Fórum témák
» Több friss téma |
Gomb nem ragadt be. Egyébként minden nagyon jól működik, csak kikapcsoláskor odáig megy el, hogy windows kikapcsolása és úgy marad.
![]()
Cornficker virus.
En is igy vettem eszre, hogy bekaptam...
Alaplap reset lehet,hogy segít ha nem egy bios frissítés! A resettel kezd! A Windows milyen patrícióra lett újrarakva? Törölni kell a c-t és újra létrehozni és formáz így kell mindíg telepíteni !Ha így csináltad nem szóltam
![]()
Nem. Csak inaktivalni. ELVILEG toroltek, aztan azota is van naponta 1-2 felugro NOD32 ablak, hogy karantenba megy valamelyik rendszerfile...
A windowst úgy telepítettem, hogy csináltam egy új partíciót. A vinyót nem formáztam le... Ha nyomok egy alaplap resetet nem mennek el a progijaim?
![]()
Az alaplapi biosresetnél csak az idő dátum megy el meg visszaáll a bios alapra! Ezt csak szétszedve lehet csinálni ki kell venni az akkut,töltőt kihúzni és szétszedni kivenni az elemet az alaplapból egy fél órára ha nincs jumper neki mivel lehet resetelni!
Sziasztok
Abban kérném a segitségeteket hogy a kedvenc lapimnak (Fujitsu Siemens 1310G) mi lehet a hibája.Szóval egy kék halál után nem támadt fel többé.,ha megnyomom a bekapcs gombot akkor a venti felpörög és ennyi :banghead ![]() ![]() ![]()
Neked is egy alaplapi bios resetet javasolok sokszor az csak a baj,hogy az alaplap befagy!
A gép service manualjában tuti lesz jelentése a ledek villanásának... vagy keresel ilyet, vagy hívod a fucsicust ...
Próbáld még estleg csak töltőről akku nélkül! Lehet akkuhiba és azmiatt tilt!
Szóval akkor elem ki és vár 30 perc és elem be és start,na akkor megyek is.
![]()
Ez a HDD led ha nincs benne HDD akkornincs villogás csak a venti indul el.
![]()
Ezen már túl vagyok de sajna nincs változás
Na meg volt a BIOS reset de sajna a gép ugyan azt a jelenséget produkálja.
![]()
Vinyó nélkül sem megy el a biosig? Ram biztos,hogy jó? Nem kellett nyomkodni feszegetni elötte nem rakoncátlankodott (BGA forrszemhiba) miatt kérdezem.
Eddig összesen 1 hibája volt a gépnek valamikor kb 1 éve,az SD olvasó az csak olvasni tudott mert mindig azt kiabálta ha irni akartam hogy szüntessem meg a kártya írásvédettséget,forrasztási hibája volt de ezt orvosoltam.Szóval válaszolva a kérdésedre semmi hibája nem volt nagyon stabilan müködött nem volt kh-s sem.és vinyó nélkül sem indul ,és a ram is müködik másik gépben.Tényleg olyan a hiba jellege mintha ramot nem látná de már nem tudom mit csináljak.
![]() ![]()
Hát akkor nincs más tippem mint alaplapi hiba
![]()
Amikor kipróbáltam a ramot azt a hibát elkövettem hogy cak az én ramomat próbáltam ki és a másik gépből kivett ramot nem raktam a gépembe mert attól féltem hogy tönkre teheti és a másikba ment az enyém(meg kölcsön gép volt)
![]()
Sziasztok!
Van nekem egy IBM T20-as PIII 700Mhz-es laptopom,256Mb SD rammal. A gond az,bekapcsolom elindul,felbútolom neki a slax linuxot,és egyszer csak fogja magát és kikapcsol,villognak a ledek,a vincseszter össze-vissza pörög fel,van néha hogy bekapcsolom és a vincseszter fel se pörög hanem csak áll,viszont a ledek normálisan világítanak. A slaxot nem véletlenül tettem rá,mert arra sincs idő hogy egy XP-t rárakjak. Ugyan ezt csinálja akksirol,Akksi+táprol és simán akksi nélkül és csak táprol. Már 2x szétszedtem,nem láttam semmit benne. Amikor megkaptam teljesen megfelelően működött.
Valószínű a linuxot nem szereti! Ezt abból gondolom,hogy egy régebbi linuxot akartam a HP gépemre feltolni és nekiálltam telepíteni ment is csak majdnem elolvadt a processzor bent mivel a hűtést nem vezérelte
![]()
Sziasztok
Egy laptop javítással kapcsolatos bajom van. Van egy 2 Ghz es Gericom laptopom. Tökéletesen működik a laptop külső monitorról vagy TV-ről. Viszont az LCD-je egy idő után ki-be kapcsolgat és egy kis idő után nem működik. A laptop ki-be kapcsolása után újra jó egy ideig, de akkor már kevesebb ideig. Próbáltam külső hűtéssel és akkor egy kicsit tovább bírja. De a fagyasztó spré nem használ semmit. Alaposan átnéztem, és arra jutottam hogy, az alaplap kapcsolja ki az LCD-t és a világítást is egyszerre. De nem tudom miért. Valaki látott már ilyen hibát? ![]()
Vagy túlmelegszik az inverter, vagy melegedés hatására előjön egy kontakt hiba. Az átvezetőszálat cserélni szoktam és átforrasztom az invertert.
Az LCD is leáll(Zseblámpát hozzányomva sem látszik semmi mozgás, vagy kép) és az alaplapi csatlakozón mértem a kikapcsoló jelet. A kábel nem törött. Kezdetben én is az invrerterre gondoltam. De nem az. Ez nem egyszerű menet az tuti.
heló mindenkinek.
volna egy gericom márkájú laptopom. ami nem kapcsol be. semmisítse csinál.): az a kérdésem hogy neme van valami biztosíték az alaplapon? vagy hol induljak el a hibakereséssel?? a töltőt mikor rádugom van egy pillanatnyi áramfelvétel de amúgy utána nem vesz fel semmit.
Sok biztositek van. Szerintem szedd szet es indulj el a betaptol a meregetessel.
Szedj ki minden feleslegeset belole (plusz memoria, CD, HDD) es csak a BIOS-ba lepj be. Kapcsolj ki minden zold funkciot, power-savinget. Hagyd ugy. Akkor is csinalja? Ha nem, akkor oprendszer hiba.
Ha igen, akkor johet a hardveres kereses. Szerintem az inverter kuld egy tularam vagy tulmelegedes jelet a gepnek es az kikapcsolja. Ezt probald megkeresni az inverter-gep csatinal. Van tap, fold, bekapcs, fenyero es 4x2 jel. Van ezen kivul valami mas is? Ha az LCD-t szetkapod, invertert a levegoben hagyod osszedugva es eros ventivel hutod, akkor tovabb birja?
már nekiálltam de mivel több rétegű a panel így elég nehéz követni.
![]() hogy néznek ki ezek a biztosítékok?? még sose javítottam hasonlószerkezetet. úgy vagyok vele hogy amihez nem sokat értek ahhoz nem nyúlok nehogy rosszabb legyen. ![]() de ezen tudom gyakorolni legalább az smd-t ![]()
A csatolt képen láthatsz két féle smd biztosítékot, biztos van másféle is de eddig ezeket láttam laptopban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |