Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   619 / 3606
(#) _ampervadasz_ válasza Stefan hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Jóreggelt mindenkinek. :kalap:

Pont ezért nincsen soknak mondható barátom egyáltalán itt környéken. Itt is a berugás, az XDXD..., és társai a menők, na meg a telefonból szól a SZszSZsz SZSZSZ..., de hogy ez mióta minősűl zenének, hát nem tudom. Szerencsére, itt a fiatalok inkább elmennek máshová bulizni, mert szó szeint semmi nincsen itt egy méregdrága bolton kívül. A kocsmát már egy éve bezárták, de házilag megutdnák oldani a piát, csak nem tudnak rólla, -szerencsére- ezért itt ritka a ramazuri éjjel.

Idézet:
„na baj néha már én érzem magam hülyének, meg úgy, hogy bennem van a hiba”

Egy időben én is azt hittem, de én már csak szánalommal tudok tekinteni az ilyenekre. Viszont azt nem irigylem akinek gyereke is van, mert ebből a körből való kivágása, csak azt vonja magaután hogy kiközösítik, ha nem tudja magát megvédeni. Ezzel hasonlóképpen így voltam én is.

Inkább beszéljünk másról, itt tudjuk hogy ez a vezsély nem fenyeget kiméletlen moderátorok jelelétének köszönhetően. Nem érdemlik meg hogy rólluk "tárgyaljunk".
(#) SALáta válasza Stefan hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Az ingerküszöböd ment lentebb, na nem csak a tiéd mindenkié, de ha valaki ezt látja példának, ilyen zenét meg a drogot, beszélni is rossz róla mi lesz. E fajta zenével a drog együtt jár, nem is mondom hogy én nem voltam ennek rabja, meg nem szerettem ezt a műfajt, de valahogy megtaláltam a helyem. Nem sokuknak fog sikerülni. Szerencsére a moderátorok próbálják ilyen mód a gazt irtani.

Más, este nyitott ablak mellett fáztam, pedig nem vagyok fázós típus. A sivatagi éghajlathoz kezdünk már hasonlítani.
(#) sándor válasza SALáta hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Idézet:
„A sivatagi éghajlathoz kezdünk már hasonlítani.”

Egyre többen visszasírjuk a régi vályogból épült házakat, ezek nagyon jól kiegyenlítik ezeket a hőmérséklet változásokat. Nem kell klíma ,és a fűtéssel is jobban lehet spórolni. Én azt mondom régen az emberek tudtak valamit...
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Holnap sirhatod is, mert holnapra elrendelték a hőségriadót, az ország egész térségére. Helyenként közel 40C fok lessz mérhető!
(#) zolika60 válasza sándor hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Ráadásul a régi hosszú parasztház megfelelő tájolás esetén a napenergiát is hasznosította. A déli fal mellett húzódott a tornác. Ez olyan módon működött, hogy nyáron a magasabban járó naptól árnyékolta a falat, ősszel, télen viszont az alacsonyabban járó nap melegítette a déli falat. Ez már évezredek óta működő napenergia hasznosítás.
(#) vicsys válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Ezt személyesen tapasztalom és igazolhatom.
Bővebben: Link
(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Idézet:
„Pont ezért nincsen soknak mondható barátom egyáltalán itt környéken. Itt is a berugás, az XDXD..”

Ne már, ott is ez megy?
Itt is + a diszkó meg más dolgok a diszkóban
(#) zoly15 válasza SALáta hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Idézet:
„Más, este nyitott ablak mellett fáztam, pedig nem vagyok fázós típus. A sivatagi éghajlathoz kezdünk már hasonlítani.”

Tegnap előtt én is fáztam
De éjjszaka a lustaság miatt csak a takarót rántottam magamra majd kikapcs
Aztán ilyenkor 5-5:30 kor tántorgás. az ablak bezár majd redőny le..
Aztán alvás tovább
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Ez mindenhol így van, talán az alföldön jobb a helyzet, de errefelé lassan tör be a civilizáció, de még nem tartunk ott ahol a "városok". Szóval egyenlőre nagyon megijedni nem kell.
A civilizáció egy autópálya formájában fog érkezni, és egy hidat is hoz majd magával a hátán. Akkor aztán lessz elvárosiasodás.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 22, 2009 /

Anyám, már 35C mérhető helyenként
(#) slave557 hozzászólása Júl 22, 2009 /

Üdv!
Én most egy régi Babetta 210-est újítok fel.
Az elektronika kész, már csak az a kérdésem, hogy mennyi festék kell a motor lefestéséhez kb?
Egy képet mellékeltem
Most kinéztem egy 400ml-es kiszerelésű festéksprayt, szerintetek mennyi kell belőle?

P6054484.jpg

(#) slave557 hozzászólása Júl 22, 2009 /

Itt van 1 pár kép (2) már lecsiszolva
(#) Doszpot válasza slave557 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia!
Kb. egy négyzetméterre elég egy rétegben. De egy réteg elég kevés.
Én a Simson Schwalbémat 4 flakonnal (meg még egy kevéssel) fújtam le. (a külső burkolatot) Szerintem erre 2 flakon is elég, bár a váz fújása elég trükkös, sok megy rá. Az alapozóval meg ne spórolj

szerk.:
Arra figyelj, hogy a festékspray benzinálló-e. Ilyen szempontból a rendes, szórópisztolyos autófesték jobb lenne. (mondjuk nekem sincs szórópisztolyom, de az eredmény azért tűrhető lett...)
(#) korbye válasza slave557 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia!
Úgy látom fémtisztára csiszoltad, ami nem lett volna szükséges, mert így több munka lesz vele.
A felületek a képeken elég durvának látszanak!
Van esetleg felszerelésed fényezéshez?
légsüritő, szórópisztoly stb. ?
Menyire számit a minőség?
(#) Doszpot válasza slave557 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Kedvcsinálónak egy kép a motoromról, illetve a festéséről.
Már szebb, van szép ülése. Majd lesz rendes csomagtartó meg kipufogó is. (ez csak amolyan 70%-os állapot)

pa260165.jpg

(#) lapose válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia!

Akkor még nem a pénzről szólt a dolog..
Nekünk is ilyen motorunk volt csak kék, ha jól emlékszem talán a rendszáma még meg van a padláson.
(#) szamóca válasza slave557 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Egy simó teljes festéséhez, 600ml fekete /váz+egyéb/; 400ml színes /tank oldaldeknik/ festéket használtam fel, + alapozót, lakkot. Érdemesebb autófényezőknél spray-s flakonba általad választott, kikevert színt töltetni. :yes:

simson.jpg

(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

NAgyon pöpec lett a motor.

A topic neve ezuttal lehetne: "{OFF} Pihenő pákások témája - Itt a nyári motorszezon!"
(#) szamóca válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Köszi. Bárcsak ne vert volna át a festékboltos azzal hogy benzinálló a festék. Ezért javasoltam az autófényezőt.

Más. Tudtok valami elfogadható áron (10eFt/2fő) szállás helyet Nyíregy. Sóstón?
(#) Doszpot válasza szamóca hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia!
Nagyon szép lett!
Az ilyen töltetett festéket is megnéztem, de a festékkeverő szaki azt mondta, hogy nem az igazi, mert kihagynak belőle valami fixálót, ami igazán kemény bevonatot adna, viszont így nem köt bele a flakonba, míg hazaér vele az ember.
Nah szépen vagyunk. Most motorozhatnékom támadt. Pedig ilyen melegben nem feltétlenül szeretem a sisakot.
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Majnem befürödtem én is, de elolvastam a matricát hamar, és már dobtam is el gyorsan. Egy számítógépházat akartam vele lefesteni, ami főleg autodiagnosztikai célokat szolgál.
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Ha már a motoroknál tartunk, meg tudná valaki mondani mennyi időre adnak időpontot a műszaki vizsgára (magyarul mennyi időm van felkészíteni a gépet) tavaly volt 3-4 hónap is. Akkor meg már minek, télire?
(#) szamóca válasza Doszpot hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Ez kész! Marad a neolux, vagy a hammerite.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Haha! Ezt mondta nekem is a kedves boltos, hogy a lakk majd ellenállóvá teszi. Aztán azt hittem persze, közbe meg dehogy. :boxer:
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Ezt pontosan nemtudom. Motrom még nem volt, csak egyszer egy ladám.
(#) lidi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Heh, örömmel látom van pár kétkerekű pákapihentető. Megmutatom én is mivel szaladgálok így nyáron a melegbe. Jobb mint klíma nélküli kocsival, bár az utóbbi napok már motoron is melegek. Nem saját kép, meg nem is saját kezű felújítás az igaz (épp eleget berheltem az előzőt), de imádok vele zümmögni
(#) _ampervadasz_ válasza lidi hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Nekem csak egy kétkerekű, eléggé sáros, bicóm van. A teleszkópja az szétment, mert megkináltam, egy kis tereppel.
Azután ment szét, amikor az a nagy szakadó eső volt, akkor csak derékig voltam sáros, és teljsen vizes.
(#) Norberto válasza moltam hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Igen, ez végülis zajnak takinthető, de ettől függetlenül én is drum and bass rajongó vagyok, már lassan 6-7 éve szinte csak azt hallgatom, amikor lehetőségem van rá (DE! Ez csak az abszolut favorit. Ezen kívül rengeteg más stílust kedvelek. Komolyzene, akusztikus zene, pop, rock, r'n'b, chillout, latin és még ezret sorolhatnék...). Nem ezt a zúzós fajtát, kissé másokat, de én is d'n'b-n "nőttem fel", ami a zenét illeti. Mondjuk ettől függetlenül mégsem xD-zek és LoL-ozok, pedig akár ez is lehetne... de nekem már elég korán kialakult valamiféle alapvetően egészségesnek mondható felfogásom, szóval én a kettőt nem gyúrom, nem mosom össze teljesen. Vannak helyzetek, amikor szinte feltétlenül előítéletes vagyok, bizonyos stílusokkal és azokat hallgatókkal kapcsolatban, de ezen túl lehet lenni, ha akarom. Szóval egy a lényeg. Mint ahogyan az én példámból is lehet látni, ez a fajta zenei stílus nem jár teljesen feltétlenül együtt mindenhol és mindenkor igénytelen megjelenéssel vagy írásmóddal.

(#) Norberto válasza SALáta hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Idézet:
„E fajta zenével a drog együtt jár”

Ezzel azért vitatkoznék, sőt, nem értek vele egyet, lásd előző hozzászólásomat.

Csakis azon élőlényeknél jár együtt bármivel is a drog, akiknek az akarata és tudata nagyon alacsony szintű és nem érzik és nem is akarják érezni a határokat. Másképpen mondva, azok számára jár együtt, akik könnyen befolyásolhatóak és megvezethetőek.

Én, mint írtam, soksok éve hallgatok d'n'b-t (nem pont ezt a zúzdát, mint a videóban van, kissé másmilyet) és sose nyúltam drogokhoz, és nem is tervezem.

Idézet:
„Szerencsére a moderátorok próbálják ilyen mód a gazt irtani.”

Hajj, ha egyszer itt kiderül, hogy moderátor vagyok és d'n'b-t hallgatok...
(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Idézet:
„Hajj, ha egyszer itt kiderül, hogy moderátor vagyok és d'n'b-t hallgatok...”

Szia! Itt már kiderült: (#469928) (belehallgattam, nem olyan vészes...)
Következő: »»   619 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem