Fórum témák
» Több friss téma |
A tetején fúrd meg!
Nagyon vigyázz hogy ne nagyon told bele a hegyet, amint átvitte a múanyagot húzd is vissza. Ha nem a "lélegző" lyuknál fúrod meg, akkor miután feltöltötted akkor ha nincs más akkor jobb minőségű (nem a kínai szr) szigetelő szalag darabot ragassz oda. Ha a lélegző lyuknál fúrod (én így szoktam) akkor azt a picike dugót amit adnak a töltő készlethez hosszában szúrd ki egy gombos tűvel és nyomd bele a lyukba.
Szia egy progival de ide nem tom feltölteni esetleg skypeon vagy ha elküldöd az emailcímed ott átküldöm.
Az a baj hogy 1) eredeti patronaim vannak es ha minden iga akkor ez a lelegzo lyuk a "push" cimke alatt van 2) a tolto keszlettel nem adnak semmit mivel egyszeruen megrendeltem 5*100 ml festeket es csak falkon, van mas semmi. Es a lelegzo lyukra kiterve. Nekem azt mondta a "szaki" es videokon is ugy lattam hogy nem szabad levegot kapjon a patron felulrol pl mert akkor elkezd ereszteni alul s az nem jo s amennyiben lehet ugy kell leragasztani hogy hermetikusan zarjon, pl olyant is lattam hogy felul megfurtak ennel a "lelegzo lyuknal" s muanyag froccsentovel bedugtak utana. Szoval akkor en mit tegyek? a tetejenel furjam meg s ne annal a "push" eredeti cimke alatti bemelyedesnel vagy epp itt s utana igyis ugyis ragasszam le? Koszi a segitseged
![]()
Ha azt a gumi pöcköt szúrod át azzal nem is csinálsz szinte semekkora lyukat, mert amint kihúztad belőle a tűt azonnal bezárul. Azért ajánottam mert már töbször tapasztaltam hogy ha totálisan légmentesen zárom, akkor sokkal hamarabb kezd el csíkozni, holott még kb. 20%-ig van benne tinta. De ezen kívül nem sok jelentősége van.
Bocsi hogy erthetetlenkedek. Feltettem par kepet a patronomrol, most kivagtam a cimkenel ahol van a melyedes s ez fogadott. Eleg muanyagnak erzem s nem guminak. Nem ugy latom mintha ebbe egy tut bele tudnek nyomni. S ha megfurom akkor meg szerintem egybol a patronba kotok ki, sot ugy vettem eszre hogy itt gumi sincsen s mint mondtam flakonosan vettem a festeket s nem "kit"-ben komplett felszerelessel. Ahogy lattam gyarilag is a patron hermetikusan zart volt s nem volt lelegzo res mert ra volt olvasztva a gyari cimke erre a lyukra. Akkor most itt furjam meg a lyuknal vagy mellette, s ennek hagyjak beket, vagy amit mondott a nyomtatos "szaki" hogy a patron tartaly feloli oldalat s nem a tetejet? Bocsi hogy erthetetlenkedek de mar inkabb kerdezek mint megint sajat karomon tapasztalok. Koszi eddigi turelmed is
![]()
Igen ott fúrd meg mivel az a tinta tank, a másik felében szivacs van azért, hogy nyomtatás közben ne lötykölődjön a tinta külömben nem lenne egyenletes a kiáramló tinta mennyisége. Minnél kisebb heggyel fúrd, aztán fecskendőfel töltsd fel 90% -ig, majd ragaszd le a lyukat. Próbáld úgy fúrni, hogy lehetőleg minnél kevesebb forgács kerüljön a patron belsejébe.
Utána tedd vissza a patronokat és nyomtass egy tesztoldalt. A gumis tűs átszúrós dolog pedig nem magára a patronra, hanegy arra a kis gumi "pöcökre" vonatkozott amit a kit-ekhez is adnak hogy azzal zárt le a fúrt lyukat, de mivel a tied nem KIt-es ezért jó lesz a jobb fajta szigetelő szalag is. Egyébként mennyiért vetted a tintát? (a 3 színt)
Szoval akkor vegul hol ott? a tetejen a gyari "lyuknal" vagy mellette vagy az oldalat?
![]()
Hát végülis oldalról is fúrhatod ha jól le tudod zárni. Ha bírod akkor lehetőlg a 3. képen az a szürke pöcök és a kipattintó fül között valahol, minnél magasabban a biztonság kedvéért. Ha nem megy akkor a kipattintó fül alatt is fúrhatod de ekkor aztán tényleg alaposan le kell zárni. Esetleg megpróbálhatod azt, hogy a fecskendő tút picit felmelegíted és úgy áttolod a múanyagon, így biztos nem lesz forgács. Ezután valami élesel lehúzod róla a műanyag "sorlyát" majd leragsztod.
(Egyénként a képen nagyon jól kirajzolódik a lélegző lyuk és annak a levegő "csatornálya" a matrica alatt a 8-as és az M betű között." )
Koszi szepen a vegtelen turelmed, es lehet maradok a hevitett tus oldalso megkozelitessel. Amugy epp azt mondtam hogy az a lyuk "lelegzett vagy sem" de a cimke ugy ra volt olvasztva hogy ott semmi levego nem tudott atjarni, ez biztos me meg szikevel is alig tudtam kivagni ugy raontottek a tartalyra. Szoval akarmilyen lyuk is volt de 100%-osan a cimke elszigetelte. Megegyszer koszi turelmed es segitseged
![]()
Nem rossz, csak nekem nem igen volt pénzem szines festékre, feketét meg vettem 1litert 2200ft-ért, és mivel nyomtatni kelett, mert kelett, sokáig üres volt a szines patron és úgy nyomtattam vele (feketében volt) emiatt kiégtek a szines fúfókái, már nem nyomtat szinte semmit (tettem bele egy kis festéket) a sárga megy egyedül az tökéletes, de mit kezdjek csak a sárágval?
![]() ![]() ![]() ![]()
1 liter 2200 ft :wow1: az hamarabb ment ki szavatossagbol mint ahogy elfogyott
![]() ![]()
Sziasztok!
Lenne egy óriáasi problémám...remélem ebben a fórumban tud valaki segiteni. Anno vettem egy canon mp160as gépet...nyomtattam vele max 5 db fényképet kb 1 év alatt . Majd kezdett előjönni rajta a bibi...most az a gondja mikor nyomtatást indítok a papirt csak átgörgeti majd beránt mégegy papir ami féluton megáll és E3 hibát ir ki de a scannelésben hibátlan... Tudna valaki segiteni? Zsolti ![]()
Ez valami görgő hibára utal.
Próbáld ki hogy fogod egy újság tetejét (kemény fedelű) és lefuttatod a gorgő tisztításokat. Ott leírja hogy hogyan kell beletenni a papírt. Vidd végig őket 2x aztán próbálj meg vele nyomtatni. Utána írj hogy mi a helyzet.
helló!
nálam az e3-as hiba mp190-nél azt jelenti hogy nincs kinyitva az elején a tálca.
Van egy Canon i455-os nyomtatóm, úgy kaptam.
Azelőtt nyomtatás előtt azt írta ki, hogy a használt tinta tartály tele van. De megnyomtam rajta a reset gombot és utána beindult. De most csak egy percig megy a fej ide-oda, aztán beáll jobboldalt a parkoló állásba. Cask a led villog rajta: ![]() sárga-zöld-sárga-zöld-sárga-zöld-sárga-zöld-sárga-zöld-sárga-zöld-sárga-hosszú zöld A fejet kivettem, megtisztítottam az érinkezőit, de semmi...
Sziasztok!
Nekm van egy canon ip 1600as nyomtatóm. Volt benneegy patron ami kifogyot.Fel lett töltve, azt nagy nehezen elfogadta és tudam vele nyomtatni. Most kaptam hozzá egy telit, ami pont ugyan olyan mint ami volt és ujra lett töltve és sehogyse akarja felismerni a nyiomtatóm ![]() És nem tudom mit lehet ilyenkor tenni Lélszi segítse valaki! Előre is köszönöm
Sziasztok, üdv mindenkinek!
Nyomtató CANON MP-360 Szeretnék segítséget kérni (robbantott ábra, kapcsolási rajz, hibakódlista), az alábbi hibajelenségre. Bekapcsolás után inicializálás közben a második tesztlépésnél folyamatosan kattogó hanggal kisérve az indítási folyamat leáll. A festékpatronok nem mozdulnak el az éppen pillanatnyi helyzetükből. kézzel akadály nélkül mozgathatók. A kiírt hibakód ##345. (narancs LED villog) Amennyiben lehetséges a javítás kérem a tanácsotokat. Ha nem akkor mehet a kukába a készülék?? Köszi!
Hali!
A szomszédnak van egy Canon ip1300-as nyomtatója. Rendesen müködött mindaddig, míg ki nem cserélték a színes patront. A csere után a nyomtatot inditva a fej elment "parkoló" állásba. Pár másodperc eltelte után erős kerregő hangot adott ki a nyomtató. A probléma ideiglenesen a tápfesz elvételével megoldodott! DE az ismételt bekapcsolás után megint ugyan így kerregett. Viszont, ha nincs benne a színes patron, akkor rendesen müködik. (Csak színes tintát használnak, feketét nem. A cseréig tökéletesen müködött.) Mi lehet a baj?Találkozott már valaki ilyennel???
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mégpedig: Van egy canon s300-as nyomtatóm, évekkel ezelőtt vásároltam igen szép összegért. Nagyon szeretem, szépen nyomtat, tökéletesen megvagyok elégedve vele. Ma reggel beszerettem volna kapcsolni, és nem történt semmi...a fejet mozgatja-megpucolja úgy hallom.De ezután a néhány másodperces tevékenység után megáll, és 7-et villog a sárga villigó, aztán a zöld világít, aztán megint 7-et a sárga, és így tovább.... ![]() Ha volna valami ötletetek, hogy hogyan tudom megcsinálni, nagyon megköszönném!
Szia!
Ennek a hibának a jelentése nagyából az, hogy cseréld ki a nyomtató fejet, mert az meghibásodott. Nem tudom hogy ez a típus fix fejes vagy a patronnal van egybeépítve, de ha ez utóbbi, akkor vedd ki és alaposan tisztítsd meg a csatlakozó tüskéket. Ha fix fejes akkor is megrpóbálkozhatsz a tisztítással, de nem sok esély van a javulásra. Tüske Első lépésben te is tisztítsd meg a fej tüskéit, ezután nézd meg hogy a pozícionáló szalag ami egy átlátszó műanyag sáv rajta fekete vonalakkal a fej pályálya mögött végig, na szóval az tisztítsd meg, illetve hogy a fej parkoló állába való érkezését érzékelő optokaput is. Ha ezek után is csinálja vedd le az ékszíjat a motorról amikor parkoló állásban ezt csinálja, és írd le hogy abbahagyja-e a forgást a motor egy pár perc után vagy sem.
Hali!
Egy Canon Pixma Ip1800-as nyomtatóban szépen újratöltöttem a patronokat.Természetesen az Ip-tolsz-al reszeteltem mindent,de bekapcsolás után a sárga led 5-öt villan majd a zöld 1-et..s kezdi előröl.Mit jelent ez a hibaüzenet? Mi a megoldás..a segítséget előre is megköszönöm... ![]()
Sziasztok!
Az MP360 multifunkcióssal kapcsolatban megosztanám a tapasztalataimat. Mivel bütykölős vérem nem hagyott nyugodni, szétszereltem a gépet. (nagyon óvatosan, trükkös patentokkal van lezárva minden műanyag borítás) A tisztító egységet teljesen kipucoltam a benne lévő nem kis mennyiségű festékmaradványoktól. A technika, műanyag kesztyű, és folyó tiszta forróvíz. Tisztítás, és további bontás után kiderült a hiba oka. A tisztítóegység működését vezérlő "bütykös tengely" a leggyengébb pontjánál meghajlott, és ennek okán, a terhelések hatására elhajlott, és emiatt adta azt a folyamatosan kerregő hangot, amit én fogaskerékugrásnak véltem. Sajna ez az alkatrész pillanatnyilag nem nagyon szerezhető be. Mivel teflon anyagból készült a ragasztása majdnem reménytelen. Ha teflon ragasztásához megfelelő "kotyvalékot" tudna ajánlani valaki, nagyon megköszönném. (vagy öt féle ragasztót próbáltam, sikertelenül). Remélem, hasonló hibában szenvedőknek kicsi segítséget tudtam nyújtani. Üdv.: apcika
Szia!
Ugyan ilyen nyomtatóm van, és ugyan ezt a hibát produkálta.Sajnos csak patroncserével lehetne megoldani a dolgot(hála a chipes patronoknak) ![]() ![]()
Sziasztok!
Én egy Canon Pixma IP1800-as nyomtatóval rendelkezem, amit kb 1,5 hónapja vettem, és már akkor sem produkált kielégítő eredményt. Visszavittem, garanciális volt ugyebár, de ott működött rendesen. Akkor sem volt vele probléma amikor értementem,és kipróbáltam, de ahogy otthon beüzemeltem, megint ez volt. Mielőtt visszavittem volna, több másik gépen is kipróbáltam különböző operációs rendszerekkel(xp,hackelt xp,vista...), és minden esetben rossz volt.Szoftverfrissítést is próbáltam persze eredménytelenül. A hiba nagyon érdekes: ha színes kép nyomtatásával próbálkozom, baromira halványak a színek, és nem rak bele feketét. Az egész kép halvány. Ha viszont szöveget akarok nyomtatni, hiba nélkül használja a feketét. Csak akkor tudok a normálishoz közeli eredményt elérni (ami közel sem jó minőség), ha átállítom a papírtípust vmelyik fotópapírra, de itt sem használ feketét, csak a színesből próbálja kikeverni. Fotópapírra még nem próbáltam, de én csak normállal használnám. Komolyan, én már mindent megpróbáltam... Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!
Közben arra is rájöttem, h. ha átállítom, hogy csak fekete patronnal nyomtasson, ezt dobja ki:
The following ink cartridge will be used for the specified printing. Color The settings in the Ink Cartridge Settings on the Maintenance tab of the printer will be disabled. Valaki?Valamit?...
Próbáld ki nagyfelbontású papír beállítással, állítsd a tinta száradási időt közép állásba, valamint amit csak tudsz a beállításoknál, állíts Auto-ra, így is nagyon halvány?
Egyébként azért nem tudod csak a feketét használni, mert az csak a Normál papír illetve a boríték módokban megy.
Kipróbáltam az általad megemlített, és egyéb beállításokat is, és egyébként normál papír módban már mindent kipróbáltam ugyanis én pont ilyen módban szeretném használni. De azért értékelem a próbálkozást, és köszönöm, h. megpróbáltál segíteni. Már rengeteg helyen próbáltam megoldást keresni eddig eredménytelenül, de ha esetleg neked, vagy valakinek lenne tippje, h. hogyan lehetséges az, h. az üzletben működött ahogyan kell, de nálam,és még egy pár másik számítógéphez kötve pedig nem, akkor kíváncsi lennék.
Még egyszer kössz, és előre is kössz. (Ja, és lehet, h. egy fontos tényezőt kihagytam. A fent említett üzlet Ukrajnában van, én ugyanis ott élek, és az itteni üzletek gépein általában orosz nyelvű windows rendszer fut, ami sokak szerint összetételében, és felépítésében is sokban különbözik más (esetünkben magyar)nyelvű op. rendszerektől. Hátha ez az infó segít valamit.) Légyszi segítsetek.
Esetleg a színkészletekkel játszhatsz még, nekem más ötletem már nem nagyon van
![]()
Hát ez is kifújt... de azért köszönöm a segítséget !
Szerintem az lesz a vége, h. megválok tőle... na mindegy. Már én sem tudom mit lehetne vele kezdeni... Talán valamikor, valaki rájön, de szerintem nem én leszek az... Kösz még1x |
Bejelentkezés
Hirdetés |