Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MP3 felvevő távvezérlése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) damatic hozzászólása Nov 1, 2006 /

Szakik!

Van egy mp3 rögzítőm, és azt szeretném megoldani, hogy pl. az egyszerűség kedvéért egy univerzális távkapcsolóval lehessen vezérelni.

Ha ez bonyolult feladat lenne, akkor legalább a play/pause funkciót kellene vezérelni.

Feladat: bekapcsolom, felvétel üzemmódba állítom, leteszem az előadó mellé és leülök a hallgatóság közé.
Kezdődik az előadás, távkapcsolóval elindítom, és a vevőegységben egy jól látható LED elkezd villogni.

innen két lehetőség kellene:
1. ha röviden nyomom meg a play/pause gombot, akkor csak megáll, s követlezőre tovább indul.
2. ha hosszan nyomom a play/pause gombot, akkor lezárja a felvételt, ment és a következő play/pause gombnyomásra új felvételt kezd.

Természetesen ha a felvétel szünetel, akkor a LED nem villog. Ha jól sejtem, akkor ehhez kétcsatornás IR rendszer kell.

A rögzítő egy xclef MT500-as, aminek van a fülhallgató jackdugója mellett vezetékes távkapcsoló portja, de távkapcsolós fülbigyót nem vettem hozzá. Ez csak azért fontos, mert elméletileg barbárkodás nélkül ott a külső vezérlés lehetősége.

Előre is köszönöm a segítséget, és remélem másnak más területen is hasznosítható lesz...
(#) Gatery válasza damatic hozzászólására (») Nov 1, 2006 /

Szia!

Ha jól értem akkor van egy "diktafonod" amihez van,lehet szerezni, távirányítót csak az vezetékes és te ezt szeretnéd leváltani?
Ahhoz, hogy el lehessen indulni a dologgal kellene valami láb kiosztás, hogy egyáltalán mit lehet vezérelni és ilyen úton! Lényeg nem tudnál esetleg valami lábkiosztást küldeni?
(#) damatic válasza Gatery hozzászólására (») Nov 1, 2006 /

Kb. igen.

A lábkioszást majd megnézem, végülis 4066-ossal is lehet ott a pineket kapcsolgatni, csak először legyen egy kétcsatornás infra távkapcsoló rendszer. A vevő oldalon az egyik csatorna 0,5 másodpercig kapcsol záróra, a másik meg 3-4 másodpercig.

A LEDes üzemódvisszajelzéshez még nincs 5letem.

Most néztem bele: 4 érintkezője van a távvezérlő foglalatnak, és gondolom a fülhallgató földpontjával manipulál valamit.

Elvileg elég egyszerű lenne a feladat.
mert mondjuk veszel egy 6 lábú piket és teszel hozzá egy infravevőt. A távkapcsolót meg betanítod bámilyen jelre, vagy lehet egy másik pic infraleddel (hogy ne kelljen két 555-s ic és több gomot is lehesen vele csinlni)..és ha a pic fogta a jelett akkor olyan jelet adsz az mp3 lejátszónak amilyet szeretnél.
(#) damatic válasza Gatery hozzászólására (») Nov 1, 2006 /

Az rendicsek, csak PICit abszolút tudatlan vagyok PICben.

Akkor kicsit bonyolultabb a a dolog....azt hiszem különben vannak ilyen ic-k amik ilyen összepárosított infra adó vevő. Tipiksan tv-k hez kifejlesztve. Tehát az adó ic- nél kiválasztasz egy lábat rákapcsolsz feszt és a vevő ic-nél pedig detektálja azt hiszem ezek ált olyan 16 csatornás ic-k... és az SAA 1250 is egy ilyen ez azt hiszem éppen egy adó...
(#) damatic válasza Gatery hozzászólására (») Nov 2, 2006 /

Na én is vmi ilyenre gondoltam, csak azzal, hogy vennék egy univerzális távkapcsolót, és hozzá egy olyan vevő IC-t, amit tud vezérelni, tehát mondjuk orion vagy samsung, stb TV-ben dolgozik eredetileg figyelembe véve a tápigényét (ne legyen 7,2V-nál több) és az árát meg azt, hogy ne legyen beleintegrálva a TV PLL meg CPU körébe.
(#) gerry válasza damatic hozzászólására (») Nov 2, 2006 /

Én most próbáltam ki, egy at90s2313-at Bascommal felprogramoztam infra vevőnek a gyári RC5-ös philips infra programmal. A philips tv távirányítónak engedelmeskedik a program és lcdre kilöki a távirnya kódokat . És hogy mit lehet kezdeni ezekkel a kódokkal, természetesen bármit lehet vezérelni.
(#) damatic válasza gerry hozzászólására (») Nov 4, 2006 /

Huhh ez nekem nyugatalbán...

Nekem leginkább egy olyan megoldás jönne be, ha vki tudna mondani egy programozást nem igénylő IR vevőcsipet, aminek megvan a datasheet-je, és össze tudnám applikálni.

Vagy maradok a régi elképzelésnél, hogy egy CCIR FM adót csinálok a mikrofonhoz, a rögzítő tunerével meg veszem, és ott a markomban a kütyü, és úgy nyomogatom, ahogy tetszik...

De FM adóból is pontos kellene, mert PLL a rögzítő tunere.
(#) damatic hozzászólása Nov 6, 2006 /

Senkitöbbet?
(#) gerry válasza damatic hozzászólására (») Nov 6, 2006 /

Akkor csináld meg ezt!

[link=http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=53]http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=53[/link]

üdv
(#) damatic válasza gerry hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Köszönöm a válaszokat, úgy néz ki, FM adó lesz belőle...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem