Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   18 / 270
(#) Yowie válasza Gázos Feco hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Ezt így nehéz, mert nem tudni, milyen jártasságod van, milyen műszereid, és milyen detektort szeretnél. BFO ról lebeszéllek, nem azért mert nem jó, hanem mert kevesen építik és nem tudni melyik a jó. A vlf, ib és társainak a tekercseibe fogsz belecsavarodni szerintem építs PI-t. Nézz körül a geotech -en, ha beszélsz ill. írsz/olvasol angolul, sok segítséget fogsz kapni, elég sok diszkriminációs PI van, na persze ezek nem diszkriminálnak annyira mint a profi vlf-ek, de annyira okvetlen, mint ami így az építgetős gyakorlatban elérhető. 4-5 jól kivesézett típusból tudsz választani igény és építési gyakorlat alapján.
(#) Gázos Feco válasza Yowie hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Köszönöm a hozzászólást!
Műszerezettség minimális, multiméter az van .Sajna idegen nyelvtudás kilőve!
Találtam másik kapcsolást nem bonyolult, bár nem okoz gondot a bonyolultabb sem csak fémkergetőt még nem építettem megpróbálom az Equinox tipust megépíteni elég egyszerűnek tűnik, ha nem jön össze akkor kuka ha valakinek van ehez a típushoz hozzászólása szívesen venném!
(#) Yowie válasza Gázos Feco hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Én is csináltam egyet, hihetetlen katyvasz zűrzavaros tervezés, akár a kapcs rajza, itt van az asztalon, mert elszált benne valami egy rövidzártól, de nincs gusztusom megcsinálni, pedig elhatároztam, hogy meglepek vele egy kisgyereket szülinapjára. Az érzékenysége nem rossz, bár nem próbáltam rendes tekerccsel meg kábellel. PI nél az RG58 a minimum, de ennél jobb kellene, tekercs 0,5-0,6, jó a lapos, de jó ha teflonos vagy polimerszigetelésű. Ha nincs jó tekercsed, semmit nem tud a gép. A csillapító ellenállást mindig ki kell mérni, mert tekercs és kábelfűggő. Sajnos szkóp nélkül, mint itt nem rég már beszéltük, nem lehet messze jutni. Ajánlok neked egy másikat, ez szerintem egyszerűbb, bár a PI-k elég hasonlóak. Mi erről a rajzról a véleményed? Ez egy gyári gáp módosítása.
(#) Gázos Feco válasza Yowie hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Köszi a rajzot, nem tűnik bonyolultnak igaz néhány alkatrész alig kivehető de állítottam a színeken úgy már jó. RG58 nem lenne gond mert van, más kábelt is be tudok szerezni, a CB rádiómhoz is ezt használom. De nem ez a lényeg, a rajzhoz nagyon nem tudok hozzászólni, igazából nem látom át mi miért mivel van kapcsolatban annyira profi nem vagyok, ha elém tesznek egy kapcsolást megépítem de ha nem müszi akkor kobak vakarás van esetleg van panel rajzod? még gondolkozom mit is építsek meg töröm a bucimat csak az a baj hogy már magam sem tudom mibe kezdjek bele sok a lehetőség teljes a zűrzavar
(#) netleo válasza Gázos Feco hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Ezt már kiprobáltam elég jó és egyszerű.Equinoxról már volt szó korábban.
(#) Yowie válasza Gázos Feco hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Ok. Tudom, a rádiótechnikás leírás nehezen követhető, de próbáld meg légyszíves értelmezni az általam adiott rajzott abból, és nézd átt a geotech/forum/schematic témákat. A PI-s gépek rendszerint a az én rajzom és az equinox közötti bonyolultságuak, a geon találsz nyáktervet is, a surfhoz nekem is van egy kissé modosított LAY ben. Ezt értelmesebb megcsinálni, mint az equinoxot és ennél 240-280V os impulzusokat látok az equinoxnál nem tudom megnézni az én szkópommal, maradjunk annyiban, hogy a kimenő teljesítmény hasonló, van olyan cucc is, ahol külső kezelőszerv finom állítja az impulzust, de a surfnál könnyű megérteni a dealy szabályzáson kerseztül az egész működést és onnantól több a lehetőség. Szóval nézd átt a fórumot, valamennyit segít a webforditas.hu is, ami engemn onnan még igazán érdekel a hammerhead kéttekercses PI. Aztán ha ezzel megvagy, esetleg még tudok segíteni.
(#) Gázos Feco válasza netleo hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Köszi a rajzot! De ezt már megtaláltam itt megvan, tényleg egyszerű :yes: a fejel kapcsolatban még azért van kérdésem a tekercs része az oké nem gond, mire lehet elkészíteni fa megfelel? majdnem ugyan az a fej mint az RT ÉK95-ben, horonyba fektetve jó még átnézem a rajzot csak egy pillantást vetettem rá, de tetszik tuti lesz még kérdésem addig is figyelemmel kisérem itt a dolgokat :type
(#) Gázos Feco válasza Yowie hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Köszönöm a segítséget hasznos volt! még biztos lesz kérdésem hozzád is,természetesen beszámolok a folyamatokrol és ha megakadnák jelentkezem
(#) netleo válasza Gázos Feco hozzászólására (») Aug 18, 2009 /

Fára tekerheted a Bfo egyébként valamennyi fémet is elvisel(ki lehet hangolni) én a nyelet facsavarral rögzítettem a fejhez.
(#) netleo válasza Yowie hozzászólására (») Aug 18, 2009 /

Szia feltehetnéd a surfmaster nyákját és a fej adatait. A surfmaster tud diszkriminálni?
(#) Yowie válasza netleo hozzászólására (») Aug 18, 2009 /

Küldj egy mailt nekem vagy adj egy címet, és elküldöm amim van.
(#) Gázos Feco válasza netleo hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Szeva! Lenne 1 kérdésem a fejel kapcsolatban,nem tudtam kibogozni a tekercs adatait csak annyit hogy 0,4mm huzal +70 menet? mekkora átmérőre? 150mm a vagy 200mm többi az tiszta előre is köszi
(#) nagy hoho válasza Yowie hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Helló! A fórumban nem szokás email címre küldeni dokumentációt,mert sokan olvassák ha nem is szólnak hozzá. És esetleg mást is érdekel és után építené de nem fér hozzá mert Ti emailben lerendeztétek egymás között. Legközelebb egy moderátor fog figyelmeztetni.
(#) Yowie válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Nem hinném, hogy bárkinek van köze ahhoz, hogy kivel milyen magán levelezésem van. Esetleg a fogkefém márkáját ne írjam ide?
1.
Én szívesen segítek -ha tudok- bárkinek, de csak akkor ha tapasztalok a részéről bármiféle konstruktivitást, ugyanis ez fórum, és nem a különleges tudakozó.
2.
Minden fórumon küldenek egymásnak leveleket emberek és ennek ezer oka lehet, akár etikai, terjedelmi, stb.
3.
Nem tudom, Te milyen fórumokon vagy járatos és milyen fórumszabályazatokat ismersz, de a jelek szerint valami tévedésben élsz, az udvariasság terén is

Ezek után talán visszatérhetnénk a detektorokhoz, biztos tudnál segíteni itt pár kérdésben, mert ahogy olvastam, jó ideje foglalkozol már ezzel a témával.
(#) netleo válasza Gázos Feco hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Hali 150 mm átmétőre 70 menet,180 mm átmérőre 50 menet,a huzal átmérő nem kritikus 0,3 tól 0,6 ig bármilyen lehet,az enyém még 0,1-essel is műkődőtt.A Bfo nem kényes a fejre.
(#) Gázos Feco válasza netleo hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Szia köszönöm a választ szegény barátomal meg legyártattam a 150 is 180 meg már készen volt nem baj így már 2 is van
(#) Gázos Feco válasza netleo hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Köszönöm a segítséget
(#) nagy hoho válasza Yowie hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Helló! Ha valóban jártas lennél a fórum szabályok terén akkor tudnád miről beszélek. Engem nem a fogkrémed márkája érdekel, hiszen ez egy elektronikai fórum és nem drogéria.
(#) Yowie válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

Bocs! Ennek a topiknak a címe "Házilag építhető fémkereső" én a továbbiakban csak erről tudok diskurálni
(#) Rocsli hozzászólása Aug 24, 2009 /

Sziasztok !
Ezt az oldalt látta már valaki? Egész jónak tünik.
http://www.md4u.ru/index.php?page=about&lang=en
(#) Yowie válasza Rocsli hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Oroszok, bulgárok elég jók detektortémában, koppintanak komoly gépeket és meg is lehet venni, kíváncsi lennék, van-e valakinek tapasztalata, egyáltalán megérkezik-e és milyen

Linkelek még párat, nehogy valkiknek ne jusson. Sajna a bulgárt elvesztettem valahol a könyvtárak között, de adok helyette cseht :google:

Bővebben: Link

(#) dani602 hozzászólása Aug 27, 2009 /

sziasztok én kezdő vagyok a témában. épitettem egy bfo detektort Bővebben: Link de nem akar müködni kivéve ha a számitógép asztalon a bilentyüzet felett van és hozzáérek egyik ellenálás lábához nemtudom mi lehet a baj ha tudtok segítsetek
(#) netleo válasza dani602 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Szia,nem tartom valószínűnek ,hogy ezekből az informáciokból bárki tudna segíteni,nézd át az alkatrészeket a bekötéseket,fényképezd le az egészet tedd fel,írd le milyen alkatrészeket építettél be ha esetleg helyettesítettél valamit. :shocking:
(#) dani602 hozzászólása Aug 27, 2009 /

köszi a választ demár átnéztem nagyon sokszor de nemtudtam rájönni mi a hiba. Alkatrész helyettesítve csak a tranzisztor van bc 183 al .képkép
(#) Yowie válasza dani602 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

én a Te áramkörödben egy csomó 1µF os kondit látok, de az eredeti linken 10 és 100nF van csak (meg a két 220-as)

Talán mégegyszer nézd meg az alkatrészeket, mert így lehet benne rossz ellenállás is.

Egyébként nem hiszitek el, szkóp nélkül nem lehet fémkeresőt építeni. Lehet, pont olyan frekin megy az oszcilátor, hogy sosem találod meg (egy nagy megy egy pici tekecsnet kell összehangolni, marha nehéz), lehet, hogy olyan rusnya jel jön ki, stb. Ezekhez nem kell csoda szerkezet, akármi megteszi, meg vannak PC-s előtétek is, ha valakinek hobby az áramkörépítés, egy digit multi, egy mutatós műszer, egy szkóp, valami szabályozható táp és egy jó páka okvetlen kell. Ha meg fémkeresőt akar, kell egyet venni, a vaterán vagy hol van kínai, MD 30-40k között, ennyibe a saját is belekerül, és még nem is működik.
(#) dani602 válasza Yowie hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

az alkatrészlistában 1uf és 0.1uf es van írva az ellenállások biztos hogy jók de lehet igazad van hogy szkóp nélkül nem lehet megcsinálni
(#) netleo válasza dani602 hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Nem az alkatrészlistában 0.1uf ami 100n és 0,01uf ami 10n."5 off .1 and .01 polyester : These also have a working voltage. 63 volt in quite common and will be ideal. If you want to use the pcb layout above you will need capacitors with 5mm lead spacing. .1 can be marked as .1 or 100n or sometimes 104 : .01 can be marked as .01 or 10n or sometimes 103. These components can go in any way round."

:nezze:
(#) Yowie válasza netleo hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

akkor megnyugodtam, hogy csak az én szemem jó

Hogy haladsz? Én még mindig képtelen voltam egy lapos tekercset csinálni, a másik gépemet tuningolgatom....meg használgatom
(#) netleo válasza Yowie hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Még sehogy mostanában elfoglalt vagyok.Majd ha lesz időm belefogok az ALL-1 építésébe.
(#) Yowie válasza netleo hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Tévedtem, sikerült az én gépemen megbütykölni a diszkriminációt és sikerült is a kombináltfogós mutatvány. Közben megnéztem párrajzot, de továbbra sincs bizodalmam ebben a kapcsolásban, részben mert igen kicsi, részben mert elég gyenge alkatrészekből van, a tekercs és áramkörei viszont érdekes, lehet, hogy abban van az okosság. Szólj ha van valami fejlemény.
Következő: »»   18 / 270
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem