Fórum témák
» Több friss téma |
Ha jól értem, akkor mindkettő dugónak földelt konnektorba kell csatlakoznia és akkor nincs gond?
A pc szünetmentes táp.-ba kapcsolódik, a monitor elosztóba és a monitor vga-dvi átalakítóval csatlakozik a pc-hez.
Így van. Lényegében összeköve marad a GND a jelkábel kihúzásakor.
köszönöm!
Akkor még annyit, hogy ha a pc a szünetmentes tápba csatlakozik akkor tápnak kell földeltnek lenni-e? Ha még sincs földelve, de monitor ki van kapcsolva, és úgy húzom ki a működő gépből, akkor is veszélyes lehet a fesz. ingadozás?
Itt nem a fesz. ingadozás a lényeg, abból + - 20% is elviselhető, hanem a GND folytonossága a lényeg. Ezt a szünetmentesnek is tudnia kell, hiszen az érintésvédelem ott is kell (minden dugó, aljzat 3 pólusú). Ha mindent egy elosztóba dugsz, de nem csatlakoztatod a hálózatra, akkor kihúzott monitorkábelnél mérd meg ohmmérővel - vagy akár egy zseblámpával - hogy a GND-k (fémházak) össze vannak-e kötve.
Értem, akkor engem csak az zavart be, hogy azt mondták, az kinyírhatja a monitort, hogy ha működés közben kihúzom a monitort a pc-ből, úgy megugrik a feszültség, hogy kinyírhatja a monitort.
Így vaktában ez olyan, mintha függő végfoknak csak a "felső" tranyója dolgozna. Tehát a függő vég IC szorul cserére.
Üdv!
Samsung tft monitor, hibajelenség: kiirja, hogy nem kompatibilis felbontás, váltson erre: 1280*1024, 60hz. De semmilyen felbontásban nem hajlandó mást kiiírni. Ilyenkor a menübe sem lehet belépni. Több PC-ről laptopról is próbáltuk. Egy nagyon régi Dosos PC-vel néha-néha elindul és jó, de azon nincs windows se. Kábel kihúzásra Check signal cable felirat él. Valaki találkozott már ilyennel? Panelon nem látunk hibát Köszi
Hello.Volna 2 LCD monitorom amiknek vannak apróbb hibái.Az első egy LG W1934S számu,ennek csíkos a képernyője.A másik egy LG L1918,ennek pedig nagyon világos a kijelzője,mintha egy fátyol lenne a kép előt.Az első monitorról képet is töltök fel.Remélem van valakinek ötlete ,javaslata.
Szerintem az LCD panel rossz! Dobálózni még jó
Gyakorlatilag kuka. Alkatrészt ki lehet belőle menteni és kész.
Vezérlőhiba is lehet. Szerintem is kuka (legalábbis azok, amikkel én találkoztam, és hasonló volt a képe)
Hi,
akartam mellékletben küldeni service manualt, de nem engedi feltölteni, mert túl nagy neki a file. Irj egy mailt, és elküldöm, hátha tudod valamire használni.
erich83@freemail.hu
sziasztok
l194wt monitorom a napokban megadta magát eleinte csak késett a bekapcsolása ,már rég betöltött az xp és csak utánna adott képet. ez ment vagy két napig,most már viszont nem indul el egyáltalán a készenléti led sem világit. megsem mukkan szét szedtem a betáp panelon semmi égés nyomot nem látok.fizikai sérülés nyom sincs. ha valakinek van valami ötlete kérem segitsen. A"biztositék jo"it megállt a tudomány. Tudom a szerelőhöz kéne vinnem de sajnos nincs rá pénzemigy hát kénytelen vagyok a tiz éves belnea monitorom használni ,szerencsére ,az még jo. előre is köszi a segítséget . sziasztok
Hi.Szerintem elektrolit kondi ata meg magát,nézd át nem pupos vagy nem jöt ki belőle elektrolit.
Sziasztok, van egy LG Flatron T710BH síkképcsöves monitorom aminek lehúztam az elektronágyú végén lévő panelt (áram alatt volt), és ekkor a gép kikapcsolt és csak ketyeg, elég gyorsan, pukkanás szikrázás nem volt. Az üzemkész LED sem világít. Melyik alkatrész mehetett tönkre? Honnan szerezhetem azt be? Kérlek seígtsetek!
Hali, ha van műszered, óvatosan meg lehet mérni a dolgokat a gyári sematikus rajz alapján! A kattogó hang a táp környékéről jöhet. Nézd át a rajzot ,ellenőrizz egy pár alkatrészt, hogy megfelelő-e a kapcsolási rajz!
Nem ártana megmérni a feszeket a CRT panelján, így nem tudni, hogy az RGB meghajtók kibirták-e a hirtelen teljesítményugrást, ha ki volt vezérelve a cső..
Köszönöm szépen a segítséget! Mik is azok a feszek?
A feszültségek. A rajzon vannak feltüntetve erdeti értékek, ha csak kicsit tér el valamelyik, akkor még nincs probléma annál a körnél!
szeva
köszi a tippet ,de nem látszik púpos kondi. a trafo müködik mert 5és 12 volt van a panél kimenő végén,gondolom én De bekapcsolásnál nem csinál semmit nem lehet hogy valamelyik tranyo ment ki mert azokat nem tudom hogy kell kiszürni melyik a jo vagy melyik rossz
Sziasztok!
Nekem is lenne egy problémám egy Belinea TFT monitorral. Menet közben elment a kép. Ha kikapcsolom, és újra be, akkor egy pillanatra megjelenik a kép, és újra eltűnik. Lenne valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a hiba? Az asszony gépe, és most itt fog buzerálni
Gyanús, hogy a háttérvilágításnál lehet valami hiba.Próbáld meg megnézni bekapcsolás pillanatában a monitort hátulról, hogy látszik e a háttérvilágítás fénye, (nem mindig látni mert fém árnyékolóval letakarják az elektronikát) vagy kicsit kocogtasd meg az ujjad hegyével a kijelzőt óvatosan akkor picit fehér foltosnak kell lennie a kijelzőnek ha jó a háttérvilágítás.
Semmi fehér folt. Mindjárt lebontom és megnézem.
Szétszedtem, de sokkal okosabb nem lettem.
Mi van benne? Égő? LED? Lehet javítani, vagy cserélni?
Sziasztok!
nekem is van Belinea 10 60 55 CRT monitorom elöször össze ugrot a kép de a legrosszabb ,hogy egy fehér csik van függölegesen mi lehet a hiba˘,elöre is kösz a választ aki tudja
Sziasztok van egy Samsung monitorom model:793DFS code: LB17KSBBQ/edc
A hiba jelensége csak vízszintes van kép és az is fut, a képernyőcső nyakán lévő dobozban kiment egy lm1236-os ic, és én kicseréltem lm1237-re az adat bázis szerint kompatibilisek egymással. Kérem a segítségeteket, mi romolhatott még el stb.
Helló
Láttam valahol,hogy ez a jelenség szokott jelentkezni régi TV-knél,és ott az elektrolit kondenzátor szokott kiszáradni... de szerintem itt nem ez a hiba,mert ez a monitor úgy néz ki,mint egy "mai" gyártmány
Van benne egy szinkronjel-feldolgozó proci, aminek fel kellene ismernie a felbontásokat, ami max 1280*1024 lehet. Mivel nincs szinkronozott állapot, a központi proci (CCU) kiteszi az üzenetet, mert azt "feltételezi" hogy a max felbontás fölé mentél, hiszen lefelé minden mást tudna szinkronozni.
Valóban nem olyan régi gyártmány,és megéri megjavítani síkképernyője van,.. de ha megtudnád mondani melyik lehet az elko hibás, az is több lenne a semminél vagy mit mérjek meg, hogy tudjak előre haladni?
Sziasztok!
Van egy 17"-os sony TFT monitorom. kb. 15percig tökéletesen működik és utána kikapcsol, majd csak akkor tudom visszakapcsolni, amikor már "lehült". Mi lehet a probléma? Egyszerürn javítható a doldog? |
Bejelentkezés
Hirdetés |