Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Jó pici! Pont beleférne a "Duci Juciba" Neki megadta magát a hálózati trafója
Kaptam GG kolegától két ECL86 kimenőt,be is üzemelném,csak hogy kicsit tanácstalan vagyok! Egy primere van,és két secundere,de két egymástól független secunder kivezetés van! A primer helye az adott,de a secunderek közül melyiket kössem a hangszóróra? Vagy hogyan kössem be a kimenőket? Válaszokat előre is köszönöm!
Idézet: Amelyik a vastagabb vezeték ! A vékonyabb az a füles kimenet . „secunderek közül melyiket kössem a hangszóróra?”
Két egyforma secunder kivezetése van a trafónak! ellenálást nem tudok mérni,mivel nincs multiméterem...
Lehet egy kép talán segítene ... multiméter nélkül elektronikával foglalkozni minimum olyan, mint izé nélkül akarni izélni ...
Fogj egy 9V-os elmet, meg egy izzót. Aztán az izzóval sorbakötöd a két szekundert, amelyiknél halványabb az izzó, nagyobb az ellenállás ugye! A kisebb ellenállásúra meg kösd a hangszórót.
[off]Aztán a Te$coban 999Ft egy multi. Ellenállást mérni jó az is...
Inkább börzén veszek 2000ft-ért multimétert,és az legalább megbízható! Volt hasonló multiméterem mint az említett ,, márka" ééés semmi jó tapasztalatom nincs vele!
Azért egy képet, ha tudsz feltehetnél, hátha valakinek van ilyen trafója, és "hasból" mondja , mit hova köss!
Hát ez igaz!
Vegyél egy MY64-est! Az a minimum! Én is gondolkodtam, hogy a piacit lecserélem ( nagyon pontatlan szegény ), de egy Orivohm II, és egy Ganzuniv 2 után "feleslegesnek" tartom. Meg van még univo, M830, egy NDK analóg, meg egy kis tükörskálás piaci analóg, ami pontosabbnak bizonyult eddig a digitálisnál Meg fel kellene éleszteni a MINIVOHm csővoltmérőt is, ja tényleg van egy RFT azstali multiméter is, na az nagyon fain kis műszer!4 és fél digites! Egy hátránya, hogy nincs rajta hálózati kapcsoló
Rendben! Mindjárt csinálok egy képet róla! Amúgy GG kolega szamócától kapta csak ő nekem adta,mert neki nem kellett,nekem meg pont kapóra jött!
No itt vannak a képek!
Sejtettem! Amelyik a külön csévén van, az a fejhallgatótekercs, tehát Neked nem az kell! A nagyobb cséve részen legalul lévő a hangszóró szekundere, arra kell kötni, azt hiszem 4 ohmra illeszt ! Azonban a fejhallgató kivezetését sem árt lezárni pár száz ohmmal, esetleg beköthető róbaként a visszacsatolásba, vagy a katódba Quad kapcsolásként ...
Akkor azt fogom csinálni hogy csinálok egy füles kimenetet is,és mindkét kivezetésre teszek 680 ohm ellenálást,és akkor így tudom fülesen használni este! Köszönöm a segítséget!
Itt a rajz. Csak az a gáz, hogy ez r4920-es, az én rádióm pedig ra3101-es. Állítólag a kettő ugyanaz.....
Kis teljesítményű,néhány vattos single-end csöves erősítők tulajdonosainak ajánlom figyelmébe az alábbi képen látható hangs... inkább úgy mondom;építményt.Ötletadónak,ha esetleg valami KOMOLYAT akar valaki "tákolni".A meghajtója valami fostex,ehhez lehet,hogy a 2-3W is sok már...mindenesetre ez NAGYON durva... :wow1: Mondhatnánk nyugodtan:"brutális".
Ez nem semmi..De szeretném meghallgatni
Úgy néz ki mint egy ipari elszívó berendezés.
Hát ez úgy néz ki, mintha a kerti grillezőből készült volna az a baj, hogy az itteni kisteljesítményű SE erősítő építőknek nincs ilyesmire kerete ... Meg be se fér a szobába ennek egy egyzserűbb tölcséres változatát már láttam tervrajz szinten is, de még nem hallottam sajnos egyetlen fostex-et sem ... csak a hírét , meg az árát :rinya:
Ebből egyet talán be tudnék tenni a zeneszobába, no de kettőt
Egy kisebb fostex tölcséressel én is szemeztem, de csak az árlistáig jutottam, meg tettem egy próbát az asztalosnál "mibe fájna". Aztán inkább beruháztam egy nagyobb teljesítményű SE-be
Nos, találtam egy rajzot, lehet, hogy abból ki lehetne indulni. Elég bonyolult a rajz, le kellene butítani csupán egy tiszta csatira. Feltéve persze, ha trafók jók + a 12ax7-es cső kicserélhető ecc85-re:http://licho.rowerpower.org/gitara/foxtrot/index.html
Nagy, nagyon nagy! Itt egy kisebb, talán ez olcsóbb is.
Az OTL hívő és kevésbé érzékeny hangdobozok tulajdonosainak találtam egy érdekes erősítőt.
A fűtéstrafójával valószínüleg ponthegeszteni is lehet...
Ez biztos OTL? Nem PPP? Elég sok a trafótakaró. Oldalanként három, ami arra ad következtetést, hogy táp, fojtó, kimenő van alattuk.
Ennek ellenére, vagy épp ezért, brutálúl szólhat.
Szép egy darab! Elfogadnám, akár az egyik csatornáját is, nem kellene mind a kettő! De ha kettő lenne, az egyiket akkor sem zúznám össze.
Lehet, hogy tévedtem és nem OTL , ezt találtam róla:
Idézet: „Introduction : 6C33C-B OCL 400W Mono Block Power Amplifier Tube complement : one 12AX7 input , one 5963 driver , Four matched 6C33C-B pairs(output). Transformer complement : one 3000W toroidal power , one 1000w toroidal power. four 0.1H 4A choke”
Már nézegettem OTL kapcsolásokat, volt amelyiknek 4db táptrafója is volt
Ha értenék annyira hozzá mint otlm (remélem ezzel nem indítok el egy vita-lavinát ), megalkotnám az akárhány PCL86-ból felépülő OTL-t
|
Bejelentkezés
Hirdetés |