Fórum témák
» Több friss téma |
Azért nem válaszolt senki, mert teljesen kompatibilisek. A lábkiosztásukat, azért hasonlítsd össze.
Azért ez nem igaz,összehasonlítottam az adatlapjaikat,és a kettő közt akad néhány eltérő paraméter,nem a semmiért kérdeztem meg hogy jó lehet e a mikrofonba.
Mindegy,megépítem,behangolom,azt kiderült,ha mégse,repül a kukába.
Jelentős különbségek nincsenek. Ismerem és használtam őket mind.
Utolsó kérdésem ezzel kapcsolatban,0.2 es huzal helyett jó lesz a 0.35-38-as?
Ha igen,kell e módosítani valamit,menetszám,átmérőstb..
0,2mm-es huzal? Ennyire vékony? Általában 0,5mm a minimum. A 0,2mm helyett jó a 0,35-0,38mm. A menetszám marad.
Ok,kösz.
Én is vékonynak találtam a 0.2-est,ilyen kicsi átmérő mellett elég necces "légmagos" tekercset csinálni.
Ha jónak találtad a behangolást, akkor a tekercsbe végül helyezz egy szövet csíkot és csepegtess rá gyertyát. Ezzel a módszerrel lehet jól rögzíteni.
Na végre,hosszas próbálkozás után sikerült "fixálni" egy frekit,Fehérvár rádiót már sikeresen elnyomom vele,ahogy belerakom az elemet bekussol a rádió,
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy hol tudok urh vevőhöz való teleszkópos antennát venni. Egy konkrét boltot keresnék. A neten nem találtam ilyet. Előre is köszönöm nektek!
Üdv!
Autós boltban nézz körül, valamilyen kihúzható teleszkópos antenna csak van.
Köszönöm!
Az a gond, hogy azokat nem tudom rögzíteni. Itt egy "előlapra" kellene föltenni az antennát. Lehetne akár fix "huzal" is de azt meg hogyan rögzítem... Nem tudtok olyan elektronikai boltot ahol van ilyesmi? Tulajdonképpen olyasmi kellene mint a rádióké...
Én mindig a HQVideo-ban veszem az antennát, viszonylag sokféle van nekik, elfogadható áron.
Hali segítségeteket kérném a FM sávban működő lehallgató készülék-kel kapcsolatban a cx elektrolit kondenzátornak mi a típusszáma?
előre is kösz
Hi!
A Cx kondi csak a tápfesz szűréséhez kell, kb. 10 µF és legalább 15 V-os elektrolitkondenzátor jó lesz. A készítő weboldala szerint: "There used to be a 1n0 5mm cap for supply decoupling, but after a cange of component supplier (manufacturer?) there developed some form of RF instability when the gain of the PA transistor was a little above normal. Replacing the 1n0 to an electrolytic capacitor of 22uf cured this problem totally. Any "radial" (the leads both come out of the same end) type electrolytic capacitor from 0.47uf upwards cures the problem. The finished unit draws about 30mA which should vary as you touch the tuned circuit, a good test that the unit is oscillating. You should remove the 4K7 resistor if you use a dynamic microphone." Eredetileg 1 nF-os kondenzátort használt a táp szűrésére, de 22 µF-os kondival biztonságosabban megy; bármilyen radiális elektrolitkondenzátor jó 0,47 µF fölött. Egyébként itt találsz hozzá nyáktervet, a tekercs a nyák fóliájából már ki van alakítva.
van egy 100-as az jó?
köszi van nyáktervem.
az egyik azt írja 0,48 fölött a másik 1000 fölött de azért kösz
Az ilyen URH mikiket ritkán üzemeltetik tápokról, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen áramkörbe hiába teszel bele 2200 vagy 4700 µF-ot, az még messze nem fogja kiszűrni a 100 Hz-es brummot. Ahhoz ezek túl érzékeny áramkörök.
van egy 10ľF-es és 100v-os kondim ezt használhatom vagy szerezzek újat engem az aggaszt leginkább hogy a képen látható kondi zöld szögletes az enyém meg kicsi hengeres a boltban meg nem túl segítőkészek :no:
Ha jól értelmezem minnél magasabb az érték annál jobb?
Hát, azért a nagyobb kondiknak nagyobb a szivárgási árama, és nem mindegy, hogy mennyi ideig bírja a 9V-os laposelem... Kisebb kapacitások amúgy is jobban szűrik a nagyfrekis zajt.
Én leginkább 22 µF-ra szavazok, ezzel ért el jó eredményeket "SM0VPO" is... David.zsombor: A 10 µF-os kondi tökéletes lesz oda. Amikor régebben megépítettem ezt a kapcsolást, csak véletlenszerűen raktam rá kondenzátort, ami éppen kéznél volt, tökéletesen működik vele. A képen még valószínűleg az eredetileg tervezett 1 nF-os kerámia van.
köszi
Távol áll tőlem, hogy bárkit is összezavarjak. Csupán azt próbáltam jelezni, hogy az említett kondenzátor messzemenően nem tápfeszültség szűrésére lett betervezve, inkább hidegítő szerepe van, a gerjedés megakadályozása a célja. Innen fogva pedig értelmetlen, haszontalan és felesleges több ezer µF-os kondenzátort belerakni. Csak a méretet növeli, de gyakorlati haszna alig van. Meg persze árban is többszöröse egy 10 µF-osnak.
Hidegíteni tökéletes egy 1-47 µF közötti elkó. De én is építettem már meg nem egyszer ezt a kapcsolást, pár darabtól eltekintve mindig 100 nF-os kerámia kondit raktam Cx helyére, sosem volt belőle probléma.
Valaki nem tudja véletlenül mennyiért gyártanak nyákot?
A hirdetésen nem találtam árakat.(nehogy elriasszák a vevőt ).
Elég drágák szoktak lenni, főleg kis darabszámnál. Egy-egy darabot abszolút nem éri meg legyártatni szerintem. Most konkrétan nem emlékszem mennyi, de én tavasszal nézegettem, 40-50 darabos tételben, de így is maradtam a házi levilágításnál
találtam a neten egy nyomtatásos megoldást és az nem olyan csúnya mint a filctollas.
http://www.freeweb.hu/pa-elektronika/nyak_keszites.htm |
Bejelentkezés
Hirdetés |