Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nem is a kitöltés a lényeg, hanem a helytakarékosság. Minél jobban összesűríteni, annál jobb. A digitális technikánál lehet sűríteni bátran.
Azért ennél a panelnál jobban mér nem tudtam összetömöríteni, mert így is van egy jó pár átkötés a kijelzők alatt. A meghajtópanelnál már próbáltam minél jobban összesűríteni a dolgokat.
![]() Idézet: „A meghajtópanelnál már próbáltam minél jobban összesűríteni a dolgokat” Arról nincs kép? ![]()
Wow, nekem romlott el a monitorom, vagy tényleg ilyen kicsik azok a ledek a kijelző mellett, habár akkor a tranyók is "összementek"
![]()
Miután áttértem a vasalások technikáról a fotózásra, ilyen paneleket sikerült csinálnom.Először P20-al fújtam a panelt azzal kb 90%-os lett a nyák, Azután vettem előrelakkozottat az kicsit drágább de a minőség kárpótol érte. Ez a 2. és a 3. nyák amit fotózással csináltam
Előre lakkozott panel, pausz papírra lézerrel rányomtatva egy rétegben, A levilágítás 4 db 15W-os BL csővel 5 percig (lehet elég lenne kevesebb is ezt majd még kikísérletezem) Lefolyótisztítóból bekevert előhívóval az előhívás 20másodperc, Maratás Hidrogén-peroxid+sósav. üdv:atiotezer
Vao. Az RGB paneled valami gyönyörű lett...
Nem semmi... ![]()
Ez aztán gyönyörű!
![]() Hogy hogy elég neked egy rétegben a maszk? Én írásvetítő fóliát használok 2 maszkkal (egymásra ragasztva).. Üdv!
Hogy befejezzem az OFF-ot, így mutatok valamit,
Igaz nem sok elektronika van benne, de egy motor az odakapcsolja az elektronikához ![]() Szóval, készítettem egy állványt a panelfúrómnak, 2 délelőttöm ment rá de jó lett, sok hasznát fogom venni. Az ötletet a "házilag panelfúrót" topicban láttam, egyből meg is tetszett így késztetést éreztem hogy csináljak egyet én is ![]() A fúró Fixen áll, az asztal mozog egy "emelő kar" segítségével. De nekem a 0.8mm-es fúróm nagyon rövid a 2mm-esem pedig hosszú, ezért úgy csináltam hogy állítható legyen a fúró is. Üdv!
Arra a Proxxon kisgépre vigyázz, mint a szemed fényére! Természetesen, ez az állványra is vonatkozik
![]()
Vigyázok is, márciusban kaptam, még garancia is van rá :yes:
Miért mondod hogy vigyázzak rá? Rossz tapasztalatok?
Nem, ellenkezőleg. Apám hasonló kis fúrógépe már vagy 15 éves (Németországból lett hozatva anno) és hibátlanul szerepel azóta!
Értem, én sem ütöm agyon, egész megszerettem..
![]() Üdv!
Mekkora ötlet, hogy nem a gép csúszkál fel-le. Nagyontuti
![]()
Nos az ötlet nem saját hanem szamóca kolegáé
![]()
Jó ötlet, nekem is kellett egy mert az állványosom nyákra nem alkalmas, az asztalra igaz még nem fogattam fel. Én ehhez képest kókány munkát csináltam a gép mozog nálam. Nagyon ügyes megoldás, gratulálok. Az én fantáziámba hogy a nyák mozog nem fér bele, de így a fogasléc/kerék párossal nem kell törődni és fixebb a fúrógép.
Szerintem nem jó ötlet. Véleményem szerint ez ebben a formában elég pontatlan lehet. Legalább is én úgy gondolom. Elnézést kérek a negatív véleményért.
Hogy érted azt hogy nem fér bele?
Neked kókány? Mindenki úgy csinálja ahogy tudja és amilyen szerszáma van.. ![]() No meg az elképzelés sem utolsó.. Üdv!
Ez egy igazán szép darab. Remekül sikerült!
Én ehhez képest kókány munkát csináltam Nos az én gépem véleményeztem a kókánysággal. Nem festettem le, nem használtam mérőezközt.
![]()
Ha fúró kicsit sem lötyög, az egyik kezünkel a NYÁKot tartjuk, a másikkal pedig az emelőkart kezeljük, elég pontosna kelle lennie. Vagy Te hogy érted a pontatlanságot?
Ugyan az a helyzet a másik esetben is.
Egyik kéz a nyákon a másikkal meg közelítjük a fúrót.. ![]() Szóval nem értem miért rossz döntés ez szerinted...
Jaj, bocsáss meg, a figyelmetlenségemért
![]() Nem neked akartam célozni hanem ManGroove-nak ![]() Üdv!
Mindenkivel megesik...
![]()
Összeraktam véglegesre a hőmérőt. Már csak be kell állítani és dobozolni kell. Mivel falra akarom, így valami könnyű dobozt kell néznem neki. Majd ezen még gondolkodom, hogy mi lenne jó. Addig is képek és egy videó a működésről. Bővebben: Link
Hát ez nagyon nagy. Szó szerint...
Nem tudom jól látom-e hogy ez nem mikrokontrolleres?
Köszi!
Nem, nincs benne mikrokontroller. ![]() ![]() ![]()
Kapcsorajzot vagy linket tudnál adni... ez nekem nagyon tetszik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |