Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 76
(#) Collector válasza (Felhasználó 42095) hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

TO18-as diódával 200mW zöld. Na, nem mondok semmit, már 20x kitárgyaltuk.
45$ szállítási költség? Abból kb. 5$ a posta, a többit zsebre teszik az eladók.
Maradjunk a DX-nél, 50mW 20$ és ingyen posta.
(#) kasas válasza milanovics hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

ja szánalmas .hogy itt meg egy k..va 5mw os pirosat nem tudok venni sehol mer europába 1mw nál nagyobbat nem forgalmazhatnak ellenben ámerikába mindenbe 5mw osat raknak .(ezértis rendeltem kanadábol egy 400 as kis világítót) bár az is kínai...
(#) (Felhasználó 42095) válasza Collector hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

A postás rész hát szerintem is így van. 7e ft a 200mW-os dióda a hqvideo-nál. ezt belerakod a kis 5mW-os modulba és már jobb a helyzet. Én esztergáltattam egy házat a pirosomnak, meg a zöldnek, de a zöld még "Under construction". Nekem inkább modul kell mint egy pointer. Zöld Pointer nyalábáról meg a piroséról van képem. Szúnyogírtós füstben A gravírozás a végén (mert azt is csináltattam) "RedLaserSystems" felirat. Savállóból van, polírozva, menet minden elemen, a végén rézből egy kúp. 4 AA-s akksi működteti. A kapcsoló mögött az áramgenerátor. Szép lett szerintem

Zöldet nagyon szeretném, hogy sikerüljön. Egy 5mW-os pointer van az elején, csak a 200mW-os dióda kell még.
(#) (Felhasználó 42095) hozzászólása Aug 1, 2009 /

.....
(#) Collector válasza (Felhasználó 42095) hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

7 ezerért 500mW-osat is lehet kapni, én 16-ért adtam az új 1W-os diódát. De az 500mW-os is már TO-5 tokozású, a 200mW-os az, ami még TO-18.
De miért kéne venni 7k-ért 200mW-os diófát, mikor a dx-nél az 50mW-os komplett lézer 20$? A dióda árából 2 darab 50-es kijön.
(#) (Felhasználó 42095) válasza Collector hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Nyíván beleszámolják a teljesítménybe az infrát is. Anélkül mekkora teljesítménye van az 50mW-osnak?

Azért szeretném inkább saját kezüleg tuningolni, mert jobban élvezem mint a "megveszem és nyomogatom" témát. Ez egyébként is egy alkotós honlap. Nekem az a lényeg, nem az, hogy minél TESCO-sabban kihozni. Hol lehet kapni 7e-ért 500mWosat meg 1W-osat tizenezerért? Mégegy kérdés, hogy a Szupepe ugye 300-asat ad a készletébe és 20-40mW-os zöld lézer lesz belőle. Ezt mi módon lehet kiszámolni, hogy mekkora infra forrásból mekkora zöld teljesítmény lesz?
(#) Collector válasza (Felhasználó 42095) hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Nagyjából 40mW körül van a 'true' 50mW-os lézer. Ebben nincs benne az infra, csak úgy van megépítve, hogy nagy a szórásuk darabonként.
1W-osat tizenezerért nálam lehet kapni
Általában az infra teljesítményének 10% lesz zöld, de ez függ az összeépítéstől, a dióda spektrumának pontosságától, a kristályok minőségétől és anyagától, a használt lencséktől, meg még néhány dologtól. Lehet 40% hatásfokút is építeni, de oda az újabb kristályok kellenek.
(#) Thomm hozzászólása Aug 1, 2009 /

Sziasztok
Látom mindenki vicsorog a lézer árak és a külföldi post költségei miatt. Egyet mondok DEALEXTREME.COM
Posta ingyen nem átverés, én évek óta vásárolok töllük.
Ráadásul van minden mint a bucsuban. A vám problémás lehet nagy /tényleg nagy/ csomag esetében, de a kissebeket soha nem akasztják meg.
35mW = 57dolcsi
100mW = 84dolcsi
A védőszemüzeg, erről se feledkezzetek meg 54dolcsi
:felkialtas:
A modulok az elektronikát és a diódát is magukban foglkalják.

:google:
(#) kasas válasza (Felhasználó 42095) hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

E bay -en. 2w 95$

http://cgi.ebay.com/2000mw-808nm-laser-diode-C-mount-with-fast-Axis...c0.m14

De mért nem veszel 1000$ ér 400mw osat .Ilyet ni egy kis átalakítással ugyan:

laserglow.com
(#) (Felhasználó 42095) válasza Collector hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Mekkora a legerősebb Infradióda amit árulsz és 808nm-es, TO-18-as tokoású?
(#) Collector válasza (Felhasználó 42095) hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

TO18-ból most nem árulok. Amúgy a legnagyobb 200mW-os, az 500mW-os már TO-5 tokozású.
(#) Collector hozzászólása Aug 3, 2009 /

Most van nálam egy 35W-os coherent 808-as dióda, ha lenne hozzá jó lencsém, meg krisók, elég durva zöldet lehetne csinálni (4W), bár a jövőben össze akarok egyet hozni.
Kis tesztelgetés 2V 20A-en (kb 12W optikai teljesítmény):
Bővebben: Link
Lejjebb van egy videó is róla működés közben.
(#) (Felhasználó 42095) válasza Collector hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Ez... elég durva Áruld már el. Hogyan kerül némelyiketekhez ilyen atomerős lézerdióda. Biztos nem veszitek az ilyen alkatrészeket milliókért.
Je meg. Hegesztőpajzs, jó valamelyik lézerfényhez szemet védeni?
(#) Collector válasza (Felhasználó 42095) hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Én majd veszek is magamnak, persze nem milliókért.
Eredetileg egy teljes lézerrendszert kellett volna összerakjak egy embernek, de ő már megvette a diódát hozzá, így nekem csak a meghajtást kellett megépítenem.
A hegesztőüvegtől függ, hogy mihez jó.

Itt azt írják, hogy UV és IR fények. Ez elég széles tartomány.

Ilyen van a munkahelyemen: Link

Nem tudom, biztonságban nézelődhetek vele?

A szórt sugárzás ellen megvéd.

Mi az a szórt sugárzás? A folyamatos piros fénytől is véd?

Szórt sugárzás minden olyan sugárzás, aminek a forrása a lézerdióda, de teljesen más lehet az iránya, mint a direkt nyalábirány. Ha egy tárgyra rávilágítasz, a felületéről mindenfelé szétszórja a fényt, innen a neve. Ne gondold azt, hogy majd működés közben te belenézel a diódába akármivel is.
(#) Tujmi hozzászólása Aug 6, 2009 /

Sziasztok!
lehet hülyeséget fogok kérdezni de egy lézerdiódát milyen módon tudok lehűteni?Furok egy lukat egy alu tömbbe amibe pont passzol a dioda,azt meg pertiellel lehütöm?előre is köszi!
(#) sirály12 válasza Tujmi hozzászólására (») Aug 6, 2009 /

A kissebb diódákat akár egy normál hűtővel + estleg venti.
A nagyobbakat akár fémtömb + peltierrel vagy vízhűtéssel is.
(#) nagy hoho hozzászólása Aug 6, 2009 /

Helló! Van egy zöld pointerem az áram felvétele 360 mA. Készítettem egy spirográfot- ha jól mondom- és abban szeretném használni augusztus 20.-án egy lampionos csónakos felvonuláson. Amit szeretnék kérdezni,hogy mennyi ideig lehet ezt a lézert üzemeltetni folyamatosan.
Valamint, hogy a külső ház termikus kapcsolatban van-e a diódával, tehát ha a pointert egy pontosan illesztett hűtőbordába teszem az segít-e a hőt elvezetni.
köszönettel: nagy hoho
(#) Szebence hozzászólása Aug 7, 2009 /

Na megérkeztek a lézerek. Rendeltem egy 10mW-osnak kikiáltott darabot, ugyanolyat mint amit kb 1 éve vaterán vettem, de szerintem ezek csak 5mW-osak bár a fene sem tudja. Nagyon jól működik a teljesítményre sincs panaszom. Kibontom a 30mW-osat ami $2-vel olcsóbb volt mint a 10mW-os... kinyitom a dobozt, az fogad, hogy az elejéről félig le volt jőve a matrica, amin a 30mW-os dolog van... Nem tapad oda... Másik észrevételem, hogy amíg a 10mW-osnak a matricáján a nyaláb zöld színű, addig a "30mW-oson" az a félig lejött matricán lévő nyaláb meg piros... Már akkor gondoltam, hogy tuti, hogy átmatricázott... Kipróbáltam, egymá mellé tette a kettőt... Semmi külömbség... De amúgy sikeresen megérkezett a csomag kb 3 héten belül.
Na csak megakartam osztani veletek a tapasztalataim. Ennyi. Vasárnapig még leszek. Bye
(#) Collector válasza Szebence hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Igen, régebben leírtam, hogy ez hogy működik, mindegyik teljesítményű lézer ugyanaz a felépítésű, a gagyibban sikerültekre rányomják, hogy 5-200mW, amelyikben van szufla, az meg esetleg 'true' 50 és 100mW. De egyedül a true 50mW éri meg, az összes többit megvenni értelmetlen.
(#) Szebence válasza Collector hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Én nem is vártam töbet. Első ilyen próbálkozás volt, tapasztalatszerzés... Nekem nagyobb nem kell, mert akkor nem jönne ki a sárgfa a pirosommal, meg nekem nincs rá szükségem. Ezzel kettővel elleszek évekig már (Csak otthonra, sajét magamnak kell, nem bulikba meg ilyenek)
(#) kasas hozzászólása Aug 8, 2009 /

?nem tudjátok hogyan lehet lézer fény mérőt gyártani olcsón és valahogy úgy megoldani hogy a multimérő mutassa az eredményt mint ellenálás vagy feszültség,de valós értéket mutassoN

kösszi
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Aug 8, 2009 /

Visszatérve... Kivittem most a szabad ég alá és valóban erősebb a nagyobb teljesítményűnek kikiáltott lézer. Kicsit másabb zöld is mint a másik, de lehet, hogy ezt csak azért látom mert erősebb a nyalábja. Először csak itt a szobában próbáltam és itt nem volt érezhető a külömbség.

@kakas:

Nekem olyan ötletem lenne, hogy csinál egy optokaput vagy valami hasonlót és ugye minél erősebb fény éri a vevőt annál több voltot ad, vagy valami ilyesmi elven működik... És akkor amit méregetnél akkor egymáshoz tudnál viszonyítani, hogy minek mekkora a teljesítménye
(#) Collector válasza kasas hozzászólására (») Aug 8, 2009 /

Építeni könnyű, hitelesíteni nehéz. Ha nagyon akarsz méregetni, vegyél egyet ebayon.
(#) Tujmi hozzászólása Aug 8, 2009 /

Lehet ugy készíteni erős lézert hogy mondjuk veszünk 2 db 100 mw teljesítményüt aminek a sugarát tükrökkel egybeirányitjuk,ugy mint mondjuk amikor a zöldet és a pirosat irányitják egybe csak épp 2db zöldel tennénk ugyan ezt
(#) kasas válasza Szebence hozzászólására (») Aug 8, 2009 /

Csak azért mer szétszedtem az 5 mW os zöldemet és felcsvartam a potit ,így most 190mA t vesz fel és sokszor fényesebb is ,jó volna tudni mekkora lehet most de drága mérőműszerre nem akarok költeni ezért.
(#) (Felhasználó 42095) válasza Collector hozzászólására (») Aug 8, 2009 /

Nem akarok diódába nézni, eszembe se jutott. De arra jó a pajzs, hogy amit égetek vele, szigetelő szalagot vágok, ilyenek, az onnan visszaverődő fény ellen megvédjen?
Következő: »»   33 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem