Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Van nekem egy RA 6363 as erősítőm. Sokszor lett már javítgatva, és most már a vékfokmodulon eléggé szétment a rézfelület. Gondoltam, csinálok egy új nyákot. Nos: ehhez kellene nekem egy rajz. Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném. De egy módszer is jó lenne, hogy hogyan másoljam le.
Köszi!
Szia!
Olvasd el a Vidis topikokat, fent van a kapcsolási rajz is, meg ha jól emlékszem a panelrajz is valahol.
Szia!
Itt van minden hozzá: Bővebben: Link (Javaslom, hogy az eagle filet (.brd) felhasználva nyomtasd ki a nyákot, így biztosan stimmelni fog a méret) Ez EA-6383S végfokja, de ha jól tudom ugyan az a két erősítő végfokja csak az RA-6363S-nél TE1819-20 tranyókkal szerelték az EA-ban pedig valamelyik BD komplementerpárral. Sok sikert az utánépítéshez! Üdv: Laci
Azzal szerelték amelyik épp volt. Csak a neve és gyártója más, a lapka kb. ugyanazt tudja. TE1819-1820 (Mot), BD 809-810, ma meg a BD 911-912 jó beléje.
Üdv. Esetleg megfelelne komplett modúl?Valószínű hibás de nem javított.Van gyári alapplap és sok más. Öreg T
Az a rajz alapján, amit 3-mal feljebb kaptam, megycsinálom a nyákot, alkatrészeim meg vannak hozzá egy vödörrel, csak meg kell keresnem őket. Ezzel a 6363-mal már nem is akarok többet foglalkozni.
De van egy másik videotonom. Ő még jóval öregebb, (elektroncső nincs benne, de a végfoktranzisztorai neki is BD-k) majd kiderítem, hogy milyen is ő, aztán teszek fel infókat. Érdekes, az biztos. Köszi egyébként a segítséget. Jó nyarat, és szerelést mindenkinek! Tocki
Sziasztok
van egy ea 6383s típusú erősítőm és az a gondom vele hogy ha benyomom a mono gombot akkor tökéletesen egyformán szól mindkét oldal de viszont ha nem nyomom be akkor az egyik oldal halkabban szól.Próbáltam a mute gombos megoldást is de ha a mutet is benyomom akkor is gyengébb az egyik oldal. levettem az alját az erősítőnek és ott van 3 db fekete kábel ide oda forrasztva ami ugy néz ki hohy nem gyári forrasztás.fényképeztem is!! Lehetséges ,hogy elvan szálva az egyik végfok vagy egy komplett panel??? légyszi segítsetek.amugy nemtudom,hogy hol lehetne kapni bele való végfokpárost(bd809v,bd8010v). Várom válaszaitok. üdv:zoli
Azok a madzagok gyáriak, ami ilyen kivezérlés szintkülönbségkor szóba jöhet, az a hangerő és a balance poti, illetve a szabályzó panel, esetleg a némítás áramkör ugyanitt a bal felső sarokban.
A hangerőpotim nagyon picit recseg de szinte észrevehetetlen.Viszont ha balance potit bármelyik irányba teljesen áttekerem a másik oldal aminek elkéne hallgatnia az szól majdnem ugyanolyan hangerőn.de ha a másik irányba teszem ugyanezt akkor is ugyanez a jelenség.
akkor most jó a poti vagy rossz?? A szabályozó panel az az ugye amelyiken a balance poti van???ha nem akkor melyik az ??kapcsoltam képeket a belsejéről.amugy a szabályozópanelon mi lehet a rossz vagy van valami állítási lehetőség?? köszi válaszod.
Sajnos kimértem mindent de egyik megoldásod sem vezetett eredményre mire valamiért beugrott ,hogy megmérjem a bemeneteket.....és láss csodát
Azért köszi a segítséget.... megoldódott a probléma,ugyanis a tape1 bemenet dugó foglalata zárlatos volt.kicseréltem és szuperül müködik.megszünt még a hangerőhullámzása is.szétszedtem(kicsit brutálisan) a foglalatot és az egész közepe össze volt olvadva és két érintkező is összeért! Ez okozta a galibát. mindent köszi.
Hello
Nekem van egy olyan problémám amiben remélem tudtok segíteni hogy az erősítő jobb oldalán csak magas hangok jönnek a hangfalon még a bal oldalon a teljes frekvenciasáv működik. A hangfalnak nincsen baja mert ha át teszem a bal oldalra akkor szól normálisan. Mi lehet a baja? A segítséget előre is köszi!
Valamint a mély csak akkor szól a jobb oldalon hogy ha a mono gombot benyomom.
Szia!
Milyen erősítőd van 6383? Ezeknek az erősítőknek a bemenet választó után a hangerőszabályzónál van a monó kapcsoló, csak ellőtte lehet a hiba, ha a monó kapcsolót benyomva a másik oldal is jó lesz. Szerintem a bemeneti illesztő erősítőben lehet valamelyik kis értékű(1-2.2uF) elektrolit kondi kiszáradva, azokat cserélném először. A többi bemenetről is ugyanezt csinálja?
Hát az erősítő típusa RA6363s. A többi bemenetet még nem próbáltam mert már elég késő van ehhez. De okés átnézem az említett kondikat.
Mindegyik bemenetnél ezt csinálja. Akkor pontosan ezeket a kis értékű kondikat cseréljem?
Szia!
Az illesztőerősítőben lévő 2.2 és 1µF-es kondik lehet, hogy elvesztették a kapacitásukat, őket kellene cserélni.
Sziasztok!
Videoton FM tuner modullal (0-2110-071 típus, ilyen pl. RA6363S-ben, vagy RT-6303-ban) kapcsolatban szeretnék segítséget kérni tőletek, olyan baja van, hogy 10-20perc üzem után elkezd szépen lassan elhangolódni, elmászik az adóról. Próbáltam már kicserélni benne a varikapokat, utána cseréltem a trimmereket a modul tetejénél, majd a uA3089-et, sajnos egyik sem segített. Van esetleg ötletetek, hogy mi okozhatja még, hol kellene keresgélni? (Mellékeltem a modul kapcsrajzát) Üdv: Laci
Szia!
Én ilyenkor a kerámiakondikat szoktam először cserélni, fantasztikus dolgokat képesek művelni. De ennél a rádiónál én először a programkapcsolót takarítanám ki, nagyon könnyen kontakthibás lesz, és az is hasonló jelenséget produkál. ha jól emlékszem hátulról hozzáférhető, és egy jól irányzott kontaktspray csodákra képes.
Valószínű, hogy nem a programkapcsoló a ludas, mert másik modullal jól működik az rádió.
Melyik kerámiakondik a leggyanúsabbak szerinted?
Szia!
Azokat a kondikat kell átnézni először, amik "zabálhatják" a hangolófeszültséget. Először a UC22-, UC15-, UC13-, UC12-, UC36-ot ellenőrizném.
Szia!
Annak idején nálam a hangolófeszültséget előállító 741 visszacsatolásában lévő 470ohmos trimmert kellett kicserélni. A varikapokat ne háborgassad, mert válogatva vannak. Üdv! Gyula
Azt a trimmert is cseréltem már, sajnos nem segített, a varikapokat akkor meg visszarakom a régieket.
Rendben, megnézem akkor ezeket először.
Pedig tényleg a VT trimmerek haldoklása jár hasonló hibával.
Sziasztok nekem is van egy ilyen 6363s es erősítőm , nekem is az a gondom hogy az egyik oldalán nincs olyan sok mély, elko kondik cseréjét javasoljátok? meg előtte nézzem át a forrasztásokat meg tisztítgassam ki ? előre is köszi
Sziasztok!
Az Fm modul hibája továbbra is fennáll (az elhangolódás), pedig kicseréltem a kerámiakondik nagy részét (az oszcillátorban is), kipróbáltam legalább 4-5féle uA3089-el szerintetek mi okozhatja még? A TDA1062 szokott ilyen hibát okozni, vagy arra nem jellemző?
Szereintem először a hangolófeszültség stabilitását kellene mérned. Itt is előfordul,hogy nem stabil az a fesz,amiből hangolópotik szolgáltatják a hangolófeszt a tunernek.
Sok eseben tv-nél is az elhangolódást egyszerűen a 33V-os zéner hibája okozza.Zéner csere után megoldódik. AFC be van kapcsolva? Mert ha igen és úgy elhangolódik,akkor durván elmászik a hangolófesz és akkor ki tudod keresni mi a gond.
Egyébként most szereztem egyet szinte ingyen,és pofoztam helyre (végfok,hangszín,csíptetős hangfal csatik a kimenetre, RCA bemenet). Eddig jó volt,és most kiderült hogy ez is elhangolódik.
Na belemélyedek most jobban....... Egyébként: a két égőt lehet helyettesíteni LED-del és nagyon klassz lesz. Nem kell variálni a 6,3V-os izzócserével. Egy dióda+820Ohm+30 fokos 1200mCd-es fehér LED kell hozzá. Nekem 1 db LED elég is lett világításnak. Ha valakit érdekel,teszek egy képet fel,hogy lett upgrade-elve a kimenet/bemenet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |