Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 281
(#) bbalazs_ válasza csuma hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Ha ovatosan csinalod, valaoszinuleg artani nem fog, de en nem varnek tole tul sokat. Akko rsegithet, ha van valami hajszalrepedes vagy felvalt lab es az ujra megomlo on rafut es osszekoti...
(#) csuma válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Sajnos már csak ez a lehetőség maradt, megpróbálom...hátha Köszi a segítséget!
(#) bbalazs_ válasza csuma hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Nemcsak ez. En a helyedben korulneznek a proci kornyeken levo nyolclabu kis FETek kozott...
Diodak, tekercsek, kondik mellett szoktak lenni, ezek allitjak elo az egzotikus feszeket a procinak. Ha it megmekkent valami, akkor nem indul el a proci, igy a BIOS sem fut le.
(#) csuma válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Annyit tudok hogy a proci hőt termel ez biztos, mert a hűtése beindul, de holnap belemélyülök megint és megírom a fejleményeket...már ha lesz.
(#) bbalazs_ válasza csuma hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Meg annyi, hogy az a memoria, dvd, stb kivetel majd vissza az pontosan mit takart?
Ha mindent kivettel MAJD kiprobaltad es utana vissza, akkor nem szoltam.
Ha nem, akkor probald meg igy, ilyenkor az alaplap legalabb szolni szokott csipogas formajaban.
Szoval CPU kivetelevel mindent ki, majd bekapcs. Mit lep?
(#) csuma válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Tehát ez meg volt, hogy mindent kivettem egyesével és úgy próbáltam indítani, ezt is megnézem majd hogy csak a proci legyen benn.
(#) csuma válasza csuma hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Állítólag járt valami szervízben már a gép (az előző tulaj szerint, hozzám már sajna így került) és ott azt mondták hogy az alaplapi ide-vezérlő a hibás. De akkor külső usb-n csatlakoztatott winyóval mennie kéne nem? ... ha jól gondolom...
(#) bbalazs_ válasza csuma hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Attol meg BIOS-nak, kepernyonek kellene lennie.
Ezzel nagyobb gond van...szerintem el sem indul rendesen a proci...

(#) KTobi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Egy próbára mindent ki,csak nyersen az alaplap. Majd berakni a procit, na itt nem kezd el fütyülni, akkor már itt gond van. Nem kellene, hogy baja legyen, ha proci nélkül próbálod, az én laptopomnak volt egyszer az a baj, hogy leesett háromszor egymás után fél méterről az élire, és megnyílt a processzorfoglalat. Semmit nem akart csinálni, procihűtőt (ez változó mivel van egybeépítve) levéve jött a proci is.
(#) csuma válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 4, 2009 /
 
Köszönöm hogy próbáltatok segíteni, de azt hiszem ezzel már nincs mit tenni. Alaplapot szerezni hozzá szinte lehetetlen, úgyhogy megy vaterára...
(#) STeeVo hozzászólása Jún 6, 2009 /
 
Üdv mindenkinek.
Egy elég érdekes kérdésem lenne a számotokra, ugyanis szereztem egy fujitsu siemens scenic mobile 510 agp laptopot aminek meg van törve az alaplapról az lcd-be vezető szalagkábele. Lenne e rá lehetőség hogy a szalagkábelt valamilyen módon otthon javítsam? Mondjuk IDE kábellel áthidalhatnám a sérült részt, de nem tudom hogy melyik vezeték hova megy ugyanis a mérőműszer a törött szalagkábel miatt nem mutat semmit. Kérlek segítsetek mert nem szeretnék 7000forintot költeni egy laptopra ami 7000 forintot ér.
Előre is köszönöm: István
(#) immi válasza STeeVo hozzászólására (») Jún 6, 2009 /
 
Szia!

Én is jártam már így, előszőr IDE kábellel, ami ilyen vékony, fóliaszerű volt, esélytelen volt javítani... A monitorátvezető kábelem is tört már meg, de az rögtön el is kezdett füstölni... Szintén csere... Egyébként egy Clevo D400K laptop. Szóval szerintem nincs rá túl nagy esély... De hátha valakinek van ötlete...

Üdv: Imi
(#) rasotamas hozzászólása Jún 15, 2009 /
 
Sziasztok!
mennyire bonyolult a laptopok javítása? Van nekem egy Fujitsu Siemens V5535, aminek az a baja, hogy nem tölt és nem is megy hálózatról, viszont egy feltöltött akkuról hibátlanul elindult. Mit kéne kimérnem, forrasztanom, stb.? Lehet idióta dolog hogy kezdőként ilyet kérdezek (ma vettem meg életem első pákáját egy Fahrenheit 28020 személyében ) de hátha... Ötlet Le kéne szednem valami "kapcsolási rajzot?" meg ki kéne mérni? de annyira pontosan... meg smd-ket forrasztgatni... azért hátha tudtok segíteni, amit előre is köszönök...
(#) bbalazs_ válasza rasotamas hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Á, tök egyszeru. Mint a leesett biciklilanc a majomnak Csak tudni kell, hogy mi a rossz!

Kezdokent en nem ennek esnek neki eloszor, de te tudod. Valoszinuleg a feszultseg-atalakito korben ment tonkre egy felvezeto. Altalaban kis fekete nyolclabu FET-ekrol van szo. Ha ki tudod merni, hogy hol szakadt vagy zarlatos, akkor azt kell kicserelni. De elotte nem artana egy feszultseget merni a tapon, amit kap az adapterbol, hatha az a rossz.

Kapcsolasi rajz eselytelen.

En a helyedben eloszor astabil multivibratort epitenek LED-ekkel, ezt meg elvinnem szervizbe...
(#) rasotamas válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Smt astabil multivibrátort már ápítettem elektronikai technológia laboron az egyetemen, és még másét is én javítottam meg, mert fordítva rakott be valamit
Szervízben voltam ott kezdték, hogy 15 ropi, ha mákom van 12, ha pechem alaplapcsere, magyarul kuka...
(#) bbalazs_ válasza rasotamas hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
OK, akkor miutan lemerted es jo a bejovo fesz (kb olyan 15-19V) TERHELES ALATT, akkor laptop szetszed, es megnezed, hogy meddig van benne fesz es mekkora. Olyan helyeken keresgelj, ahol latsz tekercset, Schottky-diodat, FET-et, elkot kozel egymashoz. Ott az elko + -ra merj ra, hogy mi van rajta.
(#) Ricsi89 válasza rasotamas hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Én először kimérném a tápcsati melletti biztosítékot, hátha csak annyi baja van. Sosem lehet tudni. Valahol a tápcsati mellett kell lennie egy fehér smd biztinek, általában F1-es pozíciószámmal.
(#) bbb válasza rasotamas hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Szia!

Elsőként lehet, hogy banális a kérdés, de érintkezik rendesen? Lehet, hogy a csati tört el (találkoztam már ilyennel egy LG laptopnál, élmény volt).
Meg persze kérdés, hogy a laptop a rossz, vagy a töltője?
Lehet, hogy banálisnak tűnik, de sose lehet tudni mégis mi ment tönkre, és egy mérést megér a dolog
(#) Ricsi89 válasza bbb hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
na igen. Nekem múltkor volt olyan, hogy az aljzat alsó kivezetése tört le tőből a sok mozgatástól. És csodálkoztam, hogy nem megy. Ez persze csak akkor derült, ki, amikor kivettem az aljzatot. Egy vezetékkel kivezettem és beforrasztottam a helyére, majd kétkomponensű ragasztóval rögzítettem az aljzatot. Egy ideig biztos bírni fogja.
(#) rasotamas válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 16, 2009 /
 
Tápom nincs hozzá, egy szervizben nézték meg, én 19V-ossal próbáltam, arra meg se mukkant, a gyári 20 voltosra a szervizben egyet villant a töltés LED és annyi, a csatlakozót is megnézték, nem lötyög. Sajnos mielőtt elkezdek méregetni vennem kell egy multimétert mert az nincs Nameg megtanulni használni
(#) bbalazs_ válasza rasotamas hozzászólására (») Jún 16, 2009 /
 
A laptop aljan oda van irva, milyen feszt ker. Az ujabbak altalaban 19V-osak, a regebbiek inkabb 15V korul.

A multimeternel aramot merni ugye a 10A-s allasban, masik lukba dugva a pirosat, sorosan kell.
Feszultseget meg parhuzamosan. Ha osszekevered, akkor valami durran. A multimeterrel egyutt vegyel legalabb 10db, 250mA-es uvegbiztit is, mert az elejen pukkanni fognak...
(#) rasotamas válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Mondom, 20V-os, még annyi a bajom, hogy nem nagyon tudom hogy kel szétszedni, persze nem lenne gond, csak a dvd-t rögzítő csavar szorosabban volt meghúzva és elfogdostam egy szar csavarhúzóval, most meg már hiába van jó. Ezt hogy szokás megoldani?
(#) bbb válasza rasotamas hozzászólására (») Jún 17, 2009 / 1
 
Ha máshogy nem megy, akkor belefúrsz a csavarba egy lyukat, majd csavarkiszedőt alkalmazol (azt bele kell tekerni ebbe a lyukba és ki tudod vele tekerni a csavart). A probléma vele, hogy apróbb csavaroknál ezt vagy nem tudod kivitelezni, vagy nincs olyan kicsi csavarkiszedő, ami alkalmas lenne rá.
Ekkor még meg lehet próbálkozni az új fejet vágunk rá megoldással, azaz hornyot vágsz a csavar fejébe, amit utána lapos csavarhúzóval tudsz kitekerni. (Nem mellesleg én utálom az ilyen "szuper" minőségű csavarokat, amiknek a feje sokszor még a belevaló csavarhúzóval tekerve is előbb megy szét, minthogy megmozduljon a csavar)
(#) Dudus válasza rasotamas hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Én egy finom fúróval, ami illik a csavar magméretéhez lefúrom a fejét, úgy, hogy a fúrót felmágnesezem és folyamatosan porszívóval elszívom a sorját. Ha kint van a cucc, kiáll annyi a csavarból, hogy fogóval ki lehessen tekerni.
(#) bbalazs_ válasza rasotamas hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Eros nyomas alatt tekerve. A csavarhuzofejet odaragasztva, odaforrasztva. Kifurva. Muanyagbol kimelegitve, stb.
Szerintem a 12e elegge jo ajanlat, ahhoz kepest, hogy esetleg te elrontod, ha mar a szetszedesnel gondok akadnak, akkor mi lesz a kesobbiekben?
(#) effect hozzászólása Júl 3, 2009 /
 
Sziasztok,
nekem egy hp nc 6000-es laptoppal vaan problémám. A gond az, hogy ha megnyomom a bekapcsoló gombját, akkor a ventilátor elindul, a hálózat és az akku ledje világít, de a bekapcsolásjelző led nem, a monitor nem jelez semmit és a gép egy olyan 10 másodperc múlva leáll. Szerintetek mi lehet a baja? Én a belső tápegységére gyanakszok...
(#) patexati válasza effect hozzászólására (») Júl 3, 2009 /
 
Próbáld meg resetelni,vedd ki a ramot(kat) vedd ki az elemet fél órára! Az akkut is vedd ki elötte!
(#) effect hozzászólása Júl 6, 2009 /
 
köszi, majd kipróbálom. Az előző tulaj azt mondta, hogy egyik napról a másikra ment tönkre. Egyébként egy 256 mb-s sdram, és egy 512-es ddr van benne. A proci nem látszott beégettnek, de lehet, hogy az a baj?
(#) Norbert123 válasza effect hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
Szia, nem lehet hogy nagyon melegszik?
Mert nekem van egy laptopom, nem mostani, kicsit régebbi. És a proci hűtője áll. Magyarán nincs semmi hűtése...
És szokott olyat csinálni hogy leáll. Egyszerűen kikapcsol.
Utána 15-20 percig be se kapcsol. Annyit csinál hogy az aksi töltés ledje világít. Ha bekapcsolom, akkor el alszik. majd újra világit.
Lehet hogy nálad is hasonló baj van, vagy a proci halott.
Minden esetre csináld meg, amit előttem tanácsolt patexati
Sok sikert.
Szia
(#) bbb válasza effect hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
Szerintem az sd-t vedd ki belőle. Voltak ilyen hibrid gépek, amik mindkét memóriát támogatták, de nem egyszerre...
Következő: »»   18 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem