Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Mivel?
Hát a furatban szét kell hajtani a lábait egy kicsit Pl.: én IC foglalatot beteszem majd az asztalra teszem panellal együtt.. Vagy egy másik módszer. tekerek le annyi ónt hogy meg lehessen lefelé hajtani, melegítem a pákával a forr pontot majd az egész panelt odateszem az ónhoz
Ezt a módszert ismerem, de nem nagyon használom, mert akkor nehezebb kiszedni, ha esetleg kikívánkozik. És mi van az smd-vel? Annak hová hajlítom a lábát? Van olyankor, amikor már bent van több alkatrész, hogy a nyák is ide-oda mozog, így még nehezebb.
Az SMD az sokkal jobb..
Leteszed a helyére megfogod valamivel pl csipesz vagy hasonló aztán ónt neki ja és pákát..
Nem gondoltam hogy ekkora "vihart " kavar a hozzászólásom ,amit viccnek szántam .
(de kb 30 éve tényleg volt egy ilyen irányú felmérés ) és azt is kimutatták hogy a szemüvegesek is intelligensebbek az átlagnál . Tehát ha balkezes és szemüveges volnék mehetnék a tudományos akadémiára ? Egyébként Ha Valakit megsértettem volna MOST ÜNNEPÉLYESEN ELNÉZÉST KÉREK
jó-jó. De akkor most melyik kezem illik használni, ha az IQ-mhoz akarok igazodni?
Alkotó
Vegyél fel szemüveget és használd mindkét bal kezed
Idézet: „Tehát ha balkezes és szemüveges volnék mehetnék a tudományos akadémiára ?” Akkor én mehetek rá? Bal kezes vagyok és szemüveges
Nagyon jó ötleteket adtál az álványos fúróval!
Én nekem csak fa anyagom van,úgyhogy abbol próbálkozom majd megépíteni! Sezlony rugóm is van,az fogja visszahúzni a kart alaphelyzetbe.
Hoppá!
Mázlista! Van pofája 2 erősítővel élni,és még az Akadémiára is elmehet... hááát Sok sikert,aztán élve gyere haza!
Haza? Honnan?
Két erősítő de abból 1 jó De te is beszélhetsz HS-500 meg miegymás..
heló mindenki!
Szerintem kéne nyitni egy olyan fórumot ahol a saját készitésü szerszámokrol lenne szó. vagy bármi ami segiti a szerelést. így szerintem sok hasznos dolgoot el lehetne nézni + megkönyitheti a munkát. golndolok az izzó bekötése biztositéként (javitásná)l.., panelfúró készités stb.....
Ez a topic tökéletesen megfelel az Általad felvetett célnak is, hiszen a címe is: "Műhely, szerszámok". Ide nyugodtan fel lehet tenni a saját készítésű szerszámokkal kapcsolatos valamennyi információt, képet, leírást, stb.
Sőtt, a barkács ötleteket itt is meglehet vitatni.
Uher,Akai magnódeck,pioneer lemezjátszó,Samsung hifinek nevezett doboz Videoton rádiódeck,Clatronic házimozi erősítőnek nevezett doboz Egyenlőre csak ennyi
Nézzétek meg a mindenes asztalomat.
Ma délután épp forgácsoltam rajta.... A takaritás ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a tényleges munka.
Szia!
Szép kis eszterga! Ott ahol sárgás, ott miből van? Fém? Mihez lesz az a tömlőcsatlakozó? Üdv!
Gondolom, de csak gondolom, hogy valamilyen motorhoz lesz
Egy ilyen gép az én műhelyemben is elférne. Sokszor vagyok úgy, hogy pont kellene valamit csinálni, amihez eszterga kellene, de így vagy megkérem apámat, hogy csináltassa meg a munkahelyén, vagy nem lesz belőle semmi. Valami különleges dolgot mindig kitalálok, amihez nincs semmi eszközöm.
Ez nekem is így van.. néha..
Nekem is meg kell kérnem apámat hogy csinálj meg, akár itthon akár a munkahelyén.. Egyszerűbb dolgokat én is megtudok... Üdv
A csatlakozások egy speciális nyomástartály(pár liter térfogatú) bemeneti pontjaira kerülnek.
A sárga az danamid, egy gyűrűmágnes foglalata. a másik a kontraanyája, a tengely duraluminium, ezen fog elhelyezkedni.Az egész egy nyomáskapcsoló része lesz, de eltérően a szokványos mikrokapcsolós kiviteltől, ez hall érzékelős.
Szia!
Szerintem félreértettük egymást Én a kérdéssel nem a műanyagra gondoltam amin a csatlakozók vannak, hanem az esztergára.. Üdv!
Sziasztok
Nekem ebből a kis helyiségből lesz egy kimondottan műszerész műhely. Picivel több mint 4négyzet méter, de viszont tetőtől talpig polcozva lesz, itt max ilyen panel javítások fognak zajlani, más egyébre ott van a nagy műhely, nha az közel 100négyzet méter Üdv!
Hajaj!
Mit meg nem adnák egy ekkora helyiségét! sok szerencsét vele Üdv!
Én meg ha fele ilyen üres lenne a kuckóm Annyi bontani valóm van hogy nem győzöm, fuuu. Milliónyi videó cucc, kapcsitápok, hejjejjj, sosem lesz vége. Tisztességesen napi 2-3 videót tudok "feldolgozni" . Na jó nem nyavajgok, ha nem lenne akkor meg az lenne a baj.
Nekem is nemsoká szatyorszámra állni itthon a tranyók kondik ellenállások no meg a nyáklemez.
Jajj de várom már
Helló ! Hol kell sorban állni a szatyorral?
Szia!
Ez nem ilyen egyszerű Csak és kizárólag nekem lehet szatyorral menni Kár is volt említenem De ha lesz valami amiből nagyon sok lesz úgyis passzolok el egy párat.. Üdv!
Ma megvásároltam az új oszlopos fúrómat
Bővebben: KÉP Aki használt már ilyet,kérem,hogy mondjon róla véleményt.Első használatnál nagyon jól teljesített. Remélem kibírja 2-3évig legalább . Még valami.Rá van írva,hogy 5 sebességi fokozat.Én még nem találtam meg,hogy hol kell állítani rajta.Esetleg valaki meg tudja mondani?
Szia, nem olyan rossz gép. A sebességet az áttétellel tudod változtatni. A gép tetején egy lemezburkolat van, ezt oldalról tartja egy csavar, azt kitekered és oldalra fel lehet hajtani a tetejét. Ekkor meglátod az áttételt. De szerintem, le van irva a használati útmutatóban.
Szia!
Nekem pont ugyanilyen van, csak más a "márka": Assist. Jól megy, bár egy kicsit kotyog a megvezetése (mondjuk ennyi pénzért nem várok csodát), de ha egy kicsit jobban rászorítom a jobb oldali anyás csavart, akkor pontos, csak akkor kicsit szorul, persze. A csapágyak jónak tűnnek, én utánazsíroztam, biztos ami biztos, most nem zörög annyira nagyobb fordulatnál. A gyári trutyi elég érdekes volt benne. A sebességet a fedél felnyitása után az ékszíj áthelyezésével lehet váltani, azt a kis csavart kell kihajtani hozzá a fent, oldalt. Nekem nagyon bevált a masina, nyákot, alu lemezt meg -profilokat furkálok vele, fúrót még nem törtem. Egyetlen hátránya, hogy a tokmány 2mm-esnél vékonyabb szárat nem fog be, ki vannak köszörülve benne a pofák, nem is értem, hogy miért. A kicsi fúrókat csak úgy tudom befogni, ha rájuk tekerek egy 0,5-ös rézdrótot. Szerintem érdemes hozzá beszerezni egy gépsatut, még a legolcsóbb is nagy szolgálatot tehet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |