Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 72
(#) bmd hozzászólása Máj 31, 2009 /

Ha jól értem, akkor mindkettő dugónak földelt konnektorba kell csatlakoznia és akkor nincs gond?

A pc szünetmentes táp.-ba kapcsolódik, a monitor elosztóba és a monitor vga-dvi átalakítóval csatlakozik a pc-hez.
(#) Sebi válasza bmd hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Így van. Lényegében összeköve marad a GND a jelkábel kihúzásakor.
(#) bmd válasza Sebi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

köszönöm!

Akkor még annyit, hogy ha a pc a szünetmentes tápba csatlakozik akkor tápnak kell földeltnek lenni-e?

Ha még sincs földelve, de monitor ki van kapcsolva, és úgy húzom ki a működő gépből, akkor is veszélyes lehet a fesz. ingadozás?
(#) Sebi válasza bmd hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Itt nem a fesz. ingadozás a lényeg, abból + - 20% is elviselhető, hanem a GND folytonossága a lényeg. Ezt a szünetmentesnek is tudnia kell, hiszen az érintésvédelem ott is kell (minden dugó, aljzat 3 pólusú). Ha mindent egy elosztóba dugsz, de nem csatlakoztatod a hálózatra, akkor kihúzott monitorkábelnél mérd meg ohmmérővel - vagy akár egy zseblámpával - hogy a GND-k (fémházak) össze vannak-e kötve.
(#) bmd válasza Sebi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Értem, akkor engem csak az zavart be, hogy azt mondták, az kinyírhatja a monitort, hogy ha működés közben kihúzom a monitort a pc-ből, úgy megugrik a feszültség, hogy kinyírhatja a monitort.
(#) Sebi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 5, 2009 /

Így vaktában ez olyan, mintha függő végfoknak csak a "felső" tranyója dolgozna. Tehát a függő vég IC szorul cserére.
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Jún 5, 2009 / 1

Üdv!
Samsung tft monitor, hibajelenség: kiirja, hogy nem kompatibilis felbontás, váltson erre: 1280*1024, 60hz.
De semmilyen felbontásban nem hajlandó mást kiiírni.
Ilyenkor a menübe sem lehet belépni. Több PC-ről laptopról is próbáltuk.
Egy nagyon régi Dosos PC-vel néha-néha elindul és jó, de azon nincs windows se.
Kábel kihúzásra Check signal cable felirat él.
Valaki találkozott már ilyennel? Panelon nem látunk hibát Köszi
(#) BA hozzászólása Jún 25, 2009 /

Hello.Volna 2 LCD monitorom amiknek vannak apróbb hibái.Az első egy LG W1934S számu,ennek csíkos a képernyője.A másik egy LG L1918,ennek pedig nagyon világos a kijelzője,mintha egy fátyol lenne a kép előt.Az első monitorról képet is töltök fel.Remélem van valakinek ötlete ,javaslata.
(#) patexati válasza BA hozzászólására (») Jún 25, 2009 / 1

Szerintem az LCD panel rossz! Dobálózni még jó
(#) greatman válasza BA hozzászólására (») Jún 25, 2009 /

Gyakorlatilag kuka. Alkatrészt ki lehet belőle menteni és kész.
(#) micimacko válasza BA hozzászólására (») Jún 25, 2009 /

Vezérlőhiba is lehet. Szerintem is kuka (legalábbis azok, amikkel én találkoztam, és hasonló volt a képe)
(#) servicegang válasza BA hozzászólására (») Jún 26, 2009 /

Hi,

akartam mellékletben küldeni service manualt, de nem engedi feltölteni, mert túl nagy neki a file. Irj egy mailt, és elküldöm, hátha tudod valamire használni.
(#) BA válasza servicegang hozzászólására (») Jún 26, 2009 /

erich83@freemail.hu
(#) komisa hozzászólása Jún 27, 2009 /

sziasztok

l194wt monitorom a napokban megadta magát
eleinte csak késett a bekapcsolása ,már rég
betöltött az xp és csak utánna adott képet.
ez ment vagy két napig,most már viszont nem
indul el egyáltalán
a készenléti led sem világit.
megsem mukkan
szét szedtem a betáp panelon semmi égés
nyomot nem látok.fizikai sérülés nyom sincs.
ha valakinek van valami ötlete kérem segitsen.
A"biztositék jo"it megállt a tudomány.
Tudom a szerelőhöz kéne vinnem de sajnos nincs rá pénzemigy hát kénytelen vagyok a tiz éves
belnea monitorom használni ,szerencsére ,az még jo.

előre is köszi a segítséget .
sziasztok
(#) BA válasza komisa hozzászólására (») Jún 27, 2009 /

Hi.Szerintem elektrolit kondi ata meg magát,nézd át nem pupos vagy nem jöt ki belőle elektrolit.
(#) jahatpersze hozzászólása Jún 28, 2009 /

Sziasztok, van egy LG Flatron T710BH síkképcsöves monitorom aminek lehúztam az elektronágyú végén lévő panelt (áram alatt volt), és ekkor a gép kikapcsolt és csak ketyeg, elég gyorsan, pukkanás szikrázás nem volt. Az üzemkész LED sem világít. Melyik alkatrész mehetett tönkre? Honnan szerezhetem azt be? Kérlek seígtsetek!
(#) mammut válasza jahatpersze hozzászólására (») Jún 28, 2009 /

Hali, ha van műszered, óvatosan meg lehet mérni a dolgokat a gyári sematikus rajz alapján! A kattogó hang a táp környékéről jöhet. Nézd át a rajzot ,ellenőrizz egy pár alkatrészt, hogy megfelelő-e a kapcsolási rajz!
Nem ártana megmérni a feszeket a CRT panelján, így nem tudni, hogy az RGB meghajtók kibirták-e a hirtelen teljesítményugrást, ha ki volt vezérelve a cső..

LG T710PH.pdf

(#) jahatpersze válasza mammut hozzászólására (») Jún 28, 2009 /

Köszönöm szépen a segítséget! Mik is azok a feszek?
(#) mammut válasza jahatpersze hozzászólására (») Jún 28, 2009 /

A feszültségek. A rajzon vannak feltüntetve erdeti értékek, ha csak kicsit tér el valamelyik, akkor még nincs probléma annál a körnél!
(#) komisa válasza BA hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

szeva

köszi a tippet ,de nem látszik púpos kondi.
a trafo müködik mert 5és 12 volt van a
panél kimenő végén,gondolom én

De bekapcsolásnál nem csinál semmit
nem lehet hogy valamelyik tranyo ment ki
mert azokat nem tudom hogy kell kiszürni melyik a jo
vagy melyik rossz

(#) webinas hozzászólása Jún 30, 2009 /

Sziasztok!
Nekem is lenne egy problémám egy Belinea TFT monitorral.
Menet közben elment a kép. Ha kikapcsolom, és újra be, akkor egy pillanatra megjelenik a kép, és újra eltűnik.

Lenne valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a hiba?

Az asszony gépe, és most itt fog buzerálni
(#) san398 válasza webinas hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Gyanús, hogy a háttérvilágításnál lehet valami hiba.Próbáld meg megnézni bekapcsolás pillanatában a monitort hátulról, hogy látszik e a háttérvilágítás fénye, (nem mindig látni mert fém árnyékolóval letakarják az elektronikát) vagy kicsit kocogtasd meg az ujjad hegyével a kijelzőt óvatosan akkor picit fehér foltosnak kell lennie a kijelzőnek ha jó a háttérvilágítás.
(#) webinas válasza san398 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Semmi fehér folt. Mindjárt lebontom és megnézem.
(#) webinas válasza san398 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Szétszedtem, de sokkal okosabb nem lettem.
Mi van benne? Égő? LED?
Lehet javítani, vagy cserélni?
(#) János952 hozzászólása Júl 1, 2009 /

Sziasztok!
nekem is van Belinea 10 60 55 CRT monitorom elöször össze ugrot a kép de a legrosszabb ,hogy egy fehér csik van függölegesen mi lehet a hiba˘,elöre is kösz a választ aki tudja
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Júl 1, 2009 /

Sziasztok van egy Samsung monitorom model:793DFS code: LB17KSBBQ/edc
A hiba jelensége csak vízszintes van kép és az is fut, a képernyőcső nyakán lévő dobozban kiment egy lm1236-os ic, és én kicseréltem lm1237-re az adat bázis szerint kompatibilisek egymással. Kérem a segítségeteket, mi romolhatott még el stb.
(#) Pulyka válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Helló

Láttam valahol,hogy ez a jelenség szokott jelentkezni régi TV-knél,és ott az elektrolit kondenzátor szokott kiszáradni...
de szerintem itt nem ez a hiba,mert ez a monitor úgy néz ki,mint egy "mai" gyártmány
(#) Sebi válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Van benne egy szinkronjel-feldolgozó proci, aminek fel kellene ismernie a felbontásokat, ami max 1280*1024 lehet. Mivel nincs szinkronozott állapot, a központi proci (CCU) kiteszi az üzenetet, mert azt "feltételezi" hogy a max felbontás fölé mentél, hiszen lefelé minden mást tudna szinkronozni.
(#) sebestyen_ferenc válasza Pulyka hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Valóban nem olyan régi gyártmány,és megéri megjavítani síkképernyője van,.. de ha megtudnád mondani melyik lehet az elko hibás, az is több lenne a semminél vagy mit mérjek meg, hogy tudjak előre haladni?
(#) (Felhasználó 12183) hozzászólása Júl 3, 2009 /

Sziasztok!
Van egy 17"-os sony TFT monitorom. kb. 15percig tökéletesen működik és utána kikapcsol, majd csak akkor tudom visszakapcsolni, amikor már "lehült". Mi lehet a probléma? Egyszerürn javítható a doldog?
Következő: »»   21 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem