Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszórók MNC SAL
Ránézésre 5k fölött biztonságos. EGy impedanciamenet kell, és abból látszik, hol vannak a rezonanciák.
Váltóval nincs gond, SC-203-mas Castone. Beállítom 2,3kHz-re a keresztezési frekvenciát, akkor elvileg jó lehet? Adatlapon úgy van írva hogy 1,5-től.
2k-tól egy jó dóm magas lenne használható, sztem 2,3 körül még bőven tart az önrezonancia.
Sziasztok.
Van két darab mnc cdcone 30406 típusú mélyközép hangszóróm. Köztudott, hogy a gyártók által megadott adatok semmit nem érnek........ Valaki épített már ezzel a hangszóróval hangfalat? Milyen méretűt lenne érdemes csinálni? Progival számolgattam, de hát hamis adatok alapján nehéz........
MNC SAL szerintem s@r mindkettő de főleg csúnya ilyen "autóba való" divat rémei piros lila meg citromsárga színekben .
![]()
Hát az ár/érték arányuk nem olyan rossz ha belegondolsz. Én úgy kaptam az enyémeket. De ha te megteheted magadnak, hogy veszel mondjuk 20-ezerért akkor nekem is utalhatnál egy 20-ast és akkor én is másmilyet használnék.........................
Nemis tudom a kicsik még olcsók is de pl 40cm mnc 50ezerért sok egy kicsit
![]() Idézet: „Hát az ár/érték arányuk nem olyan rossz ha belegondolsz.” Tévedsz, az nekik a legrosszabb, mert még azt a pénzt sem érik meg, amit kiadsz értük. Nem véletlen, hogy csak úgy kaptál egy pár ilyen hszt. Egyébként egyáltalán nem kell 20 000 pénzt költeni rá, olcsóbban is vannak jól használható hangszórók.
Ez volt ami átlagosnak tekinthető ennél a hsznél.
Szia!
Köszi szépen. Ezek az adatok azért tényleg reálisabbnak tűnnek ![]() ![]()
Én vettem régen /mert haverok agyonra dicsérték/ két 12"os ilyen kék nyavalyát. Első két buli ok azután folyamatos szívatás. Quad-rol hajtottam és crossover-ről.
Amikor bemelegedtek egyáltalán nem voltak hajlandók megnyikkanni. Másnap javítás halgattam semmi baja nem volt egyiknek se. Következő buli ugyan ez a szituáció. Javítás szétszedtem pedig megint csak szóltak. Sose jöttem rá mi volt a bajuk. Én is elajándékoztam őket és megfogadta soha többet SAL. ![]()
Nálam 4 db MNC eclipse1, 30cm-es (30112) zörög már vagy 5 éve
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Jó dobozban minden használható!
![]() ![]()
PL13 a pontos mérésekre gondolt és nem a ráírt hamis értékek újra elolvasására.
Hát jó
![]() ![]() ![]() Idézet: „Jó dobozban minden használható!” Ez ebben a formában nem igaz! Egy jó doboz nem javítja fel a hangszóró gyengeségeit! Azt mondod 2*400watt-al hajtod. Nálam a villany fűtés megy ennyiről. Tehát te magad írtad le pumpálni kell bele a wattokat, hogy szóljon. De én azért egy hangfalamat mellé tenném egy quad-ról meghajtva és lehet, hogy nagyobbat szólna mint nálad a 800 W. A mai végfok árak mellett nagyon át kell gondolni melyik a jó döntés. Egy hulladék hsz nagy véggel vagy egy jó hsz negyed akkora teljesítményű véggel. Nem ártana már EZT mindenkinek a fejébe vésni! ![]()
Szia! Azt, hogy felesleges pénzkidobás
![]()
Szerintem jobb is, ha csak magánvélemény. Aki úgy vesz valamit, hogy nem is tudja, mit tud, csak jól szól, az meg is érdemli. Sajnálom a hangnemet.
Csak azért kérdeztem mert ilyen van egy helyen egy zenegépbe és nagyon jól szólt.
Nem az a lényeg, hogy jól szóljon
![]() ![]() Bocsi de engem nemnagyon érdekel az a tény, hogy zöld-e vagy piros hsz.-m van vagy, hogy mit írnak rá a gyárban. Először szeretem meghallgatni azt amit veszek, nem zsákbamacskázni :yes: Idézet: Akkor mi? „Nem az a lényeg, hogy jól szóljon” ![]()
Ha figyelted akkor ez a 2*400 már majdnem hogy "szakítja" a hsz.-t. Szóval ez a vége. És 800 wattról 4db megy, tehát 200 ha jut a hangfalakra, ebből levesz a passzív váltó, meg még megy a magasnak is 1 picike :yes: . Tehát vagy 150 watt jut 1db 30cm-s eclipsre
![]()
kérdőjel van mögötte
![]() ![]()
A magas az nem vesz a teljesítményből és elég baj volna ha a passzív váltó 100 wattot emésztene. Vagy az erősítőd nincs annyi vagy a hsz-ek valami isten alkotásai dehogy az mnc nem bír 200 watt-ot az biztos.
Egyetlen egy MNC-t ismerek,amin tartósan ki lehetett mérni 200W RMS teljesítményt. De tiszta tény,hogy azt az érzéketlensége és vaskos tekercse akadályozta meg,hogy
1.- szétszakadjon 2.-leégjen (Big Bull Enroute 15" ) De a hangerő= szinte nulla
Édes jó istenem!
Hogy itt mennyi önjelölt vájtfülű, hangmérnök jelölt van ! (tisztelet a kivételeknek) Az hogy valaki szerint "jól" szól egy hangszóró, az nem jelenti azt hogy valóban jól szól. A "jól" alatt én NEM az értem mennyire lehet üvöltetni, vagy hogy milyen az érzékenysége, milyen a színe, stb. Hallgassuk meg csak 2x5 wattal ! Ekkora bőven elegendő zenehallgatásra. Pár zeneszám meghallgatása után kiderül milyen a frekvenciamenete, fázishelyessége, impulzusátvitele. És máris kiderül, hogy valami effektgépünk, vagy rendes hangfalunk van ! Más: pl13! Milyen paraméterek változnak, és hogyan, ha egy hsz-t sima ferrit mágnes helyett a jóval erősebb neodímium mágneskörrel gyártanánk le? |
Bejelentkezés
Hirdetés |