Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A megnyitás után jobb egérklikk, "kép mentése másként", mentsd el valahova. Ha ismered az eredeti méretet, akkor a Word-ben is be tudod állítani. Ha nem, csinálsz egy próbanyomtatást, és az IC lábtávolságok alapján megállapítod az eltérést, majd ez alapján korrigálod a képméretet. Arra figyelj, hogy a képarányok (szélesség-magasság) megmaradjanak az eredeti képé.
Üdv! Nyákrajzot sima tintasugaras nyomtatóval is lehet nyomtatni és úgy rávasalni a nyáklapra?
Nem lehet csak laser nyomtatoval, mert a por olvad ra a nyaklapra.
Tintással pl pauszra lehet nagyon szép fedett rajzolatot csinálni, és onnan fotótechnikával gyönyörű nyákokat készíthetsz.
Ehhez kell legalább 5-6000Ft-nyi alkatrész a levilágítóhoz és 550Ft 30-40 liter előhívó elkészítéséhez. Gyárilag érzékenyített nyákot meg lehet venni, egyre olcsóbb az is. Idézet: „Gyárilag érzékenyített nyákot meg lehet venni, egyre olcsóbb az is.” Én ebben azért annyira nem vagyok biztos. Én úgy vettem észre hogy a nyákok ára inkább emelkedett, talán abban igazad van hogy ha a "simához" viszonyítjuk akkor nincs olyan hatalmas eltérés.
Köszönöm a kiegészítést, így gondoltam, hogy a sima meg a fényérzékenyített közötti különbség már nem olyan hatalmas, magyarán nem éri meg p20-al szórakozni.
Én spec már fóliázom, de ahhoz lamináló is kell, meg fólia.
Eszembe jutott valami: Vasaló helyett hőlégfúvóval nem lehet nyákot készíteni?
Valaki akinek van hőlégfúvós forrasztóállomása, próbálja már ki! Szerintem működhet. A forró levegő megolvasztja a tintát, a fúvás miatt pedig oda is nyomódik a műnyomó a nyákhoz...
Nem tudsz egyenletesen hőlégfújni, viszont a másik oldalról meg lehet próbálni, a vasalósoknak egy jó lamináló lehet csak az álma.
Én alapból hőlégfúvóval szokat megkezdeni a dolgot, a megpucolt nyákot leöblítem folyó vízzel, utánna megszáírtom a hőlégfúvóval, még kézben, a száraz nyákot lerakom a vasalandó felülettel felfelé, és még tovább melegítem a hőlégfúvóval, utánna óvatosan szövetkesztyűben rásimítom a vasalandó papírt, és átdörzsölöm kicsit, utána vasalóval kicsit átvasalom és megy a vízbe ázni.
Idézet: „Nem tudsz egyenletesen hőlégfújni” - Miért kellene egyenletesen, és mit értesz egyenletesség alatt? - Oké, legyen ez hogy nem tudok. Na de egyenletesen vasalni meg papírzsepivel 'simogatni' tudok? Idézet: „viszont a másik oldalról meg lehet próbálni” Akkor nincs erő ami odanyomja a papírt a nyákhoz.
Úgy értette, hogy úgy csinálsz, mintha az lenne a rezes oldala...
Én már jártam így, nem a rezes felére vasaltam, mert siettem
Dehogynem maga a nyák nyomja magát rá a papírra, és az legalább egyenletes.
Én is, de az direkt volt. Felvasaltam a beültetést.
Ha menne neked a vasalás, akkor nem mondanál ilyet.
Az sajnos a legkevésbé sem egyenletes a vasalós talpa, az asztallap (vagy amin van a cucc) felülete, a nyák meghajlása, és az egyenetlen nyomóerő miatt. De mindegy, van valakinek hőlégfújós állomása és kipróbálná ezt a dolgot? Bari, nincs kedved kipróbálni?
Sajnos hőlégfúvós forrasztóállomáson nincs, csak egy általad tervezett forrasztóállomás 2 ami még bedobozolásra vár. Amikor kísérletezgettem hogyan lehet vasalással nyákot csinálni próbáltam csak hőlégfúvóval de úgy nem volt egyenletes a tapadás, ezért csak a nyák szárításánál és előmelegítésénél használom a sima egyszerű 2 fokozatos hőlégfúvót, így vált be, ha csak vasaltam sokszor mozdult el a vasalat általában az egyik végén a nyák melegedése közbeni elhajlástól. A hőlégfúvós+vasalós technikával készült nyákról pár oldallal visszább töltöttem fel képet, azóta be is vannak forrasztva az alkatrészek csak nincs még bedobozolva.
Bari
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne. Vettem transzparens fóliát és kinyomtattam rá a megrajzolt nyáktervet, egy (Epson Stylus DX7400)-as multifunkciós nyomtattóval (tintasugaras). És nem akar megszáradni a tinta!!!
Szia!
Biztos hogy jó fóliát vettél? A tintás nyomtatóba való fólia ára ívenként több mint 100Ft. Ha jót vettél akkor biztos hogy a jó oldalra nyomtattál? Két oldala van: egy érdes és egy sima. Csak az érdes oldalra lehet nyomtatni. Üdv!
Csak INKJet fóliára lehet tintasugarassal nyomtatni, ennek a fóliának az egyik fele érdesített!
Amit te használtál az csak lézerbe, vagy kézi írásra jó! Egyébként sok festéket leszív a patronból a normál fólia. Kecskeméten az egyik írószeresben 170/db-ja.
Tranzparens fólia az akkor csak lézeres nyomtattóba jó
mert én erre nyomtattam tintasugarassal. Ez egy papir lapon van rajta a fólia és le lehet róla huzni. És van egy másik fóliám is ami irásvetittő fólia és az egyik oldala sima fényes a másik érde egy kicsit és matt ,ez biztos hogy a tintasugarasba kell,mert ugy kértem az üzletben és lég drága is volt.
A transzparens fóliának 3 változata ismert:
Laserjet: Hőálló, laser nyomtatóba való és kézzel is írható. InkJet: Tintasugaras nyomtatóban használatos (kissé drága) harmadik fajta: Normál írásvetítő, ami a hőt nem bírja ezért laserrel nem használható, tintasugaras nyomtatóba nem alkalmas, így csak kézi írásra javallott. Nem tudom ilyen fajta még létezik-e! Az amelyiknek lehúzható az egyik fele az transzfer fólia, ha jól tudom, az áttetsző (Transparent) fólia, amelyik egyik felén érdesített a neked megfelelő, az érdesített fele feléd álljon, mikor a nyomtatód lapadagolójába teszed! A nyomtatás után ellenőrizd a vezetősávok kontrasztját, lehet, hogy kettőt kell egymásra tenned a megfelelő fedés miatt! Ja és mindenképp feketével nyomtass rá, a többi szín nem fed eléggé a levilágításhoz!
Gyakorlatilag működhet! Én nem próbáltam még, a fekete működött mindig, meg olcsóbb a fekete patron mint a színkeverés által előídézett tintafogyás következtében felmerülő költségek. Sajnos az EPSON-ok keveréskor használják a fekete patront is.
Igen, működik is mert régebben azt használtam.
Igen sajnos a színes patronok elég drágák, az utángyártott meg nem mindig a legjobb.
Kisérleteztem egy kicsit és majdnem tönkrement a lézeres nyomtattóm
Tranzparens fóliával beletettem a lézeres nyomtattóba és benne is marat nem akart kijönni odaragatt!!!
Hát igen, az nyílván nem volt hőálló, vagy nem Laserjet volt. De a lézeres nyomtatók lenyomata biztos jobb, mint a tintásoké!
Lenne egy kérdésem!
A fórum elején olvastam hogy sima A4 es lappal is lehet levilágítási sablont (vagy mit) csinálni hogyha sima ÉTOLAJJAL lekenjük a papírt hogy át tetszővé váljon tehát nem kel 1500 forintot kiadnom transparent 21 re?? Van valakinek ezzel kapcsolatban valamiféle tapasztalata? Válaszokat előre is köszönöm!!
Ja ezt elfelejtettem megkérdezni:!
Nincs semmilyen UV-C -s fényforrásom úgy tudom hogy napon is lehet nyákot levilágítani már ha az éppen süt. Jól tudom? És ha igen akkor KB hány perces a levilágítási idő?
Nem UV-C kell hanem UV-A.
A napon is lehet világítani jól tudod. Azt nem tudom mennyi idő kell. :no: |
Bejelentkezés
Hirdetés |