Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A rácsos csövek 83-asok,egyébként ezeket (már) nem használom,a 86-os van hátul.Ma egész jól haladtam,s ha az eső be nem kerget a házba, , még tovább is jutottam volna.
Ismered a mondást Barna: "van, de nem adok".
Amúgy érdemes ilyen trafókra szert tenni. Igaz szétszedni nemigen lehet, viszont cserébe nem zörög, nem brummog, nem ég le (legalábbis nem könnyű leégetni), nem üt át, könyű szerelni, nem szór, szóval jól meg van csinálva és korrekt adatok elérhetők róluk (lásd Máté által betett adatlapokat). Jórészük kimenőtrafónak is használható kiváló minőségben, ilyen alkalmazásukról is rengeteg információ hozzáférhető.
Milyen festéket használtál ? Ez valamilyem matt festék?
Mennyire kopásálló?
Röviden:nem. Kicsi a teljesítménye,és kissé zavaros hangot ad.(torzít??) És már beszerezhetetlen.
Ez (sajnos) csak egyszerű matt fekete neolux,vagyis akril-spray. Igencsak vigyázni kell a szerelésnél,nagyon nem kopásálló.De lefújás után (még!) jól mutat.
A Kecskeméti tali-ra készülök,elvinném,ha eljutok odáig...
Ma kaptam 3db-ot, gondoltam összehajítok valamit...
Egyébként elfelejtettem, hogy hangszererősítőnek szántam volna. Ott nem hátrány a torzítás Na mindegy. A GU50-et kéne előbb befejezni
Most látom csak a TN-ek ről tett be adatokat Máté, most Pótolom a TAN-okkal (ezeken anód tekercsek is vannak, a TA jelüeken meg csak anódtekercsek vannak a szekunderen (nakal(H)=fűtés, anód(A)=anód))
Na még egypár:
Egy próbát végül is tehetsz vele,nálam ez a cső(talán az egyetlen típus volt)nagyon nem vált be.Nem sokkal tud többet az EL 84-nél,PP-ben 20W talán kivehető belőle.
Köszi,de a nagyon széptől azért még messze van.DC-csatolt párhuzamos PP lesz,2-2db 6P14P-vel.
Ha jól emlékszem 6P31C az orosz megfelelője, láttam vele pár rafinált kapcsolást, lehet hogy érdemes lenne rákeresni, volt valami SEPP, vagy mi a fityfiritty is.
Hmmm... Anódtekercses trafó az az a gyanúm hooogy érdekelne! Meg lehet fojtó is! Ártól függően 1-2-3 db,dee ez ügyben úgyis egyeztetünk még! Burgdavid! Nekem elvileg van egy pl36-os csövem BURABU-n kaptam azokkal a csövekkel együtt amit ,, hozzámvágott" az egyik kedves öreg bácsi! Szóval ha kell,oda adom szívesen,csak az eljuttatás hozzád nem tudom hogy fog megtörténni,de ha kell ,,vigyed"
Köszi Egyenlőre fogalmam sincs h ezek még jók-e
Az MKS és az MKP kondi közt mi a különbség? Csatolónak melyik való?
Én ha jól tudom MKP kondit tettem csatolónak de nem biztos! Nem akarok hülyeséget mondani,így inkább várd meg a ,, nagyok" válaszát!
Az a baj, hogy ilyenkor már kevesen aktívak... Az MKS olcsóbb.
Nem biztos, hogy igaz,d e halovány emlékeim szerint :
MKT : Polietilén-tereftalát szigetelésű MKP : Polipropilén szigetelésű MKS : styroflex szigetelésű (német nyelvterületen ezt hostafánnak is nevezik ) Csatolókondinak MKP a jó ! MKT-ket inkább tápba szoktam hazsnálni, hidegítésnek. A Styro előnyös tulajdonsága, hogy kis értékű, nagyon pontos kondik vannak belőle, ezekt szoktam hazsnálni,d e egyébként nem szeretem őket valamiért ... Van erről egy frankó jegyzetem, de valahol a palláson van, elő kellene keresni www.wima.com
Hangszer erősítőnek jó lehet. Van a '69-es Évkönyvbe leírás a PL36-tal 40W körüli teljesítménnyel.
Utánaolvastam Wimáéknál, az MKS a fémezett poliészter, az MKP pedig a fémezett polipropilén kondi.
Az MKS-nél írja az ajánlásnál a csatolás/leválasztást, és általános DC felhasználást, az MKP-nél nagyfrekis csatolás/leválasztást. Melyiket érdemes? Imi: köszi a rajzot
Ez azért érdekes, mert én eddig úgy tudtam, hogy a hangfrekis alkalmazásoknál az MKP-t mindenki jobban ajánlja. Hangdoboz váltókban is az a jó amiben MKP kondik vannak. Valószínűleg az MKP nem véletlen kerül jóval többe mint az MKS.
Én a csövibe MKP-t raktam mindenhova csatolónak, és a hangdobozom váltójába is azt teszek.
Értem. Én azért maradok az mkp-nél. Érdmes belekukkantani a nevesebb gyártók erősítőibe. Mindenki mkp-t használ.
Üdv!
Az MKP kondikat azért ajánlják hangfrekvenciás használatra (többek közt) mert a HF szűrőkben jelentős hangfrekvenciás áram folyhat, szemben az egyszerű hidegítő, zavarszűrő kondikkal. Pl.: a hangszóró váltószűrőben 400 W/4 ohm = 10 A! (10 kHz) Ezt az áramot a dielektrikumnak el kell viselnie, a veszteségi ellenálláson el kell disszipálnia.
Igéretemhez híven prezentálom a zöld fotókat. Hogy ne offoljunk, priviben mindenre válaszolok.
Ezen kívül van még néhány tipus.
Imi-Hans-köbzoli,
A kis PCL-em gerjedését úgy oldottam meg (miután a pentóda G1-hez érintett másik felén üres szkópzsinór eltüntette a gerjedés általam észlelhető jeleit), hogy egy 220pF-os kondit tettem a pentóda G1 és a föld közé. Azért 220pF-ot, mert a 68pF még nem írtotta ki teljesen a jelenséget és a következő érték ez volt otthon. A szópzsinórt mégsem hagyhattam rajta végleg A felesleges szimmetria kedvéért tettem a másik tökéletesen működő oldalra is kondit. Hallható változást nem tapasztaltam! :yes: A megoldáshoz a vak szerencse segített hozzá nem a tapasztalatom
Már van bent "gyárilag" :worship: köszi Hans :worship: egy 10 kilós. Nem hiszem hogy érdemes volna tovább tetézni
Na..., erről beszélek csak megelőztél! Pontról pontra ez készült el :yes:
Egyes vélemények szerínt okozhatta a gerjedést a két kimenő 1-2 ohm-os eltérése primer oldalon. Ez gondolom benne van a pakliban :yes:
Nem lennél sokkal okosabb a képtől, szinte tized milliméterre szimmetrikus a két oldal szerelése
Azért szívesen gyönyörködnénk a belsejében is. :yes:
A hétvégén lefújom matt feketére a kimenőket és aranyra azokat a rozsdás rugókat meg a kupakokat és az összeszerelésnél lövök majd párat amúgy is igértem a CIROKL portfóliójához is!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |