótot. ![]() Köszönöm mindenki segítségét!
Félreértettél.
Ezt Yossarian kérdezi a 22-es csapájában Daneeka Doki-tól ![]() Én viszont azt hiszem megértettelek, és köszönöm, hogy segítettél! A DIY Audio fórumon (tudom ott is megfordulsz néha) mindenki féltve örzi a megszerzett tudását, de innen Tőletek lehet tanulni...
Ja
![]() rég láttam a filmet ![]()
Olvasva még annál is jobb, pedig a filmet is nagyon eltalálták
![]()
Örülök hogy tetszik a cső! Valóban szerencsés vagyok,mert 700 forintért sikerült hozzájutnom!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Hali!
Végfoknak nem csövest gondoltam, hanem erre kötni egy kimenőt, és akármilyen erősítőre rákötni. Illetve gitárerősítőre. Tehát nem csöves erősítő részeként szeretném. Azt meghagyom későbbre... ![]() Üdv.: pisti
Hali!
Na szóval nem csöves végfokra szeretném kötni, akkorviszont gondolom kell kimenő nem? Valószínű ha egyszer rászánom magam az építésre, akkor külön dobozba teszem, és egy kábellel kihozom a kétáramkörös kapcsolót. Köszi a tippeket. Némi magasfreki nemárt legalább, bár ha már csöves akkor a mélyeket is kikéne hozni belőle. Üdv.: pisti
Erre nem lehet kimenőt kötni. Ahhoz kell egy teljesítmény erősítő, ahol a végcsövekről lejövő több kohmos jelet a kimenőtranszformátor illeszti a hangszórókhoz.
Javasolnám az elektroncső.hu oldalt ott mindent megtudsz egy erősítő szerkezeti felépítéséről.
Sziasztok találtam egy kimenő méretezését PL500PP- nak, vasam is van pont 16cm2, ha jó látom primer csak 340 menet :eek2: 0,3 drótból, szekunder 56 menet 0,8 drotból
Az 6x 340 egy osztás 340
Nem, a primer nem csak 340 menet. az n1, n2, n3, n4, n5, n6 340 menet, tehát 6*340menet=2040
menet. A szekunder ugyanígy 4*42menet=168 menet. Más: Rajzolgattam a Sprint Layout-ban. CHZ-nak köszi a foglalatokért! Ez Jani PCL86 SE kapcsolása. Remélem jó elrendezése van a panelnek.
Akkor bocsi!
Előfokcsöves tranyós gitárerősítőkben ez hogy van megoldva?
Ez a panel nem jó. Egy-két dolog hiányzik. Ki is javítom.
Na, most jó lesz.
[OFF]Az előző hozzászólásban kitöröltettem. Ne legyen fenn annyiszor a rossz.
Rajzoltam 1 óráig, hát el voltam magamban. Most lett meg a program, ez előtt a Gu-50-hez való EM84-nek csináltam. Lehet, hogy csinálok majd a GU-hoz is.
A mélyeket muszáj levágni, máskép "dohog" "klaffog" a gitárhang ...
Fú Zoli bátyám! Nm semmi vagy hallod-e? Most néztem meg a csomagot!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ez egy jó kimenő terv szerintem, nem tőlem van (nem ismerős a kézírás). A primer itt 2040 menet, a szekunder pedig 84 menet az áttétel így 24:1, az Raa 3,5 K/6 Ohm (a primer 6*340 menet sorbakötve, a szekunder 2*2*42 menet, tehát 2*42 ment sorba kétszer, majd a 2*84 menet párhuzamosan kötve).
A primerek (és a cséve) keresztben is ketté van osztva (osztásonként 340 menettel), ezért az három részre rétegzett, amit a négy réteg (rétegenként nem osztott) 42 menetes szekunder fog közre (ebből kettő-kettő sorosan, majd ezek párhuzamosan). A 6 ohm szekunder oldali illesztés minden bizonnyal az miatt van, hogy a 8 ohmos hangsugárzók impedanciája az átviteli sáv jórészén kisebb szokott lenni, inkább 6, mint 8 ohm. ![]()
Üdv!
Azon töröm a fejem, hogy a triódánál megjelenő ívfényt okozhatja-e az, hogy a PCL86-nak 320VDC körüli anódfeszültséget adtam? Az adatlapban 230V-ot ír...
Hát egy kicsit sok az a fesz.
![]()
Az ötletet elfogadom, ám mivel a tápom 2 trafóval van megoldva egy kicsit kombinálok velük és sztem jó lesz. Majd még biztosan jelentkezem! Kösz!
Elég bonyolult ennek a tekercs elkészítése, nem lehetne egyszerűben, primer utána szekunder és végül a másik primer
![]() ![]() Az alábbi kapcsolásban, ha táp feszültséget 400voltra megemelném, akkor a teljesítmény megemelkedne 30wattra?
Mibe konvertáljam? Ha Eagle, meg ilyesmi, akkor mivel? JPG-be meg rossz minőségű lesz.
Pedig Zolinak is van SPRINT , de itt van a nyákod a kérésére .
Köszi, hogy átkonvertáltad! Sprintben csak azért jobb, mert ott el vannak nevezve az alkatrészek, így meg ugye nem látni. De mindegy, a rajz alapján vissza lehet nézni.
Értékekkel is működne GIF-ben is .
Nem kritizálni akarom , de a 10u és az 1,2k takarják egymást , ez hogy lesz beültetve . Nagyobb ellenállások sem ártanának néhány helyen . Ezen még dolgoznék kicsit .
Nyugodtan kritizáld! Utána én is néztem.
Kijavítsam? Akkor megint ki kell töröltetni a rosszakat! Ti is tudjátok, de azért leírom, hogy a foglalatot a fóliaoldalra kell forrasztani, azért van tükrözve. 1db átkötés van, az anódkörben a szűrőkondi - lábától a legalsó vezetősávon lévő forrszemhez kell bekötni (az annak van). |
Bejelentkezés
Hirdetés |