Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hali. Elkészültem ,,végleg,, a Mátixal. ,,sikerült,, a PIC, is felégetni, viszont nem rendesen. Égetéskor hibát irt, és nem tudom felégetni a PIC-t már kb 3x fordítva kötöttem be a PIC-t, és lehet hogy ettől elszállt valami benne, és ezért nem tud égetni, így csak a 6 IC-ből, ami a ledeket vezérli csak 2 működik (16x8 pixel), viszont jól.
Videó
Elkészültem az lcf mérőm dobozolásával! Sajna csak telóval tudtam fényképezni ezért a belseje nem került fel mert rossz a minőség pedíg sokat dolgoztam rajt ,hogy belül is igényes legyen Kissé zsúfolt lett de nem akartam egy hodály nagy dobozba rakni
Jó lett! Ötletes a CDROM dobozának felhasználása. Biztosan sokat dolgoztál vele. Gratula!
Csak két nap Az elektronikai része meg kb 3 óra csak.
Esetleg ha valaki gyártott ilyet és bővítette az 5MHz-es ferekimérő tartományt megoszthatná velem
Szép lett, gratulálok!
Egykétszer írtam már, bocsi, de én is CD-ROM dobozába készülök építeni az erősítőmet. Jó kis doboz, bár nekem szerencsém volt vele, mert sima a felülete, nincsenek rajt azok a besüllyesztések. De a Tiéden egész jól mutat, mintha direkt akartál volna bele ilyeneket. A fekete színben is egészen szép. A festés előtt lecsiszoltad?
Sziasztok
Készítettem egy rövid videot a ChronoTemp működéséről. (Előzmény) Itt megtekinthető: Chronotemp video (Aki szeretne szavazni, ne fogja vissza magát. )
Ez mekkora ötlet Van 4 ilyen dobozom. Már tudom is miket rakok bele
Nagyon ötletes.
Gratulálok, nagyon jó lett, ha lenne cikk belőle szívesen utánépíteném.
Bari
Látom, erősen "kihűlőfélben" vagy...
Nagyon szuper lett, szívből gratulálok!
A termikus egyensúly beállásához- bármilyen kicsi is a szenzor tömege- jó kontaktus és idő kell(ene). Nos, "egyéb" testüreget nem akartam használni- bizonyítandó a hőmérő pontosságát- így maradt a kétujjas tapizás.
@köbzoli: De ad, csak bazi magas a kamat.
Előosztót használj hozzá, de a pic et ha 128 as osztót kapsz át kell írni, én frekvenciamérő építésére még nem szorultam, van egy orosz csoda 1.2 Ghz ig megy, kerek 20 Mhz-t téved mert egy műszer modulja volt csak, nagyon tetszik a szerkezeted, jó ötlet a cd rom ház. Egy kérdés mellett nem mehetek el, ugye nem az rca a frekvenciamérő csatlakozója? Használj SMA-t ha előre szeretnéd tenni, bnc-t ha hátra az olcsóbb is.
Gratulálok nagyon tetszetős kis darab lett!
De rca de ez volt kéznél! Azt elfelejtettem írni,hogy kizárólag az építéshez szükséges dolgok voltak vásárolva az elektronikához ,a többi bontásból szárazik! Természetesen ha komolyan kell és tudom bővíteni a ferekitartományt akkor kerül bele egy megfelelő magasfrekis csati is! Ez miatt nem akartam már várni! Főleg az elkok kiszűrésére fogom használni az esr mérővel eggyütt de mostanában beindultam a digitális áramkörök irányában és jó lenne mérni legalább 40MHz-ig főleg a propeller óránál kéne belőnöm a frekit,hogy ne siessen naponta 2 másodpercet
Ha az órát említettem teszek fel róla képet a forgórészet mégegyszer megcsinálom más terv alapján és kék sima ledek lesznek a zöld helyett!
Ha az előlapot akarod csinálni eredeti cd romból akkor vágd körbe ,hogy csak a keret mearadjon meg és egy lemaratott nyáklemez vagy bakelitlapból vágd ki a kezelőszervek helyét és úgy ragaszd rá az előlap megmaradt részére! Én az lcd-t négy csavarral fogattam a helyére ezek az előlap felől indulnak csak besüllyesztettem őket meg a 3mm-es süllyeszett csavar fejet is lecsiszoltam egy kicsit majd behajtottam a lapba és anyával jól meghúztam utána késtapasszal javítottam a csavarfej helyeit és 24 óra múlva csiszoltam,festettem!
Sziasztok!
Szeretném én is megmutatni egy két fejleszésemet. Az első egy cserélhető procis fejlesztő panel ami támogatja a 3,3V illetve az 5V-os procikat. Egyenlőre csak a PIC kontrollerekhez készült el procikártya, most tervezem a Xilinx CPLD-s és az ATmega8-as panelt. A második egy rádiós adattovábbító. Két szenzor jelét tudja rádión továbbítani. Mindössze 2 ceruzaelemről üzemel. Üdv minndenkinek! Kérem a véleményeket!
Igényes szép munkák. Gratulálok hozzájuk. A rádiós adattovábbító rajzát feltennéd?
Szia!
Igazándiból a rádiós továbbítást egy RXQ-2 vel oldom meg. Ennek van egy RX, TX illetve egy Enable, és egy Config lába. Nem szükséges semmi bonya dolog hozzá, mindössze soros portot tudnunk kell használni a mikrokontrolleren.
Sziasztok!
Én egy erősítőbe építettem védelmeket. Igaz hogy STk461 a végfoka, de hihetetlenül jó a hangja! Építettem bele egy hangszóró védelmet, és egy ventilátoros hővédelmet. A zöld LED azt jelzi hogy ha a védelem "be van húzva". A piros LED azt jelenti ha működik a hűtés. Elég sok kábel lett benne. De össze lett kötözgetve, így nagyjából rendezett. A kivezérlés jelző mögé 10mm-es fehér LED-eket tettem, 4 Db ot. Így nagyon szépen néz ki! Üdv!
Szia !
És engem máris érdekelne ,mert én aztán nyomom a gumikat 1000-el és sajna néha bubis is .... Üdv : István
Csak egy kérdés: ahhoz hogy kijöjjön a bubi, nem vákuum kell ? Mi értelme nyomás alatt megvárni hogy megkössön ?
Nem akarok mindjárt mindent leszólni, de lapos profilú LED-ekkel szebb lenne, így eléggé kirívó
Amúgy jól néz ki a cucc!
Ezt a kérdést tettem fel én is elsőre.
A válasz : mi a nagyobb nyomáskülönbség ami hat a buborékra -1bar (nulla), vagy 3-4 bar. Ha nem is préselődik ki minden buborék, legalább a mérete csökken.
Ízlések és pofonok, nekem kifejezetten tetszik
Nagyon tetszik ez a műszervilágítás. De hogyhogy kék a képen és nem fehér? Vagy a műszerlap kék?
A műszer világos kék
Nagyon szép. Ezelőtt zöld izzók voltak csak egy megadta magát így jöttek a LED-ek. :yes: Üdv!
"Bubikiszedés" módjai : vákum ,nyomás ,centrifuga.
Ezek mind kiszedik ,de csatlakozom mex hozzászólásához....
A szilikonba sűrített levegő nem torzítja a mintát normál nyomáson ? Ja tényleg, és mihez lesznek a szilikon minták ? Modellezés ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |