Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   649 / 2208
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 1, 2009
SDe miért durranna el, mikor nincs ott az üzemi feszültségénél nagyobb? Egyébként 16 V-at "szoktak" katódba rakni általában, vagy legalábbias én ezzel találkoztam legtöbbször! Az már jóval a "biztonságos túlméretezés" fölött van!

Idézet:
„Két hozzászólás elolvasásával nem lehet erősítőt építeni!”

Na igen ezt próbálom Neked is magyarázni , sajnos süket fülekre találtam eddig ...
Tényleg nem akarlak megbántani, meg semmi rosszindulat nincs bennem, meg nem a "főokos" szól belőlem, de ha rossz tanácsokat "osztogatsz", akkor hamarosan megismered a Moderátorok haragját"
Én is - meg szerintem más is -, ha nem vagyok biztos a dolgomban, de szeretnék valamihez hozzászólni, akkor előkapom a megfelelő szakirodalmat, fellapozom, ahol kell, megkeresem, elolvasom, és csak aztán írok, vagy , ha türelmetlen vagyok, vagy nem találom, akkor KÉRDEZEK . Egyébként meg mindenki így kezdte, senki nem el84-gyel a valagában született Csak olvasni kellene egy keveset! : )
(#) lpcollector hozzászólása Aug 1, 2009
Elhoztam a festőtől az EL84SE és G807SE szerelőlapokat, de olyan munkát végzett, hogy most még ennek a festéknek az eltávolításával is bajlódhatok
(#) Action2K válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 1, 2009
Ezért szoktam magam csinálni a dolgokat, ha nem tetszik, vagy elbaltáztam akkor csak magamat szidhatom, a többieknek meg mondhatom: Ez direkt ilyen.
(#) mark.budai válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 1, 2009
[off] Fizetned azért kellett? Jó munkát!
(#) lpcollector válasza Action2K hozzászólására (») Aug 1, 2009
Gondoltam mivel autófestő-fényező, kamrában szebben meg tudja oldani mint én otthon a nem egészen pormentes műhelyben...
Meg aztán a festés nem lenne baj, ha annyira bírná a hőt mint egy autó karosszériáján.
Van esetleg valami bevált festéktípusod, vagy technológiád ami bírja is ezt az igénybevételt?
(#) lpcollector válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 1, 2009
Hát persze...
Tegnap este majdnem felrobbantam, mikor Apám, abban a reményben hogy végre egyben is láthatja az erősítőket, elhozva a festőtől, és beállított vele...
(#) rhesus23 válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 1, 2009
Milyen színre akarod festeni? Matt festékből nagyon jó és olcsó a Very Well. Lehet egy kicsit extrém, de én arra gondoltam, hogy ha már rézlemezre úgysincs pénzem elektrolizálni kellene alumínium vagy acéllemezt. Szerintem rézgáliccal meg lehetne oldani.
(#) PetAd válasza CHZ hozzászólására (») Aug 1, 2009
Kösz, de előbb körülnézek itt a városban, hátha lehet valahol olcsón csövet, kapni.
(#) mark.budai válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 1, 2009
Én olyan munkáért pénzt nem adnák, ha annyira rossz! :no:
PetAd: Szomszéd? Én a szomszédtól kaptam az első csöveket!
(#) lpcollector válasza rhesus23 hozzászólására (») Aug 1, 2009
A matt vagy selyemfényű jó irány.
Grafitszürkére szerettem volna, erre lett matt fekete, de ezzel még meg tudtam volna barátkozni, ha nem lennének benne szemcsék, szöszök, és nem jönne le a felső réteg a legkisebb mechanikai igénybevételre.

Action2K-nak igaza van, ha én csináltam volna, nem bosszankodnék ennyire, és az így megspórolt pénzt költhetném elektroncsőre v. hanglemezre...
Ez teljesen matt bár én még csak feketében és fehérben találkoztam vele. Én a sasszit fehérre festettem nekem nagyon tetszik így. Ha gondolod teszek fel képet róla. Nagy előnye ennek a festéknek, hogy kb. 8-10 perc alatt teljesen megszárad. Én az udvaron meg egy poros műhelyben fújtam és nem szállt bele semmi, mert nem volt ideje.
(#) PetAd válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 1, 2009
Sajnos senkinek nincs itt semmilyen régi csöves cucca, holnap kimegyek a bolhapiacra hátha lesz valami.
A fehér az elkészült fakeret színéhez nem menne.
Mennyire bírja a hőt ez a festék, és mennyire kopásálló?
(#) mark.budai válasza PetAd hozzászólására (») Aug 1, 2009
Sok szerencsét hozzá!
Milyen a fakeret? Tennél fel képet róla? A fehér az szinte mindenhez megy. Délután lefényképezem az enyémet, de most mennem kell. A hőt bírja. Az én lemezem 38x31cm-es lemez 10 cső meg a nagy hálózati is melegíti. Elég jól felmelegszik egy idő után és semmi baja. A törölgetést jól bírja és nem karcolódik és mivel matt nem is látszik meg rajta úgy minden mint a fényes felületen.
(#) CHZ válasza baggab hozzászólására (») Aug 1, 2009
Impregnálni nem szoktam , szerintem nem is érdemes , biztos , hogy a kapacitásokat is befolyásolná .
Prespán vagy triflekszil 0,15-0,2mm vatagságban , sorok közé vékony papír megfelelő .
Megfigyelésem szerint , minél több osztást tartalmaz a kimenő , annál vastagabb szigetelés kell a rétegek közé .

TESZT.JPG

(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 1, 2009
Szerintem nagyon sok festék alkalmas , alut nehéz lefesteni , lepatogg róla alapozás nélkül .
Csak akkor lesz tartós ilyen hőviszonyok között , ha a végén kap még egy 2 komponensű lakkot .
Én is csak délután tudok fotózni, meg feltenni ide...
Köszi a tippet.
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Aug 1, 2009
Ez nem pattog, ennek a felső rétegét lehúzom a körmömmel...
Gitteltem a csavarok fejét, (a festő meg talán szórógittezte) mindent szedjek le oldószerrel, vagy csak csiszoljam meg?
Milyen alapozásra gondolsz?
A kétkomponensű lakkot házilag hogyan vihetném fel, ilyenből én csak parkettalakkot ismerek?
Szórógittig érdemes lecsiszolni , az jó alap lesz .
Lakkoztatni én is fényezőnél szoktam , házilag nem gazdaságos és a por kivédését sem könnyű megoldani .
Már én is sokszor megszívtam festőkkel , por került a felületre . Sajnos nehéz jó szakembert találni , mert aki igazán mestere a szakmának , az nem vállal ilyen " piti"
munkát , nem éri meg neki .
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Aug 1, 2009
Ha lakkozzák, akkor csak fényes lehet?
Nem szívesen adnám már ki ezek után a kezemből...
Léteznek motorblokk, kipufogó festékek matt feketében, fujtam már ilyennel kályhacsövet, az önmagában nem lehet jó?
Vagy lakk gyanánt egykomponensű, vizes bázisú, gyorsan száradó parkettalakk (pl: Sadolin Quickstep) hengerrel felhordva? Ez jól terül és kopásálló matt felületet ad, persze csak fán próbáltam.
Ezt találtam az Általad javasolt festékről. Itt alapozót és két védőlakkot is említ...
A másikról a Colorworks-ról jobb fedőképességet és kopásállóságot ír...
Selymes fényű kétkomponensű lakkal jó lenne .
Bársonyos fénye lesz csak , és kemény bevonatot ad , ami hígítóval sem mosható le . Fekete alapon már próbáltam régebben .
minta
(#) l48 hozzászólása Aug 1, 2009
Az 5670 dupla triódához keresnék valami hasonló csővet (tipust). Ha valaki csipöből tudna ajánlani, már vagy 2 órája túrom a netet
A valós színe a fának leginkább a baloldali dobozon látszik. (Itt még az elrontott festésű lemezekkel)
Körülnéztem néhány festékboltban, már ami szombaton is nyitva van, és úgy tűnik felénk csak a Maestro, a Neolux és a Prisma Color Schuller festékspray-k kaphatók. Ez utóbbiból szimpatikusnak tűnik a króm szürke és fekete (kicsit kalapácslakkra emlékeztetők) valamint a homokfuvott utánzatú fekete festékek.
Ezekről valakinek saját tapasztalata?
(Ennél a családnál is van matt védőlakk.)
Elnézést a sok OFF-ért, de az erősítőkhöz a dobozok is hozzátartoznak, sajnos...

dobozok.jpg

[OFF]Én a hálózatit Maestro-val festettem az is jól bírja a meleget. Szerintem matt festékkel azért is jó dolgozni, mert nem látszanak annyira a hibák és gyorsan szárad így kevesebb az esélye, hogy beleszáll valami. Egyébként a Maestro egy kicsit mattabb mint a Very (ez viszont sötétebb).
(#) baggab válasza rhesus23 hozzászólására (») Aug 1, 2009
Fém (vac, acél,alu) felület matt festésével én is kisérleteztem. Előszőr csak egyszerűen csiszolás, majd a fémtiszta felület lefúlyása spray formájú akrilfestékkel. Sajnos ez így még nem jó, mert a fémen festés után is meglátszik a csiszolás okozta karistolások és a festék könnyen lepattog.

Ezért a bevált módszer a következő volt:

1. Fémtisztára csiszolás, rozsdafoltok eltávolítása, finom csiszolópapírral.
2. Alapozó felvitele, szintetikus hígítóval hígítva, igen vékonyan, ecsettel, lendületesen, egy rétegben. Ez igen jól tapad, így nem fog lepattogni a festék.
3. Fél nap száradás.
4. Festés matt (fekete)sprayel. Maestro akrilfesték matt, vagy más olcsób festék is jó. (800-1500 Ft-osak)
5. 2nap száradás.
6. Ezután még nem elég sima a felület, kézzel símítvakicsit kicsit érdes lehet, szöszök lehetnek benne.
Ezért igen finom polír csiszolópapírral csiszolás. Ettől teljesen matt lesz és tükörsima.
7.Portalanítás, szappanos vízben mosás, öblítés, pár óra szárítás.
8. Ugyanazzal a festékkel egy vékony réteg egyenletes ráfújása, épphogy csak annyira hogy a fényét visszanyerje, ügyeljünk arra hogy nagyon véknyan, nehogy megfolyjon. Pormentes helyen kell csinálni.
9. 1 nap száradás

Az alapozó és festék márkáját holnap talán megtudom nézni. Lehet hogy a nem matt sprays-s festékeknél is jó. Mindenestre így majdnem olyan, mint a gyári festés, szép sima, egyenletes kézzel érintve is, nem pattogzik.
(#) baggab válasza baggab hozzászólására (») Aug 1, 2009
Ezt nagyobb felület (sasszi, előlap, készükház, stb) festésére írtam.
(#) baggab válasza baggab hozzászólására (») Aug 1, 2009
Még annyi, hogy a 7-es lépés után a vizes öblítés után puha tiszta ruhával töröljük le és hagyjuk jól megszáradni. Ha a 8-as lépésben az utolsó festésnél víz maradna a felületen, akkor ott festék kicsapódik, hólyagos lesz és elrontja az egészet.
(#) fleta hozzászólása Aug 2, 2009
Acrill alapú sprétől óva intek mindenkit.Ami rá van írva a dobozra az HAZUGSÁG!!!.Gyönge sérülékeny felületet ad, nem is beszélve róla ha műanyaggal vagy gumival érintkezik, összevesznek. Talán a neolux spré az még jó, de szerintem a legjobb a HAMMERITE és nem kell alapozni, vagy valami kalapácslakk. ecsettel szépen lehet kenni, teljes száradás után CIF surolókrémmel lehet fényesíteni. polírozni.
Fára nitrolakk, vagy valami 2 komponesensű Poliuretán alapapú kemény lakk.Lényeg hogy ne lakkbenzines legyen, mert az gyenge és büdös. Pl csónaklakk, trinátlett, stb. Ezek kerítésre valók.
Következő: »»   649 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem