Fórum témák
» Több friss téma |
Jaa.. Komplett galvó erősítő PID-del meg minden, és csak 3 poti van hozzá ? ? ? Itt valami nagyon sántít ! !
kaprcs rajz szücs peti féle jól be vált, pid szabályzó
ha valakit érdekell el köldöm a file-t
Ez a kapcsolás, mikor megszületett kb. 3 éve akkor sem volt PID-es. És azóta sem nőtt ki a I tag.... De ha az utolsó műveleti erősítőnél használt kondit annak is vesszük, a rendszer akkor sem hangolható !!! Beállítani egyébként is rémálom egy PID-et, főleg ha nem teszünk bele hangolási lehetőséget. És behangolás nélkül a PID nem ér egy kelep kakit sem....
Sziasztok !
Tudna valaki segíteni Mamba Black beállításában 0832-es DAC -hoz ?
Első RGB projektem amit már el is vittek.
össz lézerteljesítmény 300 mW 150 mW vörös 100 mW kék ( blu ray) 50 mW zöld Scanner gyári 34 K angol gyártmányú Robotlámpából származik. nem semmi kis vezérlő áramköre volt. beépítve egy DMX panel is beépített ábrákkal is és egy 8 csatornás Dac PC üzemmódra .
De peti azért a tükörtartók meg a modultartók meg a DAC a te érdemed
Sziasztok!
Ki tud nekem segíteni Mamba Black ügyben, meg van valakinek...? Köszi!
Hello
Van egy Seven Stars K500 laserem, dmx 512 pultom, mégsem tudok új mintákat programozni, valószínű hogy a laser-em nem támogatja. Milyen módosítás lehetséges a laseren új minták érdekében? k500 laser-em: INFO Kösz előre is
Feltettem a videót az kész Lézerprojektemről.
300 mW össz teljesítmény 34 Kpps szkennerrel felszerelve. De sajnos az LPT dac miatt win98 alatt is csak 25 K -t tud kidolgozni remélem találok programozót a kész USB dachoz windows és mamba alá. Bővebben: Link
Lehet könnyebb volna programozni, ha volna egy midi cábel a pultomhoz
16 sáv áll rendelkezésre
Nagyon tetszett a lézer show-d !!!
Ügyes vagy!
Sziasztok!
Most előszedtem a körülbelül fél éve félbehagyott lézershow-mat, folytatni szeretném, de lenne egy kérdésem közben... A következő képpen hajtom meg a vörös lézerem: Jelenleg van egy dugasztáp, ami 6V-ot 450mA-ert ad ki, ezt rákötöttem egy 555-ös astabil multivibrátorra, ahol kb 20 másodpercig bekapcsol, 20 másodpercig kikapcsol, ezt rákötöttem egy lm317-tel elkészített stabil tápfeszgenerátorra, itt a kimenet 5,18V (ezt tudom max beállítani) ez pedig megy a szupepe féle áramgenerátorba. Olyan problémám merült fel, hogy a maximális áramerősséget csak 45mA-re tudom felvenni, amikor rajta van a lézer. Ez miért van, hogy tudom megcsinálni, hogy körülbelül 180mA-ert adjon le? Szerk.: Lehet, hogy kicsit bonyolultnak tűnik, hogy így csináltam, de mivel ez így már készen van és a nyákok be vannak ültetve a kék és a zöld lézerhez is, hasonló elven, ezért nem szeretnék új megoldást, mármint, hogy másik nyákot készítsek. Valami kis módosítást szeretnék, amivel megoldható lenne a probléma
Sziasztok! Énis megépítettem http://www.djatis.hu/Djatis%20Honlapja_elemei/show%20proj%20img_ele...08.jpg a fajta tükrös lézershow-t. Szerintem tök jó lett. Teszek fel most pár képet, majd még csinálhatok párat csak már fáradt vagyok :wave:
pár kép...
Szia
Nekem a vezérlés tetszik a lézer show-ban Ügyesen megcsináltad !
köszi Adhatsz neki egyen vagy váltó áramot is kb. 15-től 35 voltig, mert egyenirányítja, puffereli, stabilizája.
Rca csatikat szeintem cseréld le valami szebbre, biztosabbra pl rs232 es csatlakozora, vagy utp kábellel összekötni, nem drága, de abbol is a patch kábelt ajánlom mert az bírja a hajligatást.
Jo lett a cucc, esetleg tudom ajánlani tegyél bele még egy tükröt melyet egy motor mozgat balra-jobbra lassan és akkor pásztázik az ábra. Nem csak 1 helyre nyomja.
Hy All!
Egy ijen effektet egy lézerhez hogy kell csinálni??-->>Bővebben: Link
Galvo-s rendszerrel, bár bonyolultabban meg lehet csinálni egy egy 555-ös astabillal és egy motorral, amin a tükör 45-60 fokban van, de akkor csak az az effekt lehetséges ami a videón a 22-25. másodpercben van.
Más.: Most, hogy egyelőre nincs vizsga, így folytatom a fél éve félrerakott lézer project-et. Most már magától kapcsolódik fel le, külön külön a zöld és a piros lézer, így hol csak a piros, van mikor a zöld, van hogy mindkettő és akkor sárga, van hogy egyik sem világít. Az alakzatot pedig pepe33 által beégetett pic-es vezérlőnek köszönhetem (3 motoros verzió, bár lehet, hogy kiveszek majd egy motort) Ezen kívül még egy ütemvezérlővel működtetett motorral akarom az ábra helyét változtatgatni. Valamiért nem működik úgy az ütemvezérlő, mint mikor megépítettem, nem tudom mi a baja. Remélem mihamarabb elkészülhetek vele és megmutathatom nektek.
Köszi szépen nekem meg pont olyan FX kellene bővebben mesélj légyszíves, hogy tudnám kivitelezni a dolgot?
Előbb csak úgy próbaképpen csináltam egy olyat csak zölddel, annyi külömbséggel, hogy nem szaggattam...
Na szóval... Építesz egy szupepe féle áramgenerátort, ha ebben a topicba nem, akkor a dvd olvasóból lézer című topicban megtalálod. Tehát megépíted a szupepe féle áramgenerátort, amit lehet modulálni, ez azt jelenti, hogy az áramerősséget tudod "kapcsolgatni egy külső forrásból" Csinálsz egy 555-ös astabil multivibrátort, kapcsolást és a számítást megtalálod a segédprogramok menüpont alatt. Ha mindezt megcsinálod akkor ott tartasz, hogy lesz egy villogó lézered. Ezt rögzíted valahova függőlegesen, hogy felfelé világítson majd vele szembe teszel egy motort (pl dvd íróból a tálcamozgató motor) arra ragasztol kb 45 fokban egy tükört és ezt forgatod mondjuk olyan 1000-res vagy 2000-res fordulaton. Így azt a hatást éred el vele, hogy a szem azt fogja látni, mintha 360 fokban lézer lenne és azt hogy olyan súgárba menjen azt meg a villogtatástól látod. Ha valamit nem értesz írj, próbálok segíteni, de még szupepés áramkörön (és semmilyen máson sem) nem próbáltam még ezt a modulációt. A szupepés áramgenerátorral kapcsolatban: Vigyázz mert mindkét potméter "fordítva" van bekötve. Tehát akkor van levéve ha teljesen jobbra csavarod, ha pedig balra csavarod, akkor kapja a lézer a legtöbb áramot, ezzel vigyázz, nehogy megöld a lézered!
Köszönöm megpróbálom és ha lesz valami írok
De ezen a kapcsoláson nem tudok eligazodni meg e FET-et se tudnám beszerezni hiánydarab Na szal a astabilt multivibrátort kell kötni a mod in-re és a Supply az micsoda a kapcsoláson? És a He segédprogramjába az LM555 az egy sima időzítő IC NE555-el lehet helyetesíteni?
Amit nem tudsz beszerezni, az a legdrágább alkatrész, kb 5-600Ft. Én helyben meg tudtam venni kb 1 éve, csodálkoztam is rajta. A supply a tápfeszültség, stabil 5V kell neki.
Ma összeállt az RGY lézerem nagyrésze már csak az ütemvezérlővel közködöm, tud valaki segíteni benne? A diszkófények házilag című topicban tettem fel a kérdésemet. Ja igen és lézer színkeverés, ez is hozzátartozik a lézershow-hoz. Korábban már volt szó arról, hogy hány mW piroshoz, hány mW zöld stb... Jelenleg DVD íróból kiszedett vörös lézer és egy 10mW => 3mW-os zöld lézer pointer keveréseként tökéletesen kikeverhető a sárga. Szerk.: Igen NE555 tökéletes!
Csatoltam két nyáktervet Sprint layout 5.0-hoz. A rajzokat Tompi készítette körülbelül egy éve. Ha dvd íróból kiszedett lézert akarsz meghajtani vele, akkor az Rx ellenállás helyére 3,6-4,7ohm/2W-os ellenállást, ha blu ray lézert, akkor olyan 27ohm/2W-os ellenállást rakj be.
Fontos észrevétel, hogy mindkét potméter fordítva van bekötve, így akkor van levéve nullára ha teljesen el van csavarva jobboldalra. Ha megnyitod a rajzot akkor a bal oldali potméter a modulációhoz, a jobb oldali pedig a tényleges áram szabályzását szolgálja. A két kapcsolás abban külömbözik, hogy az egyikben van 7805, ami stabil 5V-ot ad az áramgenerátornak, akkor használd ezt a megoldást ha pl dugasztápról vagy olyan eszközről üzemelteted ahol ingadozás lehetséges. A másik rajz pedig már eleve stabil tápfeszhez készült.
hmm nem úgy tűnik hogy olyan drága a FET végre találtam
|
Bejelentkezés
Hirdetés |