Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Analóg központ + hívófél kijelzés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) world-s hozzászólása Júl 8, 2009 /

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Triton DLX 208 telefonközpontom.
Tökéletesen megy, csak az az egy bajon, hogy a hívnak, akkor nem megy át rajta a hívó fél telefonszáma.

Olyan infót kaptam, hogy ez egy ismert hiba analóg központok esetén valami szűrő miatt.
1. Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne megtalálni hol veszik el el a szám.
2. Hogy lehetne kiküszöbölni.

Ha valakinek van ötlete, netán már csinált ilyet, annak segítségét előre is köszönöm.
Zoli
(#) Sebi válasza world-s hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Amikor ezek készültek, még nem volt ilyen szolgáltatás, így nem készítették fel rá.
Hazánkban a CLIP az első és a második csengetés közt digitálisan érkezik (ha befizettél rá).
Mivel a mellékállomások csengetése nem a vonal felől történik, hanem a központ tápegységéről (azokra a mellékekre, amelyeken a bejövő hívás fogadása be van állítva) így a CLIP jelsorozatot nem továbbítja.

Nem egyszerű feladat ezt megoldani, főleg kapcsolási rajz nélkül.
(#) Gafly válasza world-s hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Az alközpont elé kösd be a számkijelzőt, ugyanúgy mint például a faxot:
- To line (piros és zöld (két belső: --OO--)): Bejövő telefon vonal;
- To Phone: A telefon (alközpont) (fekete és sárga "To line (-O--O-)" vagy a másik csatlakozón "To Phone" (ha van rajta) (piros és zöld (--OO--)))
(#) world-s válasza Gafly hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

Gafly!
Ha jól értem, akkor arra gondolsz, hogy tegyek a fővonalra valamit ami kiírja a telefonszámot, majd ezt követően vigyem tovább a fővonalat a központra?
Azért nem járható annyira, mert:
A központ egy zárt helységben van, és több helyen is kicseng a hívás.
Igazából talán az lehetne a megoldás max ezzel a módszerrel ha ez a valami detektálná a telefonszámot és valahogy amikor sorra kihívja a mellékeket, akkor valahogy a lementett számot rákeverné a kihívásra.
Nem tudom ilyet lehet -e?

Sebi!
Sajna kapcsolási rajz nem áll rendelkezésre, csak a programozási leírás.
Annyiban talán lehet előny lehet, hogy a központ moduláris, tehát kártyákból áll. Akartam képet mellékeni, de sajna nem megy a hely most ahol fent van a helye.
Mennyire van esély arra hogy így meg lehet oldani.
A központot csak úgy kaptam. Egyéb igényeimet kielégíti. Így ezért nem vennék másikat.

Előre is köszi minden segítséget.
Zoli
(#) Gafly válasza world-s hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

Sajnos ahogyan elképzelted úgy nem fog menni a dolog. Alközpontoknál úgy szokták megoldani a hívószám "mindenütt kijelzést", hogy azt alközpont és digitális mellék közötti digitális jelzéscsatornán viszik át. Az általad felvázolt analóg jelátemelés/visszajátszás enyhén szólva is nem szoványos Kicsit át kellene alakítani a hardvert és alaposan átírni a szoftvert. Ez még akkor is komoly munka ha a forráskód és a hardver dokumentáció rendelkezésre áll (ha kisétálsz Pécelre akkor persze lehet hogy megszánnak...).
Amit értelmesen meg tudsz csinálni az az amit javasoltam: A kijelzőt kösd be a központ elé. A leggyakrabban használt telefonhoz a szokasos kettő helyett hat vezetéket vigyél, ahol a plusz két érpár lesz a kijelzőé. Például nálam is így van. Mivel a legtöbb esetben a nappaliban vesszük fel a telefont, nem gond hogy csak ott van hívószám kijelzés (különös tekintettél arra hogy a hívások jelentős része esetében le van tiltva a hivószám megjelenítés).
Ha pedig létszükséglet minden telefonnál a hívószám kijelzés, akkor vegyél digitális alközpontot és/vagy ISDN vonalat.
(#) world-s válasza Gafly hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

Szia!
Értem.
Vagyis akkor még egyszer kellene tisztázni a te megoldásodat.
Tehát:
mai a számkijelző? az a kijelzős DECK készülék?
A DECK készüléken csak 1 bemenet van.
A 4 érpár az adott, az van mindenhol (kivéve a bejövő vonalon, mert ott a tetőn csak 2 ér van bekötve).

Tehát nem tudom jól értem -e.
Fogom a fővonalat rákötöm a DECK készülékre, és onnan viszem a központba?
Tehát egy készüléket tegyek a központ elé.
Így viszont az a készülék nem lesz elérhető a központon keresztül.
Vagy rosszul értem?

Zoli
(#) Gafly válasza world-s hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

Azt nem mondtad hogy nem különálló kijelződ van hanem egy DECT zsinór nélküli telefon ezzel a szolgáltatással... Ebben ez esetben sajnos az általam javasolt megoldás nem jó.
(#) Sebi válasza world-s hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

A DECT is képes legalább három hordozható egységet kezelni. Lehet, hogy nem is kellene a központ, mert így is hívható "házon belül" egyik a másikról és a külső hívás is átadható.
A másik: ha megvan a négy vezeték, akkor megteheted azt is, hogy a bejövő vonalat vezeted végig - a háziak mellett - így rendelkezésre áll rajta CLIP jel, amire külön kijelzőket tehetsz minden készülék mellé .
Vagy: a kijelzős készülékek mellé kreálsz egy relés áramkört, ahol a relé munkaérintkezőjén a bejövő érpár, a nyugalmi érintkezőn a "házi vonal" érpárja van bekötve. A relét a külső vonalon érkező első csengetést érzékelő áramkör meghúzatja a második csengetésig, majd elejt - visszakapcsolva a telót a házi vonalra.
Így valamennyi csatlakoztatott készülék csenget kb másfelet, de a szám - ha jött - rajta lesz a kijelzőn.
(persze a közpot folytatja a csengetést a külső hívásra is engedélyezetteknél.)
(#) matyusz hozzászólása Júl 9, 2012 /

Üdv mindenkinek.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Triton DLX 208 kisközpont ami elméletileg feszültségingadozás miatt folyt meg a memória akkuja, ez cserélve lett és a leírása szerint próbáltam programozni, de sajnos folyamatosan csörgeti a rákapcsolt telefont és semmi változást nem csinál csak ezt. A hálózatba van csak bedugva és egy telefon van dugva a 11-es bemenetre. Valószínű így hogy a beállítások elmentek, de nem bírtam programozni sem, persze reseteltem többféleképpen is pedig a leírás alapján cselekedtem, ha valaki tudna segíteni előre is köszönöm.
(#) Gafly válasza matyusz hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Hát ennek ezek szerint nem csak akku baja volt/van...
Szerintem keresd meg őket, biztos segítenek, de egy szervíz címet biztosan mondanak. Legalábbis én ezt csinálnám...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem