Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   7 / 45
(#) webhifi hozzászólása Ápr 4, 2009 /

SZiasztok!

Globo 4100C beltérim annyira befagyott, hogy csak Jtag oldaná meg a helyzetemet. Valószínü, hogy a szoftver rátöltésekor a táp megállt a lezáró résznél.

Tudna ebben valaki segíteni Jtag kábel rajza illetve egy szoftver némi kis leírás.

Köszönöm
(#) Napuka válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

nem nagy ügy a forgatás sem. A DIGI müholdtól keletre a
HOT BIRD És az ASTRA hatalmas térerővel jön . Viszonylag könnyű megtalálni őket. Itt már lehet találni szabadon fogható magyar csatornákat is. Duna, Duna II,
Mtv 2, Budapest tv. Még annyit. Nem elég csak vízszintesen forgatni, hanem egy picit meg kell emelni felfelé a tükröt.
Általában a beltérik előre vannak programozva ezekre a müholdakra. A telepítés menüben pedig térerőskála is van. Így egy óvódás is be tudja állítani.

Müholdlista:

www.lyngsat.com itt minden műhold rajta van . Lehet keresgélni. Jó szórakozást
(#) jeges válasza sebaj_tobias hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

már nemgond a nagra3 sem megtörték!
(#) Kiss Gábor hozzászólása Ápr 16, 2009 /

Sziasztok, azt szeretném megkérdezni hogy a parabolát muszáj a tetőn kívülre tenni, a padlás nemelég ugyanabban a magasságban lenne csak a cserép eltakarná. Sokat árnyékol ha árnyékol valamit?
(#) satFanatik hozzászólása Ápr 22, 2009 /

Sziasztok,

szeretnék megosztani veletek egy linket, amely sok kezdő, de a műholdas vételtechnika iránt erős érdeklődést mutató személy számára nyújthat nagy segítséget.
Link: Műholdas tudástár
Az oldalt bárki szabadon bővítheti és módosíthatja, tehát ha hasznos információkkal tudnátok bővíteni az adatbázist, azt én is, és remélhetőleg sok megoldást kereső felhasználó is szívesen venné.
Köszönöm
(#) Vukman Györgyné válasza s_ervin hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

ha még nem dobtad el, az alapbeállításban módosítsd a műhold nevét+atranszponder frekvenciákat,külön-külön mindegyik műholdra.Ember küzdj és bízva bízzál!
(#) Ilici hozzászólása Jún 23, 2009 /

Sziasztok ! azt honnan tudhatom meg h a beltérim okosítható e valahogy és ha igen akkor hogy? köszi
(#) potyo válasza Ilici hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Neten utánanézel. Pl. itt
(#) ma54768 hozzászólása Jún 30, 2009 /

Sziasztok! A következő szituációban kérem a segítségetek: Bécsben szeretnék magyar nyelvű adásokat fogni, nem túl sokat, alapban az m1, m2, tv2, rtlklub, duna meg esetleg viasat3 jó lenne. Ehhez keresek legális és kezdő barkácsnak is kivitelezhető + nézhető megoldást. UPC elhajtott.
(#) nagy hoho válasza ma54768 hozzászólására (») Jún 30, 2009 / 1

Helló ! A megoldás ,hogy szerződést kötsz a DigiTV-vel ők felszerelnek egy tükröt fejjel ,adnak egy beltérit kártyával. Majd leszereled és Ausztriában újra felszereled. Az előfizetést egy magyar ismerősöd kifizeti ,hogy ezért ne kelljen haza jönni.De ha a DigiTV szerelője meghozza a berendezést és Te közlöd vele ,hogy ezt kiviszed külföldre ezért ne szerelje fel még örülni is fog ,hogy nem kell Neki dolgozni. A műholdvevőnek teljesen mindegy ,hogy Győrben működik vagy Bécsben mert a műhold lábnyomában az is benne van.
Üdv: nagy hoho
(#) ma54768 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

köszi, megpróbálom, ha a digi hajlandó erre.
(#) nagy hoho válasza ma54768 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Ha kételyeid vannak akkor szereltesd fel nem kell mondani semmit aztán leszereled. Vagy felhívod Őket,hogy Kiss Gábor vagy és érdeklődsz ,hogy ki lehet -e vinni, ha nem akkor akkor következik a fenti megoldás. De nekik szerintem tök mindegy ,hogy hol működik a készülék csak a pénz be legyen fizetve.
(#) jimmy47 hozzászólása Júl 19, 2009 /

Sziasztok!
Szeretném, ha segítenétek nekem. Abban a gonban vagyok, vettem egy főcímen látható beltérit, egy régi kártyával. Ez az UPC beltéri egység. Levittem a tanyára, hogy ott is tudjam nézni. Itthon, van egy igencsak UPC ujabb beltéri kártyával együtt. Ha a kártyát leviszem, bedugom a másik beltéribe, működik jól. Viszont ha kihuzom, és a másik kártyát teszem bele, azokat a műsorokat, sem tudom rajta nézni ami
szabadon fogható. Legalább azokat szeretném elérni
vele, amihez nem kell előfizetett kártya. Az ASTRÁRA van forgatva az antenna. - Tévedésbe ne essetek,
elözőleg, találtam egy olyan témát a fórumban a több adót akartak fogni. Nem "kisütni" szeretném, a hogy a többiben lehet olvasni. Vagy esetleg, igaz még nem próbáltam más műholdon, azokon engedi-e nézni, a szabadon fogható műsorokat. Köszönöm előreis a tanácsaitokat, valaki biztosan tud jóval ellátni.
Netán valami nem érthető, akkor szivesen válaszolok.
ÜDV MINDENKINEK : JIMMY
(#) dezsi001 válasza jimmy47 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Hali. Hát tudomásom szerint ennek így működnie kellene. Kártya nélkül próbáltad? Az Astrán már csak a Budapest TV jön magyar FTA adások közül. Forgasd át a Hotbird re ott Duna Duna2 M2. a Másik beltéri kártyájával mennek az ingyenesek rajta? Esetleg egy keresést le lehetne rajta futtatni.
Írj ha van valami.
(#) Action2K válasza jimmy47 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Szia!

Van két rossz hírem, meg egy jó. A jó, az, hogy nálam szakavatottabbtól nem kaphatsz segítséget, ugyanis közvetve a UPC-nek "dolgozom". A egyik rossz hírem pedig az, hogy azzal a beltérivel csak aktív kártyával fogsz műsort nézni, mivel ez a beltéri kifejezetten a UPC számára lett így kártyafüggőre programozva (gyártva). A másik rossz hírem pedig az, hogy mivel ez a beltéri a UPC-nek lett gyártva, s az előfizetők, mint Te is, csak bérbe kapják, így az a UPC tulajdona. Ergo, nem vehetsz sehol, senkitől hivatalosan csak úgy. Azaz, az vagy lopott, vagy aki eladta, nem tudja, hogy vissza kell majd adnia. Vetesd vissza, adják vissza a pénzed, mert különben buktad. Arról nem beszélve, hogy ha lopott, akkor mást is buksz (orgazdaság). Nem tudom, hogy mennyiért vetted, de 8-10 körül van használt beltéri az ingyenesekre. Persze magyarokat ne sokat várj.
(#) mlhe_vr válasza Action2K hozzászólására (») Júl 20, 2009 / 4

Van rá olyan szoftver amivel elindul kártya nélkül is
Ezen a fórumon található a link. Van aki még a digi tv-t is tudja vele nyitni. jogilag valóbban problémás a dolog, de műszakilag megoldható. Az alternatív szoftverrel a beltéri még a diseq kapcsolót is tudja vezérelni, így több műhold is vehető vele.

A gyárilag benne lévő program a szabadon fogható adásokat azután engedi megjeleníteni, miután a kártya kinyitott egy kódolt upc adást. Addig a "kapcsoljon egy upc csatornára" üzenet látható.

http://www.rdi-board.com/forumdisplay.php?f=19
(#) NeoCorteX válasza webhifi hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Szia nálam is hasonló szitu lépett fel.
Sikerült valami eredményt elérned?
(#) webhifi válasza NeoCorteX hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

na ja ahol vettem 1000Ft-ért megjavították
(#) bacalb válasza webhifi hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Ez a j-tag kell a 4100c szériára!!! Ez tuti
(#) NeoCorteX válasza bacalb hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Köszönöm Szépen!
(#) ht1080z válasza Action2K hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Idézet:
„A jó, az, hogy nálam szakavatottabbtól nem kaphatsz segítséget, ugyanis közvetve a UPC-nek "dolgozom"”

Melyik részleghez tartozol is?
(#) Action2K válasza ht1080z hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Értékesítés, szerviz. Mert?
(#) ht1080z válasza Action2K hozzászólására (») Aug 6, 2009 /

Szerviz, az jó

Van egy egy ilyen műholdvevőm , nem akar bekapcsolni , csak az E102 villog rajta egy darabig , majd kikapcsol , és újból kezdi.
Mi lett vele , lehet vele valamit kezdeni?
(#) Action2K válasza ht1080z hozzászólására (») Aug 6, 2009 /

Software hiba, elszállt a FLASH, újra kell írni.
(#) ht1080z válasza Action2K hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Többszöri újrairás után is ugyanez van.
(#) Action2K válasza ht1080z hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Lehet, hogy a FLASH IC is megadta magát
(#) ht1080z válasza Action2K hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Áááááá - - - - dehogy - - - -

Ilyenkor az alaplapról le kell húzni minden csatlakozót , vársz 5 -10 percet ---- majd vissza mindegyik ( nincs túl sok 4 db ) ujból feltölt ---- és kész ---- ritkán előfordúl hogy még ilyenkor is ugyanúgy E102 villog akkor ismét lehúz csatlakozók ----- "kisüt" összes feltöltött alakrész ---- majd csatlakozók vissza ... feltöltés ... és KÉSZ ! De rögtön lehet kezdeni az ellenálláson keresztüli kisütésekkel akkor nem kell kétszer szétszedni.

Elnézést hogy vizsgáztattalak de te irtad hogy nálad szakavatottabtól nem lehet választ kapni.
Úgylátszik mégis van amiről még nem halottál.

( szerencsére tesóm tényleg tud, igy van kitől kérdezni ha valami ritka hiba van. )

Mégeszer "sorry"
(#) Action2K válasza ht1080z hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Az, hogy egy döglődőfélben lévő eepromot többszöri kisütéssel és újraírással tartasz életben, még nem jelenti azt, hogy meg is javítottad. Azt ki kell cserélni!
Egy lopott beltéri, otthoni sufnituningolására elmegy ez a módszer, de ha én az ügyfeleknek így javítanám meg (a helyet, hogy cserélném) s félévente emiatt kellene behordaniuk a beltérit, nagyon morcosak lennének.

Remélem nem a tesód "javítja" így ezeket, mert akkor mielőtt elküldöm cseréltetni, végleg kinyírom azt a döglődő eepromot, nehogy így küldje vissza valakinek.

Idézet:
„Elnézést hogy vizsgáztattalak de...”

Ez egy egymást segítő portál. Itt senki nem vizsgáztat senkit. Ha netán tettem egy könnyelmű kijelentést:
Idézet:
„... nálam szakavatottabbtól nem kaphatsz segítséget ...”
, s annak bebizonyosodik az ellentéte:
1; nem dől össze bennem a világ,
2; legalább én is tudni fogom a jó megoldást.
3; elismerem, hogy tévedtem, nem erősködöm az igazam mellett.
Ezeket tapasztalatból írom, mert vannak itt olyanok, akik tanúsíthatják, a feni állításaim igazát.
(#) mineral hozzászólása Aug 8, 2009 /

Sziasztok!

Régi analóg beltéri egységek programozásánál külön be kellett állítani, hogy Horizontális vagy Vertikális a vett vagy venni kívánt jel. És ha jól tudom akkor a beltéri ennek megfelelően egy jellel váltott a fejben valamit.

A mai fejeknél amik már képesek 3-4 (vagy több) beltérit is egyszerre kiszolgálni azoknál hogy van ez megoldva? Tudtok erről valamit infót?
(#) Dudus válasza mineral hozzászólására (») Aug 8, 2009 /

Ahogy én tudom ezeknél a fejeknél tulajdonképpen 2 vagy 4 teljes értékű vevő és keverő van a fejbe integrálva. Tehát egy fejjel nem lehet megoldani csak egy tokba épített több fejjel, az egyes fejek vezérlése pedig teljesen hagyományosan történik.

A jel amivel váltotta a polarizációt, ha jól emlékszem, egy egyenfeszültség 12/18V. Valamint a sávot is egy jellel váltottak ( alsó és felső sáv ) 0/22KHz -es kapcsolójellel.

Következő: »»   7 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem