Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
Én is neki álltam egy fetesnek, remélem jó lesz. Nekem csak egy 15 és egy 30m-es kerítés szakaszra kéne. Esetleg ismeri valaki? Mire számíthatok?
Elpusztult az 555 a kóbor túlfeszültségtől.....
Legalább egy zenert tegyél az ic védelmére, ez lehet 15V-os példány akkus üzemnél. Bár a legjobb egy teljesen leválasztott táp lehetne a teljesitményrészről
Berajzolnád a rajzban, hogy hova?
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Az volt a baj hogy az egyik dióda lába nem volt normálisan odaforrasztva. A piros (bekapcs) lefd világít és a másik az IC2 nek a ledje(sárga) folyamatosan.
Még nem tudtam rákötni a trafót majd csak este. Holnap beszámolok róla.
Üdv!
Na, kicseréltem az 555-öt és a kettőből egy jó lett. A másikra viszont fordítva raktam a tápot, és az most egyfolytában szikrát ad szinte mint egy hegesztő. Mi mehetett még tönkre? Valamelyik tranyó?
Abba is cserélj ic-t.
Nem mégsem jó egyik sem. Ugyanúgy tönkrement, mint zener nélkül...
Valszeg feladom ![]()
Már cseréltem.
Tegnap este sikerült befejeznem a pásztorom!
![]() A másik potival pedig az időzítést. Per pillanat a leg ritkább a másodpercenkénti 2 míg a leg sűrűbb 10. Én azt szeretném hogy másodpercenként üssön 1-et akkor a potit kell kicserélnem nagyobbra?
Nincs benn neki ebben az intervallumban, mert azt írta, hogy a legsűrűbb mp-enként 10 és a legritkább mp-enként 2. Te pedig mp-enként 1-et szeretnél. Ha a "kutyapásztorról" van szó akkor szerintem a bal oldali poti előtti 470 kilós ellenállást cserélt ki 1 megásra. Üdv!
Helyesbítem az írásom; tehát azt szeretném hogy mp-ként CSAK 1-et üssön
![]() Amúgy ezt építettem meg: Electric Fince
Ja bocsi, én erre gondoltam, mert ebbe lehet állítani az ismétlődést, ezért mondtam, hogy cseréld 1 megásra. A 4,7 kilósat cseréld mondjuk 15 kilósra szerintem. Próbálkozz vele.
Még egy kérdés: mintha melegedne a kondi (16v/1000qF), ha kicserélem 25v-ra akkor nehezebben melegszik?
Azért csak "mintha" mert pár percet dolgozott idáig, nem tudtam letesztelni hosszabb távon.
A kapcsolás legelején a pufferkondi? Mekkora fesz-szel járatod?
Igen az.
12V-ot kapcsoltam rá eddig.Egyszer volt 14,5V akkor egy kicsit meg is púposodott a teteje. ![]()
Vagy csak egyszerűen a biztonság kedvéért én beletennék egy 25 vagy 35 voltosat.
A tetején van egy + jel és a henger oldalán futnak le a nyilacskák az egyik lábra mutatva gondolom ez a pozitív láb míg egy fekete sáv a másik lábra ez a negatív.
Ha fordítva lenne benne akkor 2 perc alatt el pukkanna nem?
Itt van egy kép a nyákról. Sajnos most nem tudom megnézni de úgy emlékszem nem volt sem - sem + jel az oldalán.
A bal oldalán lévő világos színű láb a negatív. Ez most így most fordítva van berakva.
Gondol kárt nem tett benne (nyákban, kondiban)?
A nyákban biztos nem, de a kondi valószínűleg (lehet) hogy sérült, ha már azt mondtad, hogy melegedett.
Üdv mindenkinek !
Olvastam többek között Cavalier írásait is . Pl." Ezzel kész is a bika villanypásztor. 4-8u kondival 400V-ra töltve több km drótot simán elvisz". Még akkor nem olvastam végig a hozzászólásodat , de azonnal az jutott eszembe , hogy kissebb távon ,(ami monjuk pár száz méter) mér ne lehetne használni csak a feltöltött kondit (8u 400V )gyujtótrafó nélkül ? Igaz a jószágot ,csak akkor ütné meg , ha hozzáér a vezetékhez.
Egy 12 V-os villanymotort szeretném úgy vezérelni.hogy legyen,fordulat szabászos és forgásirányváltos
Az inverter állandó feltöltött(úgymond készenléti )
állapotban tartja a kondit, ami a földhöz képest pozitiv 400V ( 8uF). ha a bika hozzáér a vezetékhez a kondi rajta keresztül kisül és kb. 1 sec alatt visszatöltődik . Engem inkább a kisülő áram nagysága aggaszt , ami veszélyes is lehet .
Nincs valakinek ötlete, hogy mitől nyírja ki folyamatosan az 555-öt három megépítettből kettő? Egy meg tökéletesen működik.
Annyi,hogy cmos555-öst használtam, hogy hidegbe is működjön. Mind a három teljesen egyforma, egy tökéletesen működik, egy kb fél percet aztánmeghal az 555 forró is lesz mint az állat. A másik félperc után szinte folyamatos ívet húz, aztán meghal az 555. Fél percig mindkettő jól működik lehet állítani a szikra erősségét is számát is, aztán jön a halál... |
Bejelentkezés
Hirdetés |