Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Számítógépes áramkörszimuláló programok
Témaindító: dB_Thunder, idő: Dec 7, 2005
ezt már megtaláltam... megnézem mostis, hátha gyorsabban jön...
Szia !
Látom megtaláltad nélkülem is. Akkor most seedelem neked kicsit ![]()
Helló
A TINA nevű áramkörszimuláló programban hogy kell használni az oszcilloszkópot? MEg hogy kell a számláló IC ket tesztelni, mert sehogy sem megy! Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok!
Gondoltam ide írok, mert ez a legjobb hely erre. Írtam praktikus egy windowsos progit az 555-ös IC-hez tartozó passzív alkatrészek számolgatásához. Remélem hasznára válik az emberiségnek ![]()
Nagyon hasznos kis progi, köszönjük!
Egyébként van egy nagyon hülye kérdésem, amit már régóta meg akartam kérdezni. Ez ugyebár Delphis program? Én is Delphizgetek, de csak aritmetikai és portkezelő programokat írogattam, úgyhogy nem vagyok egy nagy szakértő... De hogy lehet ilyen XP-s kinézettel fordítani? Ezt már annyit keresgéltem, de nem találtam...
Egy delphis megvalósítás:
[link=http://delphi.about.com/library/bluc/text/uc111601a.htm]http://delphi.about.com/library/bluc/text/uc111601a.htm[/link] De én egy PE explorer nevű progival rakom bele utólag De ha a mellékletben található fájlt a célprogram könyvtárába rakod és elnevezed mondjuk: enprogramom.exe.manifest néven, akkor is Xp stílusú lesz.
Ahá! Ez kell nekem! Nagyon köszönöm!
![]()
Hmmm.... Ez alapján indultam ki
Meg hozzávettem az NE55-ös adatlapját. Pontosan ugyanaz a két helyen az összes képlet. A képleteket meg ctrl+c & ctrl+v -vel másolgattam. Nem tom hol a hiba. Lehet hogy nem nálam ?! ![]() ![]() Sőt r1=1k r2=100k, c=4,7µF az 1.5Hz. Ezt a gyakorlatban meg is épitettem és igencsak jó
Szia !
Valóban jó. ![]() Az Ss555 más kapcsolást használ. Üdv ! Egy mértékegység váltást még tehetnél bele, felhasználó barátabb lenne.
Lesz benne. Meg monostabil is.
Majd valamelyik nap beleírom, amikor megszáll megint az ihlet ![]()
kiru
![]() várjuk a fejlesztet verziót, addig is ![]() ![]() adtam érte pontyot ![]()
Nekem is tetszik.
![]()
Sziasztok!
Megint én. ![]() Ha véletlenül van benne hiba akkor szóljatok....
Naggggyyyyyon tuti lett! Hálás köszönet érte!
![]() ![]() ![]()
A TINA-val nalunk senkinek sem sikerult osszehozni ugyanazt az atviteli karakterisztikat, mint amiket kezzel/matlab/stb-vel szamoltunk... pedig ugy csinaltunk mindent ahogyan kell... meg a szamlalo/nevezoben a fokszamok kijottek, de az egyutthatok nem akartak stimmelni.
--- Mas: tud vki hasznalhato progit az ANDI-n kivul diszkret halozatok vizsgalatahoz?
Szia
Szólok, mert van benne hiba. Az astabilnál, ha először kis értékű alkatrészeket írsz bele pl 1K+1k+22uF, akkor jó az idő mértékegysége (ms), de ha utánna nagyobb értékkel próbálod pl 100K+100K+22uF, akkor is (ms) marad az idő mértékegysége. Ha viszont először próbálod a megnyitás után a 100K+100K+22µF párosítást, akkor jó a mértékegysége (s). Én ezt vettem észre.
Köszi hogy szóltál, rajta vagyok a témán.
Lám, nekem fel sem tűnt...
![]() ![]()
Szia !
Gond az is, hogy általában a felhasználó nem az ellenállási után készít frekit, hanem freki után kíváncsi az ellenállásaira. Szóval jobb lenne ha azt lehetne megadni mire van szükségem. Bár mindegy mert 1000 ilyen van -1 Üdv !
nincs vkinek az oldalán crack a tina 6 vagy 7-hez?
Mert már elég sok helyen kerestem...
hali. nekem kellene a multisim 10 regisztrációs kódja mert 30 napos próba verzióm volt de lejárt. kössz előre is
Hello kellene nekem egy magyarosítás a Circuit Maker 2000-hez ha valaki tud szóljon
![]() ![]()
Szia !
Circuit Maker 2000 elég fals szimulációkat csinál, szerintem válassz más programot. Üdv!
OK akkor javasoljál már valamit ami magyar és frankó!!!
![]()
Szia !
Magyart nem tudok. Multisim: tapasztalataim szerint szimuláció - gyakorlat 98%-ban helyes. Tina: Nem próbáltam, de azt mondják jó. Üdv!
Oké megnézem kössz
![]()
Heló!
Elég kihalt a topic, de remélem kapok választ. ![]() ![]() Letöltöttem a Tina 6.0 demót, és egy áramkört szeretnék összerakni, amiben egy TDA 7052 - es IC-t kell belerakni, de nemtudom, azt sem hogy IC-t hogy kell beilleszteni, nemhogy még tipust is választani. ![]() Előre is kössz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |