Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   620 / 2208
(#) ngyzoli válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 30, 2009
A rácsos csövek 83-asok,egyébként ezeket (már) nem használom,a 86-os van hátul.Ma egész jól haladtam,s ha az eső be nem kerget a házba, , még tovább is jutottam volna.
(#) sturbi válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 30, 2009
Ismered a mondást Barna: "van, de nem adok".
Amúgy érdemes ilyen trafókra szert tenni. Igaz szétszedni nemigen lehet, viszont cserébe nem zörög, nem brummog, nem ég le (legalábbis nem könnyű leégetni), nem üt át, könyű szerelni, nem szór, szóval jól meg van csinálva és korrekt adatok elérhetők róluk (lásd Máté által betett adatlapokat). Jórészük kimenőtrafónak is használható kiváló minőségben, ilyen alkalmazásukról is rengeteg információ hozzáférhető.
(#) mayky válasza ngyzoli hozzászólására (») Jún 30, 2009
Milyen festéket használtál ? Ez valamilyem matt festék?
Mennyire kopásálló?
(#) ngyzoli válasza burgdavid hozzászólására (») Jún 30, 2009
Röviden:nem. Kicsi a teljesítménye,és kissé zavaros hangot ad.(torzít??) És már beszerezhetetlen.
(#) ngyzoli válasza mayky hozzászólására (») Jún 30, 2009
Ez (sajnos) csak egyszerű matt fekete neolux,vagyis akril-spray. Igencsak vigyázni kell a szerelésnél,nagyon nem kopásálló.De lefújás után (még!) jól mutat.
A Kecskeméti tali-ra készülök,elvinném,ha eljutok odáig...
(#) burgdavid válasza ngyzoli hozzászólására (») Jún 30, 2009
Ma kaptam 3db-ot, gondoltam összehajítok valamit...
Egyébként elfelejtettem, hogy hangszererősítőnek szántam volna. Ott nem hátrány a torzítás
Na mindegy. A GU50-et kéne előbb befejezni
(#) kalmi79 válasza ngyzoli hozzászólására (») Jún 30, 2009
Gratula!
Nagyon szép lett!!!
(#) sturbi válasza sturbi hozzászólására (») Jún 30, 2009
Most látom csak a TN-ek ről tett be adatokat Máté, most Pótolom a TAN-okkal (ezeken anód tekercsek is vannak, a TA jelüeken meg csak anódtekercsek vannak a szekunderen (nakal(H)=fűtés, anód(A)=anód))
(#) sturbi válasza sturbi hozzászólására (») Jún 30, 2009
Na még egypár:
(#) ngyzoli válasza burgdavid hozzászólására (») Jún 30, 2009
Egy próbát végül is tehetsz vele,nálam ez a cső(talán az egyetlen típus volt)nagyon nem vált be.Nem sokkal tud többet az EL 84-nél,PP-ben 20W talán kivehető belőle.
(#) ngyzoli válasza kalmi79 hozzászólására (») Jún 30, 2009
Köszi,de a nagyon széptől azért még messze van.DC-csatolt párhuzamos PP lesz,2-2db 6P14P-vel.
(#) sturbi válasza burgdavid hozzászólására (») Jún 30, 2009
Ha jól emlékszem 6P31C az orosz megfelelője, láttam vele pár rafinált kapcsolást, lehet hogy érdemes lenne rákeresni, volt valami SEPP, vagy mi a fityfiritty is.
(#) rockersrac válasza fleta hozzászólására (») Júl 1, 2009
Hmmm... Anódtekercses trafó az az a gyanúm hooogy érdekelne! Meg lehet fojtó is! Ártól függően 1-2-3 db,dee ez ügyben úgyis egyeztetünk még! Burgdavid! Nekem elvileg van egy pl36-os csövem BURABU-n kaptam azokkal a csövekkel együtt amit ,, hozzámvágott" az egyik kedves öreg bácsi! Szóval ha kell,oda adom szívesen,csak az eljuttatás hozzád nem tudom hogy fog megtörténni,de ha kell ,,vigyed"
(#) burgdavid válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 1, 2009
Köszi Egyenlőre fogalmam sincs h ezek még jók-e
Az MKS és az MKP kondi közt mi a különbség? Csatolónak melyik való?
(#) rockersrac válasza burgdavid hozzászólására (») Júl 1, 2009
Én ha jól tudom MKP kondit tettem csatolónak de nem biztos! Nem akarok hülyeséget mondani,így inkább várd meg a ,, nagyok" válaszát!
(#) burgdavid válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 1, 2009
Az a baj, hogy ilyenkor már kevesen aktívak... Az MKS olcsóbb.
(#) kocos válasza burgdavid hozzászólására (») Júl 1, 2009
Nem biztos, hogy igaz,d e halovány emlékeim szerint :
MKT : Polietilén-tereftalát szigetelésű
MKP : Polipropilén szigetelésű
MKS : styroflex szigetelésű (német nyelvterületen ezt hostafánnak is nevezik )

Csatolókondinak MKP a jó ! MKT-ket inkább tápba szoktam hazsnálni, hidegítésnek. A Styro előnyös tulajdonsága, hogy kis értékű, nagyon pontos kondik vannak belőle, ezekt szoktam hazsnálni,d e egyébként nem szeretem őket valamiért ...

Van erről egy frankó jegyzetem, de valahol a palláson van, elő kellene keresni

www.wima.com
(#) Imi65 válasza burgdavid hozzászólására (») Júl 1, 2009
Hangszer erősítőnek jó lehet. Van a '69-es Évkönyvbe leírás a PL36-tal 40W körüli teljesítménnyel.

PL36.GIF

(#) burgdavid válasza kocos hozzászólására (») Júl 1, 2009
Utánaolvastam Wimáéknál, az MKS a fémezett poliészter, az MKP pedig a fémezett polipropilén kondi.
Az MKS-nél írja az ajánlásnál a csatolás/leválasztást, és általános DC felhasználást, az MKP-nél nagyfrekis csatolás/leválasztást.
Melyiket érdemes?
Imi: köszi a rajzot
(#) kalmi79 hozzászólása Júl 1, 2009
Ez azért érdekes, mert én eddig úgy tudtam, hogy a hangfrekis alkalmazásoknál az MKP-t mindenki jobban ajánlja. Hangdoboz váltókban is az a jó amiben MKP kondik vannak. Valószínűleg az MKP nem véletlen kerül jóval többe mint az MKS.
Én a csövibe MKP-t raktam mindenhova csatolónak, és a hangdobozom váltójába is azt teszek.
(#) kalmi79 hozzászólása Júl 1, 2009
Értem. Én azért maradok az mkp-nél. Érdmes belekukkantani a nevesebb gyártók erősítőibe. Mindenki mkp-t használ.
(#) pucuka válasza kalmi79 hozzászólására (») Júl 1, 2009
Üdv!
Az MKP kondikat azért ajánlják hangfrekvenciás használatra (többek közt) mert a HF szűrőkben jelentős hangfrekvenciás áram folyhat, szemben az egyszerű hidegítő, zavarszűrő kondikkal.
Pl.: a hangszóró váltószűrőben 400 W/4 ohm = 10 A! (10 kHz)
Ezt az áramot a dielektrikumnak el kell viselnie, a veszteségi ellenálláson el kell disszipálnia.
(#) fleta hozzászólása Júl 1, 2009
Igéretemhez híven prezentálom a zöld fotókat. Hogy ne offoljunk, priviben mindenre válaszolok.
Ezen kívül van még néhány tipus.

PICT5347.JPG

(#) MrBrown hozzászólása Júl 1, 2009
Imi-Hans-köbzoli,
A kis PCL-em gerjedését úgy oldottam meg (miután a pentóda G1-hez érintett másik felén üres szkópzsinór eltüntette a gerjedés általam észlelhető jeleit), hogy egy 220pF-os kondit tettem a pentóda G1 és a föld közé. Azért 220pF-ot, mert a 68pF még nem írtotta ki teljesen a jelenséget és a következő érték ez volt otthon. A szópzsinórt mégsem hagyhattam rajta végleg
A felesleges szimmetria kedvéért tettem a másik tökéletesen működő oldalra is kondit. Hallható változást nem tapasztaltam! :yes:
A megoldáshoz a vak szerencse segített hozzá nem a tapasztalatom
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 1, 2009
Már van bent "gyárilag" :worship: köszi Hans :worship: egy 10 kilós. Nem hiszem hogy érdemes volna tovább tetézni
Na..., erről beszélek csak megelőztél! Pontról pontra ez készült el :yes:
Egyes vélemények szerínt okozhatta a gerjedést a két kimenő 1-2 ohm-os eltérése primer oldalon.
Ez gondolom benne van a pakliban :yes:
Nem lennél sokkal okosabb a képtől, szinte tized milliméterre szimmetrikus a két oldal szerelése
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 1, 2009
Azért szívesen gyönyörködnénk a belsejében is. :yes:
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Júl 1, 2009
A hétvégén lefújom matt feketére a kimenőket és aranyra azokat a rozsdás rugókat meg a kupakokat és az összeszerelésnél lövök majd párat amúgy is igértem a CIROKL portfóliójához is!
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Júl 1, 2009
Ma behoztam a munkahelyemre, de nem viszem haza így holnap meg tudom neked mutatni ha jössz! :yes:
Következő: »»   620 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem