Fórum témák
» Több friss téma |
akkor minek nagyfeszréle a töltőpanelra?
Passz-nem tudom.Lekapcsolni a töltő áramkört kisütés előtt?
de a szekunder oldalon meg az egyenirányítás miatt van dióda, tehát arra nem "folyhat vissza" az áram, vagy pont itt tévedek?
Holnap megnézem.
Holnap....? ma megnézem.
Hello
Köszi a terjedelmes választ. Pedig nagy öreg szakik - akiket már párszor biztosan megrázott a 230 - mondják, hogy " ha el tudod engedni akkor nincs baj ". De hát azért szerintem is, sose lehet tudni, fő a biztonság. Hallottam egy csávóról, még az elektromosság hőskorából, amikor még a multiméterek ritka állatok voltak, hogy a kezével mérte az áramot, és már mondta is hogy hány mA folyik rajta keresztül. Persze aztán mondták azt is hogy meghalt rákban, de hát nem biztos hogy köze volt ennek hozzá.
Teljesen off, de : Egyik rokonom rendszeresen foglalatba, konnektorba dugott ujjal nezte hogy van-e 220. Kutya baja a szivenek
Szia!
Én tv sorkimenőre úgy oldottam meg a kondenzátort, hogy alufóliából, meg szemetes zsákból készítettem egyet, igaz, hogy a legnagyobb kapacitás, amit el tudtam érni az kb. 10nF, de ötletnek jó. Ha mondjuk mezőgazdasági fóliát használsz, az sokkal hosszabb, így nagyobb kapacitást lehet elérni vele, nem olcsó, de olcsóbb mintha vennél egy új nagyfesz kondit. Ilyen kondikkal egy marx generátort tök jól fel tudtam építeni.
Csak mert a doktor úr már nem rendel, itt a válasz:
Semennyire, meg ne próbálja valaki, mert erre nem hat, viszont ha sokat vesz be belőle, az agyvérzést és egyéb belső vérzéseket okozhat.
Üdv mindenkinek!
Kicsit régi a topik, de hátha valaki nálam jobban hozzáértő segíthet: egy nagyfeszültségű tranyó multiméterrel mérve mennyire kell hogy hasonlítson egy hétköznapi tranyóra? A kérdéses alkatrész: IXLF19N250A IC25 = 32A VCES = 2500 V VCE(sat)= 3.2V tf = 250ns google elsőre kiadja. Doksi szerint "sima" NPN tranyónak tűnik, mérve mindenhogy szakadtak (2db-om is van, mit ad isten, egy defiben ). LOG file szerint nagyfesz-hiánya van, 1600V helyett 5.9V- ot mért magának. Indításkor felszuttyan vmi impulzus trafó, de naon beteges hangja van fülre, majd letilt és belogolja a nagyfesz. fokozat hibáját. Létezhet, hogy megleltem a bajt v. ezek a kV-os tranyók ilyenek? Köszönöm előre is ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |