Fórum témák
» Több friss téma |
A BIFRONS a HOX 05 volt, egy 9. hangszórval a hátlapon. Ha jól rémlik. A 22-es azért jött képbe, mert Imi65 szóba hozta.
Egyébként a HOX 41-es is elég sok problémától szenved... Csak másféléktől. Abban asszemm HX-123 hangszóró van.. Csöveshez azt írtam, h. jó lehetne a 22 és a 05 mivel az 125-ös szélessávúk impedanciája egészen lineáris volt. Idézet: Ez netán itt senkit sem zavar ? Rossz helyen vagytok ezzel a hangszórós témával ! Van egy jó pár hangszórókal és hangfalakal foglalkozó topik ! Miért kell még mindig ezt itt erőltetni ? „Amatőr Audiofil Építők Találkozója - július 11. Kecskemét”
Néhány kérdés a találkozóval kapcsolatban, mert hiába olvasgatok itt bele a hozzászólásokba, több ellentmondást is találok.
1. Igaz a zöld szöveges plakát (hely, dátum, időpont)? Vagy a délután 2 óra az igaz? (Ha már esetleg kocsikázok vagy 3 órát oda, meg ugyanennyit vissza, akkor jó lenne tisztán látni.) 2. Lesz-e egy központi "programsorozat", amire esetleg rárakódnak az apróságok, vagy mindenki a "maga pecsenyéjét sütögeti"? 3. Végül bárki mehet? mondjuk még én is? Bocsi ha már lerágott csontokat csócsálok, de csak az én kedvemért valaki összefoglalhatná a KONKRÉT tudnivalókat (hátha mást is érdekelne). Alkotó
1, A plakáton írtak a mérvadóak.
2, Ebben a hsz-ben sok mindent megtudsz róla. 3, Miért ne jöhetnél? Kiállítanál is valami, vagy csak mint nézelődő? Nem csak a Te kedvedért, jó ha mindenki tisztán lát. Inkább többször olvassuk el a jót, mint egyszer a rosszat.
Gondolom lesz ott elég látnivaló, ha megyek, csak mint bámészkodó (kit érdekelnének az én vackaim).
Alkotó
No,azért azokat a "vackokat" sok ember megcsodálná,valószínűleg még én is...
Ez a július 11.teljesen fix időpont? Gondolom,igen.Talán ott leszek,már ha a szabadságot ki tudom könyörögni.
Sajnos egy ideig nem kísértem figyelemmel a topikot,de visszább olvastam,h jól jönne analóg lemezjátszó.Nos,én tudnék vinni,akár kettőt is,néhány órát futott(gyakorl.zsír-új)pickupokkal.Plusz mellé 30-40db,kizárólag nyugati nyomású,főleg komolyzenei LP-t.Ha esetleg valaki analógról szeretne demonstrálni.Sőt vihetném az utánépített A.R.C. SP 8-as fono-erősítőt is.Sajnos a csöves végfokot épp tegnap bombáztam szét... :hide: de addig talán elkészül.Még inkább sajnos,h a megjelenésem több külső tényezőtől is függ,de mindenképp úgy készülnék,hogy ott leszek.Ez nem tudom probléma-e,de nem jelentkeztem előre...
LP lemezjátszót én is tudok vinni vadi új Audio Technika pickuppal.
Emellett még egy numark Dj CD lejátszót is. Emellett még helyben is lakom, így a cuccok odaszállítása nem okoz problémát sem.
Már készül a kimenetválasztó a vak-meghallgatás teszthez!
P. Laci barátom tanácsára a bemeneteket is kapcsolni fogom, az épp nem szóló erősítő kap a kimenetére 100ohm-ot, és a bemenetét leválasztom, és letestelem, hogy ne szóljon bele semmibe, és ne is zenélgessen magában! Itt jön a kérésem: aki szeretné összemérni a "villanykályháját", az hozzon magának legalább egy RCA-RCA kábelt, azaz RCA-saját bemeneti csatlakozás kábelt!
Gratulálok KOLLÉGA! (olyanom nekem is van...)
Végre újra itt vagy, és szervezgethetsz egy kicsit, ha már szegény Márk ily messze került!
Úgy látom még mindig vannak kétkedők A PLAKÁTOT olvasd el !!! az ott feltüntettet információk a valóságot tükrözik.
A ház " ahol a börze lesz" is képviselteti magát egy csöves keverő pulttal meg erősítővel .
Az enyémben is Audio-Technika díszeleg,az egyikben,a választáshoz gratula,továbbá kicsit megkésve bár(sorry...)de törve nem,-a technikusi vizsgádhoz is!!
S talán még a csöves végfok is elkészül addig,rohamléptekben.
Nem tudom későn szólok -e, nekem kellene a börzéhez 2-3 asztal, ha lehetséges./Ha nem, nem baj, / Mert közben igény merült fel trafókra, és vinnénk néhányat meg mást is. Én részemről 2 személy menne. Nem vagyok skrizofrén, a haver jönne.Oké?
Nem késő, 15-20 asztalból gazdálkodhatunk majd. Mindenkinek "szorítunk" helyet. Én is a haverommal megyek, ha lesz szabija akkorra.
Nekem 1 asztal elég, két erősítőnek + cuccoknak amit viszek börzézni.
Kérdezném mivel sokan vidékről jöttök hogy lenne-e igény Kajás Büfére is? szendvics , hamburger , frissensült stb.
Egy asztalt remélem nekem is tartogattok?
/Én mindenre kíváncsi vagyok, nem számít, hogy ki mit mond./
Szerintem, ha reális /nem benzinkutas/ áron lenne, akkor természetesen!
Ha jól olvastam, lesz vakteszt. Eszembe jutott néhány (fésületlen)gondolat:
1.: A vaktesztnek vannak-e szabályai? 2.: Lesz egy (mondjuk az első készülék, amolyan etalon-féle), amihez képest jobbnak vagy rosszabbnak találtatik a második? 3.: Csöveseket a csövesekkel, Aosztályút az Aosztályúval, vagy mindent mindennel hasonlítgatunk?? 4.: Hogyan lesz "összeszámolva" az eredmény? 5.: Jó lenne az eredményt (ranglistát) közzé tenni a HEn. 6.: Egy fényképes beszámolónak biztosan örülnének azok, akik nem tudnak elmenni Kecskemétre.
Hello!
Érdeklődnék, hogy csak hallgatózó, elektronika imádó HIFIsta emberként meglehete jelenni. Üdv Mindenkinek
Szia! Várunk szeretettel! Nem kitétel, hogy hozz is valami sajátot.
1, Nem vérre menő, de lesz.
2, Ilyesmi, de nem lesz etalon. 3, Lesz vegyes felvágott is. 4, Remélem megbirkózom vele. 5, 6, Meglesz mind a kettő.
Köszönöm, ott leszek. Már nagyon régóta vártam valami hasonlót itt Kecskeméten. Üdv
Szia
Laci kollégám pontjait kiegészítve a technikai háttérről: Most készül a 4db sztereo erősítő fogadását lehetővé tevő kimenet-bemenet választó eszköz. 4db erősítőt /teljesítménykategórián belülit/ rákötünk, és egyesével 1kHz-re kimeneti teljesítményre összehangoljuk őket. majd indul az előre szerkesztett hanganyag, minek szólása közben lehet vaktában váltogatni az erősítőket teljesen rendszertelenül, a szubjektív vélemények kicsikarása érdekében. Így senkit nem téveszt meg egy felépítmény, avagy egy díszes márkás konstrukció, hanem csak a hang számít, és az a lényeg, hogy ne tudja, hogy melyik szól! Természetesen a gombnyomogató leírja az épp szóló erősítőről a véleményeket, és a végén megmondhatja, melyik "mit kapott"!
Hozok még egy csövest, átküldtem az adatlapot.
üdv
Rohanó léptekkel a profizmus felé
Ez jó ötlet.
Azon gondolkozom, lehet, hogy elviszem a sztereó TDA7294-es végfokomat, asztal nem kell neki, csak a megmérettetésre lennék kíváncsi. Az is elképzelhető, hogy fel sem tűnik senkinek, hogy ez egy "*** TDA végfok". A kérdésem: Milyen kimenettel rendelkezik az átkapcsoló eszköz? Gondolom RCA.
Moderálva, Norberto
Igen, a jelet RCA-ról kapják az erősítők, a kimenetük univerzális fogadóra megy majd.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |