Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni egy 6600-as inno3d márkájú videokártya tuningolásában. A kártya GPU-ja egy nVID43 jelzésű chip. Ugyanez a processzor található a 6600 és a 6600GT illetve a 6200 típusú kártyákon. A 6600-asok és a 6200-as kártya annyiban tér el egymástól, hogy a 6200-ason a 8-ból 4 futószalag levan tiltva.(mert a mag bizonyos részei nem működtek rendesen, de a letiltással teljesértékű csak gyengébb vga keletkezett) A 6600 és a 6600GT annyiban különbözik, hogy a GT-s szériát gDDR3-as memóriával szerelték fel ami jóval magasabb órajelen jár mint a sima gDDR1-el szerelt 6600. A 6600-as alap órajelei: 6600 NEM GT!!: GPU:300 MHz RAM:500 MHz 6600 GT: GPU:500 MHz RAM:900 MHz Mivel a Gt és a sima kártya ugyan olyan maggal rendelkezik a sima 6600-at is lehet 500 MHz-es GPU órajelen járatni a következő képpen: Mivel az inno-s alap BIOS-al nem lehet 420 MHz fölé húzni a kártyát mert szétfagy a vga. (a BIOS-al van visszafogva a kártya gyárilag) Viszont, ha az ember feltölt egy Gigabyte bios-t a kártyára akkor megtudja húzni a GPU-t 500-ig. A memória már kényesebb dolog. A sima gDDR1 memóriák nem a tuningról híresek. Azon max 80 MHz-t lehet húzni képhibák nélkül ( a teszthez 3dmark2003 és 2005 programokat használtam és a NFSU2 játékot) Olvasgattam sok fórumot és végül eljutottam odáig, hogy voltmodd kéne a kártyának (feszültségemelés). És itt jön a kérdésem amiben remélem tudtok segíteni. A kártyán található egy regulátor aminek ha két lába közé beforrasztok egy trimmer potit 15k-sat akkor azzal tudom állítani a RAM-ok feszültségét. a trimmert a GND és a Vsense láb közé kéne forrasztani. A kérdésem az lenne, hogy hogyan működik ez a regulátor? Mi a működési elve? És nem-e lessz gond abból, ha ezt a trimmert beforrasztom? Mármint nem úgy nem-e lessz gond, hogy a kártyának baja lessz, hanem hogy egy bármilyen áramkörben megoldható-e ezzel a regulátorral ez a változtatás. És hogy a RAM-ok és a GPU ugyanonnan kapják-e a feszültséget, vagy a regulátor csak a memóriákra vonatkozik? A bios-ban elméletileg átlehetne állítani a feszültséget, de ez nekem még nem sikerült. Lehet ezt a regulátort software-esen is vezérelni, hogy mennyi áramot adjon? És ha igen akkor hogyan? A szóbanforgó regulátor adatlapját csatolom pár képpel eggyütt. Ezeken kívűl szívesen fogadok mindenféle információt ebből a témakörből, hogy ki mit csinált a vga-jával és a vélaményeket is szívesen fogadom. Ha valaki még nem kezdett hozzá a moddinghoz és ha tudok szívesen segítek neki ebben a témában. Előre is köszönöm a segítséget! Üdv mindenkinek: O'neill
Bocsánat, de a témához nem igazán tudok érdemben hozzászólni, viszont ha már moddig...
...a feltöltött 1MB-os (és a 860KB-os) képet nem ártana egy kicsit összébb nyomni mielött felteszed ide. Ezek a képek 100KB alatt is elférnek... spóroljunk a tárhellyel, és tegyünk jót a lassabb nettel rendelkezőknek. Egyébként sok sikert a moddinghoz (én biztos nem mernék beleforrasztgatni a kártyámba)!
Hi
Én sem ajánlom a hardweres babrálást. Én ugy emlékszem erre van külön progi amivel lehet buherálni a a kártyára feltöltött biosban hogy mekkora legyen a frekije a memóriának. Sajnos ez a kártya nem a leghíresebb. Nem a jól húzhatók közé tartozik. De ár érték arányban az Inno3D elég jó. Nekem egy Ati 9550-es van én ebböl bis flash-el varázsoltam 9600 pro-t. Talán nézél el a prohardwer fórumára ott elég magass szinten nyomják az ilyen témákat. Ott nem olvastál?
Heló
Lehet, hogy ismered ezt az oldalt, de hátha nem Tuningnet1 Igaz, itt 6600Gt-t tuningolt, de hátha tudod használni. (bár lehet, hogy ebből a cikkből indultál ki te is)
Sziasztok!
Fel szeretném dobni a gépem kinézetét néhány led-el amit csak a tápra kell rádugni. Az a kérdés hogy hány ledet tudnák rákötni és hogy kell-e neki valami vezérlő áramkör vagy valami. Előre is köszi!
Honnan tudom meg a nyitófeszültséget meg az átfolyó áramot?
Azt az adott LED adatlapján tudod megnézni. Az átfolyó áram 20mA körül, a nyitófeszültség 2 Volt körül szokott lenni, de ettől eltérnek az egyes típusok.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |