Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórók MNC SAL

Témaindító: Dzót, idő: Dec 13, 2005
Lapozás: OK   23 / 43
(#) pl13 válasza zz0323 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Idézet:
„Jó dobozban minden használható! Aki nempróbálta nemis tudja.”

Nem. Biztos hogy nem így működik a dolog, vannak ahngszórók, amikhez nem lehet jó dobozt készíteni, mert bármilyen jó a doboz, maga a hsz használhatatlan.

Idézet:
„Akkor most minek is nézzem meg?”

Nem nézni, mérni kell. Ilyne kínai termékek esetén akkoraa bizonytalanság, hogy csak méréssel jutsz közelebb a valósághoz.

Idézet:
„Hát jó . És szerinted van nekem cuccom h ki tudjak mérni mindent? 6000Ft-os hsz. miatt szerintem nemveszek . (Amúgy meg teljesen mindegy, hogy ki mit mond és mi van ráírva. Egyszer hallottam a hangját, és nekem bevált) Aki ezzel foglalkozik, vagy szeretne, az ne az adatok után menjen, 1. és legfontosabb, hogy hallja azt amit tud. Utána ráér nézegetni az adatokat (Magánvélemény, de ti tudjátok)”

Még jó, hogy csak magánvélemény, a legnagyobb hülyeségek egyike, amit valaha hallottam-olvastam. Aki ezzel foglalkozik, az tudja, és ismeri a hangszórókat a gyártókat, tudja, hogy még a Beyma-Reflex-Garry szinteken sem mindig olyan a hangszóró, mint ígérik, szóval ő nem a füle, és hitelesített hallása után megy. Már csak azért sem, mert a zenehallgatás közben minden perc alatt azt hallod vissza, amit a mérések mutatnak, ami a paraméterekből, és a többi lényeges körülményből következik.
(#) pl13 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Könnyebb lesz a hangszóró. Mivel kisebb az NdFeB mágnes tömege ugyanakkora indukciónál. Meg kicsit átrendeződnek a mágnestől is függő torzítások középtartományban, de ez a része annyira nem jelentős.
(#) djgombi hozzászólása Aug 9, 2009 /

Nem is hasonlítanak egymásra
SAL
RH Sound
(#) pl13 válasza djgombi hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Reméljük azért T-S-ben annyira nem hasonlítanak.
(#) sound.man válasza djgombi hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Bővebben: Link Ezekre is nagyon hasonlít a somogyi. Ugye?
(#) pl13 válasza sound.man hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Lehet hogy egyes alkatrészek ugyanott születnek.
(#) djgombi válasza pl13 hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Én is erre tippelnék Csak nem mindegy, hogy összelapátoljuk a hsz-t vagy normálisan méretezve rakjuk össze.

Ezek Beyma hsz-ek ugye?
(#) pl13 válasza djgombi hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Beymánál is vannak eltérések pl, nem is olyan kicsik, de azért még egészen jól használhatók. Hangosítási célokra.
(#) zz0323 válasza pl13 hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Szerintem mát tudod h a te véleményed nemigazán hat meg (bocsi de ez van), és ezenkívül ha fizetnek a hangosításért, amivel senkinek SEMMI baja, és megelégedéssel vannak, akkor még szép, hogy magánvélemény. Tudom, hogy nem vennél Somogyit, de ha valamit egyáltalán NEM ismersz akkor az az. Költhetsz Beymára is felőlem 2x annyit, ja és Eminence hsz-n is láttam már 2dekás mágnest, lemezkosárral 60ezerért . Na ezt rakd össze
(#) Kovidivi válasza zz0323 hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Azért elég inkorrekt egy némított felhasználóhoz, ilyen indulatos mondatokat írni... A mondataiddal pedig csak saját magadról adsz tanúbizonyságot. Én kétszer meggondolnám, hogy oda bízzam-e a hangosítást. Maximum nagyon pici pénzért, olyan helyre, ahol nem annyira számítanak a "dolgok".
(#) sound.man válasza zz0323 hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Eminence-n lehet kisebb mágnes van mint a SAL-on, de vagy 4 akkorát szól, meg nem gyengén bír többet mint a SAL. Szóval fikázhatod, de a SAL soha nem fog oylan minőségű hangszórókat csinálni mint az eminence, akár milyen kicsi rajta a mágnes. Gondolom a neodium mágnesekről nem is hallottál még....
(#) pl13 válasza zz0323 hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Nem kell elnézést kérni, nem nekem lesz rosszabb, hanem neked, ugyanis én tudom mit írok, és bizonyítani is tudom, mert ismerem a SAL - Somogyi termékeket, mint a tenyerem. Megjelenésük óta, attól kezdve, amikor az első kínában gyártott hangszórójukat lemásolták a magyar H2000-ről. Nem kevés darabot mértem, javítottam, tettem használhatóvá közülük, és országszerte tudom a többi hangszórójavító véleményét is róluk. Teljesen helytálló amit írunk - mondunk.

A többi gondolatod is hibás, mert nem az számít mekkora a mágnes mérete, vagy hogy lemezből van-e a kosár, a hangszóró minőségéhez, meg ahhoz hogyan szól majd, ennek PA-ban semmi köze nincs.

Az pedig világos, hogy nem az árral van a baj, mert a SAL-tól olcsóbban is lehet találni jobb hangszórókat.
(#) djgombi válasza zz0323 hozzászólására (») Aug 12, 2009 /

És még annyit hozzá teszek az előttem szólókhoz, hogy nem ártana megismerkedni a légrés fogalmával ami a mágnes és a tekercs közt van.
Sal-nál egy teherautó is átfér. Ezért is nem kell akkora mágnes.
Valószínűleg a HK Audio is csak találomra hajította bele az Eminence hsz-eket a ládáiba
Nem viccelnek 1,5mill 4 mély és két top csupa Eminence hszekkel szerelve.
Egyik haveromnak is pont ilyen rendszere van. 2400 watt és bődület mit tud szólni.

Ja és Kovidivi-nek igaza van. Eddig miért nem volt fontos a kötözködés? Mihelyt lenémítják egyből tudsz írni? Nem értem ezt a felfogást. És nincs is igazad. Sokat tudnál te még pl13-tol tanulni.
:bummafejbe:
(#) highand válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 12, 2009 /

Én csak óvatosan jegyzem meg, hogy minél erősebb az indukciós kör, annál nehezebb egyenes frekimenetet elérni. Valaha voltak olyan hangosító hangszórók, amiket 10dB/dekáddal kellett kompenzálni...
(#) pl13 válasza highand hozzászólására (») Aug 12, 2009 /

A légrésindukciónak semmi köze az átvitel egyenletességéhez, mindössze a következmény, a nagy érzékenység miatt magasabb alsó határfrekivel lehet számolni.
(#) zz0323 hozzászólása Aug 16, 2009 /

Csak érdekességképpen nézelődtem mikroshopban, és az tűnt fel, hogy az eminence kilomax 15A és 18A miért is ugyan azzal a teljesítménnyel van feltüntetve??? (1250/2500watt van odaírva :yes:, ami szerintem még egy 21"-os hsz-nak is bőven sok lenne, lásd beyma 21"-osa 1000/2000, nem pedig egy 15"-osnak ->he-he-he! )
Elvileg aminek nagyobb a membránja az több levegőt tud megmozgatni, így nagyobb a teljesítménye is, nem?
Na de ha ez így van akkor mért is beszélünk arról, hogy a SAL-nál hamisak az adatok???
(#) Kovidivi válasza zz0323 hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Hello Zoltán!
Egy hangszóró terhelhetősége nem a méretétől függ, hanem a tekercsétől, a mágnestől, és még sok más paramétertől. Az, hogy mekkora az átmérője, nem annyira szól bele a terhelhetőségbe.
(#) zz0323 válasza djgombi hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Az hűdejó lehet!
Eminence benne a hsz, tehát vettem HK deszkát másfél milláért, és most örülök neki
De ha a JBL JBL hsz-t rak a dolgaiba, a Garry meg Garry-t, akkor ha olyan nagy cég a HK, mért is nem tud előállni valami saját termékkel?
(szóval ha megveszem 60-ért az eminence hsz.-t és lekoppintom a rétegeltlemezt akkor HK hangfalam van "nagyonmax" 100ezerért/db)
Jó munkát, és bőséges fizetést a deszkához
(De ha eminence-t rak bele akkor én biztos hogy nem fizetnék érte 3x-os árat!, Végülis ez Hobbielektronika, a BARKÁCSOLÁS helye, az ésszerű megoldásoké, nem pedig azé, hogy mit is vettem)
(#) zz0323 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Azt tudom, hogy a terhelhetősége egyforma, ez nemis kérdés! Csak azt írtam szerintem, hogy nagyobbat kellene szólnia (ha nem, akkor elnézést) : r négyzet*pí
elosztva a membrán felületét, valami 1,533-mas értéket kaptam. Tehát ha másfélszer nagyobb a membrán, akkor az tuti, hogy nagyobbat szól. Ugyan az a 2-nél minden, még az érzékenység is (95,5db), csak a membrán a más.
Másrészről meg minek gyártanák a 18"-ost akkor? Ha a 15-ös 12ezerrrel olcsóbb, akkor úgyis mindenki azt vinné, nem?
(#) sound.man válasza zz0323 hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Dynacord-nak is vannak ládái amitket Elektro Voice nyomóval szereli... Ezek szerint Dynacord-ot se vegyen senki!
(#) zz0323 válasza zz0323 hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Még el nem felejtem:
Én fognám magam, elmennék 1 koncertre, lehetőleg HK hangfalasra, aztán odapofátlankodnék 1 mérőszalaggal (fél liter házi, és biztos odaengednek fél percre ), lemérném a cuccot (a mélyet, mivel most arról van szó), az csak 1 kocka, benne a hsz., alul két lyuk, elején meg 1 szivacs.
Szerintem ez a falusigyerek taktikája, ha tudtok jobbat akkor írjatok
Anyagiak: kb 60e a hsz., SAL fémfül 3500 körül (a csomagos, 4db), gumitalpból vagy 4, ami 100ft/db, hátuljába elimextől csatitálca, 1200körül, minderre vagy 2 méter mnc-s kárpit (ez csak jó, ez nem hsz. ), ami 1,5m széles és métere 1500 körül, a Garry Thunderre 2m ment rá, gondolom hasonló lenne a dolog, és 4500ft a 2m*1m-es perforált lemez az elejére, ami kiad vagy 8-at, 5mm-es lyuk van rajta, pont mint a gyárin, a szivacs meg csak a port nyeli tehát felesleges
+rétegeltlemez, ami méretre vágva jön ki, onnan ahol veszed.
Továbbá: Palmatex faragasztó, vagy 200db 60*4-es facsavar (aki csapolni szeretné, akkor még azis), meg 1 akkus csavarbehajtó.
Szerintem nem nagy dolog, de aki a gyárit veszi, az nem keresi fel a hobbielektronika.hu-t, és nemis olvassa mindezt!
(#) pl13 válasza zz0323 hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Idézet:
„Tehát ha másfélszer nagyobb a membrán, akkor az tuti, hogy nagyobbat szól.”

Közel sem.

Idézet:
„Na de ha ez így van akkor mért is beszélünk arról, hogy a SAL-nál hamisak az adatok???”

Mert ott nincs két egyforma hangszóró, és az adatlaphoz tényleg semmi közük, még T-S szinten sem.

Az Em. lehet h. túl sokat ír terhelhetőségben, de attól még a többi közelebb van a valósághoz. Magyarul, nem fordul elő az, mint a SAL-nál, hogy az 501000 nevezetű hanagszóró a ráírt 98dB helyett 89-re képes.

Idézet:
„Én fognám magam, elmennék 1 koncertre, lehetőleg HK hangfalasra, aztán odapofátlankodnék 1 mérőszalaggal (fél liter házi, és biztos odaengednek fél percre ), lemérném a cuccot (a mélyet, mivel most arról van szó), az csak 1 kocka, benne a hsz., alul két lyuk, elején meg 1 szivacs.”

És belül honnan sejtenéd, hogy mi van? Szét is szednéd gyorsan?
(#) sound.man válasza pl13 hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

2 liter pálinkáért azt is megengednék.
(#) zz0323 válasza pl13 hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Még össze is raknám! Meg neked is egyet gyorsan . Ha nem tölcséres akkor ugyan mi lenne benne? Legfeljebb 5-6 szárazpók (egyébként tudok én olyan helyet ahol adnak részletes leírást róla, még lemérnem sem kell! ) (ide jogdíjak miatt nem tehetem fel, ne is kérdd, de elhiheted h van "pár" pdf, amiben még a csavarok számát is megadták )
Ha azt állítod h nem szól nagyobbat a 18-as akkor megmondanád légy oly kedves h miért pazarolja az a sok ember az idejét a gyártásával? Mert ugyanis én nem értem Kilóra mérik, mint a babot, vagy mi?
A gyárban is össze rakja valaki, akkor énis megtudom azt csinálni magamnak
Ja és csak azért említettem ezt a dolgot, hogy más is lássa, hogy nem a SAL az egyetlen olyan aki "néha" hibázik . (Amúgy is: kölcsönkötekedés visszajár! :yes: )
(#) cleetus hozzászólása Aug 16, 2009 /

Sziasztok!
A régi szériás salok is olyan gyengék voltak,mint a maiak?Konkrétan itt az sb szériára gondolok(zöld membránszél),ezekből van nekem három,egy 38 centis,meg két 30 centis.Legalább ezek ugye hasonlítanak adataikban a gyári értékekhez?Mert megkaptam az adatokat a gyártótól,és majd ha lesz időm,egy dobozt szeretnék neki csinálni,amiben normálisan(inkább kategóriához mérten) szólna.Sajnos ha akarnék se tudnék jobbat venni,ebből kell gazdálkodjak,és nincs is szívem megint a polcon porosodni hagyni a dobozukban,szinte alíg voltak használva.
(#) pl13 válasza cleetus hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Idézet:
„Legalább ezek ugye hasonlítanak adataikban a gyári értékekhez?”

Hasonlítanak, pont ezért használhatatlanok. 1,0 körüli Qts vagy még rosszabb, a többiről meg ne is beszéljünk. Addig jó, míg nem használod őket.

Mi volna a felhaszn. cél?

Milyen kötekedés? Az Em nem hibázik adatokban, (legfeljebb másként gondolja a terhelhetőséget, mint a szabvány), főleg nem úgy, mint a SAL, nem lehet egy lapon említeni a kettőt, ha hibákról van szó. Még összehasonlítani sem igazán lehet. Szóval sajnálom, de nem értem a gondolatmeneted.

Idézet:
„Ha azt állítod h nem szól nagyobbat a 18-as akkor megmondanád légy oly kedves h miért pazarolja az a sok ember az idejét a gyártásával? Mert ugyanis én nem értem Kilóra mérik, mint a babot, vagy mi?”

Más feladatra lehet alkamas mindkettő, és ha utánanéznél a T-S paramétereiknek, rá is jönnél hogy mire, illetve miért. Egyébként csak a nagyobb membránfelület miatt még nem kötelező hogy érzékenyebb legyen a hangszóró, pl. létezik olyan 170-es mélyközép, ami érzékenyebb mint a SAL "PA"-k.

Idézet:
„Ha nem tölcséres akkor ugyan mi lenne benne?”

Merevítés, reflexcső vagy -alagút, csillapítás, stb. annyi minden lehet benne, felsorolni is nehéz.
Tölcséreshez azért iszonyatos méretek kellenek...
(#) djgombi válasza zz0323 hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Valahogy én se nagyon értem miről is beszélsz!!
A Hk-nál és a többi neves cégnél nem a doboz és a hsz kerül sokba. Te mint amatőr nem tudsz olyan szakszerű és precíz méréseket végezni mint ők és ezzel optimális dobozt készíteni egy hsz-hoz. Te megvettél egy Sal-t és belehajítottad egy ládába. És ezzel le is zárod.
Mi is lemásoltuk a gyári ládát /Hk/ tettünk bele Eminence hsz-t és ugyanúgy szól. Többek közt az Accus hangfalak is Eminence hsz-ekkel van szerelve. Vajon miért? Ő miért nem Sal-t rakott bele? Volt esze és tudta mit kell választani. Az Eminence Kappa hsz terhelhetősége 400W és ezt tudja is sőt még többet is. A Sal 600 watt jó ha felét tudja vagy még annyit se. Az Eminence 100 watton szól akkorát mint a Sal 400-on
Én itt szoktam olvasgatni az adatokat mert talán ezek igazak
>>>> KATT <<<<
(#) djgombi hozzászólása Aug 17, 2009 /

Nem rossz driver >>>> KATT <<<<
Az ára se:
>>>> KATT <<<<
Következő: »»   23 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem