Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
Én is neki álltam egy fetesnek, remélem jó lesz. Nekem csak egy 15 és egy 30m-es kerítés szakaszra kéne. Esetleg ismeri valaki? Mire számíthatok?
Elpusztult az 555 a kóbor túlfeszültségtől.....
Legalább egy zenert tegyél az ic védelmére, ez lehet 15V-os példány akkus üzemnél. Bár a legjobb egy teljesen leválasztott táp lehetne a teljesitményrészről
Berajzolnád a rajzban, hogy hova?
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Az volt a baj hogy az egyik dióda lába nem volt normálisan odaforrasztva. A piros (bekapcs) lefd világít és a másik az IC2 nek a ledje(sárga) folyamatosan.
Még nem tudtam rákötni a trafót majd csak este. Holnap beszámolok róla.
Üdv!
Na, kicseréltem az 555-öt és a kettőből egy jó lett. A másikra viszont fordítva raktam a tápot, és az most egyfolytában szikrát ad szinte mint egy hegesztő. Mi mehetett még tönkre? Valamelyik tranyó?
Abba is cserélj ic-t.
Nem mégsem jó egyik sem. Ugyanúgy tönkrement, mint zener nélkül...
Valszeg feladom
Már cseréltem.
Tegnap este sikerült befejeznem a pásztorom! Nagyon jól működik. Az egyik potival lehet állítani az erősséget (mondjuk ez még nem világos miért mert az autó trafója vagy ad szikrát vagy nem. Tehát nincs hogy kicsi szikra vagy nagy).
A másik potival pedig az időzítést. Per pillanat a leg ritkább a másodpercenkénti 2 míg a leg sűrűbb 10. Én azt szeretném hogy másodpercenként üssön 1-et akkor a potit kell kicserélnem nagyobbra?
Nincs benn neki ebben az intervallumban, mert azt írta, hogy a legsűrűbb mp-enként 10 és a legritkább mp-enként 2. Te pedig mp-enként 1-et szeretnél. Ha a "kutyapásztorról" van szó akkor szerintem a bal oldali poti előtti 470 kilós ellenállást cserélt ki 1 megásra. Üdv!
Helyesbítem az írásom; tehát azt szeretném hogy mp-ként CSAK 1-et üssön , akkor a poti előtti ellenállás ami 4.7 Kohm-os cseréljem 1megásra?
Amúgy ezt építettem meg: Electric Fince
Ja bocsi, én erre gondoltam, mert ebbe lehet állítani az ismétlődést, ezért mondtam, hogy cseréld 1 megásra. A 4,7 kilósat cseréld mondjuk 15 kilósra szerintem. Próbálkozz vele.
Még egy kérdés: mintha melegedne a kondi (16v/1000qF), ha kicserélem 25v-ra akkor nehezebben melegszik?
Azért csak "mintha" mert pár percet dolgozott idáig, nem tudtam letesztelni hosszabb távon.
A kapcsolás legelején a pufferkondi? Mekkora fesz-szel járatod?
Igen az.
12V-ot kapcsoltam rá eddig.Egyszer volt 14,5V akkor egy kicsit meg is púposodott a teteje.
Vagy csak egyszerűen a biztonság kedvéért én beletennék egy 25 vagy 35 voltosat.
A tetején van egy + jel és a henger oldalán futnak le a nyilacskák az egyik lábra mutatva gondolom ez a pozitív láb míg egy fekete sáv a másik lábra ez a negatív.
Ha fordítva lenne benne akkor 2 perc alatt el pukkanna nem?
Itt van egy kép a nyákról. Sajnos most nem tudom megnézni de úgy emlékszem nem volt sem - sem + jel az oldalán.
A bal oldalán lévő világos színű láb a negatív. Ez most így most fordítva van berakva.
Gondol kárt nem tett benne (nyákban, kondiban)?
A nyákban biztos nem, de a kondi valószínűleg (lehet) hogy sérült, ha már azt mondtad, hogy melegedett.
Üdv mindenkinek !
Olvastam többek között Cavalier írásait is . Pl." Ezzel kész is a bika villanypásztor. 4-8u kondival 400V-ra töltve több km drótot simán elvisz". Még akkor nem olvastam végig a hozzászólásodat , de azonnal az jutott eszembe , hogy kissebb távon ,(ami monjuk pár száz méter) mér ne lehetne használni csak a feltöltött kondit (8u 400V )gyujtótrafó nélkül ? Igaz a jószágot ,csak akkor ütné meg , ha hozzáér a vezetékhez.
Egy 12 V-os villanymotort szeretném úgy vezérelni.hogy legyen,fordulat szabászos és forgásirányváltos
Az inverter állandó feltöltött(úgymond készenléti )
állapotban tartja a kondit, ami a földhöz képest pozitiv 400V ( 8uF). ha a bika hozzáér a vezetékhez a kondi rajta keresztül kisül és kb. 1 sec alatt visszatöltődik . Engem inkább a kisülő áram nagysága aggaszt , ami veszélyes is lehet .
Nincs valakinek ötlete, hogy mitől nyírja ki folyamatosan az 555-öt három megépítettből kettő? Egy meg tökéletesen működik.
Annyi,hogy cmos555-öst használtam, hogy hidegbe is működjön. Mind a három teljesen egyforma, egy tökéletesen működik, egy kb fél percet aztánmeghal az 555 forró is lesz mint az állat. A másik félperc után szinte folyamatos ívet húz, aztán meghal az 555. Fél percig mindkettő jól működik lehet állítani a szikra erősségét is számát is, aztán jön a halál... |
Bejelentkezés
Hirdetés |