Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   283 / 1388
(#) bujan válasza alex077 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

A megnyitás után jobb egérklikk, "kép mentése másként", mentsd el valahova. Ha ismered az eredeti méretet, akkor a Word-ben is be tudod állítani. Ha nem, csinálsz egy próbanyomtatást, és az IC lábtávolságok alapján megállapítod az eltérést, majd ez alapján korrigálod a képméretet. Arra figyelj, hogy a képarányok (szélesség-magasság) megmaradjanak az eredeti képé.
(#) LGS94 hozzászólása Jún 30, 2009 /

Üdv! Nyákrajzot sima tintasugaras nyomtatóval is lehet nyomtatni és úgy rávasalni a nyáklapra?
(#) Attila86 válasza LGS94 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

(#) tothzsolt válasza LGS94 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Nem lehet csak laser nyomtatoval, mert a por olvad ra a nyaklapra.
(#) gulasoft válasza LGS94 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Tintással pl pauszra lehet nagyon szép fedett rajzolatot csinálni, és onnan fotótechnikával gyönyörű nyákokat készíthetsz.
Ehhez kell legalább 5-6000Ft-nyi alkatrész a levilágítóhoz és 550Ft 30-40 liter előhívó elkészítéséhez.
Gyárilag érzékenyített nyákot meg lehet venni, egyre olcsóbb az is.
(#) levii válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Idézet:
„Gyárilag érzékenyített nyákot meg lehet venni, egyre olcsóbb az is.”

Én ebben azért annyira nem vagyok biztos.
Én úgy vettem észre hogy a nyákok ára inkább emelkedett, talán abban igazad van hogy ha a "simához" viszonyítjuk akkor nincs olyan hatalmas eltérés.
(#) gulasoft válasza levii hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Köszönöm a kiegészítést, így gondoltam, hogy a sima meg a fényérzékenyített közötti különbség már nem olyan hatalmas, magyarán nem éri meg p20-al szórakozni.
Én spec már fóliázom, de ahhoz lamináló is kell, meg fólia.
(#) Attila86 hozzászólása Júl 2, 2009 /

Eszembe jutott valami: Vasaló helyett hőlégfúvóval nem lehet nyákot készíteni?
Valaki akinek van hőlégfúvós forrasztóállomása, próbálja már ki! Szerintem működhet. A forró levegő megolvasztja a tintát, a fúvás miatt pedig oda is nyomódik a műnyomó a nyákhoz...
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Nem tudsz egyenletesen hőlégfújni, viszont a másik oldalról meg lehet próbálni, a vasalósoknak egy jó lamináló lehet csak az álma.
(#) Bari- válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Én alapból hőlégfúvóval szokat megkezdeni a dolgot, a megpucolt nyákot leöblítem folyó vízzel, utánna megszáírtom a hőlégfúvóval, még kézben, a száraz nyákot lerakom a vasalandó felülettel felfelé, és még tovább melegítem a hőlégfúvóval, utánna óvatosan szövetkesztyűben rásimítom a vasalandó papírt, és átdörzsölöm kicsit, utána vasalóval kicsit átvasalom és megy a vízbe ázni.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Idézet:
„Nem tudsz egyenletesen hőlégfújni”

- Miért kellene egyenletesen, és mit értesz egyenletesség alatt?
- Oké, legyen ez hogy nem tudok. Na de egyenletesen vasalni meg papírzsepivel 'simogatni' tudok?

Idézet:
„viszont a másik oldalról meg lehet próbálni”

Akkor nincs erő ami odanyomja a papírt a nyákhoz.
(#) kiskacsa2009 válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Úgy értette, hogy úgy csinálsz, mintha az lenne a rezes oldala...
Én már jártam így, nem a rezes felére vasaltam, mert siettem
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Dehogynem maga a nyák nyomja magát rá a papírra, és az legalább egyenletes.
(#) radocziandras válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Én is, de az direkt volt. Felvasaltam a beültetést.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Ha menne neked a vasalás, akkor nem mondanál ilyet.
Az sajnos a legkevésbé sem egyenletes a vasalós talpa, az asztallap (vagy amin van a cucc) felülete, a nyák meghajlása, és az egyenetlen nyomóerő miatt.

De mindegy, van valakinek hőlégfújós állomása és kipróbálná ezt a dolgot? Bari, nincs kedved kipróbálni?
(#) Bari- válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Sajnos hőlégfúvós forrasztóállomáson nincs, csak egy általad tervezett forrasztóállomás 2 ami még bedobozolásra vár. Amikor kísérletezgettem hogyan lehet vasalással nyákot csinálni próbáltam csak hőlégfúvóval de úgy nem volt egyenletes a tapadás, ezért csak a nyák szárításánál és előmelegítésénél használom a sima egyszerű 2 fokozatos hőlégfúvót, így vált be, ha csak vasaltam sokszor mozdult el a vasalat általában az egyik végén a nyák melegedése közbeni elhajlástól. A hőlégfúvós+vasalós technikával készült nyákról pár oldallal visszább töltöttem fel képet, azóta be is vannak forrasztva az alkatrészek csak nincs még bedobozolva.

Bari
(#) lmao válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

(#) guliver83 hozzászólása Júl 4, 2009 /

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne.
Vettem transzparens fóliát és kinyomtattam rá a
megrajzolt nyáktervet, egy (Epson Stylus DX7400)-as
multifunkciós nyomtattóval (tintasugaras).
És nem akar megszáradni a tinta!!!
(#) levii válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Szia!
Biztos hogy jó fóliát vettél?
A tintás nyomtatóba való fólia ára ívenként több mint 100Ft. Ha jót vettél akkor biztos hogy a jó oldalra nyomtattál? Két oldala van: egy érdes és egy sima. Csak az érdes oldalra lehet nyomtatni.

Üdv!
(#) mammut válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Csak INKJet fóliára lehet tintasugarassal nyomtatni, ennek a fóliának az egyik fele érdesített!
Amit te használtál az csak lézerbe, vagy kézi írásra jó! Egyébként sok festéket leszív a patronból a normál fólia.

Kecskeméten az egyik írószeresben 170/db-ja.
(#) guliver83 válasza mammut hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Tranzparens fólia az akkor csak lézeres nyomtattóba jó
mert én erre nyomtattam tintasugarassal.
Ez egy papir lapon van rajta a fólia és le lehet róla huzni.
És van egy másik fóliám is ami irásvetittő fólia és az egyik oldala sima fényes a másik érde egy kicsit és matt ,ez biztos hogy a tintasugarasba kell,mert ugy kértem az üzletben és lég drága is volt.

A transzparens fóliának 3 változata ismert:
Laserjet: Hőálló, laser nyomtatóba való és kézzel is írható.
InkJet: Tintasugaras nyomtatóban használatos (kissé drága)
harmadik fajta: Normál írásvetítő, ami a hőt nem bírja ezért laserrel nem használható, tintasugaras nyomtatóba nem alkalmas, így csak kézi írásra javallott. Nem tudom ilyen fajta még létezik-e!

Az amelyiknek lehúzható az egyik fele az transzfer fólia, ha jól tudom, az áttetsző (Transparent) fólia, amelyik egyik felén érdesített a neked megfelelő, az érdesített fele feléd álljon, mikor a nyomtatód lapadagolójába teszed!
A nyomtatás után ellenőrizd a vezetősávok kontrasztját, lehet, hogy kettőt kell egymásra tenned a megfelelő fedés miatt!
Ja és mindenképp feketével nyomtass rá, a többi szín nem fed eléggé a levilágításhoz!
(#) levii válasza mammut hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

A kék szín is jó a levilágításhoz.
(#) mammut válasza levii hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Gyakorlatilag működhet! Én nem próbáltam még, a fekete működött mindig, meg olcsóbb a fekete patron mint a színkeverés által előídézett tintafogyás következtében felmerülő költségek. Sajnos az EPSON-ok keveréskor használják a fekete patront is.
(#) levii válasza mammut hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Igen, működik is mert régebben azt használtam.
Igen sajnos a színes patronok elég drágák, az utángyártott meg nem mindig a legjobb.
(#) guliver83 válasza mammut hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Kisérleteztem egy kicsit és majdnem tönkrement a lézeres nyomtattóm
Tranzparens fóliával beletettem a lézeres nyomtattóba és benne is marat nem akart kijönni odaragatt!!!

Hát igen, az nyílván nem volt hőálló, vagy nem Laserjet volt. De a lézeres nyomtatók lenyomata biztos jobb, mint a tintásoké!
(#) Electricboy hozzászólása Júl 5, 2009 /

Lenne egy kérdésem!
A fórum elején olvastam hogy sima A4 es lappal is lehet levilágítási sablont (vagy mit) csinálni hogyha sima ÉTOLAJJAL lekenjük a papírt hogy át tetszővé váljon tehát nem kel 1500 forintot kiadnom transparent 21 re??
Van valakinek ezzel kapcsolatban valamiféle tapasztalata?
Válaszokat előre is köszönöm!!
(#) Electricboy hozzászólása Júl 5, 2009 /

Ja ezt elfelejtettem megkérdezni:!
Nincs semmilyen UV-C -s fényforrásom úgy tudom hogy napon is lehet nyákot levilágítani már ha az éppen süt. Jól tudom? És ha igen akkor KB hány perces a levilágítási idő?
(#) levii válasza Electricboy hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Nem UV-C kell hanem UV-A.
A napon is lehet világítani jól tudod. Azt nem tudom mennyi idő kell. :no:
Következő: »»   283 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem