Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MP3 felvevő távvezérlése
Szakik!
Van egy mp3 rögzítőm, és azt szeretném megoldani, hogy pl. az egyszerűség kedvéért egy univerzális távkapcsolóval lehessen vezérelni. Ha ez bonyolult feladat lenne, akkor legalább a play/pause funkciót kellene vezérelni. Feladat: bekapcsolom, felvétel üzemmódba állítom, leteszem az előadó mellé és leülök a hallgatóság közé. Kezdődik az előadás, távkapcsolóval elindítom, és a vevőegységben egy jól látható LED elkezd villogni. innen két lehetőség kellene: 1. ha röviden nyomom meg a play/pause gombot, akkor csak megáll, s követlezőre tovább indul. 2. ha hosszan nyomom a play/pause gombot, akkor lezárja a felvételt, ment és a következő play/pause gombnyomásra új felvételt kezd. Természetesen ha a felvétel szünetel, akkor a LED nem villog. Ha jól sejtem, akkor ehhez kétcsatornás IR rendszer kell. A rögzítő egy xclef MT500-as, aminek van a fülhallgató jackdugója mellett vezetékes távkapcsoló portja, de távkapcsolós fülbigyót nem vettem hozzá. Ez csak azért fontos, mert elméletileg barbárkodás nélkül ott a külső vezérlés lehetősége. Előre is köszönöm a segítséget, és remélem másnak más területen is hasznosítható lesz...
Szia!
Ha jól értem akkor van egy "diktafonod" amihez van,lehet szerezni, távirányítót csak az vezetékes és te ezt szeretnéd leváltani? Ahhoz, hogy el lehessen indulni a dologgal kellene valami láb kiosztás, hogy egyáltalán mit lehet vezérelni és ilyen úton! Lényeg nem tudnál esetleg valami lábkiosztást küldeni?
Kb. igen.
A lábkioszást majd megnézem, végülis 4066-ossal is lehet ott a pineket kapcsolgatni, csak először legyen egy kétcsatornás infra távkapcsoló rendszer. A vevő oldalon az egyik csatorna 0,5 másodpercig kapcsol záróra, a másik meg 3-4 másodpercig. A LEDes üzemódvisszajelzéshez még nincs 5letem. Most néztem bele: 4 érintkezője van a távvezérlő foglalatnak, és gondolom a fülhallgató földpontjával manipulál valamit.
Elvileg elég egyszerű lenne a feladat.
mert mondjuk veszel egy 6 lábú piket és teszel hozzá egy infravevőt. A távkapcsolót meg betanítod bámilyen jelre, vagy lehet egy másik pic infraleddel (hogy ne kelljen két 555-s ic és több gomot is lehesen vele csinlni)..és ha a pic fogta a jelett akkor olyan jelet adsz az mp3 lejátszónak amilyet szeretnél.
Az rendicsek, csak PICit abszolút tudatlan vagyok PICben.
Akkor kicsit bonyolultabb a a dolog....azt hiszem különben vannak ilyen ic-k amik ilyen összepárosított infra adó vevő. Tipiksan tv-k hez kifejlesztve. Tehát az adó ic- nél kiválasztasz egy lábat rákapcsolsz feszt és a vevő ic-nél pedig detektálja azt hiszem ezek ált olyan 16 csatornás ic-k... és az SAA 1250 is egy ilyen ez azt hiszem éppen egy adó...
Na én is vmi ilyenre gondoltam, csak azzal, hogy vennék egy univerzális távkapcsolót, és hozzá egy olyan vevő IC-t, amit tud vezérelni, tehát mondjuk orion vagy samsung, stb TV-ben dolgozik eredetileg figyelembe véve a tápigényét (ne legyen 7,2V-nál több) és az árát meg azt, hogy ne legyen beleintegrálva a TV PLL meg CPU körébe.
Én most próbáltam ki, egy at90s2313-at Bascommal felprogramoztam infra vevőnek a gyári RC5-ös philips infra programmal. A philips tv távirányítónak engedelmeskedik a program és lcdre kilöki a távirnya kódokat . És hogy mit lehet kezdeni ezekkel a kódokkal, természetesen bármit lehet vezérelni.
Huhh ez nekem nyugatalbán...
Nekem leginkább egy olyan megoldás jönne be, ha vki tudna mondani egy programozást nem igénylő IR vevőcsipet, aminek megvan a datasheet-je, és össze tudnám applikálni. Vagy maradok a régi elképzelésnél, hogy egy CCIR FM adót csinálok a mikrofonhoz, a rögzítő tunerével meg veszem, és ott a markomban a kütyü, és úgy nyomogatom, ahogy tetszik... De FM adóból is pontos kellene, mert PLL a rögzítő tunere.
Akkor csináld meg ezt!
[link=http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=53]http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=53[/link] üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |