Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   611 / 2208
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Jún 23, 2009
az nem baj el hav szineződve, csak ne megsérülve. jöhet!
(#) punkkazy hozzászólása Jún 23, 2009
Üdv!
3/4 részt készen vagyok a dobozolással. Sajna nem vettem kimeneti csatlakozókat még amikor suliban voltam, itt Szerbiában nem nagyon bízom a postában, majd ha szüleim mennek Szabadkára bemegyek velük. Nos, a doboz egy UPS alu doboza. Még ráfér egy csiszolás. Az egyik PCL86 Müszi kapcsolása szerinti, a másik pedig köbzolié. A gond ott van, hogy se a trafók nem egyformák (se a primer ellenállás, se a szekunder), valamint a Müszi félének kisebb jel is elég a teljes kivezérléshez, míg a köbzoli félének rendesen kell. Egyszer majd eljutok oda, hogy tekergetek. Majd egyszer... Ha pedig szerzek alkatrészeket, akkor a Müszi félét lecserélem köbzolisra, annak jobban tetszik a hangja. Lehet hogy a trafó miatt, de ez van.
Az egyik képen ott virít a "csőgyűjteményem". Sajnos a legtöbb "használhatatlan" TV cső. Bár PCL85-öm van egy rakás...
Egy másikon pedig a frissen festett hagfalam. Kaptunk egy rossz szekrényt tüzelésre én pedig kaptam az alkalmon. Száradási fázisban van.
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Jún 23, 2009
Oké! remélem elég lesz ! nem sok van ( többre emlékeztem ) De azért még szétnézek. Te meg tudnál nekem küldeni olyan piros magyar csirkefej forgatógombot, vagy 2 db-ot? Köszi!
(#) djhans válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 23, 2009
Azért kell több jel az egyiknek mert az tartalmaz egy átfogó visszacsatolást. De jóval szebb hangja is van, mert méretezve van. Nekem EZ van megépítve stereoban és egy CD lejátszó kimenete kivezérli rendesen. A másik egy tv készülék hangvégfoka, nagyjából a középtartományra.

Ja és az én erősítőm rajza EZ
(#) punkkazy válasza djhans hozzászólására (») Jún 23, 2009
Hát igen, basszussal a TV végfok nem büszkélkedhet, nem mondom, hogy a trafó nem tehet róla, de a másik ezerszer jobb. Sokkal jobb mint a DoZ-om. Pedig a tarfócska elfér a tenyeremben...
Az enyémben TV kimenők vannak de úgy néz ki nagyon jókat sikerült talánom mert "nem annyira" mélyhiányos. Pedig csak 3,2cm2-es. Többen maghallgatták, köztük Imi is és jókat mondtak róla. A mérések alapján az átvitel 1,5W-on 50Hz és 30KHz között egyenes. 50Hz alatt nagyon meredeken esik. A csöves tvben szokott lenni egy képkimenő ami 5cm2-es EI66-os vasból. Azt ha át tudnád tekerni a megfelelő menetszámra akkor már majdnem tökéletes lenne. Kerítened kellene 2 ilyet.
(#) djhans válasza djhans hozzászólására (») Jún 23, 2009
Egyszer talán majd kicsrélem a kimenőket képkimenő vasra. Csak lehet hogy nem férnek majd be a trafótakaró alá
Hát azt hiszem van két egyforma trafóm, azt hittem kimenők, de pár 10 ohmos a primerjük. Bővebben kép...
Akkor valamit rosszul mértél mert ezek TV kimenők. Méghozzá a legrosszabbak, mert aránytalanul kisebb hely van a szekunder tekercsnek. Ezek is csak 3,2cm2-esek
(#) rhesus23 válasza sturbi hozzászólására (») Jún 23, 2009
A tekercseket lehet úgy, hogy primereket sorba, szekundereket párhuzamosan kötni, vagy itt is kell olyan csel, mint lpcollector kimenőjénél?
Az lehet hogy kicsi a magjuk, de rövid távú memóriám szerint amit most használok se sokkal nagyobbak. Az egyik 500ohm, a másik 300 körüli. Egyébként a keresztmetszetnél a tekercsben levő vasat kell mérni? (ez volna nekem, fizikafaktosnak a logikus )
Igen, a cséve közepén átmenő vas keresztmetszete.
(#) mark.budai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2009
Nekem ezekkel a kimenőkkel ad 2W-ot. Nem mondanám meg, hogy ilyen kicsi a kimenő...
(#) mark.budai válasza djhans hozzászólására (») Jún 23, 2009
Én nagyobbnak gondoltam a képkimenőtrafót. Azt hittem, hogy elég lenne egy a GU-nak. De akkor így nem lesz elég...
(#) djhans válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 23, 2009
Milyen frekvencián? Mert 1KHz-en biztos leadja. Hogyan mérted? Mekkora torzítással. Azért az elég relatív hogy lead 2W-ot. De hogyan?
(#) djhans válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 23, 2009
Hát a GU-hoz kell 10cm2-es legalább.
(#) mark.budai válasza djhans hozzászólására (») Jún 23, 2009
Azért írtam, hogy a képkimenő nem lenne elég hozzá.
460042: 40Hz-től mértük vagy 15Khz-ig, már nem tudom, hogy hol adott mennyit...
(#) CIROKL válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 23, 2009
2 képkimenő vasat eggymás mellé teszel és máris megvan a 10 cm2 ! Csak egy jókis csévét kell neki csinálni és kész ,lehet tekerni!
(#) djhans válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 23, 2009
Ezzel meg csak az lesz a gond hogy az ablakméret marad ugyanakkora. És ott már osztani is kéne rendesen. De meg lehet próbálni
(#) CIROKL válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2009
Hát az biztosan nem férne rá ? Nagyon kicsi annak az ablak mérete ! De egy jópofa Se -é re bőven jó . a PCL 86 hoz !
(#) djhans válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 23, 2009
Igen ez a tervem nekem is. Lecserélni a PCL86 SE kimenőit képkimenő vasra.
(#) Action2K válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 23, 2009
Sexy, ahogy kikandikál az a két kimenő. Emellett bennem tök katonai designet áraszt. Adja ezt a műszer, meg a szemecske felcsavarozása. No meg a kapcsolók és a szellőzőrácsok alatti fémháló.
Nagyon jó lett.
(#) kalmi79 hozzászólása Jún 23, 2009
Sziasztok!
Remélem nem baj, hogy ide felteszem, lennének eladó alkatrészeim KT88 SE erősítőhöz. Egy pár keveset futott KT88 cső, két SE kimenő 33 és 66 %-os ultralineár leágazással, valamint egy hálózati trafó két külön anódtáp tekercsel, és külön fűtőtekercsekkel az elő és végcsöveknek. A kimenőt mayky tekerte, légréses kivitel. Ára egyben egy huszas, de ebből nincs alku mert a két cső kerül ennyibe.
Alig kell hozzá valami és kész a jó kis erősítő. A lényeg itt van egyben.Ha valaki érdekel, írjon a kalmi79(kukac)freemail.hu-ra.

kt600.jpg

(#) Mate78 válasza kalmi79 hozzászólására (») Jún 23, 2009
Engem érdekel, írtam üzenetet.
(#) mayky válasza kalmi79 hozzászólására (») Jún 23, 2009
Jé a trafóim

2,5K: 8 ohm. tehát GU50-hez is jó.
egyszerre tekert 2x0,7-es szekunderrel.

Jó szóltak, de nekem kellett a Kraft, gatyarengető mélyek meg egyebek.

(#) kalmi79 válasza mayky hozzászólására (») Jún 23, 2009
Bizony!
Sajnálom, hogy nem építettem meg, de nálam győzött a PP!
(#) Zenner hozzászólása Jún 23, 2009
Sziasztok!

Belekezdtem én is egy csöves erősítőbe PCl86-al(valahol el kell kezdeni ).

Az erősítőbe a próbák alatt ECL86 került, mert ehhez volt fűtőfesz.

Viszont ebből csak gy darab van, de PCL86-ból van több is. Ezért keresgéltem trafókat fűtésnek és találtam egy kb. 60w-os trafót ami 13.7V-os(ezt még régebben tekertem).
Azt szeretném megtudni, hogy jó lenne-e ez a trafó 2db PCL86-hoz fűtésnek?
A cső adatlapjában 13.3V van, mint fűtés de máshol meg azt olvastam, hogy 14.5V kell neki.
Ha helyesen tévedek akkor egy kis túlfűtés nem árt a csőnek viszont az alul fűtés tönkre teszi.

Akkor hogy is van ez?

még valami! teszek fel pár képet az erősítőről. Csak monóban létezik egyenlőre
(#) l48 válasza kalmi79 hozzászólására (») Jún 23, 2009
Van hozzá kapcsirajz is?
(#) mayky válasza l48 hozzászólására (») Jún 23, 2009
1000-et találhatsz a neten

ill 34000-et

KT88 SE
(#) Zenner válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2009
Szia!

Annyit tudnia kell (0.8mm-es huzalból van tekerve)

Tehát kössem sorosan a csöveket vagy inkább ássam el magam az ilyen kérdések miatt?
Következő: »»   611 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem