Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   70 / 579
(#) Malfox válasza petya54 hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Én egyszer a használtcikkpiacon(ecseri) vettem 3 bőrönd szalagot,(100-200 ft/db áron!!)mind márkásak és újszerűek,azóta is használom őket. De már csak 1000 m-es stúdiószalagot veszek,az jó az STM-re
(#) petya54 válasza Malfox hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

vennék vagy 20 bőröndöt
(#) mackopajtas válasza Malfox hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Én meg már kb 1 - 2 éve fém orsót keresek az AKAI 4000DS magnómra, müanyagtárcsával cikin néz ki
de igy is sokan megnézték már

és itt egy ujabb csoda szerzemény

igaz az egyik tárgy nem müszaki kategória, de azért nézzétek meg, elő a zsepivel és sirjatok a gyönyörtől

(#) mackopajtas hozzászólása Júl 20, 2009 /

Képek
(#) petya54 válasza mackopajtas hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

szépek az első kép konkrétan mi lenne? nekem a zsákból kipottyant 2db fém orsó 18-a meg van 2db 15-ös
(#) mackopajtas hozzászólása Júl 20, 2009 /

első kép, ő egy 1930 as 40 es évekből származó kapcsoló
(#) Malfox válasza mackopajtas hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Látom Te is jóféle acéltűket használsz,én főleg az akusztikus felvételekhez egy könnyített Tonalit karral+ hangszedővel,az van ráépítve az ELAC lemezjátszóm dobozára(jelenleg generálozás alatt darabokban)Üdv!
(Képen a középső és a jobb oldali hangszedőt használom)

DSCF3794.JPG

(#) mackopajtas válasza Malfox hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Sajna nekem nincs mibe használnom ezeket a tűket,
A karády lemezekkel együtt leltem rájuk egy bontásra itélt ház padlásán [sir >> megtaposott gramofon társaságában, szálkásra tört házikó :S, na jó nem folytatom :rinya: ]

nagyon jók a Hangszedőid, egy akusztikus hangfelvételt meghallgathatnék?

cserébe én is felveszek karády-t vagy amiket láttál lemezeimet

Üdv Mackó
(#) Malfox válasza mackopajtas hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Természetesen,vannak nagyon jó akusztikus felvételeim,holnap teszek fel, egyenlőre gyengébb kevésbé érthető változatban,mert a Dual-rol veszem fel, az ELAC és az acéltűs fej jobb lett volna,de a lemezjátszó most darabokban van,porfesteni fogják,mert erősen elkezdett rozsdázni és az automatika se jó + fel kell újítani a dörzstárcsáját.

DSCF3831.JPG

(#) Frankye válasza Malfox hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Nem tudod véletlenül, kinek a hangja ez?
(#) Malfox válasza mackopajtas hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Sajnos nem,semmi nincs az ilyen lemezekre ráírva.
(#) Malfox hozzászólása Júl 21, 2009 /

Antal Erzsike-A mozi primadonna ezt választottam Nektek a féltve örzött akusztikus felvételeimből,kicsit megszerkesztettem,hogy érthetőbb legyen. A Felvétel 1910 körüli, az adott kor szerinti egy zongorakísérettel felvett dal,aminek a bája szerintem mindenkit elvarázsol
(#) kisgeri válasza Malfox hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

nagyon jóó!
Köszi, és Gratulációm a felvételhez!
(#) petya54 válasza Malfox hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Köszi! jól esett ilyet hallgatni, és bizony jó felvétel is, gratulálok én is
(#) lapose válasza Malfox hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Szia!

Gratulálok a felvételekhez, minden elismerésem!
Nem akarod valamilyen formában archiválni ezeket a felvételeket. Ezek már bőven a pótolhatatlan kategóriába tartoznak!
(#) Malfox válasza lapose hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Mindenkinek nagyon köszönöm!
Lesz archíválás,de ahhoz kész kell legyen a spéci lemezjátszóm,ami mint már említettem darabokban van..generálozom A mostani Dual nem igazán jó erre a célra,csak szükségmegoldásként vettem.
Azzal a géppel méltó módon lehet majd ezeket a felvételeket archíválni,hallgatni.Üdv!

Várjuk akkor hát én nagyon rég láttam lemezjátszót működni, nem még hallani, meg jött a kedvem előbb, apának össze raktam a régi hordozható talán tesla lemezjátszóját, és mondom a legelső lemezt meghallgatom ami a kezembe kerül, és ráakadtam egy queen lemezre, még gyors léptekben mentem a lemezjátszóhoz, próbáltam kideriteni melyik számok, és hát végül is két szám és mind a kettő a kedvencem. Szóval nagy élmény volt. Hát még mekkora lenne ha annyi lemezem lenne mint neked Alphawolf...
(#) Malfox válasza petya54 hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Lesz eladó,ha kell A jugósokat és a gyengébb kiadásokat eladom,nem szólnak rosszul,csak az eredetinél gyengébbek valamivel.
(#) djhans válasza Malfox hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Nem tudod véletlenül, hogy hol kapok az Akai lemezjátszóhoz RS-100 tűt olcsón? Látom te nagyon otthon vagy ebben a témában.
(#) Malfox válasza djhans hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

ITT Bővebben: Link
Vagy veszel bele rendes hangszedőt (alul vannak az olcsóbbak)ITT Bővebben: Link
Én az Akaival nem szórakoznék...
(#) zoly15 hozzászólása Júl 21, 2009 /

Sziasztok!
Van nekem egy működőképes, jó állapotú BRG MK23- asom
A kérdésem az lenne hogy régiségnek számít-e ez?
Az igaz hogy nem mai gyerek no de mégis gyűjtik-e vagy ritkaság ez?

Üdv!
(#) Action2K válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Szia! Nem ritkaság, de gyűjtik. Jelenleg a "retro" kategóriába sorolható. Szerintem. :gumicsirke:

Ui.: Persze hogy a linket most néztem csak meg, miután elküldtem a hszt. Tehát jól saccoltam ezt a retro korba való sorolást. Szerintem majd a 60-as, 80-as évektől fog múzeálisnak számitani, mikor már kevés lesz belőle, és 80-100 éves lesz. Persze a 2060/2080-as évekre gondoltam.
(#) petya54 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Szia! Hát nekem ez ritkaság, mert még nem láttam ilyet, és nálam gyűjteményben lenne, mondjuk én nagyon megbecsülöm az ilyen dolgokat, de hogy valójában mekkora érték azt nem tudom! Üdv!
(#) djhans válasza Malfox hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Én annyi pénzt nem szeretnék rááldozni. Marad a csere tű. Nekem így se szól rosszul. Talán majd egyszer veszek bele egy Ortofon hangszedőt úgy 10 körül. Akkor a hangszedő majd 5X annyit fog érni mint maga a gép.
(#) CIROKL válasza petya54 hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Nekem van egy ilyen-em bár eléggé leharcolt , de van ! Viszont működik
(#) zoly15 válasza Action2K hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

petya54, köbzoli: én elcserélném, sok hasznát nem veszem, csak porfogó
(#) Malfox válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Unitra Maya
Meg a szalagjaim egy része
(#) petya54 válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Szép darab (ami a képen van) nem is láttam még ilyet

Szépek! Majd már csinálok közös fotót az orsós szerkezetekről, de előtte megvárom még elkészül a B100-as.

Ja tényleg B100, Sikerült vennem 500ft-ért egyet amiből használhatók azok alkatrészek amikre szükségem van, és egy jó állapotú plexije van, most már csak a postásokban ne kelljen csalódnom! és köszönöm "gkari" segitségét!
(#) lpcollector válasza Malfox hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Ez nagyon jó!
Nekem is van néhány röntgenfilmre készült lemezem, de koránt sem ilyen régi mint a Tiéd. Az 50-es években készítette valaki őket, és "nyugatról beszivárgott" könnyűzenék vannak rajtuk.
Következő: »»   70 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem