Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Pontosan. Ki kell kapcsolni, akkor jó lesz.
Kedves fórumozók!
Azt szeretném kérdezni, hogy nincs-e meg valakinek az Atmel AT43301 USB HUB IC-hez Eagle library? Láttam, hogy valaki más is kereste, de gondoltam, hogy esetleg azóta meglett már. Köszi, Ballage
Hi.
Miért van az hogy összevezetékeltem a kapcsolást majd ha átváltok a boardra egy csomó bekötés hiányzik. Pl a relé lába nincs bekötve a kapcs rajzon meg be van. Thx
Én azt vettem észre, hogy néha nem köti össze. Ilyenkor fogom a kérdéses alkatrészt és elmozgatom a helyéről. Ha minden lábnál húzza vele a drótokat, akkor be van kötve, amúgy nincs. De ha visszamozgatod a helyére, akkor általában rendben beköti.
A kapcsolási rajzon minden "rendben van" ha húzom az alkatrészt is ok de ha átváltok a boardra továbbra se köti be ..
Akkor nem tudom. Ilyet még nem csinált nekem. Esetleg ha elküldöd a fájlt, akkor megnézem, hátha jutok vele valamire.
Elmentetted az utolsó változtatást is ? Nálam akkor csinált ilyet amikor csak a sematicon változtattam és nem mentettem el , úgy akartam folytatni a board -ban a tervezést .
Ha fent áll a probléma, csatold az sch fájlt akkor nem kell találgatni, hanem meg tudjuk mondani mi a hiba.
Hi .
Felrakom a filet-t. Hátha tudtok segiteni. Thx
Igy hirtelen a K2 -t találtam amire egy vezeték nem kapcsolódott a lábra. Huzalozási probléma, nézd át !
Az sokat segítene ha az alkatrész lábakra mindig a lábbal szemközti irányba kapcsolódna és nem merőlegesen tőben a lábra.
Én inkább azt javaslom, hogy nyomj rá az
Idézet: gombra és nézd át miket jelöl meg, mert vannak még más hibák is. „Errors”
Hi...
Igen most olvastam megnézem Köszi
Szólj, ha kell még segítség! Kb. ugyanazt írtam le, amit az előttem szólók...
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni: Eagle-ben tervezek nyákokat, és az a gondom, hogy például az ellenállásoknak, kisebb tranyóknak túl picike forrasztási pontot rajzol a progi, és ráadásul hatalmas lyukat. Na most ezt így kinyomtatva - ha valahogy rákerülne a nyákra - a fúrás biztosan eltünteti. Nem lehetne valahogy módosítani a beállításokon (mert már nagyon unom, hogy minden forrpontot paintben kell átrajzolnom, és nem jövök rá, hogyan lehetne ) A képen látható, hogy milyen kellene Ha van rá valami megoldás, hogy a már megtervezett nyákon átméretezze ezeket a pontokat, annak nagyon tudnék örülni Előre is köszönöm! Üdv! zoka
Szerintem nem lesz rá szükséged. Van a Tools/Drc ablakban egy "Restring" fül, ott meg tudod adni a forrszemek külső minimális méretét, minden rétegre külön (meg százalékosan is a furathoz képest, de ez nem érdekes). Ezzel a külső átmérőt be tudod állítani. A belsőt meg a drill_aid.ulp program (File/Run) lefuttatásával lecsökkenti a megadott méretűre. Én kb. 0.35-0.4 mm-es megvezetést szoktam használni vasaláshoz. Az ULP létrehoz egy külön réteget a fúrásvezetőknek, ezt a normál réteggel együtt kell kinyomtatni. Amúgy le lehet törölni.
Ha ez a 4-es Eagle-ban nincs benne, akkor térj át 5-ösre, ott működik.
Akkor jó, ha minden alkatrész PAD-jét egyformán növelni akarja. Lehet, hogy egy ellenállás és egy IC esetében az ellenállás PAD-je jó, akkor az IC lábai már összeérnek.
Abban igazad van, hogy ez csak egy bizonyos méretig használható.
De szerintem a gyári libekben tényleg van sok olyan alkatrész, amely házi körülmények között használhatatlan forrszemet ad kinyomtatva, ennek az orvoslására ez a két lépés szerintem tökéletes. Ha minden forrszem elér egy minimális átmérőt és rendesen megvezeti a fúrót, akkor már használható lesz a nyákterv és ehhez nem kell, hogy olyan nagyok legyenek, hogy összeérjenek az IC-k lábainál. És ez lényegesen gyorsabb, mint az alkatrészeket áttervezni. Ha meg később esetleg gyártatni szeretnél nyákot, akkor gond lehet belőle, hogy 0.3-as furatok vannak a tervben egy 1 mm-es lábnál.... :yes:
Ez "Restring" fül alatti beállítás valóban működik
Igaz, hogy sajna az IC lábainál is növekedést okoz. Ez a drill_aid viszont nem igazán jön össze. Hiába írom be az értéket, nyomtatásnál csak nagyon minimális lyukat hagy. De köszi végül is ez sem rosz, hogy valamit növelni tudtam rajt
Igazából 3 dolgon kellene csak módosítanom: az ellenállásokon, tranyón, jumper (átkötésen). Az alkatrészt hol tudnám szerkeszteni ? Bocs, hogy ilyen ostobaságot kérdezek, de nem tudom
Mennyit adtál meg neki? Próbáltad 0,5mm-el vagy nagyobbal? Lehet, hogy a printer kicsit szétnyomja a festéket.
az milyen nyomtató lenne? ha még ez elő is fordulhatna, akkor az alkatrészlábak közötti átkötés is összefolyna...
Próbáltam: 0,3; 0,5; 0,7; de nem hozott eredményt. Azt a gyűrűt valóban berajzolja fehér színnel, de nyomtatáskor csak egy nagyon pici lyukat ad. Nyomtattam dokumentumba is, de ott is az látható, mint ami a nyomtatón jönne ki
Mivel vasalásos technikával készítem a nyákot, az én nyomtatóm természetesen használhatatlan ilyen célra. Mindenképpen valami dokumentumba tudok nyomtatni, hogy majd aztán lézerrel műnyomóra kerülhessen. De hát ott sem tesz nagyobb lyukat: vagy az van, hogyha nem futtatom le a "drillezőt" akkor túl nagy vagy ha igen akkor túl kicsi lyuk lesz
Az én nyomtatóm pont ilyen
Na jó, azért ennyire nem, szét nem folyatja, de csíkokat húz. Viszont azt lehet látni, hogy mekkora lyukat hagy, tehát próbának megfelel
helló!
megrajzoltattam az eagle-el egy rajz alapján a nyákot és nem lett tökéletes, mert nem tudta teljesen megcsinálni. Nagyjából megvan, de a bonyolult részeknél inkább egyszerűbben egy árkötéssel akarnám összekötni a részeket. Ezzel nem is lenne gond, csak nem engedi kitörölni a már megrajzolt vonalakat, azzal az indokkal, hogy ehhez változtassam meg a rajzot. Valahogy nem lehetne függetleníteni a nyákot a rajztól? legalább csak addig ,amíg átalakítom.
Szavaidból azt veszem ki, hogy
Idézet: -ot használtál a nyáknál, az huzalozta össze, de nem mindenhol és nem tudod törölni. Ez azért van mert nem törölnöd kell a vezetősávot, mert azt valóban a „autoroute” Idézet: -ban kell megtenned, hanem a „schematic” Idézet: gombot használva tudod visszaalakítani a vezetősávot légvonallá. Ha jól értelmezem a kérdésed akkor ez a megoldás.„Ripup” Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |