Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   167 / 731
(#) Tomi20 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Igazából semmit, csak az lenne a kérdésem, hogy lenne-e értelme szubcsövet berakni, vagy felesleges.
(#) pl13 válasza jozsi0001 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Visatont én az ára és használati értéke alapján kizárnám.

60W az tudod milyen sok?

Mi az a 6,2 ohm?

És nem értem egészen miylen célra kéne az új hangszóró (hangszóró, mert hangsugárzó akkor lesz, ha dobozba építed). A studio 180-ban akarod kicserélni a mélyhszt?
(#) pl13 válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Hát hallgasd meg a kb. végleges körülmények között (ha jobb lehetőséged nincs az információszerzésre), és dönts, vagy próbálgass közben. Ha tényleg 52Hz környékére van hangolva a rezonátor, és rendben vannak a ahngszóród T-S paraméterei, akkor nagy baj nem lehet, de írtam korábban hogy a felhasználási körülményektől is függ a hangolás (szabadtér-terem-vagy nagyobb helyiség) illetve a használni kívánt tartomány is lényeges, hogy kb miylen frekvenciákra fog jutni várhatóan a bemenőjelből nagyobb energia.
(#) djyuri válasza pl13 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

ha nullán állnék,akkor igen.
De még mindig azon van a hangsúly,hogy a már meglévő helyzetet szeretném megoldani.

A legszebb,hogy a legtöbbeket nem is érdeklik az értékek,csak az,amit érez és ahogyan.
Most szeretnék én is sorba állni ide egyetlen kérdés erejéig. És az még mindig ugyanaz. Mik voltak a körülmények. Egyenlő volt-e az esély (láda,erősítő,jelalak). és a végső hangerő nagyobb volt-e azzal a feltétellel,hogy nem rosszabb. Ehhez nem kell mit mérni vagy számolni,sem alapokat ismerni.
Megmondja mekkora volt a láda,erősítő és ugyanabban a ládában melyik szólt jobban. Az már más kérdés,hogy a láda paramétereiből én már látom-e,hogy mi volt a baj,vagy érdemes-e tovább olvasnom a válaszát,hiszen nekem már készült az egyik "versenyzőhöz" egy elfogadható,de nem gazdaságos láda.

A decibell mérő tudod arra is jó,hogy ott ahol még neked tetszőnek érzed (nem torzítva) ,ott össze tudod hasonlítani,hogy melyik produkált erősebbet. itt nem érdekel senkit,hogy ehhez két paksot béreltél ki és 4cm széles és vastag laposhuzallal tekertél meg valami hangnyomás leadására képes eszközt,és közben folyékony nitrogénnel hűtötted. Voltál már agyament autós hangnyomás versenyes? Szerintem ha mindenkit ott meg szeretnél tanítani jobb alapokra és használatra,akkor lehet az a pár kokszosfejű betenne a csomagtartóba Téged és elvinne valami érdekes helyre.

Tudom merre kéne kezdeni tanulni és/vagy mérni,de ha megkapok egy kérdésre választ úgy is,hogy nem kell erőfeszítést adnom hozzá,akkor engedje meg az élet,hogy megtegyem

És sehol sem állítottam,hogy az illető adatai valahol is valósak lennének. Én.. tudod,ha kérdezek az nem azt jelenti,hogy csak azért teszek fel kérdést,hogy szebben látszódjon a hozzászólásom,hanem,mert komolyan gondoltam. Kíváncsi vagyok az illető magyarázatára és véleményére is.
(#) trionaudio hozzászólása Jún 22, 2009 /

hát nem tudom hogy idekapcsolodo téma e vagy sem.
Mindenesetre nekem olyan kérdésem lenne, hogy Transmission line dobozba videoton 1544-502 es hangszorot érdemes e tenni ?

Nem, nem ide kapcsolódik.
(#) jozsi0001 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Hello! Igen a studio 180 -ban akarom kicserélni a mélyhszt.Magas hangerőnél koppan a lengőcséve a mágneshez,zavaró tényező. A 6,2ohm a mély ohmikus ellenállása,az erősítő pedig 8ohm.Szerinted mi volna a megfelelő hangszóró a cseréhez?Szerintem 60w nem sok!?Elegendő,de nem sok.(A párja 100w csúcsoknál sem koppan,de melegedni melegszik nem bírja sokáig.)Nem mintha szűkség volna rá.
(#) MolnarG hozzászólása Jún 22, 2009 /

Sziasztok!

Van itthon egy SAL SBX-3040-es hangszóróm, tudom nagy eretnekségnek számít, de én ebből szeretnék építeni egy Aktív szubládát házimozi célra (és itt le is szögezem, hogy nem akarok helyette venni mást, nincs kedvem még egy 10est kiadni rá). Az erősítője egy ST151-es lenne és egy átkapcsolható karakterisztikájú sub-filter (Hobby Elektronika 2004/2) lenne még hozzá. Szóval mekkora doboz kellene, milyen elrendezésben? Reflex vagy zárt? Várom a javaslatokat .

Előre is köszi
Üdv.
(#) pl13 válasza djyuri hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Idézet:
„ha nullán állnék,akkor igen.
De még mindig azon van a hangsúly,hogy a már meglévő helyzetet szeretném megoldani.”

Tudás szempontjából még mindig a nullán állsz. Ezt esetleg nem szeretnéd megoldani?
Másrészt miből gondolod, hogy ha valaki szubjektív elmesélése alapján kiadsz 40 000 pénzt, és veszel újabb 4 kínai játékszert, akkor megoldod a problémát? Hol itt a garancia, mitől vagy benne biztos, hogy a szavakkal csúnyaprózában leírt jellemzésből helytálló információkat tudsz levonni? Sztem sehol.

Idézet:
„A legszebb,hogy a legtöbbeket nem is érdeklik az értékek,csak az,amit érez és ahogyan.”

Ez annyira nem szép, csak szimplán buta hozzáállás, mivel amit hall, esetleg érez az valahol számokkal és mérésekkel is kifejezhető, megmutatható. Sokkal pontosabban, mint az esetleg bofolyásolható szubjektív érzet. Pl. én is tökjól érzem magam 10 feles házi barack után. Lehet, hogy a 40 000-et inkább arra kénekölteni.

Idézet:
„Ehhez nem kell mit mérni vagy számolni,sem alapokat ismerni.Megmondja mekkora volt a láda,erősítő és ugyanabban a ládában melyik szólt jobban.”

Dehogynem kell. Még csak a közelében sem jársz a megoldásnak. De úgy tűnik, hogy vagy nem olvasod, amit írok, vagy nem fogod fel. Épp az előbb emlegettem neked az alapokat, és pár hozzászólassal ezelőtt írtam le, hogy két külöbnöző hangszórónak közel sem biztos, hogy azonos dobozra van szüksége, sőt, szinte biztos, hogy nem ugyanaz lesz a megfelelő mindkettőnek, ezért ilyen alapon össze sem tudod hasonlítani őket. Kivéve, akkor, ha megnézed a T-S paramétereit. Ez az építősdi nem úgy működik, hogy kitalálok egy dobozt, belehajítok egy hangszórót, két hangszórót, aztán meghallgatom, melyik a jobb... Szóval hova jutottunk megint? Oda, hogy gondolkodás nélkül bizony nem fogod tudni megoldani a helyzetet, összehasonlítani a hangszórókat.

Idézet:
„A decibell mérő tudod arra is jó,hogy ott ahol még neked tetszőnek érzed (nem torzítva) ,ott össze tudod hasonlítani,hogy melyik produkált erősebbet.”

Mit erősebbet? Miben erősebbet? Sztem erős a mexikói zöld chilli pl. de hogy egy MNC hsz vajon erősebb-e tőle, azt nem tudom hirtelen eldönteni.
Szóval közérthetőbbé téve, a hangnyomásmérőn csak egy szintet látsz, amit bizonyos tartományban 30Hz- néhány kHz-ig átlagolással mért értéket mutat, nem látod, hogy milyen frekvencián, mitől, hogyan szólt az a bizonyos hangsugárzó 91dB-t, magyarul zajszintmérésen túl (amire egyébként a normális helyeken használják is) semmi másra nem jó. Hangszóró érzékenységének meghatározására végképp nem.
Meg itt jön az is a képbe, hogy vajon hány ember van, akinek a zene inkább zaj, és nem lényeg mi szól, csak hangos legyen....

Idézet:
„Szerintem ha mindenkit ott meg szeretnél tanítani jobb alapokra és használatra,akkor lehet az a pár kokszosfejű betenne a csomagtartóba Téged és elvinne valami érdekes helyre.”

Ugye most poénkodsz? Mert akkor jót nevettem.

Idézet:
„Tudom merre kéne kezdeni tanulni és/vagy mérni,de ha megkapok egy kérdésre választ úgy is,hogy nem kell erőfeszítést adnom hozzá,akkor engedje meg az élet,hogy megtegyem”

... nem úgy látszik az írásaidból, és erőfeszítés nélkül kb. sehova nem jutsz.

Idézet:
„Én.. tudod,ha kérdezek az nem azt jelenti,hogy csak azért teszek fel kérdést,hogy szebben látszódjon a hozzászólásom,hanem,mert komolyan gondoltam.”

Hm, ha nem számít a hozzászólásod tartalma, vagy pl. máskor nem érdekes a valóság, csak az "érzet" akkor hogy gondolhatod komolyan?

Idézet:
„Kíváncsi vagyok az illető magyarázatára és véleményére is.”

Az renben van, csak nem mindegy, hogy kinek a véleménye, és az sem midnegy, hogy mi a tartalma, egyáltalán van-e mögötte értékehlető mondanivaló. Mert ha az "illető" azt írja, hogy "szépen" szólt meg "erősen" és "erősebben" mint az mnc, meg "szebben" is, te rögtön megveszed? Ha így van, hát sztem meg is érdemled.
(#) pl13 válasza jozsi0001 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Hatvan watt, ami valóban hatvan, az iszonyatosan sok. Ha van egy hangszóród, ami egy watton 92dB hangnyomással szól, az hatvan wattal már 110 dB, ne mondd, hogy ezt huzamosabb ideig bírod Te, és a környezeted.

A hangszórócsere egy bonyolult intézmény, ha nem akarsz az eredeti hangváltón módosítani, akkor meg kell nézni a hangszóród mechanikai felépítését, T-S-ét, és az impadaniamenetet-indukvititást-átvitelt - legalább ezeket, ennyi a minimum - és ennek alapján kell keresni a dobozhoz való, nagyobb terhelhetőségű, fentebb leírt paraméterekben nagyon hasonló hangszórót. A cséve egyenáramú ellenállása az egyik leginkább lénygtelen adat.
Vagy a másik eset, találni egy jó hszt, aminek megfelel a doboz jelenlegi térfogata, és passzol a kosár a kivágáshoz, viszont akkor a váltón módosítani kell majd beépítés után.

Ui: valószínűleg nem a cséve ér hozzá a mágneshez, ez pl. fizikai képtelenség lenne, csak a vasmaghoz érhet hozzá, de még annyira ez sem jellemző, gyakrabban fordul elő hogy a membrán ér le a kosárig, és az kopog(tat). (-ne kopogtass! nyissál be! mondja a beteg a sebészének...)

Még valamit kihagytam.....

Idézet:
„itt nem érdekel senkit,hogy ehhez két paksot béreltél ki és 4cm széles és vastag laposhuzallal tekertél meg valami hangnyomás leadására képes eszközt,és közben folyékony nitrogénnel hűtötted.”

A kompresszió miatt igenis számít hogy hány watt bemenőteljesítmény kell a jó eredményhez, mivel magasabb terhelésen magasabb a kompresszió értéke is, még az igazán jó, PA célokra, és nagy bemenőteljesítmény elviselésére készült hszeknél is létezik a jelenség. Ráadásul nem is kis mértékben, sokszázwattoknál már több dB odaveszik rajta.
(#) pl13 válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Az a baj, hogy láttam már sokféle SBX hangszórót, és olyan különbségek votlak köztük, amik pl. megakadályozták hogy a két példányt akár hasonló b-reflex dobozban használhasd. A többségük mondjuk épp zártba való volt. Szóval biztosra akkor tudsz menni, ha megméred a T-S paramétereit, vagy egy impedanciamenetet, és abból én szívesen ksizámolom neked.
De ha nem akarod a biztos megoldást, akkor egy max. 60 literes zárt doboz, amit ajánlani tudok.

Most mond meg miért kell tudnom miből készült a vaj,ahhoz,hogy megtudjam mivel tudom rákenni a kenyérre? Ha erre választ adsz,akkor belátom végképp hiába jártam magyar nyelvtan tanórákra.

Tudod azért csak észre lehet venni,hogy valami nagyobbat üt a másiknál. És ehhez csak be kell kötni és jeled adni neki. Semmi alaptudás nem kell hozzá.

Meg nem tudom mit kapod fel már megint a vizet,hisz már elmondtad milyen szintű hsz-ekről van szó....így igazán minek foglalkoznék azzal,hogy ő milyen TS-eket mért,hisz mondod sokszor,hogy 50% is lehet a szórás. Akkor máris nem értem mit akarsz ehhez tudást,ha úgyis kínai szórókkal kell összevetni jelen esetben.

Fogalmam sincs,hogy miért nem csak ott használod a megszerzett tudásodat,ahol kérdezik.

Nem mindegy,hogy pl ha valaki azt kérdezi,hogy melyik kocsi jobb neki nyomatékban és gyorsulásban vagy hogy azt kérdezi,hogy milyen hatásfokkal dolgozik a környezete felé. tehát ha a gyereknek egy sokat fogyasztó Camaro kell és nem egy Hybrid Lexus és nem érdekli,hogy milyen környezetszennyezést végez a Camaro-jával,akkor hagy legyen már olyan paraszt a gyerek,hogy megvehesse a Camaro-t.

Nem tudom ...a homlokomra írjam ki,hogy tudom,hogy szar a kínai?....és azt is,hogy csak,ha kimérem minden paraméterét,akkor tudok elfogadható ládát csinálni neki?

Nem érdekel! Egyszerű volt a kérdésem felé!...privátban meg is kaptam a válaszát és vele a kellő információkat. Saját ládával történtek a meghallgatások,így reálisabb volt az összehasonlítás. Ennél több válasz nem is kellett volna nekem. De még azt is megírta,hogy az MNC kevésbé bírta az írt terhelési értékeket..... Tudod nekem elég az a válasz,amire rákérdezek. A többi elolvasom,utánajárok,vagy ha úgy van tovább kérdezem.

HY

szép estét
(#) MolnarG válasza pl13 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Szívesen méregetek én, csak mond el mit és csinálom. Ezt a T-S paramétert már hallottam többször is, de nem tudom mi az. Szkópom van meg egy hanggenerátor progim. És amúgy reflexet vagy zártat javasolnál?

Sajnos Semmit nem értettél meg abból, amit írtam. És ez kissé szomorú tény. Persze nem rám, hanem rád nézve.

Idézet:
„Tudod azért csak észre lehet venni,hogy valami nagyobbat üt a másiknál. És ehhez csak be kell kötni és jeled adni neki. Semmi alaptudás nem kell hozzá.”

Nagyon jó összehasonlítási alap sztem is. Annyira egzakt és reprodukálható, hogy sztem javasolni fogom az AES-nél is, vezessenek be egy új, "melyik üt nagyobbat" paramétert.

Idézet:
„Most mond meg miért kell tudnom miből készült a vaj,ahhoz,hogy megtudjam mivel tudom rákenni a kenyérre? Ha erre választ adsz,akkor belátom végképp hiába jártam magyar nyelvtan tanórákra.”

Azt nem tudom minek jártál, mert itt most nem erről van szó. Ne hozd a vajat egy hangszórós topikba, menj vele a tejtermelők országos fórumára, de itt, ha kérhetem, ne példálózz vele. Ez itt nem a piac, ahol Mari és Eta néni a fizikáról beszélgetnek konyhanyelven. Kösszi..
Egyébkét ha esetleg most, harmadjára leírva talán elolvasod, azért érdemes ismerned a valós helyzetet, mert egyébként nem tudod összehasonlítani a két hszt. És ha jól rémlik, ez lett volna az eredeti cél.

Idézet:
„Meg nem tudom mit kapod fel már megint a vizet,hisz már elmondtad milyen szintű hsz-ekről van szó....”

Én nem kapom fel a vizet.

Idézet:
„így igazán minek foglalkoznék azzal,hogy ő milyen TS-eket mért,hisz mondod sokszor,hogy 50% is lehet a szórás.”

Hát pont ezért kell foglalkoznod vele. Bár amilyen következetes vagy ebben a hozzászólásodban sikerült önmagadnak ellentmondanod, amikor lentebb azt írod:
Idézet:
„tudom,hogy szar a kínai?....és azt is,hogy csak,ha kimérem minden paraméterét,akkor tudok elfogadható ládát csinálni neki?”

Magyarul ha ő is megméri a sajátját, meg te is a tiédet, akkor talán össze lehet hasonlítani a két hszt.
Az ötven %-os szórás ott lép be a képbe, amikor Te megveszed a saját 4 darabodat, és mondjuk teljesen mást kapsz, mint ami az övé volt amitől pedig nem fog ugyanúgy szólni.

Idézet:
„akkor hagy legyen már olyan paraszt a gyerek,hogy megvehesse a Camaro-t.”

Egy újabb teljesen rossz példa. Van egy célod. A nagy hangnyomás. Ennek a célnak a megvalósításához pedig az kell, hogy minél kisebb teljesítményfelvétellel tudd megvalósítani az adott hangnyomást. Hacsak nem vagy olyan bolond, hogy önmagad ellen dolgozz. Persze aláírom olyan emberek is vannak, akik maguknak tesznek keresztbe. De attól még hogy léteznek, nem lesz követendő a magatartás.

Idézet:
„Nem érdekel! Egyszerű volt a kérdésem felé!...privátban meg is kaptam a válaszát és vele a kellő információkat. Saját ládával történtek a meghallgatások,így reálisabb volt az összehasonlítás.”

Hát ez aztán az információáradat..... Ennyi adat alapján olyan reális az összehasonlítás, mit az én paprikás hasonlatom fentebb kb. Vagyis nem, mert a mexikói zöld biztosan tudjuk h. a legerősebb.

Idézet:
„De még azt is megírta,hogy az MNC kevésbé bírta az írt terhelési értékeket.....”

Hja, előfordulhat. És mi van, ha annak épp másféle doboz kellene a jó működéhez, és a normális mechanikai terhelhetőséghez? (jelzem, pont erről írtam korábban.....)

Idézet:
„Tudod nekem elég az a válasz,amire rákérdezek.”

De ha neked ennyi infó is elég ahhoz hogy biztosan tudd a választ..... akkor gazdagabbak lettünk egy jóssal... talán nyitni kéne egy távgyógyítás topikot neked vhol.....

Nagyon szépek az iylen esték.....

50-50%....én nem értek hozzá,de nem kértem bonyolult választ. És körülményeket. Megkaptam.
nem vettem kézpénznek,de jó kiindulási pont,hogy foglalkozzak vele.

Gondolom nem jártál olyan órákra,ahol verseket elemeztetek..így nem is tudhatod mit nevezünk hasonlatnak és mihez bolondság odaírni azt a tejes szöveged Ez nem az én szegénységem. És a legtöbb off is ilyenből indult ki.

Már megint a hatásfokkal jössz,pedig kínai szórók révén és előre leszögezett tényként is írtam,hogy nem érdekes a felvett teljesítmény.De ezzel nem azt mondtam,hogy az a jó. Adott egy aktuális helyzet,amibe nem fér bele a túlbonyolítás. Melyik a kevésbé szarabbik megoldás. Ennél egyszerűbben már nem lehet fogalmazni.

Igen...ennyi info nekem elég ahhoz,hogy tovább foglalkozzam-e a dologgal vagy sem. Néha elég egy adat,hogy valamitől eltántorodj vagy esetleg érdekeljen. Ettől még miért kell rögtön minden adatot kiméregetni. Volt egy alkalom,hogy valaki megpróbálta összehasonlítani az egyik szart a másikkal. Kíváncsi voltam mi volt a menet. Ha a felületes leírás elég alapos volna ahhoz,hogy további kivizsgálást érdemeljen,akkor utána is mennék. jelen pillanatban még kevés,tehát megy a talonba,majdani kivizsgálásra.

persze...írj akinek csak akarsz. Már megint hozod a kínaihoz azt a nevet,amit szerintem nem is ismernek ott. De hát csak rajta...biztos örülni fognak,hogy ilyen értékrendbe veszed őket és végre nem csak simán leszarozod.

Kiindulási pontnak miért nem jó egy kinai szutyokhoz,hogy "ez jobban szól,mint a másik"....ettől még nem kell megvennie senkinek...csak segít piros vagy fekete pontot adni a dologhoz,hogy érdemes-e levegőt venni egyáltalán a témában.

Idézet:
„de jó kiindulási pont,hogy foglalkozzak vele.”

Nem jó, mert semmi lényeges nem derül ki belőle.

Idézet:
„Gondolom nem jártál olyan órákra,ahol verseket elemeztetek..”

Valószínű tőled egy kicsit többet...... eufemizmusként azt is írhatnám, hogy ha versekről van szó, én már megjöttem onnan, ahova te még el sem értél... De ez már tényleg nem tartozik ide.

Idézet:
„Már megint a hatásfokkal jössz,pedig kínai szórók révén és előre leszögezett tényként is írtam,hogy nem érdekes a felvett teljesítmény.”

Minden hangszórónál lényeges, és minél gyengébb mechanikailag, annál fontosabb.

Idézet:
„Igen...ennyi info nekem elég ahhoz,hogy tovább foglalkozzam-e a dologgal vagy sem. Néha elég egy adat,hogy valamitől eltántorodj vagy esetleg érdekeljen.”

Semmilyen sorsdöntő adatot nem láttam, mint ahogy Te sem, mert lentebb már ezt írod:
Idézet:
„,tehát megy a talonba,majdani kivizsgálásra.”

Csak egy újabb önellentmondás tőled. Most nem értem egészen, minek írod a hszeket, azért, hogy több legyen?

Idézet:
„Már megint hozod a kínaihoz azt a nevet,amit szerintem nem is ismernek ott.”

Elég nagy problémánk ez nekünk.....

Idézet:
„Kiindulási pontnak miért nem jó egy kinai szutyokhoz,hogy "ez jobban szól,mint a másik"....ettől még nem kell megvennie senkinek...csak segít piros vagy fekete pontot adni a dologhoz,hogy érdemes-e levegőt venni egyáltalán a témában.”

Pont azért nem jó az ilyen kiindulási pont, mert idézlek:
Idézet:
„egy kinai szutyok”
és ezekre a szokottnál is jobban kell figyelni... Ráadásul még nem is olcsó.
(#) SALáta válasza pl13 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Hagyd rá. A kérdésem egy hf swepperrel ezek szerint a hsz impedancia menet ábrázolható az oszcilloszkóp képernyőjén? Ebből milyen paramétereket lehet kiszámolni?

Idézet:
„Most nem értem egészen, minek írod a hszeket, azért, hogy több legyen?”

még tőlem kérdezed? Hisz nem én kezdtem.

off vége
(#) ptesza válasza SALáta hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Érdekes ötlet! Össze lehet hozni?

Mondjuk vannak programok , amik hf tartomány skálázásával mérnek, de sokkal jobb eredményt lehet elérni pl fehérzajjal. Legalábbis nekem az vált be, az LspLab-ban.

(#) pl13 válasza djyuri hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Idézet:
„még tőlem kérdezed? Hisz nem én kezdtem.”

Az értelmetlen önmagának ellentmondó szövegek gyártását? De igen azt pont te kezdted. Ezért voltam kénytelen közbevágni.
(#) pl13 válasza ptesza hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Gyakorlatilag mindegy mivel méred, ugyanaz az eredmény kell hogy látszódjon. Bár impedanciaméréshez én is sin sweepet használok. Perszemondjuk nem az LSPLab-ban.
(#) pl13 válasza SALáta hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Elvileg. Ebből a T-S paraméterek egy részét, a jósági tényezőket, illetve az induktivitást, és ha kellően nagy a felbontás, bizonyos rezonanciák is észrevehetők.
(#) jozsi0001 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Hello! Köszönöm a választ.
(#) MolnarG válasza pl13 hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Akkor tudsz segíteni? Bővebben: Link
(#) pl13 válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Még gondolkodok, hogy oldjam meg. Egy jó hangkártyád is van esetleg?

Mondjuk azt írtam az előzőben is, h. zárt vagy b-reflex a jobb.....

Idézet:
„Egy jó hangkártyád is van esetleg?”

Laptopom van... :no:
Suliban tudok függvénygenerátort használni.

Van line in rajta? Ha igen, nézz már rá RMAA-val hogy mit tud.

Progit feltettem, pontosan mit is csináljak?

Ha van line in a notin, akkor egy loop kábellel összekötöd a kimenettel.
Egyszerű madzag két 3,5-es jack a vége és teljesen szimmetrikusan van beötve mindkét csati, egy két ér+árnyékolás madzaggal. Balt a balhoz, jobbot a jobbhoz, testet mondjuk elég csak az egyik felén leforrasztani.

OK, összekötöm a line in-t az outtal. A programban mit állítsak?
Következő: »»   167 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem